abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 5
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 33
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 806 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Virtuální servery s přidanou hodnotou

    3. 5. 2010 | Reklama | Tiskové zprávy | 4249×

    V poslední době se na českém trhu objevilo velké množství nabídek virtuálních dedikovaných serverů (VDS) za ceny srovnatelné s běžným webhostingem. To už nutí člověka začít uvažovat, zda si takový virtuální server nekoupit.

    Virtuální server

    Virtuální server nabízí výhody pronajatého serveru (serverhosting) za výrazně nižší cenu díky využití pouze přidělené části výkonného serveru (disk, paměť, procesor). Díky technologii virtualizace se na jednom serveru nachází několik zcela samostatných systémů – serverů.

    Pokud začneme přemýšlet o využití pronájmu VDS, měli bychom zvážit několik důležitých věcí. „Rozsekat“ výkonný server na několik virtuálních je pro administrátora totiž velmi jednoduché, zásadní problémy však mohou nastat za chodu. Již na začátku je dobré si rozmyslet, zda si server budeme administrovat sami nebo ne. V případě placené administrace je důležité ověřit si, co se stane, pokud bude mít obslužný systém (např. Plesk, DotNetPanel, Z-panel) nějaké problémy a zda ho poskytovatel umí spravovat. Velmi levné nabídky také zpravidla nabízejí pouze pár stovek kB paměti RAM, na kterých operační systém sotva bude fungovat. Speciálně systém MS Windows Server 2008 bez minimální 1 GB RAM nemá téměř smysl provozovat a webhostér tak spíše láká na cenu. V neposlední řadě je dobré si u poskytovatele ověřit, jak je vše kvalitně zálohováno, či jaké jsou k dispozici prostředky pro zálohy.

    Virtuální servery s 50% slevou

    V posledních letech se virtualizace díky výkonnému hardware a podpoře velkých společností jako Microsoft, Cisco, VMware a výrobců hardware výrazně zdokonalila a rozšířila. Firmy dnes úspěšně pomocí virtualizace optimalizují počty svých serverů, vývojáři vyvíjí aplikace pouze na svém PC s několika virtualizovanými systémy a webhostingové společnosti nabízí svým zákazníkům celé virtuální servery za velmi zajímavé ceny.

    Pokud hostujete více webových prezentací, nebo uvažujete o pronájmu virtuálního serveru, webhosting CZECHIA.COM nabízí do konce května 50% slevu na nové virtuální servery. Server je možné mít bez správy, ale ještě výhodnější je nabídka kompletního servisu pro domény a aplikace. Tedy včetně administrace se systémem pro správu domén Z-panel, s kvalitními DNS servery a samostatným e-mailovým systémem. V jarní nabídce je nyní bonus 10 domén navíc v administračním rozhraní Z-panel, který vyvinula společnost ZONER software a denně ho využívají k webhostingu tisíce zákazníků.

    ProgramVPS ZeroVPS Basic
    Operační paměť garantovaná1 GB1 GB
    Diskový prostor30 GB včetně OS10 GB prostor pro data
    Operační systémWindows Web Srv. 2008 R2Windows Web Srv. 2008 R2
    Administrace serveruvlastníANO
    Z-panel pro správu doménNEANO
    Počet doménneomezeně20 + BONUS 10
    Systém elektronické pošty Z-mailNEANO
    Standardní cena990 Kč1 490 Kč
    Jarní BONUS 1. rok50 %50 %
    Zvýhodněná cena 1. rok495 Kč745 Kč

    Akční nabídka virtuálních serverů na www.czechia.com.

    Soutěž o X-BOX 360

    Jarní nabídka virtuálních serverů za zvýhodněnou cenu nabízí také možnost získat nejnovější herní konzoli X-BOX 360. Získá ji vylosovaný zákazník, který si do konce května objedná některý typ VDS.

    Automatizovaný systém DNS

    Webhosting CZECHIA.COM nasadil na jaře zcela nový DNS systém, který nabízí zákazníkům 3 nezávislé servery, vyšší dostupnost, bezpečnost a umožňuje využívat moderní funkce ke správě doménových jmen. DNS systém zahrnuje tři geograficky nezávislé name servery, dva v České republice a jeden v USA pro kvalitní odezvy v Americe a Asii. Je možné ho kdykoliv rozšířit o další servery v různých lokalitách. Kromě vysoké stability, moderních funkcí a rychlosti šíření záznamů nabízí systém zákazníkům také podporu IDN domén a velmi brzy i technologie DNSSEC.

    Využití DNS systému mají zákazníci virtuálních serverů samozřejmě zdarma. Zajímavou možností pro rozšíření služeb je i podpora automatizované správy DNS záznamů pomocí API.

    datacentrum

    Zcela oddělený e-mailový systém

    V případě využití kompletní správy virtuálního serveru získává zákazník pro své domény zcela nezávislý poštovní systém Z-mail, který využívají desítky tisíc zákazníků CZECHIA.COM. Hlavní výhodou je nulové zatížení serveru a odpadnutí starostí o vlastní poštovní řešení, antivir či antispam.

    Virtualizace v budoucnu?

    Kromě serverové virtualizace se v dnešní době začíná také prosazovat virtualizace desktopů. Ta umožňuje centralizovat desktopy v datovém centru, což usnadňuje jejich zabezpečení a zálohování. Trh s virtualizací se rapidně rozrůstá a lze tedy očekávat, že se v budoucnosti budeme s virtualizací setkávat na každém kroku.

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.