abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 747 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: Open Suse 11.4

    8.8.2011 23:53 GEMA
    Open Suse 11.4
    Přečteno: 407×
    Dobrý den,

    mám prosbu. Koupil jsem NB HP 4525s a rozhodl, byl jsem obsahem softu donucen nainstalovat OS 11.4. Instalace proběhne ok, reset, automatické nastavení a při startu po instalaci z aut. nastavení se kousne načítání systému. Pokaždé jinde. Po vyčištění disku a opětovné instalaci se opět kousne. Nějakou náhodou se mi to povedlo nainstalovat, ale protože jsem se v tom hrabal, tak jsem právě musel přeinstalovat. Připadá mi, že tenhle idio*ský systém nefunguje tak jak je chválen, ale na algoritmu náhody. Nemáte někdo podobný problém a nebo nevíte jak jej vyřešit? Mě už jímá zoufalost:-(

    Moc díky

    Odpovědi

    9.8.2011 00:10 Kit
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Open Suse 11.4
    Instaloval jsem openSUSE 11.4 minulý týden. Byly tam sice nějaké závažné chyby, ale ty se projevovaly systematicky. Stačilo upravit pár konfiguračních souborů a bylo to. Teď na něm jedu v plné parádě a píšu tento příspěvek.

    Popsané chyby ukazují spíš na chybu hardwaru. Dělal jsi před instalací test RAM a základní desky?

    Nepopsal jsi žádné konkrétní příznaky a věšteckou kouli zrovna nemohu najít.
    9.8.2011 00:23 GEMA
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Open Suse 11.4
    Veškeré testy jsem provedl a´t už RAM tak HDD a konkrétní příznaky? Konkrétně instalaci jsem dělal základní a rozdělení disku, zavaděč atd jsem nechal na libovůli systému. Konkrétním příznakem je, že po automatické konfiguraci, kde dochází k opětovnému načítání systému to jednou skončí, že se přestane točit ta načítací kytička, jindy zase zůstane černá obrazvka, jindy má nahoře mrtvý kurzor. Načítání z texťáku kočí vždycky jinde. Skutečně je tak proměnné, že nelze odvozovat vůbec nic. Je to prostě náhodné. Při instalaci pro test abych se utvrdil že je vše OK tak jsem zkusil Fedoru 15 a Open Suse 11.3. Oba dva systémy mají zásadní vadu a to network manager a nastavení sítě. U fedory je to notoricky známý a neřešený problém a u open suse 11.3 bych řekl, že je to podobné. U 11.4 je již podpora wifi a načítání je bez problému, bohužel pokud se náhodou podaří systém nainstalovat
    9.8.2011 06:22 Kit
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Open Suse 11.4
    Network Manager po negativních zkušenostech už pár let nepoužívám, takže ani nevím, zda nějak pokročil. Dokonce u openSUSE 11.4 byl automaticky odstaven už během instalace. Zřejmě instalátor poznal, že ho nechci.

    Je snad nějaká distribuce, která funguje správně? Co třeba Ubuntu? Náhodné chování skutečně spíš ukazuje na HW závadu. Nedávno jsme tady řešili vadný chladič na procesoru (heatpipe). Nemohou být třeba ucpány větrací otvory?
    9.8.2011 13:21 lertimir | skóre: 64 | blog: Par_slov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Open Suse 11.4
    Open suse používám léta. Popsané chování také považuji spíše za problém v hardwarem. Za dobu co opensuse používam jsem měl problém v nahrazení opensource driveru proprietálním a s konfigurací Network manageru ale náhodné pády nejsou typické.

    Ještě mě napadá že problém by mohl být v mediu. Kdysi jsem instaloval systém na počítač, který měl nestabilní mechaniku špatně četla vzdálenější část media a jediný způsob jak jsem ho tam dostal bylo CD se síťovou instalací, kdy začátek CD přečetl systém správně a zbytek táhnul ze sítě. zkusit kontrolu media kterou Opensuse má při bootu.

    KrisKo avatar 9.8.2011 07:53 KrisKo | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Open Suse 11.4
    ahoj, v prvom rade si pozri logy (ak sa neda inac tak napr. nabootovanim LIVE CD).

    z /var/log/messages sa mozes nieco dozvediet

    alebo, podla toho co si popisoval, by to mohol byt problem s grafikou, tazke /var/log/Xorg.conf

    https://krisko210.blogspot.com
    9.8.2011 14:12 dizz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Open Suse 11.4
    je problem s ovladaci wifi! wypnout v BIOSu wifi uplne.

    -Po restartu nainstalovat nianstalovat spravne, -blacklistovat spatne -povolit v BIOSU wifi.
    11.8.2011 16:43 gema
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Open Suse 11.4
    No, tak jsem protestoval znovu HW a nic, co se týče Wifi, tak to řeší automaticky verze OS 11.4 takže není problém. Problém je v tom, že instalace probíhá náhodně a na novém NB to je zásadní. Medium je zkotrolováno. Sledováním jsem zjistil, že pokud ve vhodný okamžik / v době poinstalační konfigurace vypnu a zapnu bluetoth, tak po instalaci os naběhne ok. Z 6 ti testovaných instalací 5x. Jednou jsem to asi zapl dříve. Tam bych také hledal problém. To jestli se vracet do 11.3, nebo se obracet na fedoru / případně na ubuntu, které se mi graficky i ovládáním nejeví ok a nenačítá wifi ovladač / je jenom oddalování problémů, nikoli řešení. Tato cesta bude asi jediná. Co se týče vypínání a instalace či neinstalace Network manageru je také diskuze bezpředmětná pokud v této edici fachá. Pokud máte někdo zmiňovaný NB tak to schválně zkuste.Při druhé instalaci budete mít problém. Jinak jsem pouze uživatel, začátečník, takže bych se nerad pouštěl do větších akcí ;-) Ale i tak moc děkuji za názory a třeba je to s tím Blutothem blbost, ale provděpodobnost tomu nasvědčuje víc než dost.

    Hezký den a dík Aleš
    11.8.2011 22:16 gema
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Open Suse 11.4
    Tak vážení i během nabíhání os při vypnutí bluetoth i během běhu os při jaké-koli manipulaci s vypínačem tohoto nepotřebného komunikátoru dojde ke kolapsu. Tím pádem instalace vždy proběhla, ale bylo to závislé zda je bt zapnut nebo vypnut. Nechápu, nevěřím ale je to tak. Berte to jako hotovou věc. Tím jsem si to sám sobě vyřešil a čekám pochvalné odezvy:-)
    11.8.2011 22:20 gema
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Open Suse 11.4
    ps: jen nemohu pochopit, proč na takové hovadině kolabuje celý systém. Uvnitř systému bt funguje bez problémů. Pokud někdo vlastníte podobný nb HP 4525s tak to zkuste a třeba mi prosím dejte i vědět sem. Děkuji Aleš

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.