abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 13:44 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:22 | Komunita

    Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:55 | Komunita

    24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    16.5. 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 21:11 | Nová verze

    Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 20:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.3 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.15.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 13:33 | IT novinky

    Dnes ve 12:00 byla spuštěna první aukce domén .CZ. Zatím největší zájem je o dro.cz, kachnicka.cz, octavie.cz, uvycepu.cz a vnady.cz [𝕏].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    16.5. 13:22 | Nová verze

    JackTrip byl vydán ve verzi 2.3.0. Jedná se o multiplatformní open source software umožňující hudebníkům z různých částí světa společné hraní. JackTrip lze instalovat také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 12:22 | Pozvánky

    Patnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 4. – 6. října 2024 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytváří všichni účastníci, se skládá z desetiminutových

    … více »
    Zdenek H. | Komentářů: 0
    16.5. 03:11 | Nová verze

    Program pro generování 3D lidských postav MakeHuman (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 1.3.0. Hlavní novinkou je výběr tvaru těla (body shapes).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (75%)
     (5%)
     (11%)
     (10%)
    Celkem 303 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Podniky se chystají modernizovat jádro svého IT

    28. 12. 2020 | Redakce | Různé | 1515×

    Zákony informatiky: Návštěva u Annie DeCaprio s Hofstadterem a Cheopsem. Firmy se musí dlouhodobě přizpůsobit bezpečnostním nárokům práce na dálku. Dell nabízí zabezpečení celého dodavatelského řetězce i ověření integrity serverů. Podniky se chystají modernizovat jádro svého IT. Pomocník pro šťastnou cestu.

    Zákony informatiky: Návštěva u Annie DeCaprio s Hofstadterem a Cheopsem

    S Brooksovým zákonem úzce souvisí rekurzivní prohlášení D. R. Hofstadtera ohledně náročnosti přesného odhadu času na dokončení úkolů libovolné složitosti. Toto prohlášení známé jako Hofstadterův zákon zní: Vždy to trvá déle, než byste čekali, i když vezmete do úvahy Hofstadterův zákon. Modifikace zákona do světa softwarových projektů nabízí toto znění: Každý projekt trvá déle, než očekáváte, a to i při započtení Hofstadterova zákona.

    Firmy se musí dlouhodobě přizpůsobit bezpečnostním nárokům práce na dálku (Fortinet)

    Fortinet zveřejnil výsledky své studie 2020 Remote Workforce Cybersecurity Report zaměřené na bezpečnost práce na dálku. Studie zkoumá kyberbezpečnostní problémy, kterým podniky a organizace čelí v důsledku hromadného přechodu na práci z domova v první polovině tohoto roku, a jejich plánované investice do bezpečných způsobů práce na dálku. Data vychází z průzkumu, který se uskutečnil v červnu 2020. Jeho účastníci pracují v 17 různých zemích a zastupují téměř všechna odvětví i veřejný sektor.

    Dell nabízí zabezpečení celého dodavatelského řetězce i ověření integrity serverů (Dell)

    Podle zjištění studie Dell Technologies 2020 Digital Transformation Index jsou obavy o bezpečnost dat a systémů hlavní překážkou digitální transformace. Výzkum, který nedávno provedla společnost Futurum Research, také zjistil, že 56 % firem zaznamenalo vnější počítačový útok namířený proti zranitelnosti hardwaru nebo zabezpečení na úrovni počítačových čipů.

    Podniky se chystají modernizovat jádro svého IT

    Analytici společnosti Gartner identifikovali trendy, na něž by se měli připravit lídři odpovědní za infrastrukturu a provoz (I&O), neboť se v příštích 12-18 měsících stanou stěžejními.

    Pomocník pro šťastnou cestu (Asseco Solutions)

    Cestujeme-li veřejnou dopravou, zajímá nás samozřejmě především to, abychom na místo dojeli bezpečně a včas. Nicméně pohodlí naší cesty a vzhled prostředí, kde při cestě trávíme svůj čas, jsou pro nás také velmi důležité. O to, aby se nám – nejen ve vlaku – příjemně cestovalo, se stará společnost Vagonka Interiors. A aby se jejím lidem dobře pracovalo, o to se zase stará ERP systém HELIOS Orange z produkce Asseco Solutions.

    Zprávičky

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.