abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 11:33 | IT novinky

Americká vesmírná společnost SpaceX miliardáře Elona Muska koupila další Muskovu firmu xAI, která se zabývá vývojem umělé inteligence (AI). Informovala o tom na svém účtu na síti 𝕏. Musk tímto krokem propojí několik ze svých služeb, včetně chatbota s prvky umělé inteligence Grok, sociální sítě 𝕏 či satelitního internetového systému Starlink. Tržní hodnota společnosti SpaceX dosahuje jednoho bilionu dolarů (20,6 bilionu Kč), hodnota xAI pak činí 250 miliard dolarů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 23:22 | Bezpečnostní upozornění

Byl odhalen supply chain attack na Notepad++: útočníci kompromitovali hosting Notepad++ a vybrané dotazy na aktualizace přesměrovávali na servery pod jejich kontrolou. Doporučuje se stáhnout instalátor a přeinstalovat.

a1bert | Komentářů: 6
    včera 13:22 | Zajímavý projekt

Francouzská veřejná správa má v rámci vládní iniciativy LaSuite Numérique ('Digitální sada') v plánu od roku 2027 přestat používat Microsoft Teams a Zoom a přejít na videokonferenční platformu Visio, hostovanou na vlastním hardwaru. Konkrétně se jedná o instance iniciativou vyvíjeného open-source nástroje LaSuite Meet, jehož centrální komponentou je LiveKit. Visio nebude dostupné pro veřejnost, nicméně LaSuite Meet je k dispozici pod licencí MIT.

NUKE GAZA! 🎆 | Komentářů: 5
    včera 12:11 | IT novinky

Eben Upton oznámil další zdražení počítačů Raspberry Pi: 2GB verze o 10 dolarů, 4GB verze o 15 dolarů, 8GB verze o 30 dolarů a 16GB verze o 60 dolarů. Kvůli růstu cen pamětí. Po dvou měsících od předchozího zdražení.

Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 05:11 | Zajímavý software

Shellbeats je terminálový hudební přehrávač pro Linux a macOS, který umožňuje vyhledávat a streamovat hudbu z YouTube, stahovat odtud skladby a spravovat lokální playlisty. Pro stahování dat z YouTube využívá yt-dlp, pro práci s audiostreamy mpv. Je napsán v jazyce C a distribuován pod licencí GPL-3.0, rezpozitář projektu je na GitHubu.

NUKE GAZA! 🎆 | Komentářů: 6
    včera 03:22 | Nová verze

Byla vydána nová verze 26.1.30 svobodného multiplatformního video editoru Shotcut (Wikipedie) postaveného nad multimediálním frameworkem MLT. S podporou hardwarového dekódování videa. Shotcut je vedle zdrojových kódů k dispozici také ve formátech AppImage, Flatpak a Snap.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 03:00 | Nová verze

LibrePCB, tj. svobodný multiplatformní softwarový nástroj pro návrh desek plošných spojů (PCB), byl po deseti měsících od vydání verze 1.3 vydán ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v příspěvku na blogu a v aktualizované dokumentaci. Zdrojové kódy LibrePCB jsou k dispozici na GitHubu pod licencí GPLv3.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    1.2. 21:11 | Komunita

Guido van Rossum, tvůrce programovacího jazyka Python, oslavil 70. narozeniny. Narodil se 31. ledna 1956 v nizozemském Haarlemu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    1.2. 12:22 | Zajímavý software

OpenClaw je open-source AI asistent pro vykonávaní různých úkolů, ovládaný uživatelem prostřednictvím běžných chatovacích aplikací jako jsou například WhatsApp, Telegram nebo Discord. Asistent podporuje jak různé cloudové modely, tak i lokální, nicméně doporučován je pouze proprietární model Claude Opus 4.5 od firmy Anthropic v placené variantě. GitHubová stránka projektu OpenClaw.

NUKE GAZA! 🎆 | Komentářů: 4
    1.2. 03:00 | Komunita

Projekt VideoLAN a multimediální přehrávač VLC (Wikipedie) dnes slaví 25 let. Vlastní, tenkrát ještě studentský projekt, začal již v roce 1996 na vysoké škole École Centrale Paris. V první únorový den roku 2001 ale škola oficiálně povolila přelicencování zdrojových kódů na GPL a tím pádem umožnila používání VLC mimo akademickou půdu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    Které desktopové prostředí na Linuxu používáte?
     (18%)
     (6%)
     (0%)
     (10%)
     (25%)
     (3%)
     (5%)
     (2%)
     (12%)
     (30%)
    Celkem 739 hlasů
     Komentářů: 24, poslední včera 21:31
    Rozcestník

Dotaz: VDR-instalace a Undefined reference!

23.6.2006 23:17 Davule | skóre: 11 | blog: BANANOVI_TUCNACI
    VDR-instalace a Undefined reference!
    Přečteno: 387×

Teď jsem se zbavil (díky Vám) jedné věci a už je tu druhá :

Tady je výpis :

plugin.o:(.gnu.linkonce.d._ZTI5cListI4cDllE+0x0): undefined reference to `vtable for __cxxabiv1::__si_class_type_info' plugin.o:(.gnu.linkonce.d._ZTI5cListI4cDllE+0x8): undefined reference to `typeinfo for cListBase' plugin.o:(.gnu.linkonce.d._ZTV5cListI4cDllE+0x10): undefined reference to `cListBase::Move(int, int)' plugin.o:(.gnu.linkonce.d._ZTV5cListI4cDllE+0x14): undefined reference to `cListBase::Clear()' plugin.o: In function `~cList': /home/davule/VDR/vdr-1.4.0-3/plugin.c:260: undefined reference to `cListBase::~cListBase()' /home/davule/VDR/vdr-1.4.0-3/plugin.c:260: undefined reference to `cListBase::~cListBase()' /home/davule/VDR/vdr-1.4.0-3/plugin.c:260: undefined reference to `operator delete(void*)' /home/davule/VDR/vdr-1.4.0-3/plugin.c:260: undefined reference to `cListBase::~cListBase()' plugin.o: In function `~cDlls': /home/davule/VDR/vdr-1.4.0-3/plugin.c:260: undefined reference to `cListBase::~cListBase()' /home/davule/VDR/vdr-1.4.0-3/plugin.c:260: undefined reference to `operator delete(void*)' plugin.o:(.gnu.linkonce.d.DW.ref.__gxx_personality_v0+0x0): undefined reference to `__gxx_personality_v0' collect2: ld returned 1 exit status make: *** [plugin] Error 1

Tady je verze gcc

Latest version installed: 3.4.6-r1

Chci rozjet VDR a po zadání make plugin mně systém odmění výše uvedenou hláškou. Vygooglil jsem, že by to snad měla být chyba kompilátoru, ale nějak se mi to nezdá. Je z toho výpisu někdo chytřejší než já?

Dokumentace je pro blbce!! Já jsem BLBEC!!

Odpovědi

23.6.2006 23:32 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: VDR-instalace a Undefined reference!
    No, konkrétně tě nemá rád linker. Nechybí ti spíš nějaká knihovna, případně není zastaralá nebo něco takového?
    Copak toho není dost?
    24.6.2006 18:12 Davule | skóre: 11 | blog: BANANOVI_TUCNACI
    Knihovny a verze překontrolovány a zdá se, že je vše OK. Co je to přesně linker? Dalo by se to dát do slovníku?
    24.6.2006 18:23 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Dalo, no, ale nevím jak pěknou definici bych dokázal napsat. Řekněme, že linkování je poslední fáze kompilace, kdy se na místo odkazů na volání jednotlivých funkcí doplní volání skutečných adres a vytvoří se binárka příslušného formátu. O tom jak funguje dynamické linkování a jak ty formáty vypadají sice něco vím, ale psát si o tom netroufám :-)
    Copak toho není dost?
    27.6.2006 07:02 Davule | skóre: 11 | blog: BANANOVI_TUCNACI

Zapomněl jsem se zpětně ozvat, takže problém vyřešen za pomocí googlu.

UPOZORNĚNÍ : tento příspěvek může dále číst pouze ten, kdo se nebude smát !!!!!

Narazil jsem na anglický text "YOU HAVE MAKE PLUGIN AND NOT MAKE PLUGINS. THATS ALL !!! Anglicky moc neumím, ale tohle je jasné!!

Věřte, nevěřte - pomohlo to :-)

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.