abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    17.4. 15:11 | Nová verze

    Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (19%)
    Celkem 556 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: linspire 5

    3.4.2005 19:57 KbdH
    linspire 5
    Přečteno: 56×
    ahoj ludia ... mam taky problem linspire: nabehne mi to v grafickom rezime ale ked sa xcem prepnut do tty1 napr. pomocou ctrl+alt+1 tak mi to ukazuje take nejake farebne halusky, a ked skusam potom tt2 usz trochu tak haluzne vidiet LINSPIRE TTY2 cez celu obrazovku vypisale takou textovou grafikou ale ani kurzor ani co pisem nevidno... potrebujem textovy rezim kvoli MC lebo to v grafikom rezime neviem spustit ... vypisuje mi chybny prikaz ked pustam mc cez graficku konzolu za pomoc vopred dakujem

    Odpovědi

    3.4.2005 20:27 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Rozbalit Rozbalit vše Re: linspire 5
    Pokud spustíš v X terminál, v něm mc, a mc tam není, tak tam mc není a přihlášení na konzolu nepomůže. Pomohla by možná instalace mc...
    4.4.2005 08:53 KbdH
    Rozbalit Rozbalit vše linspire 5 a mc
    mc je v roznych nastaveniach Xterminálu viackrat spomenuty, preto predpokladam ze je mc integrovanou sucastou tejto distribucie. Prosim o pomoc tych co s Linspire naozaj maju skusenosti, tipnut si a vymyslat mozem aj ja sam. Dakujem
    4.4.2005 09:06 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: linspire 5 a mc
    Ty's to asi nepochopil... Pokud ti vypisuje v grafickém režimu v emulátoru terminálu, že jde o chybný příkaz, znamená to, že program "mc" není nainstalovaný. A je úplně jedno, jestli používáš distribuci Linspire, Mandrake nebo Červená Karkulka...

    Pokud se o programu mc zmiňuje dokumentace, znamená to jen a pouze to, že ten program nainstalovat lze - což lze ostatně v jakékoliv linuxové distribuci. Tzn., pokud není součástí výchozí instalace, budeš ho muset doinstalovat.

    Je jedno, jestli ho spouštíš v grafickém nebo textovém režimu. Prostě tam buď je nebo není. Tvoje potíže s přepínáním do textové konzole souvisí pravděpodobně s ovladači grafické karty.
    4.4.2005 09:00 KbdH
    Rozbalit Rozbalit vše Re: linspire 5
    a okrem toho co je to za linux ked ani textova konzola nefunguje? Pre mna by bolo najhlavejsie teraz tu konzolu rozbehat. Takze skusim sformulovat inac otazku: kde a ako sa nastavuje rozlisenie textovej konzoly? Myslim ze problem bude prave v tom rozliseni. Opravte ma ak nemam pravdu, len mi uz prosim niekto pomozte. Dakujem
    4.4.2005 09:15 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: linspire 5
    Obávám se, že zrovna v případě distribuce Linspire se asi vůbec nepočítá s tím, že by kdo někdy na textovou konzolu zavítal... Nicméně, předpokládám, že ta distribuce používá framebuffer a ne pouze obyčejnou, skutečně textovou konzoli. A pak bude tedy pravděpodobně problém v tom, že ovladače grafické karty, které používá X server, si nějak nerozumějí s přepínáním do framebufferu.

    To je však pouze odhad, protože děláš zbytečné tajnosti ohledně konfigurace tvého systému. Takže: používá se tam skutečně framebuffer? Jakou máš grafickou kartu? Jaký ovladač pro ni X server používá? Zkoušel jsi nastavit výchozí ovladač "vesa" a pak se přepnout do konzole?
    4.4.2005 11:20 KbdH
    Rozbalit Rozbalit vše Re: linspire 5
    celeron 2G, MSI NEO2, dual ch. GoodRAM 512MB, IBM/HITACHI ata 80GB, inno3d geforce4 mx440 64MB agp8x, hansol D720

    este ked mi napises ako tie veci zistim tak budem rad. predpokladam ze cez framebuffer je to nieco take ako graficky rezim, len to vyzera ako textovy, napr. ked som mal MDK 10.1, tam som mal aj v textovom rezime v rohu vlavo dole logo MDKlinuxu. Takze to asi fakt nebol cisto textovy rezim. Tym padom by bola odpoved na tvoju otazku NEVIEM ci to pouziva framebuffer lebo tam vidim iba napis LINSPIRE na celu sirku obrazovky ktory sa sklada z roznofarebnych obdlznikov velkosti kurzora, ale nie je to ani z daleka pravidelne, len sa z toho da vytusit ze je to napis LINSPIRE. A mne je jedno ci sa predpoklada pri LINSPIRE ci sa bude alebo nie pouzivat konzola ... jednoducho to musi fungovat ked sa da don prepnut.

    Info o tom aky ovladac pre nu X server pouziva by som zase kde mohol najst? A tu vesu tiez neviem kde mam prepnut? To akoze aj v grafickom reime zeby som mal pouzivat len VESU? Nie je to rozdelene?

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.