abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 564 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: Postfix a Spamassassin

    23.2.2009 18:17 scratik
    Postfix a Spamassassin
    Přečteno: 845×

    Dobry den, resim problem. Mame ve firme mail server exchange a potrebujeme spam filter. Na exchange spam filter stoju az nehorazne ponize a tak nejlepsi varianta prisla na linux. Jako prijatelna architektura se me zda postfix s assassinem, ktery bude predstaven pred exchange. Vim, ze je to skrabani leveho ucha pravou rukou, ale bohuzel, tak bylo rozhodnuto. Momentalne mam nainstalovany postfix s assassinem a z prikazove radky posilam maily lokalnim uzivatelum, nastaveno v main.cf. Ale hlavni otazka zni. Staci takto zvolena architektura na to aby linux server, kde vlastne bezi dalsi mail server, zachytaval spamy a dale maily posilal na exchange?
    Dekuji za odpoved.

    Odpovědi

    23.2.2009 19:31 ZAH | skóre: 43 | blog: ZAH
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Postfix a Spamassassin
    Třikrát jsem to čet a nevidím jaká jsou parametry vašeho řešení. Kolik předpokládáte mailů , na jakém stroji to poběží atd. Křišťálové koule jsou bohužel nedostatkovým zbožím.
    24.2.2009 08:04 scratik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Postfix a Spamassassin

    Dobry den, omlouvam se, asi jsem neuvedl vsechny podstatne veci. Schranek je neco kolem 500, nevim presne kolik mailu, ale bude se to odvijet od tohoto cisla. Stroj se bude teprve kupovat, momentalne to zkousim nastavit pouze na svem ntb. Pokud mi doporucite nejaky stroj budu jedine rad.

    Dekuji za odpoved.

    24.2.2009 08:28 vencas | skóre: 32
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Postfix a Spamassassin

    Softwarově není důvod, proč by to nefungovalo, ale to moc nesouvisí s objemem mailů. Nevím jestli se ptáte na to nebo na hardware. Hardwarově: mám dual-core Xeon 1.86GHz (Fujitsu-Siemens Primergy), běží tam postfix s postgreyem a amavisem (který pouští antiviry a taky první frontu spamassassinu) (teprve na serveru uvnitř filtruje spamassassin podle analýzy obsahu); hardwarově zcela dostačující.

    24.2.2009 10:17 scratik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Postfix a Spamassassin

    Dobry den, me jde spise ale o softwarove nastaveni. Muj vrchol byl zprovoznit postfix s spamassassinem. Takze na dalsi veci bych asi potreboval strucny navod.

    Pomozte prosim.

    24.2.2009 12:49 host
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Postfix a Spamassassin
    Tady je navod na postfix+SpamAssassin http://advosys.ca/papers/postfix-filtering.html
    12.5.2009 10:38 scratik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Postfix a Spamassassin
    Přílohy:

    Stale se nemuzu dostat k funkcnimu postfixu a spamassassinu. Vse mam nainstalovane. Server jako takovy mi preposila maily presne tak jak jsem chtel,

    v hlavice je i radek od spamassassinu X-spam-statut, ale problem je ten ze mi nefiltruje ani neoznacuje, maily proste jen jakoby prochazi.

    v priloze zasilam konfiguracni soubory, postfixe a spamassassinu. Muzete mi prosim nekdo poradit?

    Dekuji

    12.5.2009 12:15 Milan Beneš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Postfix a Spamassassin

    http://www.gentoo.org/doc/en/mailfilter-guide.xml

    14.5.2009 07:53 scratik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Postfix a Spamassassin

    Vše jsem nastavil podle navodu, maily chodi, ale v hlavicce mailu je pouze radek od amavisd-new a ne o spamassassin. Predpokladam, ze tam ma byt X-spam-status.

    Muzete poradit prosim?

    14.5.2009 09:02 Miloš Wimmer
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Postfix a Spamassassin

    Před poštovním serverem pro více než 20000 kont mám předřazený server, který provádí antivirovou a antispamovou kontrolu. Na něm používám postfix, spamassassin, clamav a MailScanner, který je "propojuje".

    Konfigurační soubor MailScanneru [http://mailscanner.info/] je sice delší, ale celé dohromady to funguje skvěle a stabilně. O záznam X-Spam-Flag ochuzen nebudete ;-) a navíc si můžete definovat bodové prahy a akce, které se mají se zprávou provést po jejich dosažení.

    Předpokládám, že MailsScanner je součástí většiny distribucí.

     

    14.5.2009 09:20 scratik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Postfix a Spamassassin

    Jasne, ale to bych musel vse konfigurovat znovu predpokladam. Potreboval bych spise vedet, jestli radek X-spam-status tam je vzdy nebo jenom v pripade spamu a pokud tam je vzdy tak proc se mi nezobrazuje kdyz mi vsechny sluzby respektive demoni jedou a maily chodi.

    Konfigurace stavajici mailgateway kterou mam trvala pomerne dlouho a nerad bych si zase vse rozhodil.

    14.5.2009 09:35 Milan Beneš | skóre: 17 | blog: Kraft_durch_Freude
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Postfix a Spamassassin

    podívejte se, jestli v souboru amavisd.conf máte rozumně nastavenou proměnnou $sa_tag_level_deflt. Spamassassin otaguje poze maily se skóre rovným nebo vyšším než tato hodnota. Osobně mám nastaveno -100.

    14.5.2009 15:10 scratik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Postfix a Spamassassin

    Takze v tom pripade se zda, za to funguje tak jak ma. Samozrejme to musim otestovat pri vetsi zatez. Mam jeste dve otazky. Na jakem HW by to melo asi zhruba fungovat pro +- 500 schranek? Lze nejakym zpusobem vnutit radek X-spam-statut do hlavicky i presto ze to neni spam?

    14.5.2009 20:48 Milan Beneš | skóre: 17 | blog: Kraft_durch_Freude
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Postfix a Spamassassin

    Zdravím,

    tomuto dotazu moc nerozumím, konkrétně části

     Lze nejakym zpusobem vnutit radek X-spam-statut do hlavicky i presto ze to neni spam?

    Odpověď jsem přece napsal v předchozím postu - jde o hodnotu proměnné $sa_tag_level_deflt v souboru amavisd.conf. Co se týká HW náročnosti, stačí pohledat v Googlu - například:

     

    ubuntuforums.org/showthread.php

    16.5.2009 17:01 scratik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Postfix a Spamassassin

    Dobry den, mozna se ptam, hloupe, ale mel jsem dojem, ze spamassassin oteguje mail pokud dosahne urcite hranice a i tak jako tak ho preposle uzivateli,

    kteremu to pada do nevýzadane posty. Dnes jsem konecne zprovoznil server a kdyz jsem poslal spam na filtrovanou adresu v logu jsem nasel "Blocked SPAM",

    coz je asi spravne, ale mail nedosel, lze to nekde nastavit? Dekuji za odpoved.

    16.5.2009 19:01 Milan Beneš | skóre: 17 | blog: Kraft_durch_Freude
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Postfix a Spamassassin
    Dobrý den, základní kámen úrazu je v tom, že amavis nekomunikuje se spamassassinem, který běží jako démon (tj. spamd je možno vypnout), nýbrž si spamassassin volá přímo. Tj. veškeré nakládání se zpracovávaným emailem se nastavuje v souboru amavisd.conf.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.