abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 5
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 33
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 806 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    JXP a druzí

    7.4.2006 13:05 | Přečteno: 4894× | Jen tak | poslední úprava: 7.4.2006 13:16

    Tento zápis bude velice krátký. Nebude o JXP samotném, ale o druhých. Mě totiž naprosto nevadí JXP, ale mnohem více mi vadí reakce druhých. JXP napíše jeden zápis a rázem se v blogách objeví tři další zápisy stylu "zlynčujte JXP". Tyto reakce druhých dělají žumpu z blogů daleko více, než samotný JXP. A buďme upřímní, to není vina JXP, to je vina autorů těch následných zápisů. Předem říkám, že toto není v žádném případě obhajoba JXP, ale kritika reakcí ostatních.

    Co mě ale donutilo napsat tento blog, byly reakce Leoše Literáka. Který začíná obviňovat JXP z toho, že se mu mění osazenstvo a dalších věcí. Jak uvedu dále, nesouhlasím s názorem pana Leoše Literáka téměř v ničem, což rozvedu později. Ale pochopil jsem díky komentáři pana Leoše Literáka dnes jednu věc. Jsem naprosto proti tomu, aby se co nejvíc věcí kolem Linuxu soustřeďovalo na abclinuxu.cz. Jsem pro, aby vzniklo mnohem více, třeba specializovaně zaměřených linuxových serverů, protože se hrozím situace, kdy se některé věci o Linuxu nedozvím jen proto, že se pan Leoš Literák špatně vyspí. Ačkoli dnes se chová celkem liberálně, už začíná uvažovat o banování, kde to skončí? A proč vůbec dávat do ruky abclinuxu.cz takovou centralizovanou moc, aby mohli rozhododvat o tom, kdo bude o Linuxu, či souvisejících věcech psát, nebo ne?

    Pan Leoš Literák mimo jiné obviňuje jako mnoho dalších lidí JXP z toho, že tu není Yeti. Můj názor nejlépe vyjadřuje jedna moje reakce, kterou zde plně odcituji.

    Ať už konečně někdo dokáže, že Yeti, Marek Stopka, Mišelín, či někdo další odešel kvůli JXP, nebo ať raději mlčí.

    Já sám jsem za svůj programátorský život odešel z několika webových komunit. Naposledy z diskusní poradny na builder.cz. A důvod nebyl žádný provokatér, ale protože jsem prostě vyrostl a daný prostor už mi byl těsný. Přestal jsem potřebovat řešit začátečnícké věci a věnovat se primitivním dotazům pro mě začala být neúnosná ztráta času bez valného efektu.

    Osobně se domnívám, že Yeti a spol. prostě vyrostli natolik, že jim abclinuxu.cz už moc nepřinášelo. I já, až překročím určitou úroveň tak po čase z abclinuxu.cz odejdu a půjdu jinam. A nebude za to moci žádný člověk, je to prostě vývoj a život.

    Takže už prosímn přestaňte s těma osočeníma na JXP. Je to trapné a každý, kdo píše, že Yeti odešel kvůli JXP je zaslepenec, který se neumí podívat pravdě do čí. A nebo ho rovnou osočte, že kdyby nebylo JXP, tak by nebyly záplavy, zemětření a hurikány, protože to je nepochybná zásluha JXP. Jo a taky za hladomory v Africe, za terorismus a drogové kartely plus korupci může JXP. A celá tato vláda vůbec řeší problémy ve zdravotnictví, které nezpůsobil nikdo jiný, než JXP. Fakt už to přeháníte.

    Takže pan Leoš Literák není v pozici hostinského, který čepuje pivo. Pan Leoš Literák je v pozici člověka, kam mu pivo nosí jeho štamgasti, kteří mu přispívají svými články a příspěvky.

    Chtěl bych taky napsat, že JXP zdaleka není jediný, který píše články nechválící Linux. Jsou tu články o psychologii, o odpadech, o akciích, o filmech, o přepravní kontrole, o legalizaci marihuany, o pojišťovně Generali, o zemských volbách v Badesku-Wurtenbersku, o ltetním čase, o fotbale, o zaexkrementovaných ulicích v Praze, následuje zápisek "Chcete někdo potkánka?", a tak bych mohl pokračovat. Svým způsobem JXP píše daleko více k věci, než mnoho jiných lidí. Ale proti těm jiným lidem se nebojuje, těm jiným se neustále nevmetá do tváře, že jejich témata na linuxově zaměřeném místě nemají co dělat.

    Nemůžu nevidět, že ohledně JXP se tu vytvářejí legendy, které se nezakládají na pravdě (nebo jsou pravdivé jen z minimální části), a která se drží hlavně setrvačností. Jeden něco prohlásí o JXP, tři další se přidají a nafouknou to, pak se přidají další a efektem sněhové koule se z JXP udělá problém monstrózního významu. Jasně mi vychází, že řešení problému JXP je především v tom, že ostatní přestanou problém JXP nafukovat, přestanou se psát blogy hanící a mluvící o JXP. Jsem naprosto přesvědčen, že největší podíl na údajných potížích s JXP mají Ti, kteří nafukují údajnou problematičnost JXP.

           

    Hodnocení: 62 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    7.4.2006 13:13 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Snad nebude tak vadit, když se zeptám tady. Neznáte nějakou populárně naučnou knihu o Riemannově geometrii? Něco jako "Riemannova geometrie pro zelenáče" nebo "Riemannova geometrie pro tupouny"? Pořád mi vrtá hlavou tohle. Bohužel nejsem žádný Gauss nebo Riemann.
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    7.4.2006 13:18 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Třeba na sféře není problém udělat trojúhelník se třemi pravými úhly.
    7.4.2006 14:04 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Hmm, trojúhelník mě nenapadl. To je pěkný příklad.
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    7.4.2006 13:15 Pinhead
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    souhlas
    7.4.2006 13:20 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    imho ti uniká stejná věc jako JXP, problém není v obsahu, ale někde jinde (ve formě?)....
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    Problém je v tom, že druzí z toho dělají problém. To je celá, jednoduchá a průzračná pravda.
    7.4.2006 13:28 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Pravda. Když mě někdo provokuje, je to pro mě problém.
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    7.4.2006 20:55 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Pravda. Když mě někdo provokuje, je to pro mě problém.
    Můžeš-li provokace ignorovat*, je čistě tvůj problém, když se necháš vyprovokovat.

    * Existuje tu funkce „blokovat“
    7.4.2006 13:54 Jan Přech
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Nezlobte se, ale kdykoliv uvidím (nebo uslyším) někoho, jak (zpravidla dost bohorovně) tvrdí, že to či ono je "jednoduchá a průzračná pravda", stříhám ušima. Možná je to trochu oslí zvyk, pak jsem asi oslík. Oslík s vlastní hlavou a nedůvěrou k černobílým světům čistých a průzračných pravd.

    Svět není černobílý, průzračný ani čistý. Jsem velmi nakloněn myšlence, že JXP je sám o sobě sice dost otravná, ale jinak v zásadě neškodná osůbka a problém vyrostl s ochotou ostatních na něj reagovat a dodávat tím celé kauze sílu. Ale opravdu si myslíte, že to je jenom v "těch druhých", že JXP na tom nemá svojí "dobře mířenou otravností" žádný podíl?

    Jistě, tohle vnímání je velmi jednoduché a průzračné, ale také imho velmi, velmi omezené...
    Godot používá GNU/Hurd.
    Pravdy bývají většinou velmi jednoduché a průzračné. Naproti svět není černobílý, průzračný ani čistý. To se přeci nevylučuje.

    JXP možná kdysi dávno nějaký podíl měl, ale dnes už v tom dávno nehraje ani tu nejmenší roli. Dnes je otravnost JXP udržována výhradně otravností těch druhých, kteří vyprávějí o otravnosti JXP tak, že to všem okolo připadá otravné.
    7.4.2006 18:08 fettgesicht | blog: kovadlina | CL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    To je přesné.
    10.4.2006 07:40 Jan Přech
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Imho ne zcela. Pokud někdo kategoricky tvrdí, že JXP na tom všem nemá "ani nejmenší podíl", je to docela odvážné prohlášení. Já zase tvrdím, že takhle černobílé to není, ale to je asi jediná výhrada, kterou proti tomu mám. S tím, že to udržují při životě v první řadě ostatní (nebo asi lépe řečeno my všichni, kdo se účastníme souvisejících diskusí), bych úplně souhlasil.
    Godot používá GNU/Hurd.
    7.4.2006 13:34 Creckx | skóre: 23 | blog: cxblog | Lanškroun
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí

    Nikdy mi nevadily blog zápisy typu "Chcete někdo potkánka?". Ale hodně mi vadily blog zápisy WinSCP #1,WinSCP #2,WinSCP #3,WinSCP #4,WinSCP #5...blog má sloužit k vypsání autora,vyjádření názoru na věc a to ani nemusí mít nic společného s linuxem, i když jeho zkušenosti a pohled na svět je s linuxem spjatý. JXP se*e lidi kvůli tomu, že svůj názor opakuje pořád dokola, provokuje lidi tím, že píše pořád o tom samém s pořád se stejnými argumenty. Někomu to nevadí, ale někomu ano, třeba i mě a stejně jako někteří píší o jejich názoru na JXP (a jako, že k tomu blog slouží) a tím si jak jste napsal ničí (dělají z něj žumpu) svůj vlastní blog, tak i vy děláte stejnou věc a ničíte si vlastní blog. Podle mě to do blogu patří, a jelikož tu takových zápisů je povícero, tak si to asi nemyslím jenom já. Jednou jsme komunita a naše blogy se nemohou točit jen kolem Linuxu, to by sem pak nikdo nechodil. Proto tu jsou diskuze.

    Můj blog Pokud máte taky blog, můžeme vyměnit odkazy :)
    7.4.2006 14:04 Jindřich 'GoldenShit' Plešinger | skóre: 16 | blog: Nevěřící | Dolní Bousov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
       Poprvé jsem popsal WinSCP jako jednu z variant programů používaných pro stahování souborů. Podruhé jsem WinSCP popsal samostatně a přiložil jsem k němu screenshot. Potřetí jsem zmínil, že program WinSCP se stal jedním z desíti ohodnocených Open Projektů. Nepřeháníte to trochu?
    LINUKS = Lidová Nacionálně Ultralevicová Komunistická Strana
    7.4.2006 14:15 Creckx | skóre: 23 | blog: cxblog | Lanškroun
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Myslím že ne...
    Můj blog Pokud máte taky blog, můžeme vyměnit odkazy :)
    7.4.2006 16:08 hmm | skóre: 13 | blog: BSD bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    ne, spis Vy, to je jak kdyby ste psal, 1. sel jsem vynest kos,2. otevrel jsem popelnici,3. vysypal jsem...

    bohuzel ac jsem prohlasil, ze uz reagovat nebudu, uz me to vadi, na abclinuxu uz temer nechodim a uz ani pravidelne neprojizdim diskuse ani clanky, root.cz se stava pro me lepsi... :(
    BSD is for people who love Unix, Linux is for people who hate Windows...
    7.4.2006 16:17 Milan Jurik | skóre: 21 | blog: Komentare | Ova
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    V poradku tedy, ale proc sem prestanete chodit? Kvuli par zapiskum v blogu ci diskuzim nebo kvuli kvalite clanku, zpravicek atp.?
    7.4.2006 13:38 ...... | skóre: 41 | blog: ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Já si naopak myslím, že ten kdo soustavně prudí zaslouží potrestat. Myslím že Leoš je ještě hodně mírný, protože já bych mu ten účet prostě zrušil bez ptaní. Vím že pletu něco jiného ale blázni se taky zavírají do blázinců a zloději do vězení....prostě je určitá hranice, přes kterou společnost není ochotna jít. A myslím že tady společnost dospěla k tomu že tu pana JP nechtějí.
    Souhlasím, potrestejte tedy všechny ty, kteří neustálé píší otravné zápisy o tom, jak je JXP otravný. Tím bude problém vyřešen, zato Vám ručím. Zruště bez milosti účet těm, kteří napíší libovolný blog na téma JXP a bude po problému.

    Společnost dospěla k tomu, že se uměle vytvořila "veřejného nepřítele". Každý prezident ví, že jedna z taktik, jak dát lidu co potřebuje, je předhodit mu nějakého umělě vytvořeného nepřítele. Mnohé začátky a konce válek až nápadně korelují s dobou vládnutí určitých vůdců.
    7.4.2006 13:39 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Hmm, zdá se, že budu muset svůj mozkový Adblock rozšířit nejen na jisté blogy, ale i na jistá témata ... díky za inspiraci ;-).
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    7.4.2006 13:44 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Ad Leoš, myslím, že i on má nárok vyjádřit svůj názor a že se neshoduje s tvým neznamená, že je něco špatně. Třeba já s ním také nesouhlasím ohledeně důvodů Yetiho odchodu. Pokud jsem si všiml já, tak Leoš dá dost na názor ostatních, jinak by tu Jindrovo konto už pěkných pár měsíců nebylo. Takže obviňovat ho z toho, že se špatně vyspí a ... je podle mě vůči němu dost nefér!
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    7.4.2006 13:47 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Laskavý čtenář promine ty vynechané čárky ve větách ;-)
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    7.4.2006 13:53 Neci | skóre: 24 | blog: den_linuxaka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Podľa mňa, nie len Leoš rozhoduje o budúcnosti tohto webu. O týchto "veľkých" veciach nemôže rozhodovať jeden človek.
    7.4.2006 15:38 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Leoš je root a má pod palcem databázi ... jejda, špatný SQL dotaz :-D
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    7.4.2006 13:52 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Jsem naprosto proti tomu, aby se co nejvíc věcí kolem Linuxu soustřeďovalo na abclinuxu.cz. Jsem pro, aby vzniklo mnohem více, třeba specializovaně zaměřených linuxových serverů, protože se hrozím situace, kdy se některé věci o Linuxu nedozvím jen proto, že se pan Leoš Literák špatně vyspí.
    Naprosto nic ti nebrání se angažovat více než napsáním blogu. Můžeš založit další servery a portály, může to udělat kdokoliv. Ostatně, minimálně dva velmi aktivní linuxové portály už v doméně .cz existují a nevypadá to, že by se jich jakkoliv dotýkaly události na abclinuxu.cz. Když se LL špatně vyspí a rozhodne se nepokračovat ve své práci na abclinuxu.cz, těžko mu to bude moci kdokoliv vyčítat.
    A proč vůbec dávat do ruky abclinuxu.cz takovou centralizovanou moc, aby mohli rozhododvat o tom, kdo bude o Linuxu, či souvisejících věcech psát, nebo ne?
    Pominu-li zcestnou zmínku o centralizaci, pak se ptám, o jaké moci mluvíš. O Linuxu může psát kdo chce a co chce. Jestli si k tomu vybere abclinuxu.cz nebo jakékoliv jiné místo, to záleží na autorovi.
    Takže pan Leoš Literák není v pozici hostinského, který čepuje pivo. Pan Leoš Literák je v pozici člověka, kam mu pivo nosí jeho štamgasti, kteří mu přispívají svými články a příspěvky.
    Skutečně? A co ti tedy brání vybudovat vlastní portál s komunitou? Vždyť to musí být neuvěřitelně snadné, když LL jen čeká, až mu do hospody donesou pivo... Asi ti však uniklo, že pro ty příspěvky a články bylo nejprve nutno vytvořit prostředí, které je potřeba neustále udržovat, že za články jsou vypláceny honoráře atp.
    Svým způsobem JXP píše daleko více k věci, než mnoho jiných lidí. Ale proti těm jiným lidem se nebojuje, těm jiným se neustále nevmetá do tváře, že jejich témata na linuxově zaměřeném místě nemají co dělat.
    Unikla ti podstata celého problému. JXP totiž nikdo nevyčítá, že se třeba nevěnuje Linuxu - i když to on rád. Je mu vyčítáno, že svými příspěvky cíleně provokuje a - abych použil výstižného českého výrazu - obyčejně prudí. Často se tu objeví někdo, kdo kritizuje Linux a vychvaluje Windows. A přitom - až na výjimky, za kterými stojí pubertální školáci - nebývají tyto příspěvky odsuzovány.

    Není to tedy tak, že by vadila kritika Linuxu. Většina lidí tady nemá problém s tím, že někomu Linux nevyhovuje. Vadí jim však neustálé trollování a snaha o vyvolání flamů.
    7.4.2006 14:45 Quactuda | blog: Muj_mily_denicku | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Unikla ti podstata celého problému. JXP totiž nikdo nevyčítá, že se třeba nevěnuje Linuxu - i když to on rád. Je mu vyčítáno, že svými příspěvky cíleně provokuje a - abych použil výstižného českého výrazu - obyčejně prudí. Často se tu objeví někdo, kdo kritizuje Linux a vychvaluje Windows. A přitom - až na výjimky, za kterými stojí pubertální školáci - nebývají tyto příspěvky odsuzovány.
    Nemohu souhlasit. Nevsiml jsem si, ze by JP chodil po diskuzich u clanku a zpravicek na ABCLinuxu a cilene otravoval. A blog jako takovy chapu jako medium pro vyjadreni vlastniho nazoru. Jeho nazor nemusite sdilet, ale mohl byste respektovat jeho pravo se vyjadrit. Nic vic, nic min.

    Svoboda totiz neni jen o tom, ze si mohu rikat co chci, ale zaroven o tom, ze nikomu dalsimu v tom nebudu branit.

    Jakkoli mohou byt jeho prispevky rozporuplne, NIKDE jsem si nevsiml, ze by JP kohokoli hulvatsky urazel, coz se ovsem jiz neda rici o mnohych jinych ...
    7.4.2006 15:12 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Nevsiml jsem si, ze by JP chodil po diskuzich u clanku a zpravicek na ABCLinuxu a cilene otravoval.

    Tak to jste asi hodně nevšímavý. Ale je pravda, že poslední dobou tuto svou činnost omezil a koncentruje se především na svůj blog.

    Já jen stručně. Kdykoli někdo tady vyjádří, že začne budovat svůj portál, sesypou se tu všichni na něho jako mouchy a začnou ho přesvědčovat, proč to neudělá tady na abclinuxu.cz s Leošem Literákem v čele. Argumentuje se zbytečným tříštěním sil a mnoha dalšími věcmi.

    Já nijak nesnižuji hodnotu práce udělanou jím a dalšími. Stejně tak mi je jasné, že to chce hodně práce a úsilí. Stejně tak chápu, když se někdo rozhodne zavřít portál abclinuxu.cz, je to možné rozhodnutí a nikdo nic nevyčítat nebude.

    Mě podstata problému neunikla. A o té podstatě právě je celý můj zápis. Je zbytečné to tady opakovat. Podstata je v tom, že komunita dnes už CHCE, aby byl JXP označen za prudiče. Komunita cíleně hledá sebemenší důvod, kdy by si mohla chování JXP za prudičství označit.

    Ohledně portálu abclinuxu.cz, Leoš Literák a další si samozřejmě mohou udělat co chtějí. Je to jejich právo a nikdo jim ho nebere. A já jsem dalek toho, abych jim upíral zásluhy. Jen mám pocit, že "vůdcové" by měli být rozumější a napodléhat davové psychóze tolik co "obyčejný lid". Proto jsem psal hlavně o Leošovi Literákovi.
    7.4.2006 15:37 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Já jen stručně. Kdykoli někdo tady vyjádří, že začne budovat svůj portál, sesypou se tu všichni na něho jako mouchy a začnou ho přesvědčovat, proč to neudělá tady na abclinuxu.cz s Leošem Literákem v čele. Argumentuje se zbytečným tříštěním sil a mnoha dalšími věcmi.
    Je zajímavé, že nikdo z těch "hurá, založíme si vlastní linuxový portál", chtěl oživit současné skomírající portály, jako třeba penguin.cz, což by mi přišlo smysluplnější. Mimo to, Leoš ani ostatní nemají takovou moc, aby někomu zabránili v založení vlastního portálu, takže pokud to neudělali, problém bude jinde ;-).
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    7.4.2006 15:45 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Prijde mi nesmirne zajimave, jak maji lide rozdilne pozadavky/nazory na abicko a na root/linuxsoft, prestoze jde o podobne (zamerene) servery. Kdyz neco planuju ci zmenim funkcnost, hned se vyroji spousta lidi, co me podpori a spousta lidi, kteri me nepodpori. Tyhle zmeny si lide berou nesmirne osobne a bojuji za ne. Kazdopadne si to vzdycky schytam.

    Vezmeme si aktualni pripad. Ja osobne JXP nemam rad a stve me, jak se loni projevoval. Udelal jsem si na nej negativni nazor. Pak jsem jej zablokoval a naucil se jej vicemene ignorovat. Nelibilo se mi, kdyz se ke mne doneslo, ze zase prudi, ale snazil jsem se tim nenechat vyvest z miry. Jedinou variantou by pro mne totiz byl odchod z abicka, na coz jeste nejsem pripraven.

    Tento tyden mi jeden kamos rekl, ze se bavil s druhym kamosem, jak jej JXP strasne stve. Tak jsem s nim pobavil, rikal ze JXP furt prudi, tak jsem s nim rozebiral nase moznosti. A dneska jsem zahledl zapisek na stejne tema ;-) takze jsem do nej prispel. Priznavam se bez muceni, ze jsem jednal na zaklade zprostredkovanych dojmu.

    Mozna se JXP zmenil, nevim. Mozna jsme uz opravdu hystericti a ted uz mu ublizujeme a jeho nevinne poznamky si vykladame spatne. To by mohl vysvetlit pan Jilek, ze kdyz se nekdo dlouho chova stejnym zpusobem, tak to od nej okoli bude ocekavat porad, prestoze se zmeni. Existuje na to hezka bajka o pastyri volajicim varovani pred vlkem.

    Ted se vratim k prvni myslence. Navrhl jsem tedy zablokovani uctu JXP. Okamzite se vznesla boure odporu. Jenze kdyz byl JXP zrusen ucet na Linuxsoft, nic se nestalo. Neslysel jsem zadne masove projevy, zadne manifestace na jeho podporu ci navrhy na bojkot linuxsoftu. Cim to je? Proc je pro vas abicko tak vyjimecne, ze schytam jen navrh stejne akce, ktera jinde prosla bez povsimnuti?
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    7.4.2006 16:35 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Zálěží jenom na tobě, jak budeš situaci hrotit.

    V současné situaci se JXP omezuje na svůj blog + tu a tam něco přihodí i do diskuzí pod ostatními blogy. Za poslední dobu jsem si nevšiml, že by nějak zasahoval do toho, co je na tomto portálu (jak jsi několikrát řekl) hlavní - do diskuzních fór, kde se mají řešit problémy.

    Když ho zakážeš, co se může stát? Buď si založí jiný účet, ty mu ho taky zrušíš, on si založí další a pak dojde na výhrůžky soudem? A nebo se z něj stane anonym, který bude zasírat diskuze mnohem horšími výplody, než páchá teď o WinSCP a podobných. Co uděláš pak? Zabanuješ IP? Najdete si s ostatními čas na mazání jeho příspěvků?

    V tuhle chvíli JXP relativně neškodí - lidé s dostatkem sebekontroly si ho nevšímají. Je možné pokusit se změnit současný status quo, otázka je, jestli ta změna nakonec bude k lepšímu nebo k horšímu.
    Quando omni flunkus moritati
    7.4.2006 16:49 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Stejne jsi neodpovedel na dotaz, proc vam vadi na abicku to, co jinde ne. Proc tu nejsou zadne demonstrace proti Frantovi Huckovi z linuxsoftu? On(i) mu ten ucet skutecne smazal.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    7.4.2006 17:11 Milan Hejpetr | skóre: 25 | blog: poznamky | Plzen
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Myslim, ze to je ciste z technickych duvodu. Na ABC je diky tem kontroverznim blogum daleko vice prostoru delat bordel a zviditelnit se. Vsadim boty, ze smazani i samotnou existenci Plesingera na Linuxsoftu spousta lidi skoro nezaznamenala - mimo jine i ja...
    Mazani Plesingera je spatny napad. Technicky cistym resenim by bylo zrusit ty podivne blogy nebo je aspon odsunout tam, kde nejsou na ocich, ale to je asi nepruchodne. Takze recept je jediny: ignorovat, ignorovat, ignorovat, reagovat pouze pokud se pta na nejake technicke problemy ci chce neco uzitecneho sdelit.
    A pak - samozrejme - uz konecne - proboha - zavest povinnou registraci.
    7.4.2006 18:04 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Stejne jsi neodpovedel na dotaz, proc vam vadi na abicku to, co jinde ne.
    Tak mě třeba by to vadilo kdekoliv. Nelíbí se mi to ani od lidí z Linuxsoftu, považuju to za špatnou reakci, za špatný příklad.

    Nemám totiž ten pocit, že bych potřeboval, aby se o mě někdo staral. Když jde o to, který článek/diskuzi/blog mám číst, jsem ten, kdo o tom nejlépe rozhodne. A pokud se rozhodnu špatně, ztratím svůj čas a je na mě, abych se pro příště poučil a zvážil, jestli od daného přispěvatele ještě něco číst.

    Bohužel je tady (a nejenom tady) spousta lidí, kteří mají akutní pocit, že oni jsou jediní a skuteční ochránci veřejného mínění. Plešingerovy zápisky se jim nelíbí, a proto by je zakázali. Jsou podobní jedné poslankyni za KSČM, která protlačila zákon zakazující používat sprostá slova a nadávky v televizním vysílání. Tento zákon naštěstí nestanovuje postih, protože kdyby ano, tak by nebylo možné vysílat ani pohádky.

    Tenhle přístup, kdy někdo považuje ostatní za blbce, kteří nejsou schopní samostatného myšlení, se mi prostě nelíbí.

    Btw. Záměrně píšu "by mi to vadilo", protože z ostatních portáů o Linuxu čtu tak maximálně některé články na rootu.
    Quando omni flunkus moritati
    7.4.2006 13:56 pzad | skóre: 30 | blog: pzad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Vyserte sa uz konecne na JXP.
    7.4.2006 13:59 springer | skóre: 10 | blog: engineering
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    ...Jsem pro, aby vzniklo mnohem více, třeba specializovaně zaměřených linuxových serverů ...

    nech nas to tedy realizovat. Specializovane. Ne vsehochut. Jsem pro. Pan Kratky upozornil na to, ze pan Litarak tim softwarem vlastne nanosil nejdrv do te sve hospody to pivo a to ted rozdava. Ma pravdu v tom, ze toto je velky kus prace. Je otazka, jestli ten specializovany server musi byt tak narocny ??
    kralovna Alzbeta a Stallmanuv holic diskutuji free software
    hajma avatar 7.4.2006 14:08 hajma | skóre: 27 | blog: hajma | Říčany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    jdi do toho, jestli chceš, zdrojáky jsou venku...
    21 promarněných znaků
    7.4.2006 14:03 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Souhlas.

    Bohužel jsou tu tací, kteří k tomu, aby někoho ignorovali, nutně potřebují tlačítko "Ignorovat".
    Quando omni flunkus moritati
    David Watzke avatar 7.4.2006 14:08 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Jasně, tři blogposty o tom, jak je hroznej a tři o tom, jak jsou hrozný všichni až na něj... Hm.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    OndraZX avatar 7.4.2006 14:14 OndraZX | skóre: 27 | blog: OndraZX | Frydek-Mistek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Jak jsem jiz nedavno psal, Blog na ABClinuxu bych si NIKDY nezalozil.

    Proc?

    Protoze spousta lidi tady nepochopila co to blog je. Vemu sebe jako pripad. Jsem velky fanda Linuxu, ale v praci mam na starosti i Windows - jak desktopy a servery. Snazim se programovat v NETu. Zajimaji mne z pracovniho hlediska CAD/CAM programy. Jak by vypadaly me zapisky? Ano mozna vetsina by byla o Linuxu, ale urcite bych psal i o Windows. Prece blog k tomuto ucelu byl stvoren - k psani zapisku ze sveho zivota. Jake by byly reakce na muj blog tady na Abicku - byl bych Plesinger c. II.

    A to je presne to co ja nepotrebuji - proto radeji pujdu jinam, nez snaset urazky linuxovych fanatiku, kteri nepripusti, ze existuje neco jineho.

    Proc nekteri lide odesli - myslim si ze je to presne z tohoto duvodu - jsou to lide, kteri se pohybuji ve svete IT technologii a 100% prijdou do styku i s Windows prostredim. A proc by o tomto nepsali do sveho blogu? I kdyz jsou velci zastanci Linuxu a snazi se ho propagovat, maji zkusenosti i s Windows - jak dobre, tak spatne - a to jsou informace ktere do blogu patri.

    Bohuzel nekteri jedinci si tady mysli, ze tady v blogu muzou byt jen pozitivni nazory na Linux. Nebere se kritika, nebere se Windows.

    Proto si myslim, ze bud se tyto zapisky (napr. o Windows) budou tady objevovat, nebo pokud by to zdejsi komunita "nezkousla" blogy zrusit. Bylo by to ale smutne.
    7.4.2006 14:32 tired joe | skóre: 17 | blog: rootlet | Trenčín/Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Si mimo. Snáď každý, kto kritizuje Plešingera ti povie, že mu na Plešingerovi nevadí, že píše o Windows, ale spôsob akým to robí + to, že tu trolluje.
    Človek sa riadi zdravým rozumom, až keď už nezostáva žiadne iné riešenie.
    OndraZX avatar 7.4.2006 14:50 OndraZX | skóre: 27 | blog: OndraZX | Frydek-Mistek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    A CO TI NA NEM VADI?

    Otravuje diskuze nesmyslnymi prispevky?

    Zaklada nesmyslne a flamujici diskuze?

    Urazi tu nekoho?

    Jedine co mu muzeme vytknout je ze SVUJ blog pise pro nas neprijatelne - NO A CO - TAK TO NECTI - co je ti po jeho blogu? Ignoruj ho.

    Je to jeho blog a muze si psat do neho co chce - nebo snad neni demokracie?

    Uz se konecne vzpamatujte !!!!!!

    Muze snad on, ze se na Abicku do blogu pisou takove hovadiny (cest vyjimkam) jake tu jsou? Ze jinde jsou kvalitnejsi Linuxove blogy?

    A vy se divite? - jak jsem jiz psal - blog na Abicku = NIKDY !!!
    7.4.2006 16:56 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Otravuje diskuze nesmyslnymi prispevky?
    Ano.
    Zaklada nesmyslne a flamujici diskuze?
    Ano.
    Urazi tu nekoho?
    Ano.

    Mám hledat odkazy?

    A na závěr malé doporučení: když tě něco štve nebo s něčím nesouhlasíš, tak se zaměř na argumentaci. VÝKŘIKY, vykřičníky a zvýraznění jen budí dojem, že ztrácíš nervy a místo argumentů chceš oponenty ubít "hlasitostí".
    OndraZX avatar 7.4.2006 17:55 OndraZX | skóre: 27 | blog: OndraZX | Frydek-Mistek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    A na závěr malé doporučení: když tě něco štve nebo s něčím nesouhlasíš, tak se zaměř na argumentaci. VÝKŘIKY, vykřičníky a zvýraznění jen budí dojem, že ztrácíš nervy a místo argumentů chceš oponenty ubít "hlasitostí".
    Ale ja musim KRICET, protoze jina argumentace tady uz davno ztratila smysl.

    A proto KRICIM do sveta - PROC CTETE BLOG PLESINGERA, KDYZ VAS TAK SERE ???

    Jeste nikdo z jeho odpurcu mi nedal smysluplnou odpoved.

    Nebo si myslite ze skodi Linuxove komunite tak, ze misto 1% podilu Linuxu na PC bude mit Linux zastoupeni jen 0.9%? - mne treba tato informace taky vadi, ale beru ji jako fakt, a nebudu se chovat, ze Linux je ten nejlepsi a jediny pouzitelny system na teto planete.

    PS: Dodaz pro redakci Abicka - muzete zdelit procentualni zastoupeni operacnich systemu uzivatelu pristupujicich na tento web? Proc? Protoze to tu vypada, jakoby vetsina uzivatelu v zivote nesnesla mit Windowsy na svem PC. Pritom opak je vetsinou pravdou.

    Ma statistika na www stranky se 100% Linuxovym obsahem http://sweb.cz/samba/

    1 5066 14.58% Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; cs; rv:1.8.0.1) Geck

    2 4010 11.54% Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET

    3 3337 9.61% Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

    4 1396 4.02% Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Opera 7.51

    5 1087 3.13% Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; cs-CZ; rv:1.7.12) Ge

    6 770 2.22% Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

    7 732 2.11% Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; cs; rv:1.8.0.1) Gecko/200601

    8 686 1.97% Mozilla/5.0 (compatible; Yahoo! Slurp; http://help.yahoo.com/

    9 672 1.93% Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; cs; rv:1.8.0.1) Geck

    10 663 1.91% Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.12) Gecko/2005

    11 632 1.82% Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.1) G

    12 595 1.71% Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; cs) Opera

    13 565 1.63% Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.10) Gecko/2005

    14 488 1.40% Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; cs; rv:1.8) Gecko/20

    15 464 1.34% Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8.0.1) Gecko/200
    7.4.2006 16:15 hmm | skóre: 13 | blog: BSD bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Souhlasim. Bohuzel asi mam uz vypestovanou averzi, ale kdyz uz vidim v blogu z 20 vypsanych blogu 5 zapisku od JP na vicemene to same tema, tak znechucene zavru tab s abclinuxem a jdu si procitat diskuse na nyx.cz ;)
    BSD is for people who love Unix, Linux is for people who hate Windows...
    7.4.2006 14:33 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Bohuzel nekteri jedinci si tady mysli, ze tady v blogu muzou byt jen pozitivni nazory na Linux. Nebere se kritika, nebere se Windows.
    Bohužel. Ale jsou skutečně jen "někteří". Je jich totiž naprostá menšina. Těm ostatním, té velké většině, vůbec nevadí zmínky o Windows, win programech nebo chybách Linuxu. JXP tu není odsuzován kvůli tomu, ale kvůli svým neustálým, opakovaným a otravným provokacím.
    7.4.2006 14:48 Jindřich 'GoldenShit' Plešinger | skóre: 16 | blog: Nevěřící | Dolní Bousov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
       Celou tuhle taškařici spustilo to, že jsem napsal že GNU program WinSCP se stal jedním z desíti ohodnocených programů soutěže SourceForge.net Community Choice Award, že se mi program líbí, že ho mám rád a že bych ho uvítal i na Linuxu. Podotýkám, že o WinSCP jsem napsal dohromady dva blogy (první a druhý) a v jednom jsem ho zmínil jako možnost použití pro stahování dat (třetí). Jestli je tohle otravná provokace, tak by ně zajímalo konkrétně co všechno je za provokaci považováno.
    LINUKS = Lidová Nacionálně Ultralevicová Komunistická Strana
    JiK avatar 7.4.2006 15:44 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    taky mi to neprijde jako provokace. tohle je takovy lakmusovy papirek, zda tu existuje linuxova komunita nebo spis linuxova sekta...
    7.4.2006 16:20 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Ale no tak, takhle to přeci nefunguje. I kdyby napsal že je tráva zelená, stejne ho pár lidí zkritizuje.

    Mimochodem, když tak vidím blok Jirkoviny, tak mě napadá velice trefné přirovnání: je to jako když někde v televizi něco vykládá Filip, Grebeníček nebo Ransdorf. Dokonce i to pojetí je podobné: "My přeci chceme jenom to nelepší pro naši zem, společně jí pomáhat, ale ti hnusní fanatici nás pořád ostrakizují, no fuj, to není demokracie."

    A reakce jsou samozřejmě podobné také.
    7.4.2006 14:34 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Nic jsi nepochopil, už jsem ti to jednou psal a tys nereagoval. Zápisky o Windows tu lidem nevadí, co vadí je arogance, neustálé opakování svojí jediné a správné pravdy, urážení ostatních, ... . Není to o Windows, je to o osobě pana Plešingera a jeho projevu! Pokud se ti na Windows něco líbí, nebo na Linuxu nelíbí (že by se toho našlo), klidně to napiš, pokud si za svým názorem stojíš (a dokážeš ho obhájit). Jinak je to, nezlob se, jenom alibismus z tvé strany ... založil bych si ten blog, ale když ta hnusná a zlá komunita nenávidí Windows a oni by mi nadával!

    BTW: blbci jsou všude, viz třeba Widle-patří-do-hnoje na zive.cz, nevím, proč by měla být Linuxová komunita výjimkou ;-)
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    7.4.2006 15:10 Red Dog | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Widle píše knihu o SUSE :-D Tedy tvrdil to nedávno na lživě.
    7.4.2006 14:35 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Propánakrále klidně si ho založ! Mě zajímají windows i linux, zajímají mě věci, kterým nerozumím, zajímají mě zkušenosti ostatních, přestože je teď třeba nijak nemohu využít. Ale jaký má smysl zápis, kde je pár vět o nějaké win aplikaci, obrázek a konstatování "To by bylo, kdyby byl i pro Linux, že jo."
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    7.4.2006 14:37 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    14:32 33 34 35 to je něco!
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    7.4.2006 14:44 neaktivni | skóre: 24 | blog: neaktivni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    zase někdo, kdo "zaručeně" pochopil, o co tady jde...
    7.4.2006 15:25 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Naopak, takové věci by nebyly od věci. Zvlášť pokud by byly o kombinacích různých prostředí, pak by ani nebyly offtopic.

    Důležité ovšem je, zda by se jednalo o přístup technický, nebo o přístup politický. JXP má přístup politický. To znamená, že cílem je dokázat všemi dostupnými prostředky svou pravdu a pokud možno zadupat ty co nesouhlasí.

    Lidi, vzpamatujte se. Je možné se chovat jako lidé, ne jako politici v nedělní televizi.
    7.4.2006 15:27 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    A pro hnidopichy co by rozebírali obsah blogů: nelze brát samotné blogposty, ty jsou většinou relativně neškodné a obsahují jen malou narážku (tak akorát aby se nějaký blb chytil). Problém je hlavně v tom co pak píše do diskuse: to už je čirá demagogie.
    7.4.2006 15:36 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Jo a ještě jedna poznámka: mazání a podobně nemá žádný smysl. Vždy se budou vyskytovat lidé, jejichž hlavním cílem je pohádat se.

    Jen se rozhlédněte po jiných webech a nedělejte si iluze, že by to bez Plešingera dopadlo jinak.

    Naopak, JXP je ještě velmi slušný.
    7.4.2006 14:38 Dunric | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Sice si štamgasti často nosí pivo s sebou, ale v té hospůdce, do které majitel investoval a na těch židlích a u těch stolů, které musel pořídit, se jim to kupodivu konzumuje příjemněji než třeba na chodníku. A že si tam nepřeje osobu, která tam s železnou pravidelností pronáší sice neadresné, ale za to zjevně provokativní hlášky typu: "Jak může někdo pít tuhle břečku <značka>, určitě se po ní po..." nebo "Ty zaslepený vegetariáni by se měli konečně probrat a dát si pořádně krvavej beefsteak", a obtěžuje tak hosty, je celkem logické. Logické je také to, že leckterý z hostů se může po konfrontaci z obsahem jeho skleničky nebo talíře cítit těmito větami dotčen. Pokud ani vedoucí tohoto podniku není schopen zjednat očekávané podmínky, tak o klienty přijde. Rady typu: "Tak si ho nevšímejte nebo si zacpěte uši" jsou absurdní, protože je to neopodstatněný ústupek a s takovým omezením se tam nebudou cítit dobře.

    Já jsem také proti jakýmkoli zbytným zákazům a omezením, ale tolerance k někomu končí tam, kde začíná narušovat práva ostatních. V té hospodě by to bylo asi jednodušší. Pokud by si to nenechal vysvětlit a prudil dál, dostal by pořádnou "čočku" ;-) Je to sice primitivní, ale za to účinné :-)

    In the garden sleeps a messenger ·
    7.4.2006 14:38 Red Dog | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Ještě že jsem natolik rozumný že si píšu vlastní blog jinde a na tady a navíc se v něm až na jednu vyjímku nevěnuju počítačům. Když vidím tu histerii kvůli JXP, tak jsem rád že jsem neměl nikdy potřebu vytvářet si na ABCLinuxu svůj blog. To bych se taky mohl jednou dočkat toho, že mě někdo na ulici odstřelí brokovnicí jako prašivého psa jenom proto, že bych neopěvoval do zblbnutí kde co v Linuxu a okolo něho a že bych nedej bože někdy třeba v blogu prohodil že používám to nebo ono ve svých XPčkách. Všecko to zlo tady na tom serveru začalo až když vznikly blogy. Do té doby se sem dalo chodit v klidu a člověk se něco dokonce dozvěděl. Dnes to je víc bulvár, než odborný server.
    stativ avatar 7.4.2006 14:50 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí

    Pripomnel jte mi vtip
    Kolik je k výměně žárovky potřeba blogerů?
    1112. Jeden, který napíše, že mu praskla žárovka. Deset, kteří obratem tento příspěvek blognou s poznámkou, že žárovku je třeba vyměnit. Sto, kteří blognou tyto příspěvky společně s linky na všechny weby o žárovkách, elektřině, stránky servisů a příruček Oprav si sám. Tisíc dalších, kteří zablogují i tyto příspěvky; polovina si přidá předchozí blogy mezi oblíbené, druhá polovina oznámí, že je z oblíbených maže, protože píšou o samých hovadinách. Žárovku přijde vyměnit Nielsen, neboť potmě není použitelná klávesnice.

    Stacila by mala uprava a bylo by to jako rozruch okolo JXP :-)

    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    7.4.2006 15:14 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    neboť potmě není použitelná klávesnice

    Není? To jsou mi novinky…

    stativ avatar 7.4.2006 15:48 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Takle byl ten vtip definovan, ja ho pouze reprodukoval
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    OndraZX avatar 7.4.2006 14:55 OndraZX | skóre: 27 | blog: OndraZX | Frydek-Mistek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Pod to

    Pravdy bývají většinou velmi jednoduché a průzračné. Naproti svět není černobílý, průzračný ani čistý. To se přeci nevylučuje.

    JXP možná kdysi dávno nějaký podíl měl, ale dnes už v tom dávno nehraje ani tu nejmenší roli. Dnes je otravnost JXP udržována výhradně otravností těch druhých, kteří vyprávějí o otravnosti JXP tak, že to všem okolo připadá otravné.

    a pod to

    Nemohu souhlasit. Nevsiml jsem si, ze by JP chodil po diskuzich u clanku a zpravicek na ABCLinuxu a cilene otravoval. A blog jako takovy chapu jako medium pro vyjadreni vlastniho nazoru. Jeho nazor nemusite sdilet, ale mohl byste respektovat jeho pravo se vyjadrit. Nic vic, nic min.

    Svoboda totiz neni jen o tom, ze si mohu rikat co chci, ale zaroven o tom, ze nikomu dalsimu v tom nebudu branit.

    Jakkoli mohou byt jeho prispevky rozporuplne, NIKDE jsem si nevsiml, ze by JP kohokoli hulvatsky urazel, coz se ovsem jiz neda rici o mnohych jinych ...

    a pod to

    Souhlasím, potrestejte tedy všechny ty, kteří neustálé píší otravné zápisy o tom, jak je JXP otravný. Tím bude problém vyřešen, zato Vám ručím. Zruště bez milosti účet těm, kteří napíší libovolný blog na téma JXP a bude po problému.

    Společnost dospěla k tomu, že se uměle vytvořila "veřejného nepřítele". Každý prezident ví, že jedna z taktik, jak dát lidu co potřebuje, je předhodit mu nějakého umělě vytvořeného nepřítele. Mnohé začátky a konce válek až nápadně korelují s dobou vládnutí určitých vůdců.

    Se s klidem podepisu - navrhuji dat na predni stranu Abicka - velkym pismem a tucne !!!!
    David Watzke avatar 7.4.2006 15:01 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    navrhuji dat na predni stranu Abicka - velkym pismem a tucne !!!!
    To proboha ne ;-)
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    7.4.2006 15:02 Milan Horák | skóre: 24 | blog: strange blog | Havlíčkův Brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Technická: Nešlo by místo tagu <b> použít <blockquote> ? Takhle to zavání tím "jediným a správným" ;-)
    Každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán. Ale ten pocit ... ;o)
    7.4.2006 15:03 Red Dog | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    JXP napsal ten svůj příspěvek. Podle mého skromného názoru se ničím neprovinil a možná že pro někoho může dokonce být upozornění na ten program o kterém JXP informoval užitečné. Třeba někdo něco podobného potřebuje. No a hned jak to JXP hodil na plac, se "spravedlivě" rozhořčili tři nebo čtyři další místní blogeři a volají ve svých blozích po Pléšově popravě. To je vážně sitace k popukání.

    Přeci co nechci číst, to nečtu a když mi někdo není sympatický, tak ho prostě a jednoduše ignoruju a mám klid já i on. Nebo se pletu a je to jinak ? Třeba podobně jako když jsem jednou tady na ABCLinuxu napsal že GIMP považuju za shit ve kterém nejde nic dělat a že má podle mého názoru GIMP příšerné ovládání a že já ten program nenávidím a hned jsem měl v poště pár výhružných spamerských dopisů od zdejších militantních linuxáků ? :-)
    7.4.2006 15:22 Dunric | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Po přečtení některých názorů si nějak nemohu odpustit zdůraznit následující pohledy, snad i fakta:
    • ABCLinuxu nesplňuje atributy veřejného statku. Neprovozuje ho stát, nýbrž soukromá společnost, která má značně odlišná práva práva a povinnosti než je tomu u státní instituce
    • Humanita a tolerance není totéž co slabost a zbabělost.
    In the garden sleeps a messenger ·
    7.4.2006 16:29 Milan Jurik | skóre: 21 | blog: Komentare | Ova
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Neni ale zbabelost v tom, ze nekomu zakazu pristup na ABClinuxu? Misto hledani reseni proste zariznu, at mam hlavne klid?

    Jiste, nikdo nezakaze LL vykostit odtud JP. Ma na to plne pravo a nikdo mu ho nebere snad. Jenze LL tim spise sobe uskodi nez prospeje, samozrejme dle meho pohledu na vec. Jeho muze a je jiny.
    7.4.2006 17:00 Milan Hejpetr | skóre: 25 | blog: poznamky | Plzen
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Proboha, neni to ztrata casu tady napsat tolik textu na tak zbytecne tema ? Nechci se opakovat, uz jsem to jednou psal tady: http://www.abclinuxu.cz/blog/alblog/2006/4/7/127940#32

    Je to opravdu jednoduche:

    - piste do svych blogu, pokud mozno, k veci, na zalezitosti z jinych oblasti si najdete jiny server
    - neplette sem politiku, protoze ta jinak rozumne lidi zbytecne rozdeluje a je to vetsinou placani o nicem (ja osobne pokud bych ridil hypotetickou firmu, jednou z prvnich veci, kterou bych udelal, by bylo vykazani politiky za jeji branu)
    - ignorujte pana Plesingera pokud prudi a on sam zmizi, bavte se s nim, pokud bude mit konstruktivni pripominky k veci
    - zakazte si sami sobe myslenky na nejaka nasilna reseni typu "banovani" Plesingera. To je presne to na co lide tohoto typu cekaji, aby ze sebe mohli delat mucedniky a blabolit o sektach :-)

    Uprimne receno nechapu, proc byla tato afera vyvolana z tak malicherneho duvodu jako je WinSCP. Uplne prece stacilo panu Plesingerovi rozsirit obzory o to, ze podobne veci mohu delat treba pomoci Konqueroru a dalsi prudeni proste ignorovat.
    Pri dodrzeni par jednoduchych zasad zde bude opet dobre jako drive.
    7.4.2006 21:49 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Uplne prece stacilo panu Plesingerovi rozsirit obzory o to, ze podobne veci mohu delat treba pomoci Konqueroru a dalsi prudeni proste ignorovat.
    Naivní názor. Tohle se mu už snažili vysvětlit, ale holt ani jedno z toho není WinSCP, takže to milému Jindříškovi jednoduše nestačí, on prostě chce to svoje LinSCP a bude tu s tím otravovat, což je jediné, co skutečně umí. Teda mimo nakřáchlého modelování ve facht už nachřáchlým Proximo3D, které pro ten váš blbý Linux nikdy nebude. Já zase chci, aby mi ve vimko vařilo kafe, ale to neznamená, že s tím budu neustále prudit v blozích ;-).
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    David Watzke avatar 7.4.2006 22:06 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Vařit kafe s vimem? Těžko, ale zkusil bych Emacs... ale tobě asi šlo o editor textů :-D Opakuju se, ale nemůžu si pomoct. Cokoliv najdeš v Portage je podruhé i v app-emacs :-D
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    mě vimko klidně uvaří kafe. pokud chci aby kafe bylo uvařeno podle instrukcí v textu, napíšu

    :w !program_na_vareni_kafe

    a je to.
    8.4.2006 21:32 Filip Korbel | skóre: 19 | blog: Orwell
    Rozbalit Rozbalit vše Re: JXP a druzí
    Rad bych jen uvedl na pravou miru to, ze podminky uzivani serveru, zde konkretne AbcLinuxu.cz, nestanovuje majitel, ale jakysi virtualni tym slozeny s sefredaktora (zejmena), redakce a produktoveho zamereneho cloveka a v neposledni rade take z ctenaru. Ti spolurozhoduji o podminkach zde stanovenych pro provoz a uzivani teto domeny formou pripominek.

    Pokud k nejakemu zasahu do podminek uzivani dojde, bude to zpusobene vetsinovym nazorem uvedeneho rozhodovaciho prvku a tyto nove podminky budou zavedeny pro zkvalitneni uzivani predmetne domeny ci pro omezeni vlivu, ktere tuto domenu poskozuji, ci poskozuji provozovatele.

    Pokud mate pripominky ke kvalite provozovani serveru AbcLinuxu.cz, prosim zaslete nam vase postrehy a nazory na email redakce k dalsimu posouzeni. Zadne chaoticke ci nesystemove zasahy do uzivani tohoto portalu nejsou na poradu dne.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.