abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 19:44 | Zajímavý článek

Před 32 lety, 6. června 1993, byl spuštěn první český WWW server (ještě pod TLD .cs), pro potřeby fyziků zabývajících se problematikou vysokých energií.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:11 | Zajímavý software

Střílečku Borderlands 2 lze v rámci výprodeje série Borderlands na Steamu získat zdarma napořád, když aktivaci provedete do 8. června 19:00.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 15:11 | Nová verze

Byla vydána nová verze 2.22 svobodného video editoru Flowblade (GitHub, Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Videoukázky funkcí Flowblade na Vimeu. Instalovat lze také z Flathubu.

5.6. 15:00 | Komunita

Canonical Launchpad vypíná systém správy verzí Bazaar. Vývojáři mohou své repozitáře do 1. září přemigrovat na Git.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    5.6. 13:22 | Nová verze

Byla vydána nová verze 2.53.21 svobodného multiplatformního balíku internetových aplikací SeaMonkey (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    5.6. 12:33 | Komunita Ladislav Hagara | Komentářů: 15
    5.6. 11:22 | Komunita

Na Indiegogo byla spuštěna kampaň na podporu linuxového telefonu Liberux NEXX s osmijádrovým procesorem Rockchip RK3588S, 32 GB LPDDR4x RAM a 6.34″ 2400×1080 OLED displejem. Cena telefonu je 1 310 eur.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    5.6. 11:11 | Komunita

Miro Hrončok vyhrál volby do Fedora Council. Mezi sedmi kandidáty, kteří se ucházeli o dvě křesla, nakonec získal nejvíce hlasů - 1089. Česká komunita má tak po delší době opět zástupce v nejvyšším orgánu Fedory.

5.6. 04:33 | Zajímavý software

Redox OS (Wikipedie), tj. mikrokernelový unixový operační systém naprogramovaný v programovacím jazyce Rust, nově podporuje X11 a GTK 3.

5.6. 02:55 | IT novinky

Dnes po celém světě startuje prodej herní konzole Nintendo Switch 2.

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Jaký je váš oblíbený skriptovací jazyk?
     (54%)
     (33%)
     (7%)
     (2%)
     (0%)
     (0%)
     (3%)
    Celkem 214 hlasů
     Komentářů: 14, poslední 2.6. 08:30
    Rozcestník

Dotaz: rozlozeni klavesnice

14.1.2006 16:30 LDi | skóre: 3
    rozlozeni klavesnice
    Přečteno: 485×
    Ahoj lidi, uz se s tim peru druhej den. Nejak mi nejde nastavit normalni prepinani jazyku.. v /etc/X11/xorg.conf mam tohle
    Section "InputDevice"
            Identifier      "Generic Keyboard"
            Driver          "keyboard"
            Option          "CoreKeyboard"
            Option          "XkbRules"      "xorg"
            Option          "XkbModel"      "pc105"
            Option          "XkbLayout"     "us,cz,ru"
            Option          "XkbOptions"    "grp:alt_shift_toggle"
    EndSection
    Podle vseho to chapu jako ze mam tri rozlozeni a prepinam mezi nima alt+shift, ale dela to strasne divnou vec: mam nastavenou anglictinu, tak musim stisknout alt+pravy shift pro cestinu, kdyz dam levy shift tak tam zustane ta anglictina. a pak kdyz zmacknu alt+levy shift z cestiny tak mi naskoci zase anglictina, ale rustina tam nikdy neskoci a vubec proc musim klikat na ruzny shifty, proc to nejde jenom s tema levejma? Neporadi mi prosim vas nekdo proc je to tak debilni? Dekuji za odpoved...

Odpovědi

14.1.2006 16:52 Petr Šobáň | skóre: 80 | blog: soban | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: rozlozeni klavesnice
    Protože jsi to tak debilně nastavil.

Pokud potřebuješ přepínat klávesnice tak jsou dvě možnosti nastavit to napevno v xorg konfiguráku a nepoužívat žádné další nastavení v kde nebo gnome.

Nebo nastavit v konfiguráku českou klávesnici a v kde a gnome si nadefinovat další klávesnice a i jejich přepínání.

S největší pravděpodobností se ti ty dvě věci perou mezi sebou, taky nevím zda xorg umí 3 klávesnice nikdy jsem to v xorg nepoužíval.
    Ruža Becelin avatar 14.1.2006 17:01 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
    xorg umí určitě tři klávesnice, funguje mi to doma. jinak souhlasím s tím, že nejlepší je klávesnice nastavit v xorg.conf a v kde/gnome to vypnout.
    14.1.2006 18:13 LDi | skóre: 3
    No to sice jo, ale ja ani gnome ani kde nepouzivam, mam fluxbox, a jediny kde to mam nastaveny (nevim, jestli ma fluxbox nekde svy nastaveni rozlozeni klavesnice) je v xorg.conf. Zas takovej debil nejsem, v kde vim ze se to ma vypinat, ale fluxbox mam jenom chvili a moc se v nem nevyznam, takze jestli by mi nekdo neporadil co s tim... Diky
    14.1.2006 21:14 Stepan
    Flucbox urcite nema sve nastaveni na rozlozeni klavesnice, ale v tom pripade nevim v cem je problem. A treba samotna "ru" funguje?
    15.1.2006 11:24 LDi | skóre: 3
    Samotna ru funguje
    18.1.2006 17:58 LDi | skóre: 3
    Tak fajn. uz sem na to prisel. Zkusil jsem tohle "grp:alt_shift_toggle" vymenit za tohle "grp:shift_toggle" a uz to jelo, pac jsem asi ve fluxboxu mel nejaky klavesovy zkratky, zacinajici alt+shift+neco... nejspis. Hlavni je ze uz po sepnuti dvou shiftu mi konecne funguje prepinani vsech jazyku :).

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.