abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (19%)
    Celkem 556 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    (nejen) Linux na CD

    11. 4. 2002 | Reklama | Tiskové zprávy | 2397×

    Dobrý den! Rád bych Vám představil službu "Linux na CD", která vznikla koncem ledna letošního roku.
    Pár slov na úvod: Otevřené systémy, jako je například Linux či některé klony BSD, jsou zajímavou a velmi živataschopnou alternativou k dosud převažujícím systémům proprietálním (někým vlastněným). Leckdo už má některý z těchto otevřených systémů ve svém počítači stabilně, někdo to teprve zkouší, nebo dokonce teprve zkusit chce. Ať už patříte ke kterékoliv z těchto skupin, základní otázkou zůstává, "kde to shánět?" No a proto jsme tu my - Linux na CD.:o)

    Linux na CD je zásilková služba, jejímž základním posláním je dodávat linuxové distribuce a FreeBSD na CD-discích. Ne každý si totiž můžeme dovolit základní variantu získávání těchto systémů - stahování z ftp archivů. Vždyť je to několik gigabajtů dat!

    Kromě velikosti bývá dalším problémem údržba: Tyto systémy se totiž velmi rychle vyvíjejí. Stále vznikají nové verze jednotlivých softwarových balíků, které je nutné často stahovat z Internetu. A my se snažíme zachycovat i tento rys a naši nabídku postupně rozšiřovat i o "update" a "develop" větve jednotlivých distribucí. Proto si u nás můžete objednat nejen distribuce samotné, ale i CD s opravami zjištěných chyb, nebo s novými verzemi programů.

    Díky tomu, že průběžně sledujeme dění u jednotlivých distributorů, snažíme se informace o tomto dění přenášet i na naše internetové stránky. Tyto zprávy pak posíláme i některým internetovým časopisům, které se otevřenými systémy zabývají.

    Také je nám jasné, že kdo se teprve hodlá s Linuxem či BSD seznamovat, má problém si vybrat tu správnou variantu pro sebe. Je-li to i Váš problém, pak vězte, že na našich stránkách máme pro Vás text "Jak si vybrat". Pro začátečníky pak máme i další návody, jejichž seznam si přejeme co nejvíce rozšiřovat. Nyní tam najdete především překlad oficiálního Installation-HOWTO - jak nainstalovat Linux, a dále Slackware Book - knihu o Slackware Linuxu, která je výborným úvodem do Linuxu i pro ne-slackwaristy.

    Překládání návodů je vlastně naše druhá hlavní náplň. Tu pak kupováním našich CD podporujete. Pokud byste se k překladatelské činnosti chtěli sami přpojit a vzít si nějaké to "howto" na starosti, odměníme Vás tím, že za svou dřinu budete od nás dostávat svoji oblíbenou distribuci jen za režijní cenu. Možná to není mnoho, ale aspoň něco, ne? :o)

    A to by bylo tak nějak všechno. Věříme, že na naše stránky najdete cestu. Ať už jako zákazníci pro nějaká ta CD, nebo jako čtenáři novinek, či návodů.

    Bydlíme tady: Linux na CD

    Mějte se príma :o)

    Viktor Matys

           

    Hodnocení: 25 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    12.4.2002 20:50 Pavel K.
    Rozbalit Rozbalit vše Celkem dobry
    Celkem zasluznej pocin, ale myslim si, ze je to nabidka ponekud predrazena. Kilo za CD, to uz musi byt v dnesni dobe aspon pozlaceny CD a nebo paleny alespon na CD-RW.

    Linux JE ZADARMO.

    Distribucni naklady OK, naklady pro porizeni OK, ale preci panove nechcete, abychom vam zaplatili vase masiny. Preci jste si je neporidili pro to, abyste vydelavali sirenim distribuci Linuxu. 10 Kc za vypaleni CD to je cena, ktera se da akceptovat, k tomu cena CD - tedy cca 10-20 Kc (preci mate velkoodber a dnesni cena CD je i tak smesna), balne tak kolem 10 - 30 Kc a postovne dobirkou cca 50? Kc? Ted si to sectete a zamyslete se nad tou cenou jeste jednou.

    Ale i tak je to chvalyhodny cin, ne kazdy ma moznost si distribuci sam stahnout a vypalit taktez:-((( a tak se nekomu jiste zavdecite. Ale jentak mimochodem, lisovana verze RedHatu za cca 800 Kc / 5 (nebo 6 CD)vcetne tistene prirucky je jiste lepsi, nezli palena za podobnou cenu a bez prirucky.

    12.4.2002 21:32 mega
    Rozbalit Rozbalit vše Celkem dobry
    Dalsi chytrak co si koupil kalkulacku. Tohle neni Armada spasy, ale lidi, kteri si taky chteji nejakej peniz vydelat a chteji aby jejich sluzba prosperovala.

    Zaloz konkurenci, nasad ceny o kterych tady basnis a nepindej nesmysly. Tomu se rika "byznys", woe.

    13.4.2002 11:19 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Celkem dobry
    dobre. rozjed si svou vlastni firmu. uz te vidim, jak sedis u pocitace, stahujes gigabajty dat mesicne (zapomnel jsi zapocitat pevnou linku) a pak zjistis, ze mas z toho mesicni vydelek stovky korun mesicne. to bude terno :-)

    linux je open source, ale to neznamena, ze kolem nej neni mozne delat bussiness. je to jen otazkou poptavky. ty mozna sedis ve skole a z mych dani mas internet zadarmo. ale kdybych ja mel po modemu stahovat distribuci, tak me to vyjde mozna na tisicovku. pro me je to dobra nabidka.

    todle me docela stve. kolik je kolem linuxu lidi s komunistickymi predstavami. co je na tom sakra spatneho, kdyz se nekdo snazi na linuxu vydelat? a ty ceny jsou velmi dobre. proc by linux mel byt charita?

    a kdyby slo jen o naklady, toto je muj odhad:

    pevna linka: 5000 Kc mesicne kancelar: 2-10 000 Kc mesicne pocitac s vypalovackou: 40 000 Kc plat jednoho zamestnance: 10 000 Kc nejmene

    pocitac se rozepise na dva roky

    soucet za mesic: 23 000 Kc ostatni naklady - 30% zisk: 10% celkem fixni naklady: 33 000 Kc

    1 medium: 20 Kc postovne: 30 Kc variablini naklady na 1 CD: 50 Kc

    takze "zisk" z jednoho CD je 50 Kc

    tzn. ze aby se mu vratily fixni naklady plus primereny zisk 10%, musi mesicne prodat 650 CD.

    a toto je jen odhad. proto si myslim, ze tuto slubu Viktor SPONZORUJE z jinych aktivit.

    lidi, zkuste si nekdy sami podnikat a pak sudte. a prestante poslouchat ty komunisticke zvasty socanu Zemana a Spidly.

    snad jsem te neurazil, to se omlouvam. ale uz me stve, jak nekteri lidi nejsou ochotni ocenit tvrdou praci ostatnich a jeste jim vynadaji do zlodeju.

    howgh

    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    13.4.2002 19:01 Marcela
    Rozbalit Rozbalit vše Celkem dobry
    Jen malá drobnost. Co je na stahování a následném vypalování tvrdá práce? Měla jsem za to, že to dělá počítač. A odhad nákladů? Stahování z internetu a vypalování CD snad není jejich jediná činnost? A na co proboha kancelář? A mzda 10000 Kč? Za co?
    14.4.2002 11:29 mega
    Rozbalit Rozbalit vše Celkem dobry
    Myslite si, ze to "stahovani a nasledne vypalovani" vazne udela ten pocitac sam? Myslite si, ze zajisteni urcite .. rekneme "logistiky" pojede "samo"?

    "Vzdyt prece stahnou par cedecek a vypalit to nic neni", zejo. Zkuste to. A zkuste to delat vyborne a zkuste to delat tak, aby Vase sluzba prosperovala, abyste mohla rozsirovat nabidku a zlepsovat se. Aby Vam zakanici nevraceli nefungujici cd a aby o Vas vubec vedeli.

    Nevim jestli tu vetu "Stahování z internetu a vypalování CD snad není jejich jediná činnost?" myslite vazne. To je jakobyste vy pres den pracovala ve svym zamestnani, a v noci lidem palila cd a posilala jim je za "prijatelnou castku", ze ktere byste mela par korun. A to vsechno, protoze jste "takova dobra duse".

    Ale taky nevim "na co kancelar". Mohli by to delat na chodniku, v aute .. nebo treba u Vas doma.

    Mzda 10.000,- Kc treba za to, ze ta sluzba bude fungovat, ze bude prosperovat, rozvijet se, budou vcas vypalena a poslana cd, bude zisk. Budou spokojeni zakaznici!

    To si proboha vazne myslite, ze "se to udela samo" a vy budete investovat svuj cas zadarmo? Jestli ano, tak mi na Vas poslete kontakt, ja si Vas najmu. A mzda 10000 Kc? Za co?

    mega

    15.4.2002 17:33 Marcela
    Rozbalit Rozbalit vše Re:Celkem dobry
    Nastěstí se nepotřebuju nechat zaměstnávat. Svých dvou zaměstnání mám až dost. A na případné stahování z internetu mám lidi, kteří ocení permanentní připojení od kabelovky za hodně slušnou cenu. A dále už raději bez komentáře.
    13.4.2002 16:52 Radomír Lux
    Rozbalit Rozbalit vše Celkem dobry
    Jenze zapominas ze lisovana verze RedHatu je k dispozici asi tak pul as trictvrte roku po vyjiti,a tou dobou us obvykle byva nova verze. Kdys ti kilo za medium pripada prilis,nikdo te nenuti kupovat. Jen si klidne sosej :))))).
    13.4.2002 18:20 Pavel K.
    Rozbalit Rozbalit vše Re to all: Celkem dobry
    to mega: Dalsi chytrak co si koupil kalkulacku urcite nejsem. V dobe, kdy ja jsem se ucil pocitat z hlavy, tak ty si zrejme honil drevenyho kacera po dvore a o kalkulacce se ti mozna mohlo zdat.

    "byznys" (od slova business) je obchod nikoliv zlodejna.

    to Leoš Literák: Nesedim ve skole a z tvych dani nemam internet zadarmo. V pravde receno na tvoje dane seru, platim si sam svoje dane. A pravdepodobne mnohem dele, nezli ty sam.

    O komunistickejch predstavach si nech zase zdat. Az komunismus zazijes na vlastni kuzi, tak muzes neco o nem rikat. Jediny, co si pravdepodobne z komunismu zazil bylo posledni cinkani, ale to uz je na tebe i tak dost davno, takze ani to si radne nepamatujes.

    pevna linka: 5000 Kc HA HA:

    128/ 96 kb 980 Kc

    320/ 96 kb 1480 Kc

    192/128 kb 3000 Kc

    320/256 kb 6000 Kc

    Ja vim, ze tech 128/96 neni nic svetobornyho, ale 650 Mb se da stahnout asi tak za 15 hodin. Tohle pripojeni poskytuje kabelovka v Brne.

    Pokud byste nekdo o nej mel zajem, tak muzete volat 0608715862, ta pani to s vama taky rada sepise.

    No a ted se zase vratime k pocitani: Kancelar? na co, tohle se da klidne delat z domova:-)))

    Pocitac s vypalovackou? to snad nemyslis vazne, preci to nedela nekdo, kdo pocitac nema a porizuje si ho prave k tomuto ucelu. HA HA!!!

    Plat 10000? no to pak nemusim chodit do hokny a muzu se timto jenom zivit. Aleasi bude pro me jednodussi nechat si ta CD vylisovat:-)

    a) vyjde me to levnejc b) usetrim cas c) usetrim naklady

    A ted zase k postovnemu: Sam rikas postovne 30 Kc. Vidis, ja jsem nasadil cca 50 Kc a je sumafuk, kdo ma pravdu.

    Jinak si me skutecne neurazil. Ja nejsem ten, kdo by se urazel. Ja jen realne pocitam.

    to Radomír Lux: Tak tohle chce opravdu pochvalu. Jedina reakce, ktera se trefila primo do cernyho. Ano, lisovana verze je opravdu ponekud opozdene vydavana. Ale stejne nekoupim a nekoupim, rad si to sosnu sam:-)))

    Zdravi Pavel K.

    14.4.2002 11:12 mega
    Rozbalit Rozbalit vše Re to all: Celkem dobry
    Vidim, ze jste celkem "ynzenyr". Nevim, jestli jste nekdy zkousel nejakou sluzbu "na vlastni noze" provozovat, ale kdyz si prectu Vas prvni prispevek, tak myslim ze nikoliv.

    Pocitat cenu finalniho zbozi podle ceny CD (vzdyt "dnesni cena CD je i tak smesna", ze ano) je "vtipne". Stejne tak (mozna jeste trochu vic) je vtipne Vase skuhrani nad tim jaky jste stolety parez obrostly mechem a tudiz nikdo nema vetsi znalosti/zkusenosti a pravo vydelavat penize (treba i na Linuxu).

    Podle Vas asi kazdy sedi v Brne a ma pripojeni od nejake usmudlane 'kabelovky'. Vezte, ze se ceny od skutecnych provideru za skutecne pripojeni pohybuji v jinych castkach.

    "650Mb za 15 hodin" a "tohle se da klidne delat z domova" nebo "Pocitac s vypalovackou? to snad nemyslis vazne" vypovida o Vasem pristupu vic nez si myslite. "Ono se to prece tak nejak udela, ze jo..nejak..prece".

    Komunismus na Vas zanechal vic stop, nez si myslite. Uz i proto, ze nedokazete akceptovat jejich cenu a jenom pindate a pindate, aniz byste nejakou podobnou sluzbu provozoval.

    Kdyz chci zalozit novou sluzbu, potrebuju na to vybaveni, potrebuju na to postory a potrebuju na to mit cas (pripadne lidi).

    Pokud je Vase predstava takova, ze si domu natahnete draty od kabelovky, do spajzu navalite 20 krabic s cedeckama, na volnym si zridite mail, decka budou balit krabicky a lepit adresy, manzelka bude litat na postu se zasilkama, tchyne Vam bude placat ucetnictvi a pres noc budete tahat novy distribuce, tak dejte vedet az takovou sluzbu rozjedete. At vim, kde si nemam kupovat cd.

    Vas pristup me desi a doufam, ze s lidmi jako jste Vy NIKDY nebudu spolupracovat.

    mega

    15.4.2002 11:10 me
    Rozbalit Rozbalit vše Smutne
    Lidi, ja vam nerozumim. Proc Vam vadi, ze ta CD budou za hroznych 100CZK? Pokud si myslite, ze si je ve svem volnem case dokazete vyrobit levneji, nemusite objednavat, ale muzete si CD stahnout a vypalit sami. Tato sluzba je pro lidi kteri svuj cas dokazi vyuzit ucelneji nez hloupym vypalovanim a stahovanim, ktere za ne nekdo udela za pouhych 100Kc...

    Drzim vypalcd palec! Good Luck!

    16.4.2002 13:42 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Souhlas

    Nechápu jak někomu může vadit podle mě celkem směšná cena 100 Kč za CD. Kdybych si to měl stahovat z domova přes dialup tak zaplatim určitě podstatně víc. Názory že pevná linka 128/96 je přes kabelovku za 500 (nebo kolik, je mi to celkem jedno) mě rozhodně nepomůže, protože v místě mého bydliště (žádný zapadákov, ale skoro centrum Prahy) přichází v úvahu jedině klasická pevná linka nebo mikrovlna a tam se ceny pohybují v poněkud jiných relacích (128 za míň jak 5000 neseženete).

    Jestli si někdo myslí, že když je linux volný software, tak se na něm nesmí vydělávat je taky šílenost. To má ten člověk zadarmo trávit dny vypalováním CD???

    Pokud je někdo z těch co tady kritizovali schopný prodávat CD levněji tak ať to dělá a nekritizuje. Pořiďte si živnostenský list, oběhejte úřady, a začnětě (podle toho co jste napsali už počítač a kvalitní připojení asi máte) jim konkurovat. Kritizovat umí každý, ale tím se nic nevyřeší.

    Já jsem o podobné službě taky přemýšlel, ale podle mých odhadů to na sebe nemůže vydělat, takže přeju Viktorovi hodně štestí ;-)

    17.4.2002 13:31 Vojta
    Rozbalit Rozbalit vše Co to je?
    Tetka si pripadam jek u blbych na dvorecku, nechapu proc ma nekdo potrebu se michat do jeho obchodu? Nebo se opravnu vracine do socializmu. Pokud se nekomu ceny nelibi muze zalozit vlastni sluzbu. Take si myslim, ze sprosta slova a hrune nadavky by zde nemely rozhodne patrit. Chvilku jsem si dokonce myslel, ze jsem se ocitnul na serveru venovanemu MS soft. At zije svobodny (i v podnikani) LINUX...
    5.6.2023 07:26 토토사이트
    Rozbalit Rozbalit vše Re: (nejen) Linux na CD
    Precisely what I was looking for, thanks for putting up. 토토사이트
    5.6.2023 07:26 먹튀검증
    Rozbalit Rozbalit vše Re: (nejen) Linux na CD
    we need work out more techniques in this regard, thanks for sharing. . . . . . 먹튀검증
    5.6.2023 07:26 메이저사이트
    Rozbalit Rozbalit vše Re: (nejen) Linux na CD
    With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation. 메이저사이트
    5.6.2023 07:27 먹튀검증
    Rozbalit Rozbalit vše Re: (nejen) Linux na CD
    At this time I am going away to do my breakfast, when having my breakfast coming again to read other news. 먹튀검증

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.