abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (19%)
    Celkem 561 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: Konqeror si nepamatuje nastavení

    5.1.2005 00:38 h.xman | skóre: 10
    Konqeror si nepamatuje nastavení
    Přečteno: 157×
    ve The Konqeror Handbook jsem se dočetl, že když zavřu Konqeror, měl by si pamatovat aktuální nastavení a použít jej jako default při příštím spuštění. Mě to (v MDK 10.1 Official, KDE 3.2) bohužel nefunguje, a vůbec mě nenapadá proč - poradíte prosím? díkes, Honza.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago

    Odpovědi

    5.1.2005 00:48 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konqeror si nepamatuje nastavení
    Jenom hadam: Neni nekde v nastaveni takova kolonka: Pri zavreni ulozit nastaveni.
    5.1.2005 11:28 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konqeror si nepamatuje nastavení
    no prave ze neni. aspon ja ji tam nemuzu najit. uz jsem cele to nastaveni prolezl aspon trikrat. tak jdu na to poctvrte, mozna uz pro oci nevidim.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    5.1.2005 11:41 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konqeror si nepamatuje nastavení
    No, je tam napsáno následující:

    When you close down Konqueror your current View menu settings (such as the View Mode, Use index.html and Show Hidden Files items) are automatically saved as the default options to be used next time Konqueror is started.

    Což pravděpodobně není to, co bys od toho chtěl. Pokud chceš zapamatovat velikost okna, počet otevřených záložek (a otevřené adresy) atp., použij tzv. Profily.

    V menu Nastavení zvol Nastavit profily pohledu a pak si u jednotlivých nastav (dej zapamatovat) požadovaný vzhled (pochopitelně můžeš mít stejné nastavení pro všechny).
    5.1.2005 12:03 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konqeror si nepamatuje nastavení
    dekuju za odpoved, mozna jsem ten manual spatne pochopil, myslel jsem, ze "Wiew Mode" je prave to co potrebuju - dve okna, nastaveni nastrojovych list atd.

    diky za tip s profilem - jenze vcera jsem i to zkousel, a bohuzel se mi zatim nepodarilo nastavit svuj ulozeny profil jako defaultni. vzdycky po otevreni konqeroru se tam musim dostavat pres "nacist profil", coz trosinku otravuje. defaultne je nastaveny "webbrowsing", ktery ale nejde smazat (coz me napadlo jako zoufaly trik, jak tam dostat svuj profil coby default - smazat ty ostatni).

    zkousel jsem i ten postup s vytvorenim ikony "muj-novy-profil" na plose z "Konqeror Handbook", ale haze to chybovou hlasku, kterou ted bohuzel nejsem schopny uvest, protoze sedim v praci u Windowsiho kompu. urcite delam spatne nejakou kravinu, ale nejsem schopny prijit na to co to je.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    5.1.2005 14:23 Jakub
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konqeror si nepamatuje nastavení
    Když spouštíš Konqueror jako správce souborů, načítá se profil filemanagement. Když ho spouštíš jako webový prohlížeč, tak webbrowsing. Takže ulož nastavení pro požadovaný profil (např. vyber ten filemanagement v dialogu Správa profilů), a mělo by to fungovat. Taky můžeš zatrhnout jestli si má pamatovat velikost okna a URL.

    Bohužel ale, pokud vím, není možné mít třeba v různých profilech (webbrowsing a filemanagement) úplně jinou nástrojovou lištu, což je dost hloupé (např. we webovém prohlížeči nemít zbytečně šipku nahoru a mít ji jen ve správci souborů, apod.).
    5.1.2005 15:05 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konqeror si nepamatuje nastavení
    Bohužel ale, pokud vím, není možné mít třeba v různých profilech (webbrowsing a filemanagement) úplně jinou nástrojovou lištu
    To jde. Sice Konqueror nepoužívám pro správu souborů, ale když ho s tím profilem spustím, je vidět, že výchozí nastavení (které jsem nikdy nezměnil), je úplně jiné než můj webbrowsing profil.
    5.1.2005 15:35 Jakub
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konqeror si nepamatuje nastavení
    V tom případě prosím o radu, jak mít (například) šipku nahoru - o adresář výš - pouze v liště správce souborů a nikoli webového prohlížeče. Dlouho jsem se o to marně pokoušel.
    5.1.2005 16:10 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konqeror si nepamatuje nastavení
    Aha... omlouvám se... spletl jsem se. Mám to udělané tak, že v jednotlivých profilech mám zapnuté jiné nástrojové lišty. Jejich ikony a položky jsem ve webbrowsing promíchal tak, abych nemusel mít zapnutou tu samou, co ve filemanagement. Už mám tu konfiguraci delší dobu, takže jsem na to zapomněl.
    5.1.2005 15:07 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konqeror si nepamatuje nastavení
    Otevřít požadovaný profil není nijak těžké. Určuje se na příkazové řádce (totéž zadáš při vytváření položky menu nebo ikony) např. takto:
    kfmclient openProfile webbrowsing

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.