abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 16:33 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.20.0, tj. první z nové řady 3.20, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Z novinek lze vypíchnou počáteční podporu 64bitové architektury RISC-V.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:11 | IT novinky

    Společnost Jolla na akci s názvem Jolla Love Day 2 - The Jolla comeback představila telefon se Sailfish OS 5.0 Jolla Community Phone (ve spolupráci se společností Reeder) a počítač Jolla Mind2 Community Edition AI Computer.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:33 | Nová verze

    LibreOffice 24.8 bude vydán jako finální v srpnu 2024, přičemž LibreOffice 24.8 Alpha1 je první předběžnou verzí od začátku vývoje verze 24.8 v prosinci 2023. Od té doby bylo do úložiště kódu odesláno 4448 commitů a více než 667 chyb bylo v Bugzille nastaveno jako opravené. Nové funkce obsažené v této verzi LibreOffice najdete v poznámkách k vydání.

    ZCR | Komentářů: 0
    včera 23:33 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 141 (pdf) a HackSpace 78 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 2.0.0 programovacího jazyka Kotlin (Wikipedie, GitHub). Oficiálně bude představena ve čtvrtek na konferenci KotlinConf 2024 v Kodani. Livestream bude možné sledovat na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:55 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 27.0 programovacího jazyka Erlang (Wikipedie) a související platformy OTP (Open Telecom Platform, Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.8.0 svobodného multiplatformního softwaru pro konverzi video formátů HandBrake (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    20.5. 21:55 | IT novinky

    Microsoft představil nové označení počítačů Copilot+. Dle oznámení se jedná se o počítače poskytující funkce umělé inteligence. Vedle CPU a GPU mají také NPU (Neural Processing Unit). Uvnitř představených Copilot+ notebooků běží ARM čipy Qualcomm Snapdragon X Elite nebo X Plus.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    20.5. 17:55 | Zajímavý článek

    Příspěvek na blogu Codean Labs rozebírá zranitelnost CVE-2024-4367 v PDF.js, tj. mj. prohlížeči PDF souborů ve Firefoxu. Při otevření útočníkem připraveného pdf souboru může být spuštěn libovolný kód v JavaScriptu. Vyřešeno ve Firefoxu 126.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    20.5. 12:55 | Nová verze

    Lazygit byl vydán ve verzi 0.42.0. Jedná se o TUI (Text User Interface) nadstavbu nad gitem.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (81%)
     (5%)
     (8%)
     (7%)
    Celkem 454 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Prokletí saxofonu

    3.2.2006 14:44 | Přečteno: 1462× | sw

    Na co si budu stěžovat tento týden? Sport? Umění? Peří? Z osudí osudu tentokráte vypadlo umění.

    Nejprve ale k drobným perličkám uplynulých pracovních dní.

    Kompilace zdrojáků na mém vývojovém stroji se limitně blíží k nesnesitelnosti. Změní-li kdos hlavní hlavičkový soubor, mám téměř jasný celodenní program. Alespoň se věnuji rodině, nevím však, jestli si to zrovna tahle famélie zaslouží. Zajímavý poznatek: kůže na prstech roste pomaleji, než ji stačím nudou okusovat.

    Připadá někomu některý z těchto programů povědomý? Myslíte, že má některý z nich alespoň odkazuje na fotrovské projekty? Snad časem uvidíme, jak se to vyvrbí, jestli z nich alespoň vypadne nějaká oprava chyb. Třeba PANTONE by mohli licencovat... Ale teď: "Let's do the business. Go Linspire, tedy CompareSoft, go! Jsme všichni úspěšní lidé a na úspěšní lidé my fokusujeme." Kdybyste četli ty mejly...

    "Oracle, Windows registry a pan šikovný, který vytvoří instalátor aplikace, která úspěšně ignoruje existující ORACLE_HOME, rozseká jejich nastavení a začne instalovat nového Oracle klienta na disk, na němž je asi 20MB volného místa, aniž by se na cokoli zeptal." toť téma na dlouhé zimní večery. Hořce jsem ronil slzy. Zatímco kamarádi holdovali svým zálibám, popřípadě se prolévali galony alkoholických nápojů, já se hrabal ručně, to jest vlastníma rukama, v tom hnoji, který je registry nazýván. Blahoslavené proměnné prostředí.

    Ten nejtvrdší a nejsprávnější muž, já, se však drobným zádrhelem nenechá znechutit a opravené registry si druhý den rozmrdá znovu. Pochopitelně tím nejtvrdším a nejprávnějším mužem napsaným skriptem. A protože byl skript napsán v Pythonu, je jastné, že je Python hrozné zlo.

    Zálohujte přátelé administrátoři, zálohujte. Znám jednoho. Ten zálohoval. Na stejný disk. Zepsul se mu souborový systém. V křeči na mučidlech sice žvatlal cosi o RAIDu, ale my víme své. Teď pláče v koutku a nereaguje ani na mé přátelské poznámky typu: "a co mejly, alespoň ty máme, co?"

    Tramtadadá – hlavní myšlénka. Rozhodl jsem se, že obnovím svou veleúspěšnou uměleckou kariéru, stanu se slavným a vydělám tyšice penazi.

    Kytarista(28/666) shání kapelu
     Haj hou. Hledám kapelu, ve které bych
     si mohl zahrát na kytaru. A to nejlépe
     nějaký rakenrol - Backyard Babies,
     Peter Pan Speedrock, Gorefest, ale
     třeba i Edge of Sanity, Exploited a tak.
     Nemám ambice, chci se pouze bavit.
     Vybavení mám na slušné úrovni. Styl
     hraní mám čím dál více praseti podobný.
    
     Kontakt: tel. 728 627 800, subzero@rt.sk
     Region: Praha Zařazeno: 23.1.2006 10:35

    Inu což, kytáristů je všude jako psů, takže jsem nečekal, že se nabídky pohrnou, ale to co se stalo, mi připadá jako přešpatný sen. Odbočka – inzerce na fenderu stojí opravdu za to. Ta brilantní souvětí a květnatost mluvy. Ale zpět k příbehu.

    Zážitky z navštívených zkušeben jsou neuvěřitelné. To se opravdu v matce stověžaté nenajde nikdo, kdo by nehrál neuvěřitelně pitomý gymnaziální bigbít? Vlastně jedna kapela taková byla. Do telefénu funky slibovala (už tehdy jsem málem dostal osypky, páč funky je peklo). Hráli gymnaziální bigbít se saxofonem. Utrpení. Běs. Nejhorší. Raději 12x do hodiny reklamní blok rádia Expres než totok.

    Mimochodem, ten inzerát platí stále. Kdyby někdo o něčem věděl.

    Hit týdne: Windir - Journey To The End (1184)

    Průser týdne: C-D-G tóny na ságu. Minuty a minuty stále dokola.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    4.2.2006 06:49 ZS-Man | skóre: 31 | blog: B26
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prokletí saxofonu
    Průser týdne: C-D-G tóny na ságu. Minuty a minuty stále dokola. To jsi se ty pokousel loudit tony ze saxofonu, nebo to predvadeli v tom gymnaziálním bigbítu ? :-) Ja jsem se k saxofonu dostal jednou , asi tak na 20min.,zvladnul jsem na to vymackat Ovcaky a Kocka leze dirou. Pak jsem si malem vypichnul oko tim utocnym nahubkem (ci jak se tomu rika) a pak uz mi to radsi zabavili :-) Takze jsem se vratil k base......
    4.2.2006 13:52 s0 | skóre: 32 | blog: nejchytřejší kecy | prágl
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prokletí saxofonu
    to predvadeli ti funky umelci. peklo.
    Kuolema Kaikille (Paitsi Meille).
    4.2.2006 14:10 Radek Šlesinger | skóre: 13 | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prokletí saxofonu
    Ja ti dam nahubek. Hubicka je to! A nedava se do oka, nybrz do ust. :-)
    4.2.2006 20:02 ZS-Man | skóre: 31 | blog: B26
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prokletí saxofonu
    No jo, tu terminologii neovladam. <REJP> Jeste jsem musel oslintat to drivko od nanuku, co se dava do ty hubicky :-) <REJP> No a kdyz jsem skusil spustit Kocka leze.... v trosku rychlejsim tempu, tak to vazne bylo o oci. Jak rikam, zlata basa. Dlouhej remen, at je to co nejdal ode mne a nic se nemuze stat :-)
    4.2.2006 23:23 Radek Šlesinger | skóre: 13 | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prokletí saxofonu
    Tak flame o hudebnich nastrojich tady asi jeste nebyl ... Ale radsi to necham. :-)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.