abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 11:22 | Bezpečnostní upozornění

    Služba Dropbox Sign (původně HelloSign) pro elektronické podepisování smluv byla hacknuta.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 11:00 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 8.0 textového editoru GNU nano (Wikipedie). Podrobný přehled novinek a oprav v oznámení v diskusním listu info-nano nebo v souboru ChangeLog na Savannah. Volbou --modernbindings (-/) lze povolit "moderní" klávesové zkratky: ^C kopírování, ^V vložení, ^Z vrácení zpět, … Tato volba je aktivována také pokud binárka s nano nebo link na ni začíná písmenem "e".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 23:22 | IT novinky

    Před 60 lety, 1. května 1964, byl představen programovací jazyk BASIC (Beginners' All-purpose Symbolic Instruction Code).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 22:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 12.0 minimalistické linuxové distribuce (JeOS, Just enough Operating System) pro Kodi (dříve XBMC) a multimediálního centra LibreELEC (Libre Embedded Linux Entertainment Center). Jedná se o fork linuxové distribuce OpenELEC (Open Embedded Linux Entertainment Center). LibreELEC 12.0 přichází s Kodi 21.0 "Omega".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:55 | Nová verze

    Microsoft vydal novou velkou aktualizaci 2404.23 v září 2019 pod licencí SIL Open Font License (OFL) zveřejněné rodiny písma Cascadia Code pro zobrazování textu v emulátorech terminálu a vývojových prostředích.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 05:33 | Nová verze

    OpenTofu, tj. svobodný a otevřený fork Terraformu vzniknuvší jako reakce na přelicencování Terraformu z MPL na BSL (Business Source License) společností HashiCorp, bylo vydáno ve verzi 1.7.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci. Vypíchnout lze State encryption.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.4. 23:55 | Humor

    Spouštět webový prohlížeč jenom kvůli nákupu kávy? Nestačí ssh? Stačí: ssh terminal.shop (𝕏).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    30.4. 18:11 | Nová verze

    Yocto Project byl vydán ve verzi 5.0. Její kódové jméno je Scarthgap. Yocto Project usnadňuje vývoj vestavěných (embedded) linuxových systémů na míru konkrétním zařízením. Cílem projektu je nabídnou vývojářům vše potřebné. Jedná se o projekt Linux Foundation.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.4. 17:56 | Nová verze

    Operační systém 9front, fork operačního systému Plan 9, byl vydán v nové verzi "do not install" (pdf). Více o 9front v FQA.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.4. 13:11 | Nová verze

    Svobodná webová platforma pro sdílení a přehrávání videí PeerTube (Wikipedie) byla vydána v nové verzi 6.1. Přehled novinek i s náhledy v oficiálním oznámení a na GitHubu. Řešeny jsou také 2 bezpečnostní chyby.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (29%)
     (29%)
     (43%)
     (0%)
    Celkem 7 hlasů
     Komentářů: 1, poslední dnes 10:56
    Rozcestník

    Dotaz: Automaticke provadeni skriptu pri startu/ukonceni

    13.6.2008 18:24 Sc0uT
    Automaticke provadeni skriptu pri startu/ukonceni
    Přečteno: 403×
    Potreboval bych spoustet jeden skript pri spusteni a vypinani grafickeho prostredi (KDE). Kam s nim pri spousteni jsem jiz nasel (adresar .Autostart v /home/user/kde...). Ale porad jeste nevim jak osetrit spousteni pri ukoncovani/odhlaseni.

    Konkretne se mi jedna o pripojeni Sitovych disku ze srvr kde bezi SAMBA. Jedno pojede na desktopu, druhe na laptopu. Asi tam jeste bude treba nejak osetrit pripojovani v zavislosti na dostupnosti site (zvlast u laptopu) ale s tim se snad poperu.

    Ovsem pokud by mel nekdo nejakej jednoduche a fajne reseni, branit se nebudu...

    Dekuji predem za konstruktivni prispevky.

    Odpovědi

    frEon avatar 13.6.2008 19:13 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Automaticke provadeni skriptu pri startu/ukonceni
    musi to byt uz pri startu kde? nestacilo by to pri pri prihlaseni (pam_mount, ale nevim u pam_mount zaridit test na dostupnost site), nebo pri startu systemu?
    Talking about music is like dancing to architecture.
    13.6.2008 19:34 Sc0uT
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Automaticke provadeni skriptu pri startu/ukonceni
    Mno jde o to ze trba notas davam hibernovat a prenasim mezi domovem a praci (kde onen sitovy disk neni). Myslim ze by to bylo lepsi pri prihlaseni/odhlaseni u KDE. (Muj nazor). U dekstopu by samozrejme bylo asi nej pridat odpovidajici zaznam do fstab a sdilet data pres NFS. Tam u me nejake pokusy probehly, ovsem melo to chybky ktere jsem pak nejak neresil a zustal u samby. A desktop je sice 95% casu pripojen k serveru (extra pres GB sit) takze fstab neni od veci ale obcas bych to musel zakomentovat (hadam ze by mohly byti problemky)
    frEon avatar 13.6.2008 19:54 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Automaticke provadeni skriptu pri startu/ukonceni

    Pouzivas na hibernaci pm_suspend? Pm_suspend je sada skriptu, ktera zarizuje spoustu veci pred/po uspani (unloadovani modulu atp.). moh by sis vyrobit skript, ktery zaridi namountovani/odmountovani. To samotne ale zase neresi cisty start systemu a jeho vypnuti. Nic robustnejsiho a elegantniho me v tuto chvili nenapada. Leda ze by sis vyrobil chytry skriptik, ktery by se poustel po startu (pres init) a zaroven po probuzeni pri pm_suspend (zde by se dala nejak vymyslet i ta kontrola te site, ale to zalezi na topologii site), a jiny pro opacnou akci. nicmene to je asi trochu prasarnicka. Jak funguji ale pm_suspend skripty nevim, nikdy sem nepotreboval se do nich koukat, takze netusim jestli se jim nepredavaji nejake parametry, jestli nejsou nejak provazane s ostatnimi atp. Napad to ale je. Necht to zreviduji jeste ostatni, treba me ukamenuji ;-), nebo muj nejak napad vylepsi.

    Na desktopu, ktery se neprenasi a neuspava bych zkusil ten pam_mount.

    Bylo by dobre znat jeste distribuci

    Talking about music is like dancing to architecture.
    13.6.2008 20:36 Sc0uT
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Automaticke provadeni skriptu pri startu/ukonceni
    Kubuntu...(pro me asi takovy zlaty stred) ten pam_mount sem sice nekde zahledl ale nevenoval mu pozornost. Vypada zajimave ale s mymi zkusenostmi to bude na dyl.

    Hibernaci netusim jak je tam vyresena, kdyz to slape nemam duvod se v tom vrtat. NFS se mi libi ale asi nebude idealni? Sit je jednoducha, MODEM ========= PC rodicu (WIN XP) ========== router ========== server ===== GB propoj sitovka <---> sitovka desktop jen kvuli filesrvru pro me ========== desktop ========== laptop

    Napadlo me ze by snad slo (pokud to jde) udelat podminku v bash skriptu ze pokud se neklapne ping tam a tam tak nic. Ale o bashi vim prd. Spusteni pri startu mam ale pri vypinani to netusim. Jde o to ze pokud to pripojim pres mount.cifs //server //mistni_adresar tak pri vypinani se deaktivuje sit driv nez namoutovany veci (minimalne ony moutle sitove disky) takze to tam celkem dlouho ceka.
    14.6.2008 14:42 Jan Šimák | skóre: 37 | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Automaticke provadeni skriptu pri startu/ukonceni
    Když používáš Kubuntu, tak bych to zkusil navázat na /etc/network/interfaces , viz man interfaces Konkrétně iface options: post-up a pre-down
    Navíc pokud v obou sítích nepoužíváš dhcp, tak při změně profilu sítě se provedou i příslušné operace (samozřejmě změnit profil lze i tak :-)).
    14.6.2008 17:07 Sc0uT
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Automaticke provadeni skriptu pri startu/ukonceni
    To mi ale bude akce provadet pri spousteni systemu, ne pri spusteni grafickeho prostredi. To uz pak mohu pouzit fstab...
    14.6.2008 17:21 Jan Šimák | skóre: 37 | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Automaticke provadeni skriptu pri startu/ukonceni
    nemusí, vše záleží na tom, jaké rozhraní/profil se bude automaticky aktivovat při startu (třeba i žádný).
    15.6.2008 01:22 Sc0uT
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Automaticke provadeni skriptu pri startu/ukonceni
    Nevim zda to dobre chapu, ale ja to pochopil tak ze to co rikas ty se pousti pri startu systemu. Minimalne co se tyka dratoveho pripojeni. WiFi vim ze se pripoji az po startu KDE a prihlaseni.. Pokud to jde postelovat jeste nejak jinak, tak o tom nevim a priznam plne ze jsem tento smer nezkousel studovat.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.