abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.4. 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    23.4. 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    23.4. 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 726 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Zpravodaj o Víně - 356

    24. 3. 2009 | Luboš Doležel | Různé | 3827×

    Testovací sada Wine prochází pod Windows. IE7 běží pod Wine. Hledání kandidátů na statické funkce. Wine a Python. Změny v databázi aplikací.

    Obsah

    Dan Kegel na wiki v rychlosti sestavil seznam aplikací, které oficiálně podporují Wine jakožto platformu. Tento seznam hnedle upoutal lidi ze Slashdotu a v tu ránu se odkaz objevil v technické sekci. Díky této publicitě začal seznam rychle narůstat na délce. Pokud o nějaké další aplikaci nebo vývojářské firmě víte, určitě ji tam připište.

    GeekZone zveřejnil seznam s důvody, proč přejít na Linux. Důvod číslo 9:

    Můžete mít Linux spuštěný vedle Windows na jiném oddílu. Můžete spustit Windows, kdykoliv chcete. Navíc je možné spouštět Linux pod Windows pomocí emulačního softwaru jako VMware nebo MS Virtual PC. Stejně tak se dají spouštět aplikace pod Windows za pomoci emulátorů jako Wine. (Tohle je trochu jiné Vínečko!)

    Všechno je to pravda. Ačkoliv se vaše výsledky při pokusech spustit software pro Windows pod Wine mohou lišit.

    Nové verze Wine z doby před vydáním orginálu článku:

    Wine 1.1.14

    • Různé opravy pro Internet Explorer 7
    • Spousta vylepšení pro crypt32, a to včetně nového průvodce pro export
    • Lepší podpora pro Richedit bez okna
    • Vylepšení tiskového dialogu
    • Mnoho oprav v testech na regrese na Windows
    • Další opravy

    Wine 1.1.13

    • Upozorňování na spouštění aplikace v souladu s Freedesktop.org
    • Mnoho oprav pro podporu 64bitových aplikací
    • Lepší podpora grafiky v Internet Exploreru
    • Různá vylepšení Richeditu
    • Lepší dialog správce certifikátů
    • Různé opravy

    Testovací sada Wine prochází pod Windows

    link

    Reece Dunn napsal do mailing listu, aby oznámil důležitou zprávu. Toto je druhé vydání Zpravodaje o Víně v řadě, kde máme tu čest oznámit úspěšné procházení testovací sady na další platformě: Windows XP.

    Ahoj, testy Wine nyní procházejí na stroji s Windows XP. Dva ze čtyř dalších mají jen 2 nebo 3 selhání. Skupina [Windows] 2003 má tři stroje a každý je s jedním selháním (urlmon:protocol na jednom, user32:menu na ostatních). Gratuluji všem, kteří se zapojili do opravování testů!

    Dan Kegel se ozval s připomenutím historie testovací sady:

    No teda, to je úžasné! Den, na který jsme se připravovali sedm let...

    Nemá někdo graf ukazující poměr mezi velikostí sady a časem?

    Paul Vrients se ozval s upřesněním, že sada ve skutečnosti prošla už o několik dnů dříve.

    Není to první případ. Měli jsme jeden nebo dva v posledních týdnech. Největším problémem toho, abychom se dostali k 0, je konzistence. Podívejte se na Alexandrovu mašinu s Wine. Párkrát to uspělo, ale jsou tam testy, které pak zase hned selhaly. To samé platí pro spoustu počítačů s Windows.

    Každopádně jsme na tom lépe než před pár měsíci. A po Juanově dávce [patchů] to bude ještě lepší. Nízký podíl selhání také ulehčuje práci lidem, kteří teď budou moci opravit jen ty zbylé místo koukání na zrudlou stránku ;-)

    Nějaká ta čísla pro mé mašiny s W95, W98, NT4, W2K, W2K3 a Vista:

    • 24. červen 2008: 21,7 % selhání
    • 26. srpen 2008: 19,7 %
    • 14. listopad 2008: 9,8 %
    • a včera: 6,1 %

    Ge van Geldorp poslal odkazy na testy, které Paul zmiňoval:

    Vlastně to není poprvé. 20. ledna prošel stroj s XP. A 27. ledna prošel stroj s Windows 2003.

    IE7 běží pod Wine

    link

    Hans Leidekker, machr, který pracoval na závažných chybách, jež bylo třeba opravit pro Crossover Chromium, opět napomohl zpřístupnění dalšího prohlížeče na jiných platformách:

    No, tak nějak. Našel jsem nedostatky v shell32, rpcrt4, comctl32 a winnet, které jsem musel implementovat, vytvořit prázdné nebo "overridnout", abych si protlačil cestu k vykreslení nějaké stránky, ale konečně! Tady je obligátní screenshot.

    wine ie7

    Hledání kandidátů na statické funkce

    link

    Francois Gouget prováděl statickou analýzu kódu Wine, aby zjistil, které funkce by měly být nastaveny jako statické. (To znamená, že budou přístupny jen lokálně v jediném zdrojovém souboru. Tím se omezí množství globálních symbolů.)

    Přikládám skript, který identifikuje funkce, které by měly být statické (kromě pár dalších věcí). Je jich přibližně 450, mělo by tam být jen pár neprávem označených a nakonec je prozkoumám. Ale pokud mě k tomu někdo dokope, nezlobil bych se *g*.

    Takže pokud se s nimi opravdu zkusíte vypořádat, pravděpodobně zjistíte, že spadají do jedné z následujících skupin:

    1. Nepoužité funkce pro ladění. Například pro vypsání obsahu struktury do stderr. Ačkoliv jsou tyto funkce nepoužité, asi bychom je měli ponechat. Dejte mi vědět a dám je na seznam výjimek.
    2. Funkce, které by měly být exportovány .spec souborem. To se stává. Vývojář, který implementuje funkci, ji prostě zapomene přidat do .spec souboru.
    3. Generované funkce. Tohle se obvykle stává u widl: generuje spoustu funkcí pro klienta/server a proxy, ale tyto funkce mohou být nepoužívané. V kódu mám ošetřeno, aby na tyto funkce neupozorňoval, ale mohou existovat i další situace. V seznamu dole například najdete řadu funkcí yy*() generovaných pomocí lex. Buď můžeme lexu říci, aby je dělal statické nebo aby je negeneroval, nebo tohle mohu zase ošetřit. Jestli nějaké takové funkce najdete, dejte mi vědět.
    4. Funkce v assembleru. Věřím, že v seznamu dole by žádné takové být neměly. Takže jestli nějakou najdete, dejte mi vědět.
    5. Funkce deklarované v soukromém hlavičkovém souboru, ale implementovány a používány v jediném C souboru. Jsem pro to, aby byly z hlavičkového souboru odstraněny a nastaveny jako statické.
    6. Všechny ostatní případy by měly být vcelku jednoznačné.

    Francois také přiložil kód a seznam funkcí, které to vypsalo. Několik vývojářů Wine napsalo nějaké informace o funkcích v jejich oblastech práce, což snad povede k efektivnějšímu pročištění. Patche se pomalu valily, takže by se výčet funkcí, které by měly být donastaveny jako statické, měl zkracovat.

    Wine a Python

    link

    Luke Kenneth Casson Leighton napsal do mailing listu zajímavý příběh o tom, jak se mu konečně podařila cross-kompilace Pythonu 2.5.2.

    Ahoj, slíbil jsem, že se mi povede sestavit Python pod Wine - a s radostí oznamuji, že jsem tohoto cíle dosáhl.

    Bug #4954, pokud to někoho zajímá. Podařilo se dosáhnout toho, že python.exe, libpython2.5.dll, libpython2.5.dll.a a python2.5.def byly úspěšně vytvořeny pomocí naprosto svobodného toolchainu, a to spolu s dynamickými knihovnami (jako pyexpat.pyd - konvence pythonu pro win32 je .pyd a ne .so).

    Spouštění testů na regrese bylo... zajímavé :-) Našlo se několik chyb ve Wine spolu s hlavičkovými soubory, které se musí opravit. tmpfile() je chybné; MAX_LONG a MIN_INT #define způsobují problémy; výchozí formát CRLF namísto LF způsobuje selhávání vestavěných testů na regrese; _ctypes totálně selhává na vytváření C struktur - je tam ještě pár dalších, ale z 350 testů jich většina projde. Zázrak.

    Smyslem této zprávy je dát lidem vědět, že tato úspěšná kompilace ukazuje, jak daleko se Wine dostává, a že je skutečně zásadní věc, že Python nyní může být zkompilován pro platformy win32 pro nativní použití na Windows nebo pod Wine bez potřeby proprietárního operačního systému nebo proprietárního kompilátoru.

    Nyní je možné portovat věci jako pygtk2, pyqt4, pywebkit-gtk a numpy na win32 apod. (díky hlavičkovým souborům a importním knihovnám) - opět _bez_ potřeby proprietární technologie, což je naprosto fantastické. Díky všem lidem z týmu Wine.

    Změny v databázi aplikací

    link

    Změny od správců programů

    link
    ProgramPůvodní stav/verzeNový stav/verzeZměna
    Final Fantasy XI Online Final Fantasy XI Bronze (1.1.16) Silver (1.1.17) +1
    Baldur's Gate II Baldur's Gate Trilogy 1.05b Garbage (1.0.0) Platinum (1.1.16) +4
    Lingea Lexicon Lingea Lexicon 2002 ver. 4.0 Garbage (1.1.16) Platinum (1.1.17) +4
    Quake Live Open Beta Garbage (1.1.15) Gold (1.1.17) +3
    Icewind Dale II 2.01 Bronze (1.1.13) Platinum (1.1.16) +3
    Ys - The Oath in Felghana 1.203_VE Platinum (1.1.1) Gold (1.1.16) -1
    Empire Earth 1.0-2.0 Silver (1.1.0) Garbage (1.1.17) -2
    SlingPlayer 1.5.1 EU Silver (1.1.14) Garbage (1.1.17) -2
    LDS Scriptures 1.1 Gold (0.9.31) Silver (1.1.16) -1
    Microsoft Office (installer only) 2007 Platinum (1.1.14) Garbage (1.1.17) -4
    EVE Online 5.20.x Gold (1.1.15) Bronze (1.1.16) -2
    Microsoft Office (installer only) 2003 Silver (1.1.12) Garbage (1.1.17) -2
    Fireworks cs4 Bronze (1.1.12) Garbage (1.1.16) -1
    HEAT: Call Logging 8.4.4 Silver (1.0-rc1) Gold (1.1.16) +1
    Celková změna +1

    Změny od uživatelů

    link
    ProgramPůvodní stav/verzeNový stav/verzeZměna
    Fritz Fritz 9 Bronze (1.1.1) Gold (1.1.17) +2
    Sid Meier's Civilization III complete edition Gold (1.1.1) Silver (1.1.11) -1
    Tsukihime 1.0 Platinum (0.9.59) Silver (1.1.17) -2
    EndNote 8.0 Platinum (0.9.39) Bronze (1.1.16) -3
    Revenant 1.0 Platinum (1.1.12) Bronze (1.1.16) -3
    Sacrifice 0678.05.21 Garbage (1.1.12) Gold (1.1.15) +3
    iTunes 8.0.2 Garbage (1.1.16) Bronze (1.1.17) +1
    Runes of Magic Open Beta Garbage (1.1.16) Platinum (1.1.17) +4
    Railroad Tycoon II 1.05 Gold (1.1.0) Bronze (1.1.17) -2
    Stars! 2.70 Bronze (0.9.34) Gold (1.1.11) +2
    Call of Duty 4: Modern Warfare 1.7 Gold (1.1.12) Platinum (1.1.14) +1
    Command & Conquer: Renegade 1.0x Platinum (1.1.14) Gold (1.1.15) -1
    SpellForce: The Order of Dawn Gold: 1.52a Garbage (0.9.33) Platinum (1.1.16) +4
    Remote Administrator (radmin) 3.3 (Viewer) Silver (1.1.10) Garbage (1.1.17) -2
    Never7 CD version Silver (1.1.16) Gold (1.1.17) +1
    The Elder Scrolls IV: Oblivion 1.2.x Silver (1.1.13) Gold (1.1.14) +1
    Knights of Honor 1.x Garbage (1.1.1) Platinum (1.1.17) +4
    Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent 1.0 Bronze (0.9.60) Garbage (1.1.16) -1
    Manhunt 1.x Garbage (1.1.0) Gold (1.1.16) +3
    Trackmania Nations Forever 2.11.11 Silver (1.1.16) Gold (1.1.17) +1
    SimCity 2000 1.0 Bronze (1.0.0) Gold (1.1.12) +2
    Touhou Suimusou ~ Immaterial and Missing Power 1.1... Gold (1.1.13) Bronze (1.1.16) -2
    Omikron: The Nomad Soul 1.0 Bronze (1.1.10) Silver (1.1.14) +1
    Full Tilt Poker Latest Silver (1.1.11) Bronze (1.1.17) -1
    FlatOut 2 Demo Gold (0.9.58) Bronze (1.1.11) -2
    Safari 4.x beta Garbage (1.1.14) Bronze (1.1.16) +1
    Myth: The Fallen Lords 1.5 Platinum (1.0.0) Bronze (1.1.15) -3
    CamStudio 2.0 Bronze (0.9.30) Garbage (1.1.11) -1
    ÃœberSoldier 1.0 Bronze (0.9.33) Silver (1.1.16) +1
    The Settlers IV 1.0-2.50.1516 Silver (1.1.15) Platinum (1.1.17) +2
    CuneiForm 12 Silver (1.1.10) Garbage (1.1.16) -2
    Grand Theft Auto 2 9.6 (gratis) Silver (1.1.16) Gold (1.1.17) +1
    Chaos League 1.07 Garbage (0.9.57) Platinum (1.1.16) +4
    Sid Meier's Civilization II 1.0 Bronze (1.0.1) Garbage (1.1.16) -1
    Winamp 5.x free "Full" version Bronze (1.1.12) Silver (1.1.17) +1
    Warhammer Online Live Bronze (1.1.16) Silver (1.1.17) +1
    The Graveyard Trial Silver (0.9.59) Gold (1.1.16) +1
    Enter the Matrix 1.52 Platinum (0.9.51) Silver (1.1.16) -2
    Sid Meier's Civilization IV 1.74 Gold (1.1.13) Bronze (1.1.17) -2
    The Longest Journey Demo - Build 161 Garbage (0.9.58) Bronze (1.1.17) +1
    Fallout 3 1.x Bronze (1.1.14) Gold (1.1.15) +2
    FutureTax 2008 Bronze (1.1.14) Garbage (1.1.17) -1
    Adobe GoLive 5.0 Bronze (0.9.41) Garbage (1.1.16) -1
    Warhammer: Mark of Chaos Demo Garbage (1.1.14) Silver (1.1.16) +2
    winibw 3.2.5.2 Garbage (1.1.10) Bronze (1.1.15) +1
    Heroes of Might and Magic IV Gold v.3.0c (Czech) Silver (1.0.0) Garbage (1.1.16) -2
    Move Media Player 1.0.0.07103010 Garbage (1.1.14) Bronze (1.1.17) +1
    Fireworks CS3 Silver (1.0-rc1) Garbage (1.1.11) -2
    Command & Conquer: Generals 1.0x Platinum (1.1.16) Silver (1.1.17) -2
    Aliens Versus Predator 2 Demo Bronze (1.1.10) Platinum (1.1.16) +3
    Perfect World International Garbage (1.1.14) Bronze (1.1.16) +1
    Lotus Organizer 6.1 Garbage (1.0.1) Bronze (1.1.11) +1
    The Elder Scrolls III: Morrowind 1.2.0722 Gold (1.1.14) Bronze (1.1.17) -2
    Half-Life 2 Retail (32-bit) Gold (1.1.15) Platinum (1.1.16) +1
    Dracula: Origin 1.0 Bronze (1.0.0) Garbage (1.1.17) -1
    Google SketchUp 7.0 Silver (1.1.14) Bronze (1.1.16) -1
    Tom Clancy's Splinter Cell 1.2b Garbage (1.0-rc3) Bronze (1.1.16) +1
    NetMeter Netmeter 1.1.13 Platinum (0.9.49) Bronze (1.1.15) -3
    Worms 4: Mayhem 1.0.1 Bronze (1.1.10) Silver (1.1.16) +1
    Puzzle Quest: Galactrix 1.00 Gold (1.1.15) Garbage (1.1.17) -3
    Sid Meier's Alpha Centauri SMAX 1.0 Bronze (1.1.12) Garbage (1.1.16) -1
    Deus Ex: Invisible War 1.x Gold (1.1.11) Platinum (1.1.16) +1
    Runaway: A Road Adventure 1 Garbage (1.0-rc4) Gold (1.1.17) +3
    Microsoft Office (installer only) 2000 Garbage (1.0.0) Platinum (1.1.17) +4
    CHESSIMO 3.10 Silver (1.1.1) Bronze (1.1.12) -1
    Steam All Versions Silver (1.1.10) Gold (1.1.11) +1
    So Blonde 1.01 Garbage (1.1.14) Gold (1.1.16) +3
    Baldur's Gate II Throne of Bhaal Gold (1.1.15) Bronze (1.1.16) -2
    Star Wars: Jedi Knight - Jedi Academy 1.x Gold (1.1.14) Platinum (1.1.17) +1
    Celková změna +17
           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Milan Lajtoš avatar 24.3.2009 02:47 Milan Lajtoš | skóre: 22 | blog: /blog/babraq
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 356

    Oceňujem snahu a vážim si prácu posledného zmieňovaného vývojára, no nezdá sa vám niekedy, že prezentovanie a dosahovanie slobody je niekedy až príliš silené?

    A samozrejme ďakujem za preklad "vínečka".. ;)

    “Every great achievement was once considered impossible.”
    Grunt avatar 25.3.2009 00:35 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 356
    Sceňujem snahu a vážim si prácu posledného zmieňovaného vývojára, no nezdá sa vám niekedy, že prezentovanie a dosahovanie slobody je niekedy až príliš silené?

    Pokud očekáváte i odpověď nebylo by na škodu to trochu rozvést. Svobodu čeho a proč šílené?

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    24.3.2009 02:58 letec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 356
    Tabulky změn u mě na PC ani po kliknutí na link nějak nejsou vidět.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 24.3.2009 08:56 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 356
    Doplněno.
    Fluttershy, yay! avatar 24.3.2009 05:46 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 356

    IE7 běží, tak ještě IE8. ^_^

    Pokud o nějaké další aplikaci nebo vývojářské firmě vítě, určitě ji tam připište.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    24.3.2009 06:57 orcaaa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 356

    Nic ve zlém , ale provozovat IE x. na Linuxu - no nevím nevím ... přijde mi to jako > jak to tak slušně nazvat a nikoho neurazit...... .

    Snad jediné opodstatnění vidím pro tvůrce webových stránek -

    Max avatar 24.3.2009 07:51 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 356
    Tak to je přeci jasná věc. IE se pod linuxem spouští snad jen ze dvou důvodů :
    1) tvorba webových stránek
    2) přístup na weby, jenž nejsou kompatibilní s jinými prohlížeči

    a myslím si, že to jsou oba dva sakra dobré důvody ;-)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    corwin78 avatar 24.3.2009 07:52 corwin78 | skóre: 10 | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 356
    Přesně tak, je to velmi výhodné pro vývojáře webů, navíc je možné mít vedle sebe nainstalovány všechny verze IE. Také může nastat nutnost použití na nějaké IE only stránce. Bohužel takové stále jsou.
    Česká pirátská strana - "Internet je naše moře...".
    rADOn avatar 24.3.2009 18:45 rADOn | skóre: 44 | blog: bloK | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 356
    Presne tak, mit naraz spustenych nekolik verzi IE nejde ani ve wydlich, pritom pri ladeni webu je to k nezaplaceni.
    "2^24 comments ought to be enough for anyone" -- CmdrTaco
    24.3.2009 19:28 __I__
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 356
    25.3.2009 13:40 kokes
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 356

    Diky, to jsem potreboval.

    25.3.2009 20:41 kotz | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 356
    IETester http://www.stahuj.centrum.cz/vyvojove_nastroje/www-tvorba/ostatni/ietester/ pozn: nejede pod wine
    Čas, který ušetříš tím, že si na to napíšeš program, strávíš tak, že se kocháš, jak dobře to funguje.
    25.3.2009 20:44 kotz | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 356
    pozn2: nová verze má v sobě i IE8 finall.
    Čas, který ušetříš tím, že si na to napíšeš program, strávíš tak, že se kocháš, jak dobře to funguje.
    Kaacz avatar 24.3.2009 10:02 Kaacz | skóre: 10 | Praha 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 356

    Jsou i jiné důvody než tvorba webu. Ve firmě kde pracuji - za hrdé podpory "standardů" (rozuměj MS) našeho IT - intranetový portál zbastlila parta čuňat, takže většina aplikací z něj lze procházet pouze v MS-IE 6 (humorné je, že i MS-IE7 půlku z nich nezmákne hehe). A přeci si kvůli portálu nebudu pouštět celá virtuální widlows, když mi stačí pustit jen IE uzavřený pod Wine. Jinak souhlasím, že MS-IE (cedník) použije jen ten kdo OPRAVDU MUSÍ nebo MAGOR.

    Jsem uz moc stary na pouzivani windows .. / Optimismus je jen nedostatek informaci ..
    24.3.2009 12:20 kilinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 356

    Spousta webu delanych v ASP jede dobre jen pod IE, napr. ruzne autorizace wifi v hotelich nebo (coz je paradoxni) webove nastavovatko k DD-WRT (coz je linux) pro routery Linksys...

    AsciiWolf avatar 24.3.2009 14:01 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpravodaj o Víně - 356

    Zvláštní, když jsem DD-WRT zkoušel naposled, šlo web. interface bez problémů pod Firefoxem...

    hankey avatar 24.3.2009 19:25 hankey | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Pořád jenom hry...
    Mně na tom vadí, že se ladí a testují stále převážně hry. Užitečné programy jsou snad na okraji zájmu?
    data jsou pouze dvojí: na záloze a ve věčných lovištích
    Fluttershy, yay! avatar 24.3.2009 19:39 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pořád jenom hry...
    Užitečné programy fungují. ^_^

    A MS Office 2007 se prý povedlo rozběhnout...
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    25.3.2009 15:30 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pořád jenom hry...
    A Macromedia Dreamweaver 8 mi s wine 1.1.17 přestal otevírat jakékoliv soubory. :(
    Fluttershy, yay! avatar 25.3.2009 15:37 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pořád jenom hry...
    Dreamweaver saje. ~_^
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    30.3.2009 19:18 Majkls
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pořád jenom hry...
    mno ale třeba takový chemsketch tam zrovna dobře nefunguje.. respektive vůbec...
    Není umění napsat 10000 řádků, ale napsat na 10 řádků, co by jiný psal na 1000 řádků.
    Fluttershy, yay! avatar 30.3.2009 19:23 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pořád jenom hry...
    Mně fungoval...
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    hankey avatar 29.3.2009 15:48 hankey | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pořád jenom hry...
    Hmmm.. tak dík :) A co třeba Audition (CoolEdit). Ten program mi v Linuxu pořád neběží, za ty prachy by to mohlo jít, ne? ;-) Funguje to někomu z vás?
    data jsou pouze dvojí: na záloze a ve věčných lovištích

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.