VST 3 je nově pod licencí MIT. S verzí 3.8.0 proběhlo přelicencování zdrojových kódů z licencí "Proprietary Steinberg VST3 License" a "General Public License (GPL) Version 3". VST (Virtual Studio Technology, Wikipedie) je softwarové rozhraní pro komunikaci mezi hostitelským programem a zásuvnými moduly (pluginy), kde tyto moduly slouží ke generování a úpravě digitálního audio signálu.
Open source 3D herní a simulační engine Open 3D Engine (O3DE) byl vydán v nové verzi 25.10. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.
V Londýně probíhá dvoudenní Ubuntu Summit 25.10. Na programu je řada zajímavých přednášek. Zhlédnout je lze také na YouTube (23. 10. a 24. 10.).
Gemini CLI umožňuje používání AI Gemini přímo v terminálu. Vydána byla verze 0.10.0.
Konference OpenAlt 2025 proběhne již příští víkend 1. a 2. listopadu v Brně. Nabídne přibližně 80 přednášek a workshopů rozdělených do 7 tematických tracků. Program se může ještě mírně měnit až do samotné konference, a to s ohledem na opožděné úpravy abstraktů i případné podzimní virózy. Díky partnerům je vstup na konferenci zdarma. Registrace není nutná. Vyplnění formuláře však pomůže s lepším plánováním dalších ročníků konference.
Samsung představil headset Galaxy XR se 4K Micro-OLED displeji, procesorem Snapdragon XR2+ Gen 2, 16 GB RAM, 256 GB úložištěm, operačním systémem Android XR a Gemini AI.
Před konferencí Next.js Conf 2025 bylo oznámeno vydání nové verze 16 open source frameworku Next.js (Wikipedie) pro psaní webových aplikací v Reactu. Přehled novinek v příspěvku na blogu.
Sovereign Tech Fund oznámil finanční podporu následujících open source projektů: Scala, SDCC, Let's Encrypt, Servo, chatmail, Drupal, Fedify, openprinting, PHP, Apache Arrow, OpenSSL, R Project, Open Web Docs, conda, systemd a phpseclib.
Bylo vydáno OpenBSD 7.8. S předběžnou podporou Raspberry Pi 5. Opět bez písničky.
Valkey (Wikipedie) byl vydán v nové major verzi 9.0. Valkey je fork Redisu.
Uprimne rikam ze na realizaci tohoto nemam momentalne prilis chut, v praci jsem velmi vytizen hned nekolika extremne dulezitymi projekty a svuj volny cas momentalne tristim mezi sve zaliby a kotata. Mozna nekdy v buducnu, nebo pokud se najde nekdo kdo by do toho chtel jit (jako sponzor), urcite bych do toho sel.
, ale na druhou stranu Tvuj prodejce se ukazal v dobrem svetle, takze opatrne, abys nakonec neublizil jemu. Snesu neznalost i hloupost ale Aroganci Nesnasim! To, ze vyrobce vydava drivery je podle mne znamka podpory operacniho systemu, ktera se nada ignorovat. Opatrne bych se zeptal, jakou kvalifikaci ma dodavatel, kdyz nezna ani zakladni fakta. V podstate rekl, ze nic jineho, nez Windows neexistuje a tvari se jako odbornik (bacha takovi jsou nejhorsi).
PS: Jsem osmy rok v Irsku a nasi "Obchodnici" se maji co ucit. Priklad: Koupil jsem ADSL modem misto ROUTERU (Moje chyba!). Krabice samozrejme rozbalena, ale zadny problem s vymenou za neco levnejsiho. Kam myslite, ze pujdu priste nakoupit ? Takovych pripadu znam ze sveho okoli vice.
.
. Protože k čemu to? I z validních stránek můžeš mít v různých prohlížečích čaj a nevalidní můžou být prozměnu ok. Snažit se vyhovět doporučením w3c jen tvorbu malého webu 3x ztíží a prodlouží a co potom u nějakého rozsáhlého projektu :-/
Takže podle tvé logiky nemám nárok, aby mi to fungovalo ve windows!
No v podstatě nemáš.
Nemůžu za to, že to nefunguje jak má.To je dost odvážné tvrzení.Myslím, že ses měl více pokusit. Bádat, psát na podporu. Koukám, že jsi se ani nezeptal v místní poradně (jak je to možné?).
Na té krabici, ani u produktu není napsáno: výhradní podpora pro Windows. Není tam ani napsáno system requirements: Windows 2000/XP/Vista. Prostě nic. Jinak výrobce (ASUS) rovněž neuvádí, jaké jsou systémové požadavky.Ale uvádí (v manuálu ke kartě), jen je třeba trochu hledat. http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/vga/Manual/e3325_vga_sw.pdf
Já tedy nevím, jak to má ASUS v případě této karty zařízeno, ale z mých dosavadních zkušeností vyplývá spíše to, že manuál bývá uvnitř krabice a před koupí ho nelze pročíst.Nemíním se v tom nějak zvlášť rýpat, ale "líná huba, holé neštěstí". Na ABC jsem několikrát četl nářky typu "koupil jsem XY a ono mi to v tom linuxu nefunguje". Téměř vždy bývá odpovědí "a prostudoval sis předem, to to je za zařízení a jakou má v linuxu podporu ?" Pokud kupující není mdlého ducha a úplný IT analfabet, tak ho musí buď před nebo při koupi zajímat, jestli daná věc pod linuxem pojede nebo ne. Tzn. pokud na krabici nejsou uvedeny syst. požadavky, tak se na ně buď zeptám a nebo si je zjistím. Autor blogu na tohle kašlal a podle toho to taky dopadlo. Že by ke všem prodávaným zařízením měla být dle českých zákonů dodána dokumentace v češtině je samozřejmě neoddiskutovatelný fakt, ale to by 99% IT obchodů muselo buď zavřít krám nebo citelně zdražit.
Dobrý den. Reklamuji u vás XXX. Na stránkách o produktu máte sice napsáno Požadavky: Windows 2000 a vyšší, ale mě nejede pod nejlepším OS na světě a na Windows vám seru.
Zkrátka a dobře, mám neodbytný pocit, že nadávat můžeš tak akorát sám sobě.

. Za to, že ti to nejede, AMD nemůže a proč? Protože oficiálně linux nepodporuje a nezaručuje na nich běh karty
. A to je to, o čem tu celou dobu mluvím
. AMD za to nemůže a tak to na něj ani na prodejce nesváděj 
Souhlasím s tím, že a) Bandita si měl před koupí důkladně zjistit, jak se daný hardware pod Linuxem chová, a b) AMD ani dodavatel negarantují funkčnost pod Linuxem.
To ale nic nemění na faktu, že driver je patrně blbě napsaný. A za to, že napsali blbě driver, tedy MOHOU!
Ovšem proti zákonu to není.
. O oficiální a ta není. Všechny karty jsou ofic podporovány pro MS Windows a tak, když si je někdo koupí a nerozjede to na linuxu, tak se nemůže divit, že mu tu kartu nebudou chtít vzít zpět ...Jasně. Ale pokud by ji autor příspěvku v linuxu rozchodil, nikdy by ani nezačal hledat nějaké nápisy na krabici. Moje poznámka mířila právě přímo na autora, který (patrně díky své neschopnosti) hledá, koho by nyní obvinil.
PS: kdo vlastně v případě grafických karet poskytuje „oficiální“ podporu? Výrobce chipsetu, nebo ten, kdo s ním zbastlí kartu? Většina CD s ovladači spočívá v tom, že se na CD vylisují originální ovladače od ATi/nvidie/Intelu… Takže by se (z tohoto pohledu) dalo říct, že oficiální podpora této karty v Linuxu existuje.
--extract. V Archu jsou na to hezky udělané PKGBUILDy.
napálen výrobcem ATI, který nabízí nikoli instalační skriptCo je potom na této stránce, v kolonce download link?
O tom, že fglrx 8.42.3 nefunguje, a to velké nezanedbatelné části uživatel (a to rozhodně té nadpoloviční) se tady snad ani nemusíme dohadovat!Dohadovat se nemusíme. Stačí uvést zdroj této informace.
Jen to nejde automaticky, což jsem čekal, a byl jsem zklamán.Myslím, že právě zde je jádro problému
Tiskni
Sdílej: