Společnost Perplexity AI působící v oblasti umělé inteligence (AI) podala nevyžádanou nabídku na převzetí webového prohlížeče Chrome internetové firmy Google za 34,5 miliardy dolarů (zhruba 723 miliard Kč). Informovala o tom včera agentura Reuters. Upozornila, že výše nabídky výrazně převyšuje hodnotu firmy Perplexity. Společnost Google se podle ní k nabídce zatím nevyjádřila.
Intel vydal 34 upozornění na bezpečnostní chyby ve svých produktech. Současně vydal verzi 20250812 mikrokódů pro své procesory řešící 6 bezpečnostních chyb.
Byla vydána nová verze 1.25 programovacího jazyka Go (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání.
Byla vydána beta verze Linux Mintu 22.2 s kódovým jménem Zara. Podrobnosti v přehledu novinek a poznámkách k vydání. Vypíchnout lze novou XApp aplikaci Fingwit pro autentizaci pomocí otisků prstů nebo vlastní fork knihovny libAdwaita s názvem libAdapta podporující grafická témata. Linux Mint 22.2 bude podporován do roku 2029.
Provozovatel internetové encyklopedie Wikipedie prohrál v Británii soudní spor týkající se některých částí nového zákona o on-line bezpečnosti. Soud ale varoval britského regulátora Ofcom i odpovědné ministerstvo před zaváděním přílišných omezení. Legislativa zpřísňuje požadavky na on-line platformy, ale zároveň čelí kritice za možné omezování svobody slova. Společnost Wikimedia Foundation, která je zodpovědná za fungování
… více »Byla vydána verze 2.0.0 nástroje pro synchronizaci dat mezi vícero počítači bez centrálního serveru Syncthing (Wikipedie). Přehled novinek na GitHubu.
Americký prezident Donald Trump se v pondělí osobně setkal s generálním ředitelem firmy na výrobu čipů Intel Lip-Bu Tanem. Šéfa podniku označil za úspěšného, informují agentury. Ještě před týdnem ho přitom ostře kritizoval a požadoval jeho okamžitý odchod. Akcie Intelu v reakci na schůzku po oficiálním uzavření trhu zpevnily asi o tři procenta.
Byl vydán Debian GNU/Hurd 2025. Jedná se o port Debianu s jádrem Hurd místo obvyklého Linuxu.
V sobotu 9. srpna uplynulo přesně 20 let od oznámení projektu openSUSE na konferenci LinuxWorld v San Franciscu. Pokuď máte archivní nebo nějakým způsobem zajímavé fotky s openSUSE, můžete se o ně s námi podělit.
Byl vydán Debian 13 s kódovým názvem Trixie. Přehled novinek v poznámkách k vydání.
[ 38.913820] isapnp: Card 'Creative ViBRA16C PnP' [ 38.913857] isapnp: Card 'FM Radio Tuner'cat /proc/interrupts
CPU0 0: 11728298 XT-PIC timer 1: 20461 XT-PIC i8042 2: 0 XT-PIC cascade 4: 187281 XT-PIC serial 5: 21291 XT-PIC SoundBlaster 7: 1 XT-PIC parport0 8: 4 XT-PIC rtc 9: 1 XT-PIC acpi 11: 0 XT-PIC ohci_hcd:usb1 12: 14077 XT-PIC eth0 14: 19074 XT-PIC ide0 15: 219209 XT-PIC ide1 NMI: 0 LOC: 0 ERR: 0 MIS: 0cat /proc/dma
1: SoundBlaster - 8bit 3: parport0 4: cascade 5: SoundBlaster - 16bitmá někdo nějaký nápad? dík
Jak jsem čet, tak Vibra16 NEMÁ stejné ovladače, jako soundblaster ... kouknu do dokumentace a dám vědět.
To, co jsem si myslel, že si pamatuju, jsem zatim nenašel. Nicméně doporučuji skouknout dokumentaci jádra - /usr/usr/linux/Documentation/sound/alsa/ALSA-Configuration.txt.
Oprava, samozřejmě, že je to cesta /usr/src/linux/Documentation/sound/alsa/ALSA-Configuration.txt.
JO! Už jsem to našel. Jestli Vám to ale pomůže ... zkuste si počíst i v /usr/src/linux/Documentation/sound/oss/VIBRA16
. Taky mam v jednom kompu isu vibru16, šlo na ni snad i přidat wavetable syntézu ... asi v roce 1996 jsem ji kupoval. Jestli si s ní ještě budu někdy hrát, nevím. Před asi 6 týdny mi ji isapnp nedetekovalo.
Tiskni
Sdílej: