Oficiální český státní eshop s elektronickými dálničními známkami nově najdete na edalnice.gov.cz. Doména gov.cz jasně potvrzuje, že jste na oficiálním státním webu [𝕏].
Byla vydána nová verze 4.8.0 interaktivního shellu fish (friendly interactive shell, Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání.
Byl aktualizován seznam 500 nejvýkonnějších superpočítačů na světě TOP500. Nejvýkonnějším superpočítačem se nově stal čínský LineShine v Národním superpočítačovém centru v Šen-čenu (NSCS) s výkonem 2,198 exaFLOPS. Z prvního místa sesadil americký superpočítač El Capitan s výkonem 1,809 exaFLOPS. Nejvýkonnější český počítač C24 klesl na 215 místo. Karolina, GPU partition klesla na 249. místo a Karolina, CPU partition na 475. místo.
… více »Zemřel průkopník videoherní hudby Bobby Prince (Wikipedie). Složil hudbu pro hry Wolfenstein 3D, Doom, Doom II, Duke Nukem II a Duke Nukem 3D.
Počítačová hra Operace Flashpoint (Arma: Cold War Assault) od společnosti Bohemia Interactive slaví 25 let. Při této příležitosti bylo publikováno bezplatné hratelné Arma: Cold War Assault Remastered Demo a na GitHubu byly zveřejněny zdrojové kódy.
Na trh v České republice přichází HP EliteBoard G1a. Jde o plnohodnotný AI počítač integrovaný přímo do těla klávesnice, tedy zařízení, které na první pohled vypadá jako minimalistická klávesnice, ale ve skutečnosti nahrazuje klasickou počítačovou jednotku.
V lednu bylo oznámeno, že desktopové prostředí Xfce bude mít vlastní kompozitor pro Wayland s názvem xfwl4. O víkendu byla vydána první preview verze.
Minulý týden byl oficiálně vydán Android 17. Detaily na blogu a stránkách věnovaných vývojářům.
Dnes jde do prodeje zařízení Steam Machine. Steam Machine 512 GB za 1 039 EUR a Steam Machine 2 TB za 1 359 EUR. Do čtvrtka 25. června do 19:00 se lze zapsat na seznamy. Ty budou jednorázově náhodně slosovány, čímž bude určeno pořadí rezervací a čekacích listin.
Vývojáři OpenMW (Wikipedie) oznámili vydání verze 0.51.0 této svobodné implementace enginu pro hru The Elder Scrolls III: Morrowind. Přehled novinek v oznámení o vydání a také na YouTube a PeerTube.
Chci napsat GUI aplikaci a hledám GUI knihovnu, která bude splňovat aspoň většinu z těchto podmínek:
* multiplatformní - maximální stabilita aspoň na Linuxu, MacOS X, Windows
* liberální licence (něco jako LGPL, BSD) na všech třech platformách
* open source
* oddělitelná od aplikační logiky a pokud možno i jazykově agnostická (XML nebo skriptovací / domain-specific jazyk)
* možnost zásadně ovlivnit vzhled widgetů
Vychází mi z toho nejlíp Swing, ale tahle knihovna mi není zrovna nejsympatičtější.
- Nezralé nástroje pro návrh rozhraní, ve wxSmith se nedá pracovat a wxFormBuilder generuje třídy, které musíte zdědit a implementovat události tam (opravdu nechápu tento systém, code bloat) - API mi návrhem připomíná Win32. Všude ID, mapy událostí, pro každý typ události jiný postup mapování na funkce, atd... - Zmatek v hlavičkových souborech + zkrácené jména hlavičkových souborů (evnt, ...) - Datové Kontejnery (si připadám jako bych programoval v C a ne v C++) - Absence alespoň základní tvorby grafiky (vykreslení gradientu), gradientní výplně, ... Možnost kreslit do wxImage, Antialiasing, nemožnost vykreslit wxImage do wxDC. - Layout kontejnery a wxStaticBox (myslím, že ti co někdy použili ví, o čem mluvím) - Slabá dokumentace a velmi málo příkladůNechci, aby to vyznělo jako kritika wxWidgets, ale jsou to věci, se kterýma jsem se setkal asi za 8 měsíční práci s tímto toolkitem a určitě jsem neprozkoumal celou knihovnu. Přijde mi, že oproti Qt se ve wx dělají věci strašně komplikovaně. Navíc jsem se setkal s mnoha problémy, třeba je zajímavé namapovat si události IDLE a PAINT, atd :) wxPython už je jepší, ale pořád mi to připomíná ty win32 návyky.
... otázka je, jaká bude podpora Qt Windows, případně Mac OS X. Pokud vím, Qt je teď poprvé ve verzi pro Windows, takže asi bde ještě chvíli trvat, než se to usadí.Jestli se nepletu a Wikipedia mi dává za pravdu, tak Qt na Windows běží od první verze. Na Qt je například Opera. Mac OS X je pak podporován od verze 3.
Nedávnose pro Windows pouze změnila licence.
Qt by bylo dobré, ale musel bych kupovat licenci, protože ten projekt nebude moci být (aspoň zpočátku) GPL.Pokud bude jen pro "interní potřebu" a nebudete vytvořený projekt dodávat někam dál, tak licenci kupovat nemusíte.
, al
e jinak to vykresluje dle platformy. Existuje teda i SWT na Swingu, tam lze pak používat Swingovská témata
Tiskni
Sdílej: