abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 5
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 33
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 806 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    HW novinky: EIZO prostě válí

    21. 11. 2014 | David Ježek | Hardware | 5667×

    Zatímco AMD se nejspíš chystá opět trošku recyklovat, Nvidia inovuje a uvádí Teslu se zbrusu novým GPU. Podíváme se též na nové chladiče Noctua, ale hvězdou tohoto týdne je nový unikátní monitor od EIZO, který nejenže je dostupný běžnému smrtelníkovi, ale má ono příslovečné...

    Obsah

    AMD prý chystá ještě výkonnější variantu Radeonu R9 290X

    link

    A není řeč jen o 8GB verzi, se kterou AMD přišla v reakci na GeForce GTX 980. Obecně platí, že z každého GPU či z každé grafické karty se dá vyvařit ještě pár procent výkonu navíc. Stačí prostě mít dostatečnou zásobu lepších GPU typicky ze středů waferů, obohatit je novějšími GDDR5 čipy (či ty stávající lépe chladit) a k tomu přidat mírně poupravenou napájecí kaskádu (nebo ani to ne). A výsledkem může být o pár procent rychlejší karta při téměř nezvýšeném, resp. vůbec nezvýšeném TDP: s možnostmi úprav provozních parametrů, které nabízí aktuální PowerTune 2, to AMD jistě zvládne.

    Očekává se, že nová varianta karty s GPU „Hawaii“ bude zhruba tím, čím byl Radeon R9 280X oproti Radeonu HD 7970 (GHz Edition) – přeznačenou, mírně vylepšenou variantou, a to za daleko příznivější cenu. Nová verze tak dle mého soudu nenabídne 8 GB grafické paměti – tato pozice je vyhrazena pro již uvedenou 8GB variantu – ale vyvaří z již tak dost provařeného rendlíku další levnější variantu, kterou pak trh postaví proti GeForce GTX 970. Vše bude pochopitelně záviset na cenových hladinách, ve kterých budou mít své karty oba výrobci v momentu uvedení.

    Dané hladiny výkonu bude možné dosáhnout jak za cenu vyšších taktů při nižším množství procesorů stream (a dalších jednotek v GPU), tak naopak za cenu nižších taktů, ale bez ubrání parametrů GPU (to v případě, že má AMD dostatek bezchybných, či jen mírně chybných GPU Hawaii – prostě podle toho, kolik výpočetních bloků má v tomto GPU (bez)chybných pro jednotlivé typy grafik).

    Kdy tato karta přijde na trh, je nejasné. Nezapomeňme ale, že Radeon HD 7970 je s námi po obměnách dodnes. Radeon R9 280X se stále prodává. Stejně tak s námi podobně dlouho bude moci vydržet i GPU Hawaii, jelikož staví na spolehlivé a odladěné 28nm výrobě, přičemž pro next-gen výrobu nejsou k dispozici zatím jak kvalitně odladěné technologie (TSMC umí na 20 nanometrech malé Apple ARMy, na 16 FinFETových nanometrech možná první, ještě menší ARMy), tak potřebné výrobní kapacity. Ty, které si AMD možná alokovala, budou spolehlivě schopny konzumovat jiné typy produktů, ať již třeba firemní ARMy, firemní x86 APU či právě obrovské next-gen GPU. Takže „první polovina roku 2015“ je nejpřesnější termín, o kterém lze dnes hovořit.

    Tesla K80 – nový hi-end Kepler

    link

    Poměrně překvapivou novinkou od Nvidie je nová výpočetní karta Tesla K80. Ta totiž nepoužívá žádné dříve existující GPU, ani nepřináší generaci Maxwell do výpočetního segmentu. Od pohledu tedy jde o jakýsi meziprodukt, kterým Nvidia vyplňuje časovou díru před odladěním 20nm či 16nm FinFET výroby na GPU velikost více než 10 miliard tranzistorů.

    HW novinky

    Nový Kepler nese označení GK210 a podle všeho jde o výraznou modifikaci architektury. Samotná karta pak nese rovnou dva čipy a její TDP dosahuje brutálních 300 W. GPU doprovází 2× 12 GB 384bit 5GHz GDDR5 paměti. Výkonu je díky 2× 2496 CUDA jader k dispozici 8.74 TFLOPS v single, resp. 2,91 TFLOPS v double-precision. Tato karta tedy nabízí celkem 4992 CUDA jader a 24 GB paměti.

    Použité GPU není plně aktivní, v běhu má 13 z 15 bloků. Fyzicky tedy v plné variantě (která, kdo ví, jednoho dne možná přijde na trh) nese 2880 CUDA jader jako dřívější GK110 známé z prvních Kepler Tesla karet, či z GeForce řad Titan a GTX 780.

    Nvidii se podařilo vytvořit GPU, které má o téměř tři čtvrtiny vyšší výkon oproti předchůdci, přičemž jeho spotřeba vzrostla o méně než třetinu. Celkově je tak nová karta značně efektivnější. Dodávána je ve verzi s pasivním chlazením, ale počítá se, že pořádný průvan skrze mohutné žebroví zajistí chlazení v rackové či jiné skříni.

    HW novinky HW novinky HW novinky
    HW novinky HW novinky HW novinky

    Mimochodem, souběžně představeno bylo propojení NVlink, díky kterému mohou jednotlivé karty sdílet data rychlostí pětinásobně převyšující PCI Express 3.0 ×16

    EIZO FlexScan EV2730Q nabízí rozlišení 1920×1920

    link

    IPS displej, LED podsvícení, kontrast v základu 1000:1, jas až 300 cd/m², odezva šedá-šedá 5 ms, 1× USB 2.0 hub, 1W reproduktorky, konektor pro sluchátka, jeden DisplayPort a jedno DVI-D a nakonec také typická spotřeba 25 W a maximální 64 W. To jsou všechny běžné parametry jednoho takového běžného monitoru od EIZO.

    HW novinky

    Čím vybočuje, je rozlišení displeje 1920×1920. Tento monitor s poměrem stran 1:1 si můžete představit jako běžný 21,5palcový monitor, který má na výšku stejné rozlišení jako na šířku. Slovo, které jej vystihuje nejlépe, je: unikátní.

    Spousta z vás nadále používá s oblibou monitory s poměrem stran 4:3 či 5:4, případně 16:10 (či 16:9) na výšku. Pravdou je, že všechny poměry stran jsou kompromisní, ty klasické nevyhovují tolik na video (přesněji řečeno na filmy a seriály od přechodu na širokoúhlý záznam), nudle typu 16:9 (či nedej bože 21:9) zase nevyhovují na psaní či programování. Nejblíže kompromisu pro člověka, který se věnuje všem takovým činnostem tak nějak souměrně, je právě poměr 1:1. Ale je potřeba počítat s tím, že zatímco fotka na výšku se bude v RAW editoru zpracovávat božsky, na šířku je 1:1 asi nejhorší volba. Ona je to blbá volba i pro čtvercové negativy, ale to je asi v dnešní době omezený počet případů. Jak se na tento monitor díváte vy?

    Noctua představila nové chladiče na bázi ventilátoru NF-A9 PWM

    link

    Prvním jmenovaným je menší varianta na dnes již klasické konstrukce NH-U14S a NH-U12S, a sice NH-U9S. Tedy jednoblokový chladič s ventilátorem, který v tomto případě přichází s asymetrickým designem a pěticí heatpipe. Vůči základní desce zabírá prostor pouze 95×95 mm a značně tak omezuje možnost kolize s paměťovými moduly či prvním PCI Express slotem desky.

    HW novinky

    Osobně mi ale zajímavější přijde chladič Model NH-D9L, který je dvoublokový s ventilátorem ve středové části, posazeným nízko až k základně chladiče. Celý chladič tak má výšku pouze 110 mm a též se vejde do podstavy velikosti 95×95 mm. Variantou tohoto chladiče pro Xeony s paticí LGA2011 je model NH-D9DX i4 3U. Noctua jako obvykle na chladiče poskytuje záruku v délce 6 let.

           

    Hodnocení: 75 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Selmi avatar 21.11.2014 13:03 Selmi | skóre: 17 | Košice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    preco je 16:9 pripadne sirsie zle na programovanie? pre mna to bol obrovsky krok vpred a uz by som sa urcite k stvorcom nevratil - mozem mat na obrazovke ovela viac veci (editor v okne, vedla otvoreny manual atd - to co pri stvorcovych monitoroch bolo mozne iba ak ich bolo zapojanych viac)
    21.11.2014 13:14 mps
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    lebo 16:10 je lepsie :)
    21.11.2014 13:22 chrono
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    Na monitore s rozlíšením 1920*1920 môže byť všetko čo na 1920*1080 + kopec priestoru hore a/alebo dole na iné veci.
    21.11.2014 13:58 Program
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    To není moc fér srovnání, ten monitor je prostě jen větší. Na větší monitor se toho vejde víc, to nemá s poměrem stran co dočinění...
    21.11.2014 14:05 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    v centimetrech ctverecnich by uzivatele profesionalnich pracovnich stanic ostre protestovali, ze se od konce devadesatych let nic nezmenilo.
    Selmi avatar 21.11.2014 20:44 Selmi | skóre: 17 | Košice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    lenze to musim sadnut dalej od monitoru aby sa mi cely pohodlne vliezol do zorneho uhla. co znamena ze si musim nastavit vacsie fonty a vacsie rozlisenie tym padom trochu straca zmysel. ale ano, niekomu to takto asi vyhovuje, inak by to nerobili
    24.11.2014 15:14 Libor Chocholaty | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    Proč byste měl sedět dál? Mělo by to být podobně široké jako 24", jenom tam je víc místa vertikálně. Podle mě se jedná o ideální monitor na programovávní. Až doteď jsem bral za nejlepší volbu 20" 4:3, ale 4:4 bude ještě lepší. Navíc ho člověk nebude muset otáčet na výšku, aby měl dostatek prostoru na zobrazení kódu. ;-)
    Josef Kufner avatar 26.11.2014 00:14 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    O poměr stran nejde. Důležitá je velikost. Klidně bych měl monitor s poměrem stran 3:1 vysoký půl metru, pokud by to mělo alespoň 92 DPI, které mám teď. Seděl bych od toho stejně daleko jako teď, jen bych přestal používat fullscreen.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    21.11.2014 14:40 LS_999
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    Protoze kdyz umistim manual nalevo, a editor napravo (anebo naopak), tak v nejvice ergonomicke zone uprostred pak nemam nic uzitecneho? (a tri "zony" uz jsou moc uzke...)

    No ale jinak je to takova filozoficka debata, co je lepsi... mit monitor 16:9 urcite neni katastrofa, je to OK, ale asi to neni uplne nejergonomictejsi reseni pro praci... (?)
    21.11.2014 15:02 Petřík
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    No to je věta do pranice, sám jsem se tím mnoho let zabýval, ale ani studium odkazu proslulého Enricha Bronštejna mi nedalo řešení této konečné otázky.
    21.11.2014 16:57 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    No ale jinak je to takova filozoficka debata, co je lepsi...

    Filosofická ani moc ne. Je potřeba si uvědomit, že různí lidé dělají různé věci, a i ti, kdo dělají stejné věci, mohou mít různé pracovní návyky. Takže nemá smysl se přít, co je (univerzálně) "lepší", konkrétní uživatel musí sám vědět, co jemu vyhovuje lépe.

    Bystroushaak avatar 23.11.2014 07:59 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    Takže nemá smysl se přít, co je (univerzálně) "lepší", konkrétní uživatel musí sám vědět, co jemu vyhovuje lépe.
    Jo, v dokonalém světě. Já jako uživatel můžu stokrát vědět, že je pro mě lepší monitor 4:3, ale prostě ho nemám kde koupit za peníze, které jsem do monitoru ochotný investovat, protože jsou násobně, či až o řád dražší než 16:9.
    23.11.2014 10:30 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    To ale mluvíte o něčem úplně jiném než já.
    Bystroushaak avatar 23.11.2014 18:49 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    Jak to?
    23.11.2014 19:01 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    Já mluvím o tom, že prohlášení typu "nejlepší je X" jsou nesmyslná, protože různí lidé mají potřeby a preference různé. Vy o tom, že někteří lidé mají tu smůlu, že to, co by oni chtěli, je obtížné nebo dokonce nemožné koupit. To je sice oboje pravda, ale prostě jsou to dvě zcela různé věci.
    Bystroushaak avatar 23.11.2014 07:52 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    preco je 16:9 pripadne sirsie zle na programovanie?
    Protože zdrojový kód je delší ve vertikálním směru, než v horizontálním. Asi by se to teoreticky dalo řešit otočením 16:9 monitoru, ale tam je zase problém s pozorovacími uhly a tím, že už se mi na strany nevejde nic dalšího (terminál, manuál, přehled proměnných a tak).
    23.11.2014 10:35 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    A zase jsme u toho, že je to silně individuální. Pro mne má třeba - i při tom programování - mnohem větší cenu mít vedle další terminál, než to, abych najednou viděl víc řádků (teď se samozřejmě bavím o normálně velkém monitoru, ne o notebooku).
    Bystroushaak avatar 23.11.2014 18:50 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    No však proto je vhodný ten 1:1, kde může mít člověk obojí.
    23.11.2014 19:08 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    Jak na co. Já bych třeba svůj 2560x1440 za 1920x1920 nevyměnil.
    24.11.2014 15:16 Libor Chocholaty | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    A za 2560x2560? ;-)
    24.11.2014 15:48 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    To sice ano, ale pokud bych měl na výběr mezi 2560x2560 a 16:9 se stejným počtem pixelů a stejnou plochou, tak už bych zase dal přednost tomu druhému.
    27.11.2014 10:45 jenda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    zkousim 4k telku 3840 x 2160 - a neni to spatne :)
    Josef Kufner avatar 26.11.2014 00:23 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    Pokud je pro tebe klíčovým parametrem výška monitoru, proč tě zajímá šířka? Není jedno, že to je širší, než potřebuješ, pokud je to dostatečně vysoké? Tedy pokud vemeš širokoúhlý s cca o 10% větší úhlopříčkou, budeš mít stejně vysoký displej jako při 4:3. A protože budeš mít více místa po stranách, můžeš tam přesunout některé panely, takže nebudou zabírat vertikální prostor.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    21.11.2014 16:27 AAA
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    Ideal je samozrejme mit dva monitory. jeden je na sirku, druhy na vysku. Manual si zobrazim na monitoru na vysku (neboli pekne zobrazi pdfko s knihou), na monitoru na sirku pracuju s tim ze mam vedle sebe treba psany text a konzoli nebo neco takoveho.
    21.11.2014 17:00 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    Ideal je samozrejme…

    Žádný samozřejmý univerzální ideál neexistuje.

    Josef Kufner avatar 22.11.2014 01:40 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    Dva monitory jsou na prd, bolí z toho krk. Buď je uprostřed mezera a musí se koukat pořád trochu stranou, nebo je jeden uprostřed a druhý hodně stranou, pak se sice kouká většinou rovně, ale o to víc na stranu.

    Nad sebou je to trochu lepší, krk je namáhán rovnoměrně, ale i tak je to trochu divné. I když v případě notebooku a stolního monitoru to je asi nejlepší řešení.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    22.11.2014 01:43 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    V práci mám dva monitory vedle sebe a krk mne z toho nebolí.
    Josef Kufner avatar 26.11.2014 00:27 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    Pokud máš mezeru uprostřed, tak to zatížení do stran nebude tak velké (ale mne by štvala ta mezera). Já měl uprostřed před sebou notebook a ten druhý napravo. Tam už to znát je.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    26.11.2014 07:01 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    Úplně uprostřed ne, v podstatě sedím proti pravé polovině levého monitoru. Rámečky nejsou moc široké, takže mezera mezi obrazy je asi 3 cm, to mi nijak nevadí, stejně nepoužívám okna přes oba monitory.
    24.11.2014 14:25 ps2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    Tohle řeší třetí monitor a otočná židle :) Škoda že ty čtverečky nedělají i v 1600x1600
    Josef Kufner avatar 26.11.2014 00:27 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    A rohový stůl a klávesnice na kolečkách.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    25.11.2014 23:05 jehovista
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    Ideal jak pro koho. Pro me je zase ideal tri monitory(vsechny na sirku). Dva(1920*1200) mam pred sebou na praci a ten treti(mensi) trochu bokem na maily a IM. Vic(resp. vetsi) uz by mi prislo neprakticke.
    21.11.2014 20:43 Libor Klepac | skóre: 45 | Mýto
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    Ma ten monitor pivot?
    Urine should only be green if you're Mr. Spock.
    21.11.2014 21:16 ByCzech
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    Jo, ale jen 45 stupňů do každé strany :-D
    =^..^= AmigaPower® avatar 23.12.2014 09:04 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: EIZO prostě válí
    jak se na tento monitor díváte vy?

    JE TO BOMBA!!!!!
    konečně dostali rozum!!!!!

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.