abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    dnes 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    KDE Plasma 6
     (71%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 688 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: SLAX na HDD - záloha nastevení

    16.11.2005 19:26 Lupen
    SLAX na HDD - záloha nastevení
    Přečteno: 3712×
    Nainstaloval jsem SLAX na HDD, ale po novém nabootování se mi ztratí veškerá nastavení-configsave a websave v instalaci na HDD nefungují. Rešil už jste někdo tento problém?

    Odpovědi

    17.11.2005 08:17 Lupen
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - záloha nastevení
    Takže změna. Vot těchnika - neukládá se pouze nastavení připojení k internetu
    17.11.2005 12:30 dodogo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - záloha nastevení
    Ahoj. Prosim ta. Mozes napisat ako si instaloval slax na hd? Ja som kvoli tomu ze som to nevedel, zacal stahovat slackware..prave to robim.. dik.
    28.12.2005 13:49 Pinhead
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - záloha nastevení
    Tam je přímo někde instalační skript pro instalaci na HDD, slax-install nebo tak něco... Neni to dokonce někde v menu KDE?
    15.12.2005 19:13 Pepa H
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - záloha nastevení
    No, ja sem instaloval Slax na HDD dvakrat:

    Poprve v nezkomprimovane podobe (550MB) a ukladani konf. fungovalo

    Podruhe ve zkomprimovane podobe (200MB) a tady to nefungovalo...
    23.11.2006 22:05 Svatopluk Chlápek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - záloha nastevení
    Ahoj, Prosím Tě, co to je nezkomprimovaná podoba ? To je 200 MB CD rozpakované na 500 MB ? Můžeš mi napsat třemi větami postup, jak jsi to instaloval v nezkomprimované podobě (550 MB) ? Díky Svaťa
    26.4.2006 07:08 Gigi_L
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - instalace
    Vyresil tedy nekdo, jak se instalije SLAX na HDD? Potreboval bych s tim poradit jak se da nainstalovat. Zda se mi velice jednoduchy pro obych users co byli zvykly na woknousy. Potrebuju tim nahradit cca 10 woknousu..
    7.5.2006 02:04 Mila
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - instalace
    /usr/share/slax/slax-install.kmdr Zadej to do spouštěcího řádku v K menu.... Jen bacha,ať nesmažeš něco co nechceš špatným výběrem disku... :-) Je fajn použít i modul "grub" ze http://slax.linux-live.org/modules.php Lilo mě moc nevyhovovalo. Ten grub je super... Pokud budeš instalovat Slax na víc PC,bylo by možná fajn udělat si nejdřiv CD Slaxu se slax modulama, které používáš (mozila,opera,openoffice,skype,java,azureus......), vypálit. Potom zpustit z cd Slax, nastavit si vše,jak je třeba (záložky,pošta,vzhled....) uložit nastavení ponocí příkazu v konzoli "configsave /tmp/my_changes.mo". Tento modul ulož na disk a potom vlož na CD se Slaxem do adresáře module. Já na editaci isa Slaxu používám program "MySlax creator" který stáhneš na http://myslax.bonsonno.org/. Dají se v něm jak přidávat , tak odebírat moduly. Nastavit tapetu,boot parametry........ :-) Je to jednoduchý a super..... Hodně štěstí! Míla PS: Instalace mi na Atlonu 1100 trvala 6 minut - není to kouzelný :-)
    5.12.2006 19:20 StandoFilips
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - instalace
    Krásne to všetko píšeš,ale nezrozumitelne pre eléva. skús mi to napísať zrozumiteľnejšie na filips@atlas.sk, budem ti neskonale vďačný.
    3.1.2007 19:55 Leopold Píchal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - instalace
    Spustil sem SLAX KillBill bootovaním z CD...po natukani jmena: root a hesla: toor a příkazu startx. Po te sem spustil konzoli a v ní dal příkaz mc a dal enter. Zde sem si nalezl, pod jakými názvy sou nainstalovaný Hard disky a CD-ROM (DVD-ROM). Je to pod Adresářem /mnt.Spustil sem si ještě jednu konzoli a tam natukal cd /mnt/hdb_cdrom a enter. (hdb_cdrom je nazev,pod kterým me nainstaloval Slax CD-ROM) a zde sem napsal ./make_disk.sh /dev/hda1. (hda1 je nazev disku kam to chci instalovat,tvari se to jako soubor v adresari /dev). Z neznamýho důvodu to poprvý napsalo nejakou chybu a po restartu bootovani z disku nefungovalo. Po opětovne instalaci po opětovnem nabootovani z CD-ROM,již Cd-rom nebyl třeba,bootovalo se to z disku. Jelikož sme chtel použivat vice aplikaci než sou v zakladnim slaxu,stahl sem si baličky s příponou *.mo ze serveru www.slax.org. Nakopiroval sem je pod adresar na disku kde je nainstalovan slax /modules. Kliknutim na ně sem je nainstaloval a po přištim spuštenim již byly v nabidkach programy z techo baličků.Dale sem narazil na problem, že se mi nic neuklada, to sme vyřešil tak,že pro uloženi aktualni konfigurace napišu configsave /mnt/hda1/slaxconf.mo ...Při ukončovani slaxu se to ptá, a když dam enter,tak se aktualni konfigurace uloží a při spušteni se to tež ptá,a když dam enter,tak se konfigurace načte,pokud enter nedam, bude to bez uloženi jakýhkoliv informaci.Ješte se pokusim aby se načitala konfigurace sama ;)
    3.1.2007 20:04 ParadoX | skóre: 20 | blog: Paradox
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - instalace
    Nerozumím, nechápu. Jen doufám že já jsem tak hloupej, slepej, blbej... ale proč tam vidím ke stažení jenom *.exe
    Don´t worry, be happy.
    27.5.2007 19:41 martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - záloha nastevení
    jak se da nainstalovat slax 6.0.0rc3 na hdd nfts z xp ?
    28.5.2007 02:13 tomolc | skóre: 29 | blog: Live Desktop Tuning | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - záloha nastevení
    Zdravím

    Odpoviem možno trochu odveci ale prosím neurazte sa - chcem predísť prípadnej škode.

    Osobne si myslím že to vôbec nieje dobrý nápad. Inštalácia je síce pomerne jednoduchá - ako zavádzač sa používa lilo. Tu treba ručne zaeditovať lilo.conf (respektíve inštalačný skrypt) a pridať tam win menu a potom ručne zapísať zavádzač. Predpokladám že ste začiatočník takže by to celkom určite mehlo skončiť tak že vám nebude štartovať windows. Naviše niesom si istý či lilo vie bootoať linux z NTFS. Z fat32 a fat16 to zvláda.

    Odporúčam nainštalovať slax na USB klúč alebo USB disk s fat32 mimo hlavný systém.

    tomolc
    pocasienahorach.sk

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.