abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 21:00 | IT novinky

Společnost Valve zpřísnila pravidla pro obsah, který je možné distribuovat ve službě Steam. Současně řadu her ze Steamu odstranila. V zásadách a pravidlech přibylo omezení 15: Obsah, který by mohl porušovat pravidla a normy stanovené zpracovateli plateb a souvisejícími sítěmi platebních karet a bankami nebo poskytovateli připojení k internetu. Sem spadají zejména určité druhy obsahu pouze pro dospělé.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:33 | Komunita

Dle analytics.usa.gov je za posledních 90 dnů 6,2 % přístupů k webových stránkám a aplikacím federální vlády Spojených států z Linuxu.

včera 17:44 | Zajímavý článek

Jak si zobrazit pomocí Chrome a na Chromiu založených webových prohlížečích stránky s neplatným certifikátem? Stačí napsat thisisunsafe.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 00:33 | Bezpečnostní upozornění

V repozitáři AUR (Arch User Repository) linuxové distribuce Arch Linux byly nalezeny a odstraněny tři balíčky s malwarem. Jedná se o librewolf-fix-bin, firefox-patch-bin a zen-browser-patched-bin.

Ladislav Hagara | Komentářů: 15
    včera 00:22 | Komunita

Dle plánu by Debian 13 s kódovým názvem Trixie měl vyjít v sobotu 9. srpna.

19.7. 13:22 | Komunita

Vývoj linuxové distribuce Clear Linux (Wikipedie) vyvíjené společností Intel a optimalizováné pro jejich procesory byl oficiálně ukončen.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    18.7. 14:00 | Zajímavý článek

Byl publikován aktuální přehled vývoje renderovacího jádra webového prohlížeče Servo (Wikipedie).

18.7. 12:00 | Nová verze

V programovacím jazyce Go naprogramovaná webová aplikace pro spolupráci na zdrojových kódech pomocí gitu Forgejo byla vydána ve verzi 12.0 (Mastodon). Forgejo je fork Gitei.

17.7. 18:44 | Zajímavý článek

Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi zdarma ke čtení: Raspberry Pi Official Magazine 155 (pdf) a Hello World 27 (pdf).

17.7. 16:11 | Nová verze

Hyprland, tj. kompozitor pro Wayland zaměřený na dláždění okny a zároveň grafické efekty, byl vydán ve verzi 0.50.0. Podrobný přehled novinek na GitHubu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    Kolik tabů máte standardně otevřeno ve web prohlížeči?
     (26%)
     (22%)
     (4%)
     (6%)
     (2%)
     (4%)
     (4%)
     (32%)
    Celkem 50 hlasů
     Komentářů: 9, poslední dnes 15:56
    Rozcestník

Vložit další komentář
    13.4.2004 10:17 Digero
    Rozbalit Rozbalit vše Realtek
    Proc ne realtek? Co je na nem spatneho?
    CIJOML avatar 13.4.2004 13:54 CIJOML | skóre: 58 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Realtek
    potrebuje specialni narovnani paketu, nemaji zadne HW urychlovani jako scatter/gather, h/w checksums atd. a tak silne zatezujou cpu... :)
    13.4.2004 17:09 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše realtek je good na pomalou sit
    Zdravim

No ja mam zkusenosti s realteky dobre na pomalych sitich. Spravuju nekolik wifi routeru, pouzivame plastove krabicky. Ze zacatku jsme meli realteky8029 (10mbit pci). Jelo to tak max 80kbps. Pak jsm eto vymenili za 8139 a hned to jede 700kbps. Na vytizene 100mbit linky byche je ale taky nedaval, cetl jsem ze neumej neco jako primy kopirovani z disku na sit, ze prej to beropu oklikou pres CPU nebo pamet.

On se clovek sakra rozmysli co koupit, kdyz realtek stoji 150Kc a 3com 600Kc.

Zdenek
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    CIJOML avatar 13.4.2004 19:29 CIJOML | skóre: 58 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: realtek je good na pomalou sit
    to je to specialni zarovnani paketu :)
    13.4.2004 19:35 rollfree
    Tech 700 kbps s kartou na RTL8139 jste myslel vazne ? Predpokladam, ze se bavime o rychlosti "dratove" casti vasi site a ne wifi casti, pak by ta informace samozrejme byla zcela irelevantni.

Pokud je to opravdu 700 kbps, tak to muze mit 2 priciny :

a - pouzivate operacni system napsany ve Visual Basicu s drivery, napsanymi v Pythonu

b - jednotka "kbps" znemana "kilobits per setina sekundy"

Jinak si to opravdu nedovedu vysvetlit. Realtekove karty pouzivame uz spoustu let, v ruznych stanicich i serverech nam jich bezi nekolik stovek. Jsou naprosto bezproblemove, drivery na Linuxu i Win jsou vychytane (to se o vsech typech 100 Mbit karet rict neda).

K te rychlosti : napr. na Linuxu to pri prenosu dat mezi servery na NFS dela kolem 70 Mbit/s realneho datoveho prenosu, prenos mezi Win a Linuxem se Sambou cca 65 MBit/s. Pri testu prenosoveho vykonu bez ovlivneni ctenim/zapisem na disk (t.j. kdy se opravdu projevi jen parametry karty a driveru a nikoli rychlost diskoveho subsystemu) to dela v TCP na Linuxu cca 94-97 MBit/s. Vse mereno na nijak bombovem HW, Durony 1.3 GHz.
    CIJOML avatar 13.4.2004 20:06 CIJOML | skóre: 58 | Praha
    muj rekord je pres ftp mezi dvema kompy Atlon 2300, 500 MB RAM a P4 2400, 256 MB RAM obe s realtekama propojene krizakem prenos 10,5 megabajtu za sekundu.
    13.4.2004 21:03 Plysak
    Rozbalit Rozbalit vše Realtek pouze na LOW-MID traffic
    Realtek v okamziku VELKE zateze ma zasadni problemy:

- naprosto neumerne zatezuje procesor
    - zacina ztracet packety
    - v kombinaci s kartami jako je prave zmineny 3com ci Intel v jedne kolizni domene se neprosadi a packet loos mu leze jako blazen

Plysak

13.4.2004 23:56 rollfree
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Realtek pouze na LOW-MID traffic
    Kolizni domeny ? Ve 21. stoleti ? Huh.

Nevim, co je VELKA zatez. Nase nasazeni je v terminalovych sitich s cca 400 on-line pracovisti (co klavesa, to 4 pakety siti), mezi tim prenos radove jednotek az desitek GiB dat (synchronizace serveru). Pakety se neztraceji a vytizeni CPU je nepodstatne. Asi to neni VELKA zatez.

Realtek rulez.
    CIJOML avatar 14.4.2004 12:06 CIJOML | skóre: 58 | Praha
    a jak jste zjistil, ze se neztraceji?
    14.4.2004 15:57 Petr
    To by mne taky zajimalo :)). Ted vazne - moje zkusenost je s realteky smisena - na nizkou zatez, kde je silnej tlak na cenu jsou v pohode. Do produkcniho systemu mi nesmej. Jako smrtelna kombinace se projevil 3com OCLM a realtec :). Propustnost 8000 bitu za sekundu je proste uchvatna :)). Po vymene za 3C 509 jsem byl razem na 8 000 000 bitech za sekundu. Proste asi nesnasenlivost dvou smejdu mezi sebou. Pritom ta karta ted jede druhym rokem naprosto bez problemu ve firewallu na pobocce proti breeznetu.
    14.4.2004 23:41 rollfree
    Ztratovost (resp. neztratovost) paketu mi hlasi mimo jine statistka aplikace (jede to nad UDP s potvrzovanim aplikaci, takze tyto informace _samozrejme_ mam).

Tech 8 kbit/s je opravdu usmevnych. Co si takhle vyresit problemy s IRQ/kabely/konektory atd. ? To opravdu myslite, ze v dnesni dobe nejprodavanejsi sitovy chip na svete (na pocet kusu, na penize mozna ne) bude navrzen tak blbe, ze pojede na 0.08% teoretickeho maximalniho vykonu ? Tomu prece sam neverite.

Jinak jeste k tomu ztraceni paketu : kdyz to extremne zatizite testem a ono to jede v TCP na 97% maximalniho teoretickeho vykonu, tak uz tam na ztraceni (a tim padem opakovani) paketu fakt "neni misto".

Klidne Vam ten pocitac nakonfiguruji a jeste se s Vami vsadim o velkou flasku, ze ve vysledku mi to pojede minimalne 1000x rychleji, nez jste tu napsal.
    16.4.2004 00:16 Petr
    "Co si takhle vyresit problemy s IRQ/kabely/konektory atd. ? To opravdu myslite, ze v dnesni dobe nejprodavanejsi sitovy chip na svete (na pocet kusu, na penize mozna ne) bude navrzen tak blbe, ze pojede na 0.08% teoretickeho maximalniho vykonu ? Tomu prece sam neverite." "Klidne Vam ten pocitac nakonfiguruji a jeste se s Vami vsadim o velkou flasku, ze ve vysledku mi to pojede minimalne 1000x rychleji, nez jste tu napsal."

Tak si to rozeberme na prvocinitele -
    1) Kazdy chip ma vadu - tomu se nevyhne zadny vyrobce. Jak moc je tech chyb a jak jsou zasadni je o penezich. Obvykle plati prima umera - cim lepsi tim drazsi. Jsou samozrejme vyjimky.
    Ukazte mi _sitove_ zarizeni (napr. Cisco, Extreme, Foundry, Juniper ...) , kde jsou realtecy.
    2) Flasku rad vypiji na vase zdravi, neb jste prohral - ja jsem nepsal o tom, ze realtecy jedou na 0.08% teoreticke maximalni propustnosti. Psal jsem, ze se mi sesla kombinace realtecu a 3com Office Connect LanModem ktera mela propustnost cca 8 000.- bps. Jednalo se o vzajemnou HW nekompatibilitu jak se i potvrdilo. Onen 3com OCLM jede s 3C509 v pohode a ty realtecy jedou proti breezum take v pohode. Opravdu pro mne neni problem dostat z HW maximum :).

BTW: Kde si flasku predame ? Prazdou ale neberu :)))).

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.