abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 22:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 12.0 minimalistické linuxové distribuce (JeOS, Just enough Operating System) pro Kodi (dříve XBMC) a multimediálního centra LibreELEC (Libre Embedded Linux Entertainment Center). Jedná se o fork linuxové distribuce OpenELEC (Open Embedded Linux Entertainment Center). LibreELEC 12.0 přichází s Kodi 21.0 "Omega".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:55 | Nová verze

    Microsoft vydal novou velkou aktualizaci 2404.23 v září 2019 pod licencí SIL Open Font License (OFL) zveřejněné rodiny písma Cascadia Code pro zobrazování textu v emulátorech terminálu a vývojových prostředích.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 05:33 | Nová verze

    OpenTofu, tj. svobodný a otevřený fork Terraformu vzniknuvší jako reakce na přelicencování Terraformu z MPL na BSL (Business Source License) společností HashiCorp, bylo vydáno ve verzi 1.7.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci. Vypíchnout lze State encryption.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:55 | Humor

    Spouštět webový prohlížeč jenom kvůli nákupu kávy? Nestačí ssh? Stačí: ssh terminal.shop (𝕏).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 18:11 | Nová verze

    Yocto Project byl vydán ve verzi 5.0. Její kódové jméno je Scarthgap. Yocto Project usnadňuje vývoj vestavěných (embedded) linuxových systémů na míru konkrétním zařízením. Cílem projektu je nabídnou vývojářům vše potřebné. Jedná se o projekt Linux Foundation.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:56 | Nová verze

    Operační systém 9front, fork operačního systému Plan 9, byl vydán v nové verzi "do not install" (pdf). Více o 9front v FQA.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:11 | Nová verze

    Svobodná webová platforma pro sdílení a přehrávání videí PeerTube (Wikipedie) byla vydána v nové verzi 6.1. Přehled novinek i s náhledy v oficiálním oznámení a na GitHubu. Řešeny jsou také 2 bezpečnostní chyby.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 12:33 | Zajímavý software

    Lennart Poettering na Mastodonu představil utilitu run0. Jedná se o alternativu k příkazu sudo založenou na systemd. Bude součástí systemd verze 256.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 26
    29.4. 23:22 | Nová verze

    Hudební přehrávač Amarok byl vydán v nové major verzi 3.0 postavené na Qt5/KDE Frameworks 5. Předchozí verze 2.9.0 vyšla před 6 lety a byla postavená na Qt4. Portace Amaroku na Qt6/KDE Frameworks 6 by měla začít v následujících měsících.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    29.4. 21:44 | Komunita

    Ubuntu 24.10 bude Oracular Oriole (věštecká žluva).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 894 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Tiskárny Samsung vs. HP, Postscript, SPLIX

    2.1.2009 12:24 | Přečteno: 1389× | poslední úprava: 2.1.2009 12:58

    Pohledem do ceníku člověk zjistí, že HP skutečně není z levného kraje. Zatímco Samsung ML-1640 funguje perfektně a stojí pakatel, srovnatelný HP P1005/1006 funguje obstojně, stojí 2x tolik. Ba co víc, rozdíly se stupňují. Když si připlatíme co dostaneme?

    Samsung ML-2571N nabízí už poměrně rychlý tisk, kromě USB také LPT a také LAN, a dokonce i Postscript Level 3 (specifikace)! To vše za nějaké 3000,- kč! Tomuhle už HP nemůže vůbec konkurovat, protože srovnatelná tiskárna stojí mnohem více. Jestli existuje nějaký rozumný důvod, proč dnes upřednostnit HP před Samsungem, prosím se sním!

           

    Hodnocení: 83 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Dal bych přednost:
     (50 %)
     (61 %)
     (13 %)
    Celkem 38 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Michal Fecko avatar 2.1.2009 12:38 Michal Fecko | skóre: 31 | blog: Poznámkový blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tiskárny Samsung vs. HP, Postscript, SPLIX
    Cisto z psychologickeho hladiska: HP je stalica vo svete tlaciarni. Ak si niekto pred mnohymi rokmi kupoval tlaciaren a kupil HP a bol dokonca s nou spokojny (vtedy urcite studoval parametre) dnes sa bude opat zhanat za HP a pre nejaky Samsung ktory donedavna robil obstojne pracky a umyvacky riadu nema pochopenie a nedrzi doveru. Ak by aj sa pozrel na technicke parametre ze Samsung (ci akakolvek ina "neznama" znacka) ponuka viac muziky za menej penazi tak by sa stale nad nou ohrnoval nos (a kupy by sa bal - v zmysle hesla "Kto vie v com je hacik tej dobrej ceny") a drzal by sa "osvedcenej" znacky (v tomto pripade HP) aj ked za viac penazi dostane menej muziky. A ak my chce niekto nahovorit ze HP ma kvalitnejsie plasty tak ma iba rozosmeje :-D
    2.1.2009 12:59 wire.64 | blog: wire_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tiskárny Samsung vs. HP, Postscript, SPLIX

    a máš samsunga?

    Michal Fecko avatar 2.1.2009 13:22 Michal Fecko | skóre: 31 | blog: Poznámkový blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tiskárny Samsung vs. HP, Postscript, SPLIX
    Mam HP LJ 1100 + PrintServer z 98ho ale ak by mi teraz odisla tak do Samsungu by som isiel (po skusenostiach s predajom (a hlavne poctom reklamacii - 0) z prace)...
    hikikomori82 avatar 2.1.2009 13:17 hikikomori82 | skóre: 18 | blog: foobar | Košice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tiskárny Samsung vs. HP, Postscript, SPLIX
    HP uz nikdy viac. Mal som ich atramentovu tlaciaren (cb + farebna napln). Odmietala tlacit ked som vybral farebnu napln. Dovod je ten aby si clovek musel kupit drahu farebnu napln. Dakujem, neprosim. Kupil som Canon lebo nevnucuje cloveku aku napln ma pouzit.
    2.1.2009 13:55 Riddick
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tiskárny Samsung vs. HP, Postscript, SPLIX

    No ale tu je rec o laserovych tlaciarnach kde je situacia trochu ina.. pred istym casom som tiez uvazoval o kupe tlaciarne ale zatial som to odlozil.. a bolo mi povedane takto.. Samsung a Minolta su tiez ok.. ale predavac mi poradil radsej HP 1005 koli tomu ze lahsie sa da zohnat tonner do nich resp. doplnit tonner. Samsung ma tusim rozlisenie 1200x600 co je super. a pritom je lacnejsia.. ja osobne by som asi volil samsung.. co sa tyka atramentoviek HP to je kvalita a atramentova napln ti urcite vydrzi dlhsie nez u epsonky alebo canon ktore maju mensie naplne. ale to zavisi aj od typu.. a v dnesnej dobe uz nie su tie naplne ani tak drahe ani do HP.


    hikikomori82 avatar 2.1.2009 14:00 hikikomori82 | skóre: 18 | blog: foobar | Košice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tiskárny Samsung vs. HP, Postscript, SPLIX
    Tu skor ide o princip. Technologicky dovod k tomu neexistuje aby musela byt pritomna farebna napln. Ide cisto o zisk. Ak to urobil HP raz, urobi to znova, mozno inak. Tym ze nekupujem HP produkty zaujimam jasne stanovisko k tomu co si myslim o takejto neferovej obchodnej politike HP. Nejde o ziaden bug, je to umyselne a vedome poskodenie pouzivatela zo strany HP.
    Hobit avatar 3.1.2009 11:21 Hobit | skóre: 7 | blog: Kdo si hraje, nezlobí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tiskárny Samsung vs. HP, Postscript, SPLIX
    Taky jsem jednou lovil z kose vyhozenou barevnou napln. Nastesti jsem ji nevynes a prazdna je v te tiskarne uz 9-10let. Znacku si domyslete. ;o)
    2.1.2009 14:08 wire.64 | blog: wire_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tiskárny Samsung vs. HP, Postscript, SPLIX

    A co takový Samsung ML-2850DR. Sice nemá LAN, ale zase k Postscript level 3 člověk dostane i full duplex. (specifikace), a totožný model s LAN aka Samsung ML-2851NDR stojí jen o pár stovek navíc.

    3.1.2009 13:41 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tiskárny Samsung vs. HP, Postscript, SPLIX
    LAN je pohodlnejsie riesenie (umiestnenie a zdielanie)

    tak este radsej prihod na ten vyssi duplex model Samsung ML-2851NDR
    3.1.2009 15:31 Wire64
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tiskárny Samsung vs. HP, Postscript, SPLIX

    Jojo. Ten je sice vyprodanej, ale hned jak přijde, tak ho beru.

    2.1.2009 14:51 lucorp
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tiskárny Samsung vs. HP, Postscript, SPLIX

    mam samsung ml2010 a som s nou nadmieru spokojny, zasunul som ju do usbca a do 3 sekund(!!!) bola v linuxe pripravena tlacit.

    nedavno kamos kupil hp 1006 ci nieco take. Pouziva mac, vysledok → vytlaci vsetko az tak na 5. pokus a 2. restart pocitaca a tlaciarne. pod linuxom skoro to iste. (tlaciaren si po kazdom zapnuti musi tahat firmware cez USB z compu co je fakt hruza a des)

    preto HP uz nikdy viac → samsung je jednoznacne prepracovanejsi a kvalitnesi

    2.1.2009 15:27 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tiskárny Samsung vs. HP, Postscript, SPLIX

    Já jsem kupoval přes půl rokem inkoustovou tiskárnu a koupil jsem HP. Tu jsem ještě toho dne reklamoval, a protože už neměli další kus, tak jsem na radu kamaráda vzal Canon PIxma ip4500. Jakmile jsem jej přinesl domů, byla mi nějak divné, že vypadá tak nějak solidněji, HP byl prostě vrzající plastový krám, kde bylo vidět, že je to dělané tak, aby to drželo pohromadě a nic víc. Kdybych neměl tu Canonku, nevšiml bych si toho. A dál, když jsem porovnával Canonku s tím předchozím HP, došlo mi, že nad HP nikdo nepřemýšlel, ale udělal jen to nejnutnější. HP měla zvlášť trafo, od Canonu vedla jenom šňůra na 220V, takže žádná krabička další nepřekáží. HP se nedalo složit do kvádru, když jste jí chtěli přenést, Canon ano. Instalční program od HP byl hnus, instalační program od Canonu byl krásně jednoduchý a přehledný a také daleko inteligentnější. Atd..

    Na druhé straně bych na Canon pěl jenom samou chválu, ale bohužel má očipované náplně a strašně drahý inkoust. Pokud byste brali inkoust běžně v kamenných obchodech, je pro Vás levnější koupit celou novou tiskárnu, které má plnou sadu inkoustů, než koupit tu plnou sadu inkoustů.

    Jediné co vím, že HP už nechci, když to porovnáte s jakoukoli solidní tiskárnou, pak je HP děsný krám. Na druhé straně, HP si vybudovalo značku, a tak pro většinu lidí je HP tiskárna prostě značková tiskárna. Kdysi mívali dobré tiskárny.

    2.1.2009 18:53 Tomáš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tiskárny Samsung vs. HP, Postscript, SPLIX

    Mě dycky přišli provozně nejlacnější Kyocery

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.