Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za květen (YouTube).
Úřad pro ochranu osobních údajů řeší desítky stížností na jednotné měsíční hlášení zaměstnavatele, které stát spustil počátkem dubna. Systém, jenž má firmám odlehčit od desítek formulářů, nejenže výrazně zatížil jejich účetní oddělení, ale docházelo v něm i k únikům osobních dat zaměstnanců k firmám, kde nepracovali. Podle ministerstva práce a sociálních věcí stála za problémem technická chyba. „Incident se týkal několika stovek
… více »Byla vydána (𝕏, Bluesky) nová verze 22.0.0 open source webového aplikačního frameworku Angular (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.
Vim Classic byl vydán ve verzi 8.3. Drew DeVault oznámil tento fork editoru Vim (verze 8.2.0148, tj. těsně před zavedením Vim9 skriptování) v březnu letošního roku. Důvodem forku bylo, že vývojáři editorů Vim a Neovim začali při vývoji využívat LLM.
Open source konference DevConf.CZ 2026 proběhne 18. a 19. června v Brně na FIT VUT. Publikován byl program a spuštěna byla registrace.
Společnost JetBrains uvolnila verzi 2 svého open-source velkého jazykového modelu (LLM) pro vývojáře Mellum.
Probíhá konference Microsoft Build 2026. Microsoft představuje své novinky: kvantový čip Majorana 2, Surface Laptop Ultra a Surface RTX Spark Dev Box s NVIDIA RTX Spark, Intelligent Terminal, Coreutils for Windows (fork Rust Coreutils), AI modely MAI, AI agenta Scout, platformu pro agent-first zařízení Project Solara, …
Google Chrome 149 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 149.0.7827.53 přináší řadu novinek. Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.
Pluto.jl, reaktivní notebook pro programovací jazyk Julia, dospěl do verze 1.0.
Byla vydána nová verze 12.0.0 vizuálního programovacího jazyka Snap! (Wikipedie) inspirovaného jazykem Scratch (Wikipedie). Přehled novinek na GitHubu.
Musíte zkontrolovat součet, který si stáhnete spolu se souborem, nebo který najdete někde na webu.
Ultraiso neznám, netuším, zda je tak inteligentní, že si md5 součet najde na webu.
Takže ta první možnost. Vytvořte si adresář třeba „mdk“, do něj stáhněte iso obraz a MD5SUM. MDSUM přejmenujte na md5sum.md5, aby ho Total Commander uměl spapat, a dvojklikněte na něj myší. Pravděpodobně to řekne, že jeden soubor byl v pořádku a ostatní soubory nebyly nalezeny (v MD5SUM jsou součty obvykle více souborů).
Hledal jsem na ftp.mandrake.cz ten obraz a jeho md5 součet, abych přesně věděl názvy souborů, ale nějak jsem ho nenašel. Miluju distribuce, u kterých musí člověk prohledat půl Internetu, aby si je vůbec mohl stáhnout. Kdyžtak mi prosím napište odkaz, odkud jste to stahoval, abych vám postup mohl napsat přesně.
Já ty iso obrazy hledal jen v ftp://ftp.mandrake.cz/pub/linux/mandrakelinux/official/10.1/i586/...
No vida, takže k vašemu staženému iso souboru stáhnete ještě Mandrakelinux-10.1-Official-Download-CD.md5 a v Total Commanderu na něj klepnete enterem nebo dvojklikem myší.
PS. Pokud někomu odpovídáte, odpovídejte prosím přímo na jeho příspěvek, ne až na konec diskuze. Diskuze pak bude přehlednější
Navic je v diskusi odkaz.
Tiskni
Sdílej: