abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 6
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 33
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 814 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem

    30. 5. 2014 | David Ježek | Hardware | 4058×

    Výročí 20 let od vzniku procesoru Pentium sice proběhlo již loni, ale vem to čert, třeba Intel nechce slavit ty první modely s legendární chybou, ale ty následné, opravené. Každopádně slavit chce. Vedle toho nás čekají jako obvykle i další témata, mimo jiné 16nm SSD a novinky ohledně Steam platformy jako celku.

    Obsah

    Nvidia uvedla GeForce GTX Titan Z, stojí 75 tisíc Kč

    link

    Karta, které by se též dalo přezdívat „~2× GeForce GTX Titan /Black“, je oficiálně venku. Nese dvě plně aktivovaná GPU GK110, nese spoustu železa k chlazení, zabírá celkem tři sloty a napájí se z 2×8pin PCI Expressu. TDP na hodnotě 375 W je logicky maximem, které takové napájecí konektory v kombinaci se slotem mohou nabídnout.

    GeForce GTX Titan Z je určena magorům. Doslova magorům do maximálního výkonu, lidem, kteří jdou za každým přírůstkem k fps, za každým pixelem rozlišení. A nehledí na cenu, která je na úrovni 75 tisíc Kč, tedy zhruba dvojnásobná oproti konkurenčnímu Radeonu R9 295 X2. Dnes vynechme polemiku na téma toho, jak Nvidia stanovuje ceny a jestli je lepší Losna, nebo Mažňák. Je jasné, že v Česku se ani jedné karty moc neprodá (tedy na herní použití), ale v zahraničí je situace jiná. Tohle je monstrózní produkt a podobně jako pro duální Radeon platí následující: nic lepšího už výrobce uvést nemůže. Tedy může, ale náklady na vývoj a výtežnost výroby na stávající 28nm technologii by se nerentovaly. Tohle je krajní mez, v podání Nvidie tedy v podobě produktu za cenu ojetého auta či cesty kolem světa.

    Jinak výkonu je na úrovni 10 TFLOPs v single a 3,3 TFLOPs v double-precision. Paměti celkem 12 GB GDDR5, CUDA jader celkem 5 760 a oněch v součtu 14,2 miliardy tranzistorů v GPU je rozloženo ve dvou čipech o celkové ploše 1 102 mm². Smysluplnost tohoto produktu samozřejmě nemá cenu hodnotit, nejde o věc, kterou by potřebovalo 99,9 % hráčů, je to něco podobného jako Ferrari či Porsche. Navíc jde o technologickou demonstraci výrobce, který si prostě nemůže dovolit ignorovat svého konkurenta (a platí to samozřejmě i naopak).

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky

    Crucial uvede SSD s 16nm MLC NAND flash čipy

    link

    Jelikož společnost Micron dokončila vývoj a nyní již nějakou dobu vyrábí 16nm NAND flash čipy, je jen logické, že v době letošního Computexu hodlá pod svou značkou Crucial představit i reálné produkty. Na trh tak zamíří nejprve klasická 2,5palcová SSDřady MX100 těmito čipy vybavená, později pak i SATA Express či M.2, kromě Crucial modelů ale i v podání SSD jiných výrobců.

    Řada MX100 je přitom cílena jako levný nástupce populárních SSD M500. Jejich pozici převzaly výše posazené modely M550 a Crucial cítí potřebu vyplnit nižší segment něčím, aby mu tento trh nevzali levní výrobci. Použity tak budou výrobně levné 16nm MLC NAND flash čipy o kapacitě 128Gb (tedy 16GB). A to v této první vlně, momentálně Micron vyvíjí též 16nm TLC čipy, tedy ukládající nikoli 2, ale 3 bity do paměťové buňky. U nich bude výrobní cena na jednotku kapacity ještě o dost nižší.

    Více parametrů zatím není známo, ale jistě lze očekávat kupříkladu výkony či spotřebu na úrovni nejnovějších modelů konkurence, které se dokáží v low-power idle vejít do několika desítek miliwattů a za běžné činnosti hluboko pod 1W hranici.

    Odemčené dual-Core Pentium jako dárek v rámci oslav 20. výročí značky

    link

    Když v roce 1993 přišlo Pentium, jen málokdo mohl předpovídat, že o 21 let později se bude slavit 20leté výročí. Ale stalo se. Intel si pro něj připravil model Pentium G3258, technologicky konstruovaný s kvalitním přenosem tepla mezi pouzdrem čipu a heatspereaderem a také s odemčeným násobičem. Procesor jinak moc nevybočuje, jde o 3,2GHz dvoujádro architektury Haswell, které nepodporuje hyper-threading, ani Turbo Boost. Nese ale integrovanou grafiku a přetaktování se nebudou klásti žádné meze, což může procesor při rozumné ceně (mimochodem: 75 až 80 dolarů) učinit zajímavým.

    Hardwarové novinky

    Intel Core i7-5960K alias Haswell-E ponese 8 jader (16× HT)

    link

    Zatímco Pentium G3258 míří na trh již brzy, až do podzimu si počkáme na novou generaci pro nový velký socket. Haswell-E přinese hned několik novinek, mezi nimiž nejvýše září DDR4 řadič a konečně více než šest procesorových jader. 8×CPU alias 16×HT, to vše na 22nm tock výrobě dostane Intel v podobě nového čipu do TDP 140 W. Nejvyšší model Core i7-5960K bude taktován v základu na 3,0 GHz s podporou Turba. V procesoru obsažený PCI Express řadič přinese 40 linek, cokoli dalšího bude na čipsetu. DDR4 paměti startují konzervativně, na oficiální JEDECové specifikaci DDR4-21344, což nevylučuje podporu frekvencí vyšších.

    Vedle nejvyššího osmijádrového procesoru přijdou i dva šestijádrové modely. Ty už budou cenově přiznivější než 999dolarůvý model 5960K, ostatně na velké rozptyly cen u nejvyššího socketu jsme u Intelu zvyklí už několik let.

    S ohledem na DDR4 řadič je jasné, že přichází i inovace celé platformy. Na trh tak přijde, jak víme od loňska, i čipset Intel X99 „Wellsburg“, procesor bude využívat inovovaný, fyzicky odlišný socket 2011-3. Paměti již ohlásilo více výrobců, mnozí je již předvedli na různých akcích a velkou vlnu lze očekávat na červnovém Computextu v Tchaj-Peji. Jinak v době uvedení platformy Haswell-E by již měly být na trhu mobilní produkty se 14nm čipy Broadwell, případě bude těsně před uvedením či alespoň představením desktopových Broadwellů. V tuto chvíli hypotetický Broadwell-E tak nelze čekat dřív než na přelomu let 2015/2016, spíše ale až někdy v průběhu roku 2016.

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky

    Valve odkládá Steam Machines a Steam Controller na příští rok

    link

    Příznivce hardwarových aktivit Valve čeká zpoždění v naplnění jejich snu. Valve oznámilo, že uvedené produkty letos na trh nepřijdou. Z beta testování je natolik velké množství podnětů a poznatků, které se nyní zpracovávají (a i nadále budou), že úpravy a vylepšení stávající testovací verze Controlleru a související představení finálních Machines proběhne až v příštím roce. Nic to samozřejmě nemění na dostupnosti z Debianu vycházejícího operačního systému SteamOS, případně samotné distribuční platformě Steam, která se již řadu měsíců v Linuxu solidně zabydluje. Valve pouze nechce podcenit různé jemné nuance vývoje hardwaru, který bude nosnou částí celého projektu linuxové herní platformy, nezávislé na Microsoftu či klasických herních konzolích.

           

    Hodnocení: 83 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Bystroushaak avatar 30.5.2014 00:33 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    Výročí 20 let od vzniku procesoru Pentium sice proběhlo již loni, ale vem to čert, třeba Intel nechce slavit ty první modely s legendární chybou, ale ty následné, opravené.
    Jakou legendární chybou?
    30.5.2014 00:42 marmax
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    Asi myslí tohle: http://en.wikipedia.org/wiki/Pentium_FDIV_bug. Buď nejsi pamětník, nebo to byl pokus o vtip? :D
    30.5.2014 15:28 jadd | skóre: 34 | blog: Greenhorn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    A jak to řešili? nucená reklamace přes dodavatele?
    30.5.2014 16:48 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    Zpočátku nijak, pokud jste neprokázal, že by vám ta chyba způsobovala problémy, protože ta chyba ovlivňovala jen mizivé množství lidí. Jenže to vyvolalo obrovskou bouři nevole, a když je začali vyměňovat každému, kdo o to požádal, tak to vyvolalo blowback, kdy téměř všichni si svoje Pentium nechali vyměnit, takže si vůbec nepomohli (měli velké štěstí, že AMD v té době nemělo vhodný konkurenční procesor). Dnes jsou tato vadné Pentia velká rarita a mají dost velkou sběratelskou hodnotu.
    2.6.2014 15:00 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    měli velké štěstí, že AMD v té době nemělo vhodný konkurenční procesor

    To až tak úplně pravda není. První Pentia (P5 a P54C) výkonově až takový zázrak nebyla a oproti 486DX2 resp. 486DX4 nijak moc navrch neměla (rozhodně ne tolik, aby to odpovídalo ceně), to přišlo až s vyššími frekvencemi a Socketem 7. Tam začala ztráta AMD, která trvala v podstatě až do příchodu Athlonu.

    little.owl avatar 2.6.2014 19:50 little.owl | skóre: 22 | blog: Messy_Nest | Brighton/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    Mam pocit, ze Pentium 60/66Mhz byly i pomalejsi nez 486DX4 100/120MHz, a 486DX4 133MHz srovnatelna Pentiem 75MHz.

    Ja jsem v te rade mel IBM 6x86 PR166 (Cyrix), ktery se dal koupit velmi levne - koupil jsem za 40% ceny odpovidajiciho Pentia, takze to byla take cesta. Na tehdejsi dobu topil (25W) a mel pomaly koprocesor (v podstate z 486) a neuplny instrukcni set Pentia.
    A former Red Hat freeloader.
    2.6.2014 20:15 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    5x86 se jako jeden z prvních procesorů od AMD označoval "P" hodnocením, 133 verze měla P75. Pokud se ale ta 5x86 nataktovala na 50MHz (myslím, že existoval model 486 s 50MHz bez násobiče), tak při PLL násobiči 4x byla rychlost 200MHz.
    little.owl avatar 3.6.2014 02:13 little.owl | skóre: 22 | blog: Messy_Nest | Brighton/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    Na tu pretaktovanou 200MHz verzi jsem uplne zapomnel.

    V te dobe byl popularni mezi linux uzivateli benchmark systemu - CPU, pamet, disk - zalozeny na kompilaci kernelu (2.0.x) - v praxi nutnost - rikalo se, ze kdyz system prezije kompilaci kernelu, je OK - a spoluzaci, co meli tehdy rychla AMD, zejmena K5, s tim meli obcas problemy.

    Koukam, ze stranky o Linux a Cyrixu, ktere jsem pouzival, stale existuji :-). Cyrix mel ve sve dobe pro zmenu Cyrix 6x86 Coma bug - nastesti workaround cinil procesor rychlejsim - a na tuneni CPU existovaly ruzne tooly.

    Rekl bych, ze to ted s buguma CPU bude stejne, jen nam nic nereknou a vydaji microcode patch - takze zijem v takove sladke iluzi, ze vse je OK.
    A former Red Hat freeloader.
    little.owl avatar 3.6.2014 02:17 little.owl | skóre: 22 | blog: Messy_Nest | Brighton/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    ... tooly ...

    Uz i link ve framu je nad me sily ... :-( ... cas jit spat ...
    A former Red Hat freeloader.
    3.6.2014 03:57 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    Občas to někdo objeví a je to veřejně známé, třeba AMD stack pointer bug. Jinak ale určitě mají v nějakých errata vydáních (koneckonců ne všechno jde opravit microcode patchem a ne všechny počítače se online updatují - má vůbec Windows něco jako /dev/cpu/microcode ? - takže je potřeba přidat třeba do linux kernelu detekci/workaround). Na druhou stranu, opravitelnost mikrokódem je výrazně lepší a i navrhovací proces bude na jiné úrovni než v době Pentia.
    little.owl avatar 3.6.2014 11:35 little.owl | skóre: 22 | blog: Messy_Nest | Brighton/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    AMD stack pointer bug
    Vzpominam, Matthew Dillon, DragonFly, nektere Opterony. Tam uz se to utajit nedalo.
    má vůbec Windows něco jako /dev/cpu/microcode ?
    Resi to v updatech Windows,a je to nekdy i v BIOSu.
    Na druhou stranu, opravitelnost mikrokódem je výrazně lepší a i navrhovací proces bude na jiné úrovni než v době Pentia.
    Soude podle toho, co posilaji Texas Instruments, Freescale, Renesas ci Samsung, bych moc nejasal. Pokryte NDA a dokud nemate problematicky kod, tak mlzi, mlzi a mlzi.

    Primitivni, v podstate rucne navrzena (s jednoduchou automatizaci a simulaci) Motorola 68k a jeji potomci jsou po letech pouzivani reference spolehlivosti. Rozhovor s lidmi, kteri ji designovali a jak je tady.
    A former Red Hat freeloader.
    Bystroushaak avatar 30.5.2014 19:40 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    Buď nejsi pamětník, nebo to byl pokus o vtip? :D
    Nebo to nevím a ačkoliv bych to dokázal vygooglit, tak se radši zeptám, neboť odpovědi pravděpodobně poslouží i ostatním čtenářům.
    little.owl avatar 30.5.2014 22:33 little.owl | skóre: 22 | blog: Messy_Nest | Brighton/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    To byl procesor pro bohace, ja jako chudy student jsem mel Am486 DX-40. Kazdopadne tahle udalost prispela k tomu, ze mame CPU microcode.
    A former Red Hat freeloader.
    31.5.2014 03:10 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    Spíš CPU microcode patching (od P6). Na x86 byl mikrokód určitě už v 486 a vsadil bych se, že i dřív.

    BTW není náhodou x87 FPU založeno na zásobníkové architektuře?
    pushkin avatar 30.5.2014 07:29 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    Ten, kterým byla inspirována celá řada vtipů o Pentiích :-)
    2.6.2014 14:44 mluno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    Proč se pentium nejmenovalo 586: Protože když to na něm spočítali, vyšlo jim 585,9985326 ....

    Jinak ve skutečnosti ta chyba se týkala dělení.
    Conscript89 avatar 2.6.2014 17:19 Conscript89 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    Ale jo, prinejmensim jde o instrukcni sadu a vypada to, ze i Pentium je tak oznaceny: http://en.wikipedia.org/wiki/I586
    I can only show you the door. You're the one that has to walk through it.
    2.6.2014 20:18 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    První Pentium je 80500.
    2.6.2014 20:19 Erbureth | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    [Citation needed]
    2.6.2014 23:08 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    Je to přímo v tom linku ;-). 586 je jen marketingový název. Samotný čip má označení 8050x, nejspíš se rozhodli s novým jádrem počítat od nuly.
    Saljack avatar 30.5.2014 10:53 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    Nechapu proč by někdo chtěl tu GeForce. Na práci je Tesla nebo Quadro.
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    30.5.2014 14:06 omg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    tusim, kdyz ma nekdo tarif elektriky pro bojler, tak to mimo spicku muze pouzivat jako primotop s vodnim chlazenim a nemusi kupovat novy bojler, kdyz se pokazi.
    3.6.2014 16:38 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    Srandičky, sradičky... když jsem býval na koleji, tak se AMD Athlon v zimních měsících velmi hodil! Udělal jsem si prográmek nazvaný "primotop" a topil jsem si :-) Btw inspiroval jsem se Windows, když jsem viděl jak se začal šířit úžasný prográmek který naopak topení vypínal.
    Conscript89 avatar 4.6.2014 11:32 Conscript89 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    Na podzim se zaclo migrovat z Debianu na Gentoo a na jare naopak? :)
    I can only show you the door. You're the one that has to walk through it.
    4.6.2014 13:57 archen | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    Ale no tak :-), to mozna, kdyz si clovek neumi nastavit poradne USE flag
    EmperorWantsToControlOuterSpaceYodaWantsToExploreInnerSpaceThat'sTheFundamentalDiffBetweenGoodandBadSidesOfTheForce
    AsciiWolf avatar 6.6.2014 00:10 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    :-D
    30.5.2014 12:40 fxf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    Já myslím, že 21 let je stylové výročí. Zvlášť pokud k výpočtu použili staré Pentium.
    30.5.2014 14:08 omg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    tak pulka zivota vesmiru a vubec.
    Jendа avatar 30.5.2014 21:08 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    Proč by počítali data ve floatech?
    31.5.2014 03:15 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    Třeba mají za základní jednotku jednu dobu ledovou :-D.
    3.6.2014 10:39 Deja vu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel slaví 20let Pentia odemčeným násobičem
    spis pocitaji datum na onom pentiu :-D

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.