Greg Kroah-Hartman začal používat AI asistenta pojmenovaného gkh_clanker_t1000. V commitech se objevuje "Assisted-by: gkh_clanker_t1000". Na social.kernel.org publikoval jeho fotografii. Jedná se o Framework Desktop s AMD Ryzen AI Max a lokální LLM.
Ubuntu 26.10 bude Stonking Stingray (úžasný rejnok).
Webový prohlížeč Dillo (Wikipedie) byl vydán ve verzi 3.3.0. S experimentální podporou FLTK 1.4. S příkazem dilloc pro ovládání prohlížeče z příkazové řádky. Vývoj prohlížeče se přesunul z GitHubu na vlastní doménu dillo-browser.org (Git).
Byl publikován přehled dění a novinek z vývoje Asahi Linuxu, tj. Linuxu pro Apple Silicon. Vývojáři v přehledu vypíchli vylepšenou instalaci, podporu senzoru okolního světla, úsporu energie, opravy Bluetooth nebo zlepšení audia. Vývoj lze podpořit na Open Collective a GitHub Sponsors.
raylib (Wikipedie), tj. multiplatformní open-source knihovna pro vývoj grafických aplikací a her, byla vydána ve verzi 6.0.
Nové verze AI modelů. Společnost OpenAI představila GPT‑5.5. Společnost DeepSeek představila DeepSeek V4.
Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi zdarma ke čtení: Raspberry Pi Official Magazine 164 (pdf) a Hello World 29 (pdf).
Bylo oznámeno, že webový prohlížeč Opera GX zaměřený na hráče počítačových her je už také na Flathubu and Snapcraftu.
Akcionáři americké mediální společnosti Warner Bros. Discovery dnes schválili převzetí firmy konkurentem Paramount Skydance za zhruba 110 miliard dolarů (téměř 2,3 bilionu Kč). Firmy se na spojení dohodly v únoru. O část společnosti Warner Bros. Discovery dříve usilovala rovněž streamovací platforma Netflix, se svou nabídkou však neuspěla. Transakci ještě budou schvalovat regulační orgány, a to nejen ve Spojených státech, ale také
… více »Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 26.04 LTS Resolute Raccoon. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 11. vydání s dlouhodobou podporou (LTS).
…nejde stahnout ČT…
Toto je jednoznačně pozitivní vlastnost; jen tak dál. Kanál má tiše odtékat, nikoliv být stahován.
Já nevím. V době, kdy vznikla TV Barrandov, jsem už neměl žádný televizní přijímač a žádný nemám dodnes. Takže vlastně nevím, o čem je řeč. Opravdu dnes televize ještě existuje? Opravdu to někdo sleduje? Proč? Já chci sledovat, co chci a kdy chci, ne co si někdo myslí, že bych měl v danou dobu sledovat.
Před cca 10 lety, kdy jsem posledně nějak častěji sledoval televizi, byl televizní kanál ČT skutečně kanál na slovo vzatý. S reklamami na Shitdows maskovanými jako hlavní večerní zprávy! (Odkazy do televizního archivu v blogpostech už nefungují (jaké to překvapení!), tak tady jsou funkční: [1], čas 20:20 [2], čas 32:08.)Ještě mě někdo chce poučovat o kanálech a/nebo o nějaké (pravděpodobně bezvýznamné, co já vím) televizi Barrandov?
Já sice televizi mám, ale taky mi to dnes přijde jako zbytečné a dost omezené médiu. To už spíš chápu potřebu radiového vysílání, kdy člověk poslouchá třeba v dílně, nebo v práci. Navíc v tom rádiu mi přijde, že přeci jenom více dbají na ten obsah a formu.
Víš, kdy potřebuju někomu říct, že nemám televizi? Když začne nadměrně používat slovo Barrandov. Ta skála je hezká, vede kolem toho železnice atd. Ale co já s tím?
Ale vážně, kdo dnes opravdu sleduje televizi? Když si můžu kdykoliv vybrat ke sledování jakýkoliv film nebo asi tak nekonečno pořadů na YouTube, proč bych si nechal někým diktovat, že to jako ne, že touhle dobou mají být „zprávy“ nebo telehovnovela? Tohle přijmout chce opravdu jistou (značnou?) míru slaboduchosti.
Tiskni
Sdílej: