abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 21:00 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 18:33 | Nová verze

Realtimová strategie Warzone 2100 (Wikipedie) byla vydána ve verzi 4.6.0. Podrobný přehled novinek, změn a oprav v ChangeLogu na GitHubu. Nejnovější verzi Warzone 2100 lze již instalovat také ze Snapcraftu a Flathubu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:22 | IT novinky

Polské vývojářské studio CD Projekt Red publikovalo na Printables.com 3D modely z počítačové hry Cyberpunk 2077.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:44 | Pozvánky

Organizátoři konference LinuxDays 2025 vydali program a zároveň otevřeli registrace. Akce se uskuteční 4. a 5. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích, kde vás čekají přednášky, workshopy, stánky a spousta šikovných lidí. Vstup na akci je zdarma.

Petr Krčmář | Komentářů: 4
    8.9. 22:00 | IT novinky

Uživatelé komunikátoru Signal si mohou svá data přímo v Signalu bezpečně zálohovat a v případě rozbití nebo ztráty telefonu následně na novém telefonu obnovit. Zálohování posledních 45 dnů je zdarma. Nad 45 dnů je zpoplatněno částkou 1,99 dolaru měsíčně.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    8.9. 18:44 | Zajímavý článek

Server Groklaw, zaměřený na kauzy jako právní spory SCO týkající se Linuxu, skončil před 12 lety, resp. doména stále existuje, ale web obsahuje spam propagující hazardní hry. LWN.net proto v úvodníku připomíná důležitost zachovávání komunitních zdrojů a upozorňuje, že Internet Archive je také jen jeden.

🇵🇸 | Komentářů: 5
    8.9. 14:22 | Nová verze

Jakub Vrána vydal Adminer ve verzi 5.4.0: "Delší dobu se v Admineru neobjevila žádná závažná chyba, tak jsem nemusel vydávat novou verzi, až počet změn hodně nabobtnal."

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    8.9. 13:22 | IT novinky

V Německu slavnostně uvedli do provozu (en) nejrychlejší počítač v Evropě. Superpočítač Jupiter se nachází ve výzkumném ústavu v Jülichu na západě země, podle německého kancléře Friedricha Merze otevírá nové možnosti pro trénování modelů umělé inteligence (AI) i pro vědecké simulace. Superpočítač Jupiter je nejrychlejší v Evropě a čtvrtý nejrychlejší na světě (TOP500). „Chceme, aby se z Německa stal národ umělé inteligence,“ uvedl na

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    7.9. 04:11 | Komunita

V Berlíně probíhá konference vývojářů a uživatelů desktopového prostředí KDE Plasma Akademy 2025. Při té příležitosti byla oznámena alfa verze nové linuxové distribuce KDE Linux.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    6.9. 17:11 | Nová verze

Byl vydán Debian 13.1, tj. první opravná verze Debianu 13 s kódovým názvem Trixie a Debian 12.12, tj. dvanáctá opravná verze Debianu 12 s kódovým názvem Bookworm. Řešeny jsou především bezpečnostní problémy, ale také několik vážných chyb. Instalační média Debianu 13 a Debianu 12 lze samozřejmě nadále k instalaci používat. Po instalaci stačí systém aktualizovat.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    Pro otevření více webových stránek ve webovém prohlížečí používám
     (83%)
     (7%)
     (2%)
     (3%)
     (3%)
     (2%)
    Celkem 157 hlasů
     Komentářů: 11, poslední 4.9. 16:12
    Rozcestník

Dotaz: Záznam výstupu Xine Mencoderem.

15.6.2006 18:49 m
    Záznam výstupu Xine Mencoderem.
    Přečteno: 83×
    Dobrý den.

Mám film, který jede bez problémů pouze v Xine (nevím proč), a potřeboval bych ho převést do normálního avi. Mencoder jej vezme, ale na výsledek se nedá koukat. Tak mě napadlo, zda by jej nemohl Xine přehrávat, a Mencoder jeho výstup nahrávat. Šlo by to?

Odpovědi

15.6.2006 23:25 Michal Karas | skóre: 45 | blog: /dev/random
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Záznam výstupu Xine Mencoderem.
    Ahoj, moc se mi nepozdává, že by si MPlayer neporadil s filmem, který MEncoder přechroustá. Jaký příkaz používáš na to převedení?
    17.6.2006 11:02 m
    Pro upřesnění - jde o problém s externími českými titulky. Mencoder nebere žádné kódování. Ale to už řešit nechci.
    17.6.2006 19:40 Peter Golis | skóre: 65 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
    nie je ani preco. externe titulky sa zadavaju pomocou parametru sub a ich kodova stranka pomocou subcp. toto riesi manual :-)
    18.6.2006 14:48 m
    To vše samozřejmě vím, jen to prostě nefunguje.
    17.6.2006 10:55 m
    Takže to nejde? A jiný videonahrávač v Linuxu než Mencoder není?
    David Watzke avatar 17.6.2006 10:59 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    17.6.2006 17:44 Michal Karas | skóre: 45 | blog: /dev/random
    Docela bych se divil, kdyby to šlo, ale dnes je možné všechno. :-) Existuje ještě například transcode, ale ten já neznám (odjakživa k plné spokojenosti používám MEncoder).
    kozzi avatar 18.6.2006 18:29 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    transcode je skvělej program sám jej užívám k plné spokojenosti.
    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    Josef Kufner avatar 17.6.2006 18:11 Josef Kufner | skóre: 70
    Najdi si volby pro xine, aby prehraval na stdout v nejakem rozumnem formatu a mencoder to uz zvladne. Propojis je normalne rourou.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    18.6.2006 14:55 m
    Přesně to potřebuji, jen to propojení rourou neumím. Dal by jste sem prosím řešení? Něco jako xine vstup.avi ROURA mencoder -o... Děkuji.
    kozzi avatar 18.6.2006 18:28 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    nastav xine aby svuj vystup cpal na stdout no a pak to zpust xine nazevfilmuapodobne | mencoder parametry kam co a v jakem formatu
    18.6.2006 21:16 m
    Jenže to právě neumím Když dám xine vstup | mencoder -o výstup tak to nejde. Jak to mám udělat?
    kozzi avatar 18.6.2006 21:44 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    No jestli ti to nejde takto tak to nech byt, a spis mi rekni co to je ta format a co presne chces nejak jsem to dosud nepochopil. Pokud chces previst nejakej video soubor do jineho formatu a nejde to s mencoderem tak doporucuju transcode
    18.6.2006 22:07 m
    No, je to normální avi ten gnu film "Star wreck". Mám externí titulky srt a chci je natvrdo nahrát do obrazu. Ve výsledku nejsou znaky s háčky. Samozřejmě jsem zkoušel -subcp i překódování titulků. Mplayer není kompilovaný, ale z rpm.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.