abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:00 | IT novinky

    Společnost AMD na veletrhu Computex 2024 představila (YouTube) mimo jiné nové série procesorů pro desktopy AMD Ryzen 9000 a notebooky AMD Ryzen AI 300.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 16:22 | Nová verze

    OpenCV (Open Source Computer Vision, Wikipedie), tj. open source multiplatformní knihovna pro zpracování obrazu a počítačové vidění, byla vydána ve verzi 4.10.0 . Přehled novinek v ChangeLogu. Vypíchnout lze Wayland backend pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:00 | Zajímavý software

    Národní superpočítačové centrum IT4Innovations s partnery projektu EVEREST vydalo sadu open source vývojových nástrojů EVEREST SDK pro jednodušší nasazení aplikací na heterogenních vysoce výkonných cloudových infrastrukturách, zejména pro prostředí nabízející akceleraci pomocí FPGA.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:22 | IT novinky

    Společnost Valve aktualizovala přehled o hardwarovém a softwarovém vybavení uživatelů služby Steam. Podíl uživatelů Linuxu aktuálně činí 2,32 %. Nejčastěji používané linuxové distribuce jsou Arch Linux, Ubuntu, Linux Mint a Manjaro Linux. Při výběru jenom Linuxu vede SteamOS Holo s 45,34 %. Procesor AMD používá 75,04 % hráčů na Linuxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    dnes 11:33 | Pozvánky

    Blíží se léto, chladiče topí, tranzistory se přehřívají, novinářům pomalu docházejí témata a nastává klasická okurková sezóna. Je tomu tak i mezi bastlíři? Na to se podíváme na Virtuální Bastlírně! Tentokrát se strahováci podívají na zoubek velmi slibně vypadajícímu open-source EDM projektu - ne, nejde o taneční hudbu, ale o elektroobrábění. Ukáží taky, jak vypadá starší cykloradar zevnitř nebo jak se testuje odolnost iPhonů.

    … více »
    bkralik | Komentářů: 0
    dnes 11:22 | Humor

    CEO Microsoftu Satya Nadella odstoupil z představenstva Starbucks [CNBC, SEC].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | Upozornění

    Společnosti Ticketmaster byla odcizena databáze s osobními údaji (jméno, adresa, telefonní číslo a část platebních údajů) 560 miliónů zákazníku. Za odcizením stojí skupina ShinyHunters a za nezveřejnění této databáze požaduje 500 tisíc dolarů [BBC].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 18
    31.5. 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    31.5. 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 31
    31.5. 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    Rozcestník

    Perfektní plánování

    26.12.2008 23:24 | Přečteno: 2190×

    Aneb jak pomocí techniky zkrotit čas tak, abychom nebyli jeho otrokem, ale přitom abychom nemuseli pro to nic opakovaně dělat a také abychom nemuseli zavádět nějaké "metody" (resp. převracet si život naruby). Jelikož jsem byl zahnán do kouta a jako to nebohé zvíře jsem byl nucen kopat kolem sebe a zoufale hledat únikové cesty, vyvinul jsem pro sebe komplexní systém, který je nejen mojí únikovou cestou, ale některé jeho prvky by mohly být ku prospěchu i druhým.

    POZOR! je to dlouhé! Nezajímá mne blogování ani blog samotný. Chci jen nabonzovat informaci, kterou mám a tím to pro mne končí. Nemám zájem to komprimovat a zkrášlovat. Buď si někdo pomůže, nebo to odmítne přečíst, nebo nás může potěšit povedeným komentářem :-)

    Nejprve jsem musel poukázat na nepřítele a jasně ho vydefinovat, ale nebyla to žádná legrace. Věděl jsem už, že zdrojem obrovského stresu bývá (i menší) množství nedokončených úkolů. Nedokončený je každý rozpracovaný úkol, ale také každý probíhající úkol. Nevěděl jsem co s nimi a doufal jsem, že bude stačit, když nebudu muset nosit v hlavě alespoň ty úkoly, které jsou nějak svázány s časem. Např. tehdy a tehdy (dále jen {čas}) vyzvednout něco někde, nebo {čas} někde být a u něčeho asistovat, nebo {čas} vyprší platnost dokladu, nebo do {čas} odevzdat práci (pozor! tento poslední bod je past a také jsem do ní s hukotem spadnul).

    Začal jsem používat papírový kalendář v domnění, že to řeší můj problém. Není pro mne problém u sebe nosit kvanta věcí, neboť ani v létě bych nevyšel v ničem jiném než ve svých M65 (mám několik kusů originálů z roku 1970 - dnešní kopie bohužel mají špatné kapsy dle vzoru z roku 1965). Problém nastal tehdy, když jsem zjistil, že sice dovedu být poctivý a zapsat si plánovanou událost - vždyť je to moje naděje na přežití - moje radost!, ale už nějak nedovedu včas zkontrolovat zda na dnešní den něco mám, nebo když už ano, tak to prostě zase držím v hlavě atd... Nefungovalo to.

    Chtělo to něco co se přihlásí samo včas - tedy manažerem se vším všudy musí být telefon - je to jediný přístroj, který mám vždy u sebe a který se umí sám přihlásit o slovo, ale nemůže to být jen on a hlavně to musí fungovat zcela samo - opět nechci zavádět novou metodu, kterou bych musel zavádět násilně. Přeci jen zapsání každé pitomosti do telefonu je asi dřina a kdoví jestli to vůbec funguje... Nicméně byl jsem na pokraji šílenství a tak jsem začal zhusta využívat telefon jako kalendář a začal jsem objevovat klady a zápory, které bylo nutno zkorigovat.

    Zapisování se lehce vyřešilo tím, že mám u sebe vždy papír a tužku a v nejhorším případě zapíšu událost sem a pak až do telefonu - ale to skoro vůbec nikdy není potřeba - stačí mi, že tu možnost mám a tudíž se mi zdá, že ani zde nemá můj systém trhlinu. Přeci jen si vše raději zapíšu rovnou do telefonu, než abych to psal na několikkrát - tedy jsem i motivován k poctivosti a tak jsem poctivější bez námahy :-)

    Chybělo mi propojení s počítačem, protože by se mi moc líbilo, kdybych mohl mít události k nahlédnutí v Lightningu (nebo někdo v outlooku) a nebo mít možnost si událost zapsat jen do počítače (Lightningu nebo někdo Outlooku) a o víc se již nestarat. Představa byla taková, že sedím u compu, někdo zavolá a chce abych s ním šel zakalit v nějaké jeho významné datum, které je např. 2 a půl měsíce daleko do budoucnosti. Co teď? Mám telefon na uchu a tak bych se rád podíval v některém z počítačů u kterého zrovna sedím, zjistil bych s naprostou jistotou, že je vše spolehlivě sesynchronizováno, že mám v ten jeho čas volno a ihned bych událost zapsal a měl bych naprostou jistotu, že i když neudělám NIC dalšího, tak si mne událost sama dostihne v požadovaný čas v mé kapse.

    To už byl trošku oříšek. Ve hře byla synchronizace s počítačem, ale já mám počítačů více, času a disciplíny méně, takže tohle řešení je k ničemu - jen reklamní podvod růžných společností.

    Upozorňuju, že toto zadání je pouhou půlkou celého problému, ale to jsem v té době ještě nevěděl a tak jsem se zaměřil jen na zaklínadlo SyncML. Mám nastaveno, že pokud se telefon nachází v domácí síti, tak se musí každou hodinu sesynchronizovat se SyncML účtem v internetu. Je to jen pár bobků do netu, takže nehrozí potíže s poplatky za internet v mobilu - goučkaři si to mohou s klidem dovolit také.
    Každou stanici mám nastavenou taky tak, takže se vše skutečně děje automaticky a nikdy neřeším zda jsem někoho synchronizoval, nebo ne.

    Nejlepší je,že SyncML protokol umí každý (i starý) telefon! Tedy váš starý Sony-Ericsson, vaše stará Nokia atd... Do windows mobile to lze přidat, do ostatních systému taktéž (symbian, blackberry atd...).
    Do počítače rovněž a vše popíšu níže aby to bylo ucelené.

    Ještě dodám, že když budete testovat telefony, hledat ten pravý (jako např. já onehdá), pak s potěšením využijete této zálohy - či dokonce synchronizace - dat v testovaných telefonech. Nebo když telefon z ničeho nic zhyne, pak máte vše (včetně kontaktů a kalendářů) zazálohováno venku na netu.

    Nebo pokud máte povícero thunderbirdů, pak se dá s potěšením využít možnosti synchronizovat mail kontakty mezi thunderbirdy či jinými mail klienty.

    Naučil jsem se rozpoznávat různé druhy záznamů či událostí podle toho, jak dlouho před událostí mě má telefon (nebo nějaký počítač) obtěžovat a upozornit mne na událost. Některé události (takových u mne existuje naprosté minimum) se má připomenout při začátku události (v termínu události) - např. "zavolej fandovi" - událost nastavena na dobu jeho příchodu domů; nebo některé na 1 hodinu před (u mne naprosté maximum událostí) - např. "odvoz postele" - událost domluvená na nějaký čas a 1 hodina předem je dostatečná k tomu abych o tom zauvažoval a do půl hoďky se zvednul a za další půlhoďku tam byl na čas i s autem; nebo třeba i déle dopředu - např. "janinka narozeniny" - normálně nevím ani o svých narozeninách a tak je dobré si to "včas" připomenout a zařídit dárek, nebo véču nebo cokoliv, takže to může být klidně i 14 dnů napřed.

    Strašlivě se mi ulevilo, ale po čase se tu a tam nějaká ta nervozita znovu objevila - něco chybělo a to pořádně!!!!!!!!!!!

    Ukázalo se, že významnou část úkolů běžného člověka tvoří úkoly, které buď nejsou vázány na konkrétní čas, nebo je dokonce ani nelze efektivně svázat s časem. Co s nimi?
    Nepřišel jsem na nic až do doby kdy jsem se začal poohlížet po nějakém řešení, ale opět jsem chtěl splnit podmínku nezavádět "metody". Celá věc prostě musí zpívat sama, ale rád se přiučím :-) Našel jsem metodu gtd, ale celé to zavánělo zasazováním postupů a to by ztroskotalo a tak jsem si začal vybírat jen to co mi chybí a nebráním se představě, že bych ve finále mohl celý můj celek certifikovat jako gtd metoda, ale tahle nálepka - ten certifikát - je to poslední o co mi jde.

    Dozvěděl jsem se tedy, že mám mít nějaký systém, kam mám sypat data, která lze nějak roztřídit. Dozvěděl jsem se, že "sběrná místa" musejí zůstat prázdná a plnit se má pouze systém s omezeným počtem vstupů. Nejsem v této věci odborníkem, ale moje dosavadní zkušenost je následující: Sběrná místa nijak nedefinuju (ačkoliv mi to gtd nařizuje), ale jedno přeci jen existuje - mail (větší bordel v mailu nikdo neměl - moje schránka byla archívem a měla víc jak 10 giga - archívu jsem se zbavit nechtěl, ale zfunkčnit jsem to každopádně chtěl).
    Naopak jsem si vydefinoval "outbox" pro věci, které mám z práce odnést, ale které jsem nikdy neodnášel, protože jsem si nikdy nevzpomněl při odchodu :-)

    Nedílnou součástí "systému" je jedno místo, které mám neustále u sebe a které může obhospodařovat seznam úkolů, které je možno nadále třídit.

    Důležité je, aby to vše bylo opět v mobilu a líbilo by se mi, kyby bylo možné vše synchronizovat s počítačem. Nesplnil jsem si v tomto směru vše, ale dospěl jsem k řešení, které je dostačující a plně funkční.

    SyncML umí přenášet mimo jiné i úkoly. Samotné se ukázaly býti nefunkčními, protože jich bylo moře, ale s výhodou je můžu využít k tomu, abych do nich sypal co mne napadne, protože je to synchronizováno napříč všemi zařízeními (mobily,compy atd...) a až později to odtud buď odstranit a zanést jinam a jinak, nebo to tam nechat viset na pozdější dobu, nebo pro případ že vezmu další část gtd do svého života s tím nadále pracovat jako s "projekty" (ale to doposud nedělám a tak mne asi ta zářivější budoucnost teprve čeká ;-) ).

    Našel jsem java aplikaci, která původně slouží k vedení seznamu nákupu (pro tento účel to je kanon na vrabce) a v rámci této aplikace lze vytvářet neomezené množství složek a podsložek. Tuto aplikaci jsem navázal na jedno čudlítko v mobilu, takže jediným stiskem tlačítka spustím tento nástroj a vesele plánuju či kontroluju (kdykoliv se zastavím a nevím "co teď" tak mrknu právě sem - kdykoliv znervózním, že jsem možná něco zapomněl, mrknu sem!).
    Soustředil jsem se na tyto skupiny/složky (jakoby z dílny gtd, ale ještě mi chybí ten srávný grif a tak to uvádím jen pro inspiraci - nějakou dobu to aktivně využívám a tak to funguje aplespoň pro mne):
    ASAP - úkoly, které mají být hotové co nejdříve
    Až to bude možné - totéž co ASAP, ale ne tak hořící; když je neudělám vůbec, tak se svět nezboří
    Cestovní seznamy - sem píšu co si mám vzít s sebou někam (např. co vše zkontrolovat, když ja a můj aktální notebook jedeme někam ven, nebo co zkontrolovat, když jedu na vandr atd...)
    Nápady/někdy/možná - něco mne zaujme, ale je to nápad na jindy, nebo jej možná ani nezrealizuju, nebo ani nevím zda se mi to vyplatí... prostě "uvidíme" (např. se potřebuju zbavit zpráv z radary.cz, ale neznám účet svázaný s tímto zděděným tel. číslem a věc - ukázalo se - nemá přímočaré řešení)
    On air... - své věci rozdám a hodnot nelituji, ale někdy něco potřebuju hodně, ale ne hned - půjčuju ji kdykoliv komukoliv do okamžiku, kdy ji hned potřebuju zase já - to je obvykle situace, kdy už nevím u koho věc je a tak můžu jen bušit hlavou do zdi a věc prostě nemám :-) (např. přenosná tv anténa - Pepa z depa)
    Čekám na... - (vysloveně z gtd) sem píšu posloupnost událostí, která má nastat co nejdříve, ale nemůže nastat do doby než bude splněna jiná podmínka. Mám o té věci zmínku v ASAP listu (např. {firma} virtualy - ale čeká se na disky, které mám sehnat, takže v ASAP listu je záznam o tom, že mám vyzvednout disky a pak si přeřadit související záznam z "čekám na..." do "ASAP")
    Nákupy - když už ta aplikace o tom je, tak sem si píšu co mám donést z obchodu (resp. z Tesca ve 3 rano :-) )

    Z teorie ještě zbývajá můj outbox a práce s mailem:
    Outbox je nějaká krabička (např. od základní desky), která je umístěna někde v cestě mého odchodu. Jakmile mi např. přítelkyně sdělí svoji prosbu, že mám vypálit fotky z naší dovolené na jachtě a že to CD mám donést domů (nemá tam comp, ale má tam dvd přehrávač s prohlížením fotek), tak zapíšu výrobu CD do ASAPu a když už ho někdy vytvořím, pak jej neprodleně vložím do outboxu a celou věc s klidem pustím z hlavy. Při odchodu ve 3 ráno mi to už sice nemyslí, ale na outbox stále vidím :-) .

    Mail byl dříve bolest, nyní radost. Již po léta říkávám "pošli mi to do mailu, je to můj plánovač" a vždy jsem vlastně kecal. Jen jsem to nechtěl zaznamenat na chodníku a jen jsem tuto odpovědnost hodil na žadatele (což je mimochodem správný postup), ale dál to zapadlo do hromady hnoje a já se jen zoufale snažil obarvičkovat na červeno důležité zásilky a nastavovat příznak "nepřečteno" těm, které nejsou ještě vyřízené, ale chtě nechtě zapadly v dalším hnoji a často by se ztratily, kdybych je nemusel evidovat ještě jinde (pozor! práce navíc!), nebo na ně nemyslel (ještě větší pozor! "nedokončený úkol způsobující stres" - viz. začátek tohoto románu).
    Nyní mail řeším takto: (nevymyslel jsem to - jen jsem se nechal inspirovat a funguje mi to výborně)
    Mám omezené množství imap složek rozdělené na
    Původní doručená pošta - odtud okamžitě po příchodu zásilky přesouvám do jedné z následujících složek. Nesmí zde nikdy zůstat žádná zásilka jinak se ten systém záhy zhroutí. Nehledě na to, že to je jen zbytečné rozdělení ASAP složky na 2 ASAP složky. Navíc v došlé poště mám opravdu jen to, co je skutečně nové a nikdy neviděné. Tento přístup zrychluje kontrolu mailu přes mobil či přes web či za pomoci appletů atd... Prostě od této chvíle mi prvně v životě začaly fungovat pojmy typu "nová pošta", nebo "nepřečtená zásilka" (při předchozí kontrole přes mobil) atd...
    ASAP - stejné jako v mobilu, ale s mobilem to nesouvisí. Zjistil jsem, že za jeden týden je ve složce ASAP pouhých 5 (slovy 5!!) zásilek, které vyžadují okamžitou pozornost a nesmějí zapadnout v hnoji. Hloupých, pouho pouhých 5 zásilek mi dělalo vrásky!! Je to vůbec možné?
    ON_HOLD - sem vkládám zásilky, které nejsou typu ASAP, ale přitom nesou informaci, kterou chci řešit v souvislosti s ASAP událostí. Patří sem např. "dokumentace ke komunikaci modulů" coby součást nově vznikajícího systému, nebo "harmonogram implementace IS" (tedy akce probíhající, ke které potřebuju tyto dokuenty, ale samotné netvoří ucelené zadání - dokonce jejich zadání ani nutně nemusí být v ASAP složce). Také je možné v ASAP složce vytvořit podsložku a tam syslit zprávy, které mají vývoj (navazují na sebe - záleží na zkušenosti uživatele jak se mu to vyvine).
    archiv - důležitá složka! Sem sypu vše co již vyčichlo ve složce ASAP či ON_HOLD (tedy hned po vyřízení přesouvám z téchto složek právě do složky archiv), nebo to co jsem nechtěl smazat, ale přitom z toho neplynul žádný úkol. Dle průvodce gtd se v došlé poště zeptám: "plyne z toho nějaký další krok?" Pokud ano, pak buď ASAP či ON_HOLD; pokud NE, pak smazat, nebo archiv.
    podsložky archivu - zde mám alespoň složky dle letopočtu. Tedy až se nám překlopí datum z 2008 na 2009, tak vytvořím složku 2008 a přesunu tam celý obsah složky archiv. Do složky archiv pak budu i nadále strkat opět jen aktuální zásilky - tedy toho času zásilky z roku 2009.
    Mám tam i složku VOLOVINY kam strkám vtipy, protože je mám rád, rád je dostávám a nepatří do archivu mezi ostatní bordel :-)

    Ještě dodám, že stále u sebe nosím zápisník a tužku pro všechny případy. Nepoužívám to běžně, ale tu a tam to je k nezaplacení!

    Teorii bychom měli za sebou a nyní následuje výčet nástrojů:

    SyncML server: http://scheduleworld.com; Hodil by se jakýkoliv, který má navíc i pěkné web rozhraní pro kalendář. Nebojácní mohou použít google, jiní si mohou podobnou službu předplatit (dají se u nás nějaké takové vygooglit), nebo poraďte někdo v diskusi pls.
    Thunderbird: Lightning + nějaký syncml klient
    Java aplikace pro seznamy: odysseus
    Java aplikace pro "today screen": (pozor! placená :-( ale výborná! milionkrát lepší než kvůli tomu kupovat windows mobile a ztratit kvůli tomu nervy ;-) vyjde asi na 150 kaček ) MobyToday

    Čtenář, který dosud nezhynul a má ještě dost sil, možná ocení jako bonus seznam ostatních aplikací, které mne dělají šťastnějším uživatelem mobilního telefonu Sony Ericsson k850i (přešťastný jsem byl i s předchozími řadami počínaje k650i přes k800i).
    4 zkratky kolíbek: poznámky, kalendář, odysseus, lampička
    aplikace:
    Mdict http://jaromes.projects.googlepages.com/enmdict.html
    MidpSSH http://www.xk72.com/midpssh/
    MobyExplorer http://www.bermin.net/mobyexplorer.html
    mujMail http://www.mujmail.org/
    menstral http://menstral.net/
    operaMini http://www.opera.com/mini/
    FREE BOOK READER FOR MOBILE PHONES BY TEQUILACAT (z jakéhokoliv textu vytvoří java aplikaci, která nedělá nic jiného, než že umožňuje číst knihu - váš text - pamatuje si, kam user dočetl atd... parádní věc!) http://tequilacat.org/dev/br/index-en.html
    web, kde vycházejí dobré rady na téma organizace času http://www.mitvsehotovo.cz/
           

    Hodnocení: 88 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    27.12.2008 00:11 helb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Perfektní plánování

    pouhých 5 (slovy 5!!) zásilek

    :D

    27.12.2008 01:29 CandySan | skóre: 11 | blog: bonzacek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Perfektní plánování

    jo! to sem zaperlil :-D

    Josef Kufner avatar 27.12.2008 00:18 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Perfektní plánování
    Pěkný povídání ;-)

    Co si myslíš o mail složkách Inbox, Sent a Trash, které jsou obvykle defaultní a mnohdy se s nimi ani nedá hnout? Já se ustálil na tom, že Sent je blbost a mám vše v Inbox.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    27.12.2008 01:39 CandySan | skóre: 11 | blog: bonzacek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Perfektní plánování

    Muj (novy) nazor je, ze inbox ma byt vzdy prazdny a nikdy by se mi nemelo stat, ze odchazim od mailu a vedome tam zanechavam nezatridenou zpravu.

    Trash mi nijak nevadi a nikdy jsem ho neresil. I kdyz resil... kdyz jsem mazal tuny hnoje a cele to nejak bylo loudave, tak mi doslo, ze ty tuny hnoje se nemaou, ale kopiruji do trashe :-) To mi v tu chvili vazne vadilo :-) Nestava se mi vsak, ze bych neco smazal omylem, ale mam take nastaveno at se trash smaze sam pri ukonceni klienta, takze trash mi nevadi.

    Vse v Sent silazuju jak magor. Dokonce nastavuju vsechny klienty tak, aby pouzivali jednu sent schranku pro odeslanou postu. Mam pocit, ze kdyz chci zjistit zda jsem neco vazne odeslal nebo ne, tak ze to najdu v odeslane poste nehlede na to z jakeho mailu jsem to poslal - vse smeruje do jednoho. Je ale fakt, ze jisto sem nemel v dobach, kdy jsem mel v poste hnuj, ted mam jisto, ze co visi v ASAPu, nebo v ON_HOLD, to vyrizeno neni a vim,ze pres to vlak nejede. Mozna ze uz nepotrebuju synchronizovat slozku sent, ale zatim ji nepouzivam (jen existuje a sama od sebe se plni) a tak mi zatim nijak neskodi a zatim ji neresim...

    Jinak ja mam vse v archivu.

    Josef Kufner avatar 27.12.2008 02:29 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Perfektní plánování
    Aha, no já do Inboxu sypu úplně všecko vyjma rss čtečky, mail listů a věcí co generují počítače. Inbox přímo nepoužívám, ale mám v evolutionu složku vyhledávání, která shrnuje všechny inboxy dohromady (odděluju jen osobní/školní/pracovní, takže mám takové složky 3 + ty mail listy a spol.). Pravidlo pro tohle vyhledávání je tam prosté: Nepřečténé nebo Důležité (vykřičníček u zprávy) nebo novější několika hodin (nevím přesně kolik). Výsledkem vyhledávání jsou celá vlákna, která obsahují vyhovující zprávu.

    Takže když přijde mail, přečtu ho a pokud vyžaduje další pozornost, dostane vykřičníček. Pokud nevyžaduje, nic nedostane a za chvilku mi sám zmizí z očí.

    Důležitost neřeším -- pokud to jde odložit na zítra, odložím to na pozítří a pokud ne, tak to buď udělám hned nebo to označím jako nepřečtené a tím se tomu dostane velmi brzy pozornosti znovu. Jinak to celé funguje jako LIFO.

    Občas se mi stane, že je potřeba udělat něco v jiném pořadí a to se pak řeší kusem papíru se seznamem, ale to je celkem výjimečná situace.

    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    27.12.2008 02:47 CandySan | skóre: 11 | blog: bonzacek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Perfektní plánování

    Takove pokusy tu byly taky. Nerikam, ze je to spatny, kdybych to dotahnul dal, mozna by to fungovalo, ale ted si rikam, ze v jednoduchosti je sila a nejsem zavisly na klientovi - teda musi umet imap slozky.

    fabian avatar 27.12.2008 00:47 fabian | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Perfektní plánování

    Clanek mi prijde dost neprehledny (ale mam v sobe par sklenicek vina;) - autor si asi hezky vsechno ujasnil:). Kazdopadne je pro mne prinosny, protoze jsem taky uz vyzkousel spousta todo aplikaci do mobilu, snazil jsem se i synchronizovat s notebookem atd. V mailu mam taky megabordel..

    Asi se do toho zas pustim a ozkousim neco z doporucovaneho. Takze diky za clanek:)

    hikikomori82 avatar 27.12.2008 00:48 hikikomori82 | skóre: 18 | blog: foobar | Košice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Perfektní plánování
    tl;dr

    dospel som do stadia ze mam vlastnorucne naprogramovany todo list a v nom (v praci) cca 800 uloh, 250 nedokoncenych, z nich asi 20 kritickych, vsetko za posledne 3 roky, ale v novom roku sa na to chcem vrhnut
    Josef Kufner avatar 27.12.2008 02:31 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Perfektní plánování
    To jako že to smažeš a začneš znovu? ;-)
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Josef Kufner avatar 27.12.2008 02:39 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Perfektní plánování
    Btw, tohle mi připomíná téma velmi blízké: Nějaké novinky na obzoru? KDE PIM (Kontact) z KDE 4 s Akonadi je hezký, ale vééélmi nezralý.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    27.12.2008 11:00 alfonz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Perfektní plánování

    jaký máte problém s Evolution? je jasné, že není pro KDE, ale i tak si myslím, že je to jediné co se dá bez problému používat a nepřipadá  mi, že by byl nenažraný...

     

    a spojit ho s dalším app není problém, vzhledem k tomu, že je pluginovatelný a určený pro groupware

    Josef Kufner avatar 27.12.2008 12:31 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Perfektní plánování
    Má děsně zprasený kalendář. Naklikat do toho rozvrh je utrpení. Nenažranost se v poslední době zlepšila, ale i tak si veme celkem dost. Bohužel jsem zatím nic lepšího nenašel a tak ho používám.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    27.12.2008 13:46 Dawix | skóre: 2 | blog: biokzvasty | ČB a Linz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Perfektní plánování
    Mě bohatě stačí aplikace calcurse kterou pouzivam na dlouhodobější plánování. Jinak na zbytek vystačím s kalendářem co je na SE K770i, kde mám jeste operaMINI a bombus Jako mailclient používám Operu.

    Článek je zajímavý, ale mě by asi dělalo problém si vše takhle třídit. Co jde se snažím udělat co nejdříve (cca do 1-2 dnů a co je na delší dobu, to si až teprve zapisuju :-) (nejprve do mobilu a důležitější věci až pak do počítače)
    Thats not a bug its a feature :-)
    27.12.2008 15:54 rane | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Perfektní plánování

    OMG, to je brutálne dlhé! To čítať nebudem!

    Jan Drábek avatar 27.12.2008 17:19 Jan Drábek | skóre: 41 | blog: Tartar | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Perfektní plánování
    Dokonalé není to k čemu už nemůžeme nic přidat, ale to od čeho nemůžeme nic odebrat.

    Já takováto řešení nepoužívám, velice brzy bych skončil v psychiatrické léčebně.
    01010010 01000101 01010000 01101100 01001001 00110010 01000100 01100101 01010110
    27.12.2008 18:12 CandySan | skóre: 11 | blog: bonzacek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Perfektní plánování

    V tomto se Raymond samozrejme nemyli.

    Otazkou je co odebirame..? ...ci pripadne ceho se to potrebujeme zbavit..?

    28.12.2008 01:58 MaFy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Perfektní plánování

    Zajímaví článek. V práci používáme MS Wind*ws, takze se mi osvědčilo spojení MS Outlook, MS Windows mobile a oboje jeste synchronizovano s Google Calendar. Funguje to vyborne. A co se tyce mailu, tak vykricnicek, nebo okamzite zapsani do diare to jisti.

    MaFy

    28.12.2008 03:51 CandySan | skóre: 11 | blog: bonzacek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Perfektní plánování

    s windows mobile je zasadni problem s tim, ze po automatickem pripojeni winmobilu do internetu se jiz jaksi neodpoji sam. Takze mi to do rana vymlatilo baterku a widle se zcela vyradily z provozu.

    synchronizace mobilu s pocitacem je zcela nevyhovujici a neosvedcila se, protoze kdyz to zapomenu udelat, tak ta data nejsou synchronizovana a cele to potom vubec nefunguje bez me pozornosti a cele planovani se pak zhrouti. Podstatne je, ze ja pro to nic delat nebudu - na to mam mit stroje! Kdyz to MS neumi, tak jsem se poohlednul jinde.

    vykricnicek v mailu byl duvodem nefunkcnosti takove metody u me, protoze ty maily postupne propadavaji kamsi dolu (ani filtry to neresily - filtr na "zobraz dulezite" kdyz uz to zastaralo atd... tohle pro vytizeneho cloveka neni) mezi maily, ktere nechci mazat.

    maloktery mail by bylo vubec mozne zapsat do diare - mozna tak maximalne "schuzka tehdy a tehdy", ale to resi pozvanka a ta se automaticky zapise do mobilu pote co ji odsouhlasim - a to vse aniz bych hnul prstem - proste samo.

    Tedy to reseni s windowsama nemuze fugovat pokud je ve hre windows mobile - to jsem bohate testoval (jeste hodne dlouho po mem zapisku zde v bogu - dokonce jsem nakoupil i spoustu softu,ale windows mobile me zradily uz tim,ze nepoznaji vlastni sit od roamingu a ze se neodpojuji z netu - ostatni prusery uz jsem scital jen ze zajmu a pak jsem widle hodil do kose z nezajmu - narval jsem do toho dost a byl to podvod majkrosoftu! :-( ).

    28.12.2008 12:19 MaFy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Perfektní plánování

    Tak to je tvoje zkušenost. To že se neodpojí od internetu mi nevadí, protože mi to alespoň stále kontroluje mail a ja to stejne kazdy vecer pripojuji k pc, takze se to i nabije. Jinak ja vlastne ani nepotrebuju synchronizovat s pocitacem. Mam outlook spojen s Google calendar a i muj Win mobile stroj, take se muzu synchronit pres google a pocitac nepotrebuji. Kazdopadne kazdemu vyhovuje neco jineho. Ja jsem celkem spokojeny, i kdyz je to od MS. No a mail....nevym, nikdy jsem nepotreboval nejak extra schovavat mail...pokud to byla schuzka, tak si ji ulozim, pokud info o nejakem projektu, tak jsem to potrboval jen dokud nezkoncil. Ale to je taky u kazdeho clovicka jine...Takze ja jsem spokojeny.

     

    MaFy

     

     

    28.12.2008 12:32 CandySan | skóre: 11 | blog: bonzacek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Perfektní plánování

    To je dobre a neradbych se tvaril, ze ti to chci vzit :-) Jen je u mne jeste prilis cerstva ta bolestiva vpominka jak mne majkrosoft podvedl, tak jsem malinko vylit... sorry

    28.12.2008 23:38 MaFy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Perfektní plánování

    V pohode :-) Taky uz jsem ho chtel nekolikrat zrusit. Vyborny je treba kdyz tyden implemetnujes aplikaci na MS server a v patek se rozhodne ze spadne a veme s sebou veskera data. To pak mam chut rozmlatit ten nebohy hardware...Takze chapu...;-)

    MaFy

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.