abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (19%)
    Celkem 556 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: Yoga tablet 2 napájení

    13.7.2017 21:26 marek_hb
    Yoga tablet 2 napájení
    Přečteno: 765×
    Ahoj, mám takový trochu začarovaný tablet lenovo Yoga 2 1050F - už od koupi je to s ním trochu dobrodružné. V záruce už není. Jeho poslední výstup byl v autě, kde se najednou při nabíjení konektor rozpálil tak, že na něm nešla udržet ruka - při tom se samozřejmě teplem zdeformoval (vyfotit to pořádně nejde, tak snad stačí takový popis). Teď je stav takový, že se po pečlivém hledání vhodné polohy pro zastrčení dá nabít - takže mám pocit, že jinak je baterka v pořádku.

    Všechno ostatní se tváří, že funguje.

    Teď řeším co s ním - myslíte, že je lepší najít servis / šamana, který přepájí jen konektor, nebo mám za 11 dolarů koupit https://www.aliexpress.com/item/Original-For-Lenovo-... a vyměnit ho sám? Na pájení asi skill nemám, na tohle bych si troufnul

    Řešení dotazu:


    Odpovědi

    13.7.2017 22:41 NN
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Yoga tablet 2 napájení
    Rozhodne vlastni vymena. Urcite najdes i video nekoho, kdo uz podobnou vymenu delal a neco se sam naucis.
    14.7.2017 07:53 Petr Drlik | skóre: 26 | Bernartice nad Odrou
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Yoga tablet 2 napájení
    Nechci tento dotaz prechylovat do offtopic. Mam stejny pristroj, obcas, cim dal casteji se stava, ze nejde pristroj zapnout, ani delsim pridrzenim tlacitka restartovat. Resim to tak, ze na nejakou dobu zepnu nabijeni(i kdyz baterka neni vybita) a az zacne kontrolka nabijeni preblikavat, tak teprve potom jde Yoga zapnout nebo restartovat.
    Kdyby se bříza nestyděla, tak hoří i pod vodou !
    14.7.2017 08:33 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Yoga tablet 2 napájení
    tohle se mi už taky stalo, ale ne nijak často.

    Já s ním měl problémy že nešel zapnout - vyřešila to reklamace, pak přestala funovat GPS - jenže mezi tím "krachlo" levné elektro kde jsem ho kupoval a než jsem se rozhoupal ho poslat do lenova, tak dětičky urvaly baterku. Tu jsem po delších peripetiích sehnal z číny a sám ji vyměnil. Pak začala sama od sebe zase fungovat GPS. Tak jsem ho v autě testoval a když jsem ho zapnul do nabíječky (ze které ho normálně nabíjím, stejně jako X dalších telefonů, foťáků, kamery, tabletu) tak se stalo tohle ...

    jak jsem psal - je to s ním trochu dobrobrodružství ...
    pVit avatar 14.7.2017 08:41 pVit | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Yoga tablet 2 napájení
    Vlastní výměna. Pokud se dobře dívám na napájecí část na ali, tak ani není potřeba něco pájet, je to sériový kousek, kde starý jen vysuneš a nový zasuneš, sešroubuješ vše zpět a máš opraveno. V dnešní době vzhledem k době montáže je tohle nutnost, malá elektronika je spíš taková stavebnice, kterou dá dokupy každý.

    Servis by koupil tuhle součástku z ali taky, čekal bys +/- měsíc (což sice budeš i tak) a za dvacetiminutovou (de)montáž si vezme 800,-, zaplatíš celkově litr a ještě nevíš, co ti dojebe nějaký brigádník, co se zaučuje (přítelkyni u mobilu měnili napájecí konektor a přitom odpálili mikrofon, který do té doby šel. Od té doby mobil nepoužitelný, mikrofon na ten typ se prodává jen v Indii a nevyváží se do ČR).
    Writing multithreaded code is easy... to get wrong.
    14.7.2017 09:06 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Yoga tablet 2 napájení
    díky moc, večer to objednám - baterku už jsem vyměnil, tak tohle snad zvládnu taky.

    co se týká toho modulu - podle popisu by to měl být on, prodejce se taky ještě zeptám - ale vypadá, že je to správný typ k mému tabletu ne?
    pVit avatar 14.7.2017 10:17 pVit | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Yoga tablet 2 napájení
    Ano, měl by to být tenhle modul.
    Writing multithreaded code is easy... to get wrong.
    15.7.2017 09:44 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Yoga tablet 2 napájení
    Tak jsem si dal cvičnou rozborku abych si ověřil typ kabelu a fakt to není nic složitého. A dokonce se mi podařilo ten zničeny konektor nějak vyčistit a funguje tak nějak trochu líp...
    5.8.2017 12:23 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Yoga tablet 2 napájení
    Tak asi vyreseno - pred tydnem napajeni dorazilo, vymena v pohode a zatim se vse tvari ok. Stacil na to malej krizovej sroubovak a plastovej nuz......

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.