abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 5
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 32
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 805 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Pár týdnů s Windows Vista RC1

    20.9.2006 22:46 | Přečteno: 3440× | Tak todleto musí pobavit všechny Linuxáky

    Posledních pár týdnů trávím jako dobrovolný tester Windows Vista. Ne že bych to nějak zkoumal do detailu nebo tak něco, prostě to zkouším používat. Jak to dopadlo prozradím rovnou v perexu - je to o ničem. Kromě lepší grafiky a pár příjemných detailů je to jenom k vzteku.

    Instalace

    Pár věcí přece jenom vylepšili. Třeba instalace už se zbavila hlavního neduhu, kdy se počítač pořád ptal na různé věci v průběhu celého procesu. Při instalaci Linuxu už od nepaměti systém napřed shromáždí potřebné údaje a pak spustí samočinný dlouhotrvající proces. Tak teď to umí Windows taky. Napřed pár otázek a pak si systém už poradí sám. Taky to probíhá celé v grafice, je to celkem pěkné. Zajímavý bug: pro instalaci je potřeba jeden volný primární oddíl navíc, pokud jsou všechny čtyři obsazené a do jednoho chcete instalovat, tak to jenom suše oznámí, že instalace nemůže pokračovat. Musel jsem teda dočasně zálohovat /boot do image. Po instalaci jsem to vrátil a všechno funguje, tak nevím. Jinak instalační volby veškeré žádné: zadat licenční klíč, odsouhlasit licenci, fdisk, instalovat. Nic moc dalšího, výběr software k instalaci není. Ale zvládne to aspoň každá lama.

    Co je po instalaci na disku?

    Instalace si z disku ukousne přibližně 10GB, co zabírá kolik místa jsem nezkoumal. Oproti Windows XP jsem našel navíc jenom Media center, což má být něco jako MythTV. Co zabírá zbývající prostor netuším.

    Skoro všechen hardware včetně grafické karty (nVidia GeForce 7600GS) už najde Vista RC1 sama, dokonce použije pro grafiku ovaldač od nVidia. Bezprostředně po instalaci nefungovala zvukovka (SB Live!), kterou jsem rozjel tak, že jsem spustil aktualizaci. Co nefunguje vůbec je TV karta (bt878 based). Novější ovladač pro grafickou kartu je potřeba stáhnout z nVidia, sám se aktualizací očividně neaktualizuje.

    Systém je na mé sestavě (Athlon64 3000+, 1GB RAM, GeForce 7600GS) kupodivu velice svižný, startuje asi za půl minuty a při předstírání práce na nic nečekám. Když jsem měl 512MB paměti, tak už hry nejely moc plynule.

    Co se hodně povedlo je design a akcelerované rozhraní Vista Aero. Je to asi otázka vkusu, ale dle mého je Vista první graficky zdařilý systém od Microsoftu. I když to je určitě subjektivní záležitost. Trochu zamrzí, že Aero má sice spoustu možností, ale Vista je nevyužívá. Když to srovnám s Compizem a jeho funkčníma vychytávkama (expose, zoom, práce s virtálními plochami), nějak postrádám cokoli, co by Aero mohlo pro uživatele udělat. Funkčně se to opravdu rovná Windows 95 - minimize, maximize, zavřít, obnovení velikosti, které ani nemá žádnou vizuální vychytávku. Dokonce stále nejde ani měnit pořadí otevřených oken na liště; tuto vlastnost postrádám ve Windows už 11 let.

    IE 7

    Součástí Visty je i nový Internet Explorer, který musím hodnotit jednoznačně pozitivně. Umí taby (konečně!), ovládá se velmi intuitivně a dokonce kopíruje i běžné klávesové zkratky - Ctrl + T je nový tab, stejně tak i otevření linku prostředním tlačítkem myši. Oproti Firefoxu to ještě pořád není úplně ono a chybí mi třeba ukládání self-signed certifikátů, flashblock a spousta dalších věcí, ale vylepšení jsou znatelná a pozitivní. Na druhou stranu - pokud chce někdo IE 7, nemusí nutně instalovat Vistu, je i pro Windows XP. Já teda zůstávám u FireFoxe.

    Bezpečnost

    To jsem si myslel, že si ze mě fakt dělá někdo srandu. Implicitně se vytvoří při instalaci účet, který má tradičně práva administrátora. "Vylepšení" pak spočívá v tom, že přestože jsem administrátor, tak se mi aplikace spouští v režimu běžného uživatele. Pokud má aplikace přejít do režimu administrátora, vždycky to vyhodí obrazovku jako jestli to myslím vážně. Asi po deseti minutách práce už mačkám správnou volbu zcela automaticky a po dalších deseti minutách mě to začíná pěkně štvát. Navíc třeba u Battlefileldu musím před spuštěním v zástupci zašktnout "spouštět tento program jako administrátor" aby mi fungoval PunkBuster. Pak se mě to vždycky při spuštění ptá, jestli aplikaci důvěřuju. Celkem bych ocenil volbu "Ano, této aplikaci opravdu důvěřuju, už se mě neptej." Furt musím jak jelito mačkat "Yes".

    Taky je celkem vtipné, že staré aplikace si neumí samy zažádat o přepnutí do režimu správce. Administrátorovi napíší, že má nedostatečné oprávnění. To se mi stalo třeba při pokusu o klibraci joysticku - ač jsem administrátor, tak administrátor nejsem a na kalibraci joysticku prostě nemám práva. Tečka.

    Kompatibilita

    Jedním slovem: Mizerná. Prakticky cokoli jsem spouštěl mělo nějaký problém. U Palm Desktopu nefunguje synchronizace, asi někde nejsem dost administrátor. Heroes III v multiplayeru často vypadávají při přepínání hráče, Battlefield 1942 má nějaké dost divné menu (chybí checkboxy a další věci), na obrazoce ve hře pak není zaměřovač a od boku nikoho netrefím. Heroes V napřed vůbec nic, teď se to tváří že to jede dobře, asi jsem něco nainstaloval.

    Celkové hodnocení

    Kromě lepší grafiky nic nového, kompatibilita se staršími aplikacemi asi jako když si člověk spustí Wine, všechny bezpečnostní otázky (kromě toho, že jsou k ničemu) děsně lezou na nervy. No volba je na každém z nás, já mám už celkem jasno.

           

    Hodnocení: 96 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Max avatar 20.9.2006 23:02 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Zkoušel jsem Vistu Beta2, co MS uvolnil před RC1. Děs běs, nevím, zda mám vyzkoušet i RC1, nebo ještě v naději čekat na RC2 (podle všech možných zdrojů je RC1 ještě ve velkým, mno, jaksi, tentononcu a možná se vydá ještě jedna verze pro testery). Ovšem, to, co mě sklamalo bylo aero :(. Buď musím vistu nejdřív aktivovat, nebo nevím, proč mi nechtělo žádný efekty povolit :(. Myslím, že PC mám zatím celkem dobrý, za grafiku jsem dostal asi 4, nebo 4,5 bodů apod. Ach jo :(
    Další věcí je, že vše, co šlo ve winxp naklikat na 3 kliky myší, to platí s vistou na 10 kliků :-/. Kompatibilita se staršími aplikacemi je jaksi, mno, jako pod wine na trošku lepší úrovni. (něco jede, ale většina ne, nebo pěkně blbě). Na net jsem se nedostal, protože moje wifikarta je jaksi nepodporována.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    20.9.2006 23:11 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Mě ten windowsí boj za věčnou kompatibilitou připadá nepochopitelný. Co mám z toho, že si můžu pustit WinWord 2.0 na Windows XP?
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    Max avatar 20.9.2006 23:24 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Asi nic, ale dost věcí se pořád vyplatí spouštět. Např. už pátá řada Heroes, která je mj. ve 3D, stejně jako čtvrtá prostě nepřekonala legendární trojku. Takových věcí je hodně. Další věcí jsou firmy, které by rádi vyměnili děravý winxp za něco lepšího a mají komerční programy. Bez kompatibility by byli opět v háji ... Takových věcí je. Když je ta kompatibila udělaná jakoby mimo systém (nějaký emulátor, nebo něco jako wine apod.), tak nevidím důvod, proč ne. Ve winxp se mi zdálo, že bylo ještě všechno splácané tak nějak dohromady, to asi potom nejni moc dobře, ale s nynějším stavem bych asi myšlenkou souhlasil.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    20.9.2006 23:25 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    To mozna bude tim, ze ve Windows neexistuje neco jako pacman -Syu nebo apt-get dist-upgrade apod. :-) A kupovat porad novy software (resp. upgrady a nove licence), pricemz ten stary stal uz tenkrat majland a pritom "funguje" (no, vsichni chapeme...) se nechce.
    xvasek avatar 20.9.2006 23:21 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    RC1 mi vnutila Aero přímo, u Beta 2 jsem ho musel zapnout. S těma více klikama někde souhlasím, někde zase naopak ne.
    Max avatar 20.9.2006 23:28 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Ty máš nvidii,ne? Já zkusil nový catalyst, a jako, mno, hrůza :(. Stále mi připadá, že všechny programy a i windows, jako takový, směřují k cestě wizardů. Prostě proklikávat se jak úplnej nýmand nějakýma krokama pro nastavení úplný triviality. Viz. třeba nový catalyst. Nebo nový nero (zlatej burning rom, i když ten zůstal, ale ty věci okolo :( ). Takový to typ programů se začíná silně rozrůstat, nechápu to :(
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    bazil avatar 21.9.2006 00:45 bazil | skóre: 33 | blog: sluje | Miroslav
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Rozrůstá se to proto, že si každej "administruje" pc sám a všechno chce dělat sám. takovýmu PC analfabetovy se blbě vysvětluje, aby při vypalování v nero burning room klikl tady a tohle je na to a tohle na to a tady to musíš nastavit ... lepčí je říct, dej tam prázdný CD ukážese ti tabulka, tady klikni pro vypálení hudby, přetáhni a tady pro vypálení ... oni to ty lidi tak opravdu potřebujou a taky proto sou tak rozšířený win, protože každej má v dnešní době PC a potřebuje to mít co nejjednodušší ... co na tom, že to některý zdržuje či až s*re ... mno a proto používám linux :-) (netvrdím, že je to v linuxu či newizardovejch prostředích těžký se to naučit, ale to by někdo musel chtít ;^) )
    22.9.2006 16:30 petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Jednoznačně nesouhlasím!

    Unixová architektura má svá přesná pravidla. Je jich docela dost, ale kdo je zvládne, udělá cokoli! Např.: souborový systém, ovládání konzolových programů, manuálové stránky atd. atd.

    Já osobně si myslím, že kdejaká "lama" se to může bez problémů naučit a vypalovat CDčka pomocí mkisofs ... | cdrdao ....

    Problém je ten, že ve Windoze se lidi učej postupy místo principů. A těch postupů je přeci mnohem víc, protože univerzální princip jaksi neexistuje. Nastavení písma má ve Wordu jinou klávesovou zkratku než ve WordPerfectu; i ty nabídkyu jsou jinde... A to nemluvím o "hloubce" dialogů v Ovládacích panelech.

    Zkrátka a dobře: "lamám" dělá mnohem líp, když před někým udělá sto-klik v Ovládacích panelech, než aby napsal čtyři písmenka do konzole. "On je přeci ten lepší, protože přesně ví, kde najde ten správný checkbox!"

    Další věc, která drží Windoze nad vodou je nespočítatelné množství třicetidolarovek -- programů, kteří dělaj buď jednu věc tragicky, nebo tisíc věcí ještě hůř. Lidi mají Windoze na hraní, protože se v nich pracovat nedá. Tak jim to nemějmě za zlé.

    Poznámka k "dotaženosti" Windoze Vista: To, že Windoze Vista v podstatě nepřidaly žádnou novou funkci, ještě neznamená, že se neuchytí. Naopak! Každej debil bude umět zpaměti seznam třicetidolarovek včetně linků na download warezu, který tyhle features doplní. Lidem to jen zvedne ego. Bohužel.
    xvasek avatar 21.9.2006 09:14 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Mám nVidii, což mi připomíná ještě jeden bug. V XP jde v ovladači vynutit pro dané rozlišení frekvenci monitoru, takže třeba Heroes III pak neběží v 60Hz, ale v tom, co jsem si nastavil. To už ve Vistě nejde. Chápu, že lidi s LCD to asi netrápí, ale mě pohled na blikající obrazovku celkem irituje.

    Jinak co se týká vypalování po Windows, tak jsem si oblíbil CD Burner XP Pro. Je to mazec software, přijde mi globálně o dost lepší než Nero. Pro hovoří taky to, že se jedná o freeware (ve smyslu free as a beer). Má ovšem tu vadu, že neumí kopírovat přímo CD na CD (nebo DVD na DVD); na tuto operaci používám Nero Express za 150Kč. Nová verze by to měla umět, ale jak projekt sleduju, tak nabývám dojmu, že už asi nikdy nevyjde.
    21.9.2006 13:25 Frankie
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Mně na základní věci vyhovuje http://www.commandburner.com (taky free jako pivo) s "cmdburn f: erase /hide" a s "cmdburn f: burn /d d:\burn /l cd /eject /hide" si vystacim na bezne vypalovani pro presnos dat z prace.
    21.9.2006 10:14 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Další věcí je, že vše, co šlo ve winxp naklikat na 3 kliky myší, to platí s vistou na 10 kliků :-/
    Staci jen par kliku... :-D
    20.9.2006 23:10 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Pekne. Nezkousel (nebo nemohl bys :) jsi to rozjet ve VMwaru?
    xvasek avatar 20.9.2006 23:23 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Vzhledem k tomu, že tímto softwarem neoplývám, tak ne. Taky nevím, k čemu by mi to bylo dobré.
    20.9.2006 23:27 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Tento software si muzes zdarma stahnout a nainstalovat. Dobre je to k tomu, ze bych rad vedel, jak to pod VMwarem chodi (sviznost, stabilita, jestli vubec, ...) a Vistu nemam :P
    Max avatar 20.9.2006 23:30 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Barton 2500+@3200+ 512MB R9700Pro AIW 128MB 256bit. Jako, beta 2 se lenila strašně, místy několika sekundové výtuhy. RC1 je na tom prý o dost lépe, ale na vmware bych to rozhodně neviděl (tam by ti stejně na 100% např. aero nejelo apod.) ...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    20.9.2006 23:34 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    OK. Jde mi jen o zvidavost :) V praci mame par VM s Windows, kde bezi nejnutnejsi veci, ktere nejdou rozbehat pod Wine (IPOS, CarNet, Pohoda, ...) a nechceme obetovat stroj jen pro Win :) BTW, da se ta Vista Beta nebo RC1 nekde sehnat legalne zdarma? Jako pro testovaci ucely nebo tak.
    21.9.2006 01:15 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    No jistě. Vždyť Microsoft nedávno při uvolnění nějaké nové verze zachránil Internet tím, že nezvýšil výkon svých serverů a do sítě dodával jenom omezené množství dat, když to spousta lidí stahovala.
    Quando omni flunkus moritati
    21.9.2006 08:11 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Kolega to zkoušel - vytuhne dřív než vůbec dojde k instalaci u úvodní obrazovky. Vista, ne on.

    Tak to zkusil na 64bitovém celeru 2,2GB RAm 1GB - koukal jsem mu na to přes rameno a přišlo mi to všechno děsně vláčné. Jinak potvrzuje v podstatě to co je v blogu. Banda otravných dialogů a jinak nic moc.

    Na mou otázku zda našel nějaké plusy jen zakroutil hlavou.
    22.9.2006 19:14 Thunder.m | skóre: 35 | blog: e17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    64bitová verze je 2x větší a potřebuje 2xvíc paměti, jestlo to nemohlo být v tom?
    25.9.2006 00:04 Non_E | skóre: 24 | blog: hic_sunt_leones | Pardubice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Tak to asi ne…
    Only Sith deals in absolutes.
    David Watzke avatar 21.9.2006 07:08 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Dobrej článek. Takže jak tak koukám, vše je při starém, Explorer pořád k ničemu jen s malým rozdílem, že už moje klikání prostředním myšítkem budou mít aspoň nějaký smysl. K těm vražedným vlastnostem RC1 (což mě straší, RC verze by měla být IMHO ready-to-go) se raději nebudu vyjadřovat - jen budu pevně doufat, že s tím ještě něco udělaj :-D

    PS: s/obrazoce/obrazovce/
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    xvasek avatar 21.9.2006 09:22 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Jako pozor, IE 7 není o ničem. Můj názor je ten, že IE 7 je proti šestce asi jako Porsche proti Fabii. Kdybych to měl hodnotit jako na základní škole, tak IE 6 bych dal 4-, IE 7 2 a Firefoxu 1-.
    David Watzke avatar 21.9.2006 10:48 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Jasně, ale furt je to šrot, co nepodporuje standardy (jen nestandardy).
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    xvasek avatar 21.9.2006 11:17 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Tak jako z tohoto pohledu máš asi pravdu. Já se na to díval z uživatelského hlediska, tam už je to celkem dobré. Co se týká (ne)podpory různých webových standardů, tak to neumím posoudit, protože tady v té oblasti mi ujel vlak. Poslední stránky jsem dělal použitím asi pěti tagů HTML 4.1 transitional bez css.
    stativ avatar 21.9.2006 13:13 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Tak to pak chapu, ze nemas permanentni pifku na jeho "developery". Ja bych je za to "dodrzovani" standardu postrilel.
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    22.9.2006 16:38 petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    90% hacků, kterým se dalo rozpoznat IE6 kvůli vadám v CSS, v IE7 nefungují. Jsou zas jiný, který kolidují třebas s jinými browsery.

    To je jen jediná změna. Ve vlastním renderovacím jádře se nezměnilo nic. Podle mě jen upravili parser HTML a CSS...

    PS.: Z toho vyplývá, že je to ještě míň použitelné, než IE6...
    David Watzke avatar 22.9.2006 17:31 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Btw, spíš Škoda 105 vs. "embéčko" 1000 :-D
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    21.9.2006 09:55 miho | skóre: 24 | blog: Mihovy_sochory | Orlová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Ty dialogy se daji vypnout.

    control pannel/ user accounts/ turn user account control on or off
    21.9.2006 12:24 Pavel 'lingeek' Szalbot | skóre: 54 | Třinec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Používám Visty kvůli synchronizaci iPodu a musím říct, že mě vyděsila paměťová nenažranost (to tam nemám žádny program na ochranu před zlomyslnými programy) a nenávidím otravné hlášky dotazující se neustále na to, zda chci program opravdu spustit (ani je nečtu, zvracel bych a možná dělám chybu, protože kolega tvrdí, že opravdový chlap by se měl jednou za měsíc vyprázdnit i horem). Co mě ovšem nadchlo je skrývání menu v IE 7 (a nejspíš dalších nativních MS aplikací) a jeho zobrazení po stisku Altu. Pokud to jde nastavit v Gnome, tak by to mělo být ve výchozí konfiguraci (plugin nechci).
    Math, as Barbie says, is hard.
    belisarivs avatar 21.9.2006 16:13 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Jeste jedna vec, vim, ze OpenGL her moc neni, ale M$ sel pry s prosazovanim DX oproti OpenGL tak daleko, ze z nVidiackych driveru (obsazenych ve Win) odstranil podporu pro OpenGL uplne. Ku*vy. Takze pokud chces hrat nejakou OpenGl hru, nejspis bude nejlepsi upgrade driveru (temi zkutecne od nVidie, ne temi zmrsenymi od M$).
    IRC is just multiplayer notepad.
    frEon avatar 21.9.2006 22:28 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    to snad ani neni mozny
    Talking about music is like dancing to architecture.
    Max avatar 21.9.2006 23:05 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    To je kachna ...
    Zdar Max
    PS:kdo se z ní ještě nají?
    Měl jsem sen ... :(
    Max avatar 21.9.2006 23:07 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pár týdnů s Windows Vista RC1
    Sakra, už je na mě asi pozdě. Myslel jsem, že těmi, kdo to měl odstranit, měla být nvidie, když MS, mno, nevím, to by museli mít zdrojáky a nevím, nevím ;-)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.