abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    dnes 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    dnes 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    KDE Plasma 6
     (71%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 692 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Pomoc Linuxu

    6.9.2007 12:16 | Přečteno: 1104× | Pomoc komunite a nové rady a typy | poslední úprava: 6.9.2007 12:24

    Ahojte, nedávno som vyhadzoval zo skrine staré niekoľko ročné, no aj niekoľko mesačné linux distribúcie ako ubuntu, či opensuse a vyhadzovať do koša sa mi vonkoncom nechcelo. A prišiel som na jednu fintu, ako si odlahčiť na srdci a aj pomôcť Linuxu. Urobil som v reálnom svete susedom v reálnej poštovej schránke, ktorá bola kúpená asi špecializovanom železiarstve či kuchenke SPAM. Áno, jednoducho som anonymne podaroval dúfajúc, že táto snaha prinesie svoje ovocie. Ubuntu bola ešte zo serie shipers s orginlnou podtlačou a balom, takže snáď neskončil niekde na smetisku, ale niekde na poličke a možno sa mi rodí sused, ktorý v budúcnosti bude potenciálny vážny záujemca o tento systém. Po mesiaci som nepočul, že by na tútu aktivitu sa niekto sťažoval v paneláku, a ani som nenašiel niekde na chodbe rozhodené média, takže vyzerá to, že to bude úspešná snaha. Čo sa týka ešte podpory Linuxu, bolo by dobré, keby sa všetci tvorcovia webu snažili dávať na javo Linuxákom, ktorý používajú tvz. dualboot, že používanie nelegálného softwaru, je nezákonne a nemorálne je, aby takto zmýšlajúci človek využíval Linux, pretože práve cracknutý soft podporuje rozširovanie a udržiavanie pozícií na trhu práve nebezpečného microsoftu pre opensource komunitu, čo potvrdil aj Bill Gates s tvrdením, že pirátstvo mu vlastne pomohlo k postaveniu byť na čele monopolu. Našťastie už ani chudobný študenti nepotrebujú cracknutý MS office, veď Openoffice či koffice je zadarmo, takže myslím je na čase dať to ľuďom pocítíť a bojkotovať crackerov a presviedčať ich na pomoc pre opensource platformu, pretože hlavy na to majú :) . Prosím preto o pomoc a nové myšlienky, myslím, že toto je najlepšia cesta boja proti marketingu a nekalým praktikám Microsoftu. Pošlite tento odkaz svojím priateľom a známym, preložte to aj do iných jazykov a pod. P.S.: Troška som bol inšpirovaný konšpiračnou teoriou americkej politiky a boja proti nej. Ameriku nemusím, nech žije inteligentná Europa.        

    Hodnocení: 29 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    svido avatar 6.9.2007 12:29 svido | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    Presne tento zpusob zbavovani se nechteneho, nemam rad. Ja to nechci, takze to nacpu nekomu do schranky a jeste k tomu anonymne. Hmm...

    To, ze jsi nevidel po baraku rozlamane "darovane" CD ci DVD nic neznamena. Mel jsi prohledat popelnice. 99% z nich stejne skoncilo v kosi. Lide si jen proste mysleli, ze je to zase nejaka SPAM posta.

    Take nechapu, proc bych, jako programator mel nekomu na svych strankach vnucovat Linux. Nehlede na to, ze vestsina, resp. zadny (zatim jsem na nikoho takoveho nenarazil) zakaznik nechce na svych strankach zbytecnou reklamu.

    To co pises o (kill) Billovi je mozna pravda, ale budme radi za to, ze Linux pouzivaji v podstate jen nadsenci a lide, kteri o nej maji zajem. Predstav si, ze by se to Linuxu zacala navazet podobna firma jako je M$ nebo nedej boze, zacala si ho pretvaret k obrazu svemu, coz je (kill) Billova specialita... :-( Vis jak by za nedlouho svet Linuxu vypadal? Jako stara zumpa, tedy presne jako platforma M$ Wilde (Jeho)Vista. Jsem se stavem spokojen. Sice me nekdy trosku rozciluje nedotazenost nekterych aplikaci, ale radeji i to obetuji, nez aby Linux byl takovy jako Widle.
    Filip Dominec avatar 6.9.2007 12:46 Filip Dominec | skóre: 10 | blog: GetTheTrueFacts
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    Myslím, že by bylo velmi dobře, kdyby Linux začala šířit nějaká firma tak, jako MS šíří Windows. Jeho rozšířením by vznikl velmi žádoucí stav, kdy byste si mohl zaplatit za profesionálně podporovanou (a pravděpodobně odpudivě přeplácanou) verzi, nebo zůstat u používání distribucí, které jsou free jako řeč či kus piva, a byl byste stále kompatibilní s ostatními. Konečně, poprvné v historii IT, by pořádně začal fungovat kapitalismus. Současný stav mi přijde dosti podobný komunismu s centrálním řízením, cenzory (typu RH) a nezajímajícími se masami.
    Filip Dominec avatar 6.9.2007 12:34 Filip Dominec | skóre: 10 | blog: GetTheTrueFacts
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    Nedělal bych si moc velké iluze, že to sousedy přesvědčí. Přiznejme si, že pravděpodobně ani jednoho. CD vhozené do mailové schránky bych ve svém počítači nespouštěl. Navíc kdyby bylo bootovací...

    Nevím, jestli je fér tak hromadně zavrhovat USA, narozdíl od konspiračních teorií. Zdá se mi, že u nás v Evropě máme sklony se na ně dívat trochu svrchu...
    svido avatar 6.9.2007 12:34 svido | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    A propo: tuto je jako co za blabol:
    > ...bolo by dobré, keby sa všetci tvorcovia webu snažili dávať na javo Linuxákom, ktorý používajú tvz. dualboot, že používanie nelegálného softwaru, je nezákonne a nemorálne je, aby takto zmýšlajúci človek využíval Linux...

    Co by melo byt na dual-boot nelegalniho? Ja mam napr. na stolnim PC jak Gentoo, tak Widle. Widle mam normalne legalne a veskery SW, ktery je pod nimi instalovany (pouze hry) je POUZE legalni. Nechapu co na tom vidis spatneho.

    Nemel bys papouskovat to co reknou jini. Mel by jsi mit svuj vlastni nazor a pokud ho nemas, tak si nhech poradit.
    6.9.2007 12:49 atirage21 | skóre: 10 | blog: attila
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    na dualboote nevidím nič špatného, išlo mi skôr o tých, ktorý majú linux a na čierno si torrentia rôzne win aplikácie či samotný windows.
    Dalibor Smolík avatar 6.9.2007 12:36 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    Tak já nevím. Dávat někomu starší distribuci může být kontraproduktivní. Co když ten člověk má nový hw, na kterém mu nemusí řada věcí fungovat. Zjistí, že je mu to nanic a o Linuxu si pomyslí své. Již nebude zkoumat, jak má starou distribuci a jak staré železo. Spíš je účinnější někomu ukázat, jak to funguje, jaké to má výhody apod.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    6.9.2007 12:51 atirage21 | skóre: 10 | blog: attila
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    Išlo mi skôr o to, že načo zahodiť niečo, čo sa roky vyvíjalo, aj keď možno je pre mňa ako Linuxáka zastaralé, pre iného aspoň dá tu možnosť vidieť Linux zadarmo, má to skôr autoedukčnú funkciu.
    6.9.2007 12:50 skeptik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    Házet někomu do schránky nevyžádanou poštu je neslušnost... A naprosto neúčinnná, až kontraproduktivní btw.
    6.9.2007 12:56 atirage21 | skóre: 10 | blog: attila
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    Co myslíš aký je rozdiel medzi používateľom linuxu a používateľom Windowsu. Ten Linuxák, vieže nejaký ten windows existuje, ..no ten windowsák o linuxe len počul, a možno si myslí boh vie čo. Ako som napísal rozdal som orginálne ubuntu mdia, ktoré majú mimochodom podtlač a aj obal s krátkym popisom a požiadavkami na pc. Vy by ste fakt mali to srdce vyhodiť von oknom, tú niekoľko ročnú evolučnú prácu vývojárov ?
    svido avatar 6.9.2007 13:47 svido | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    To Dalibor Smolik: Kdyz se nad tim zamyslim, mas pravdu. Stary OS je docela problem, kvuli novemu HW...

    To atirage21: Nelze zapominat na to, ze vetsina BFU nezajima nic jineho nez jsou Widle. A pokud by uz byli na urovni, ze by se zajimali o neco jineho nez je M$, tak pro prvni instalaci je v podstate nutne aby si OS osahal HW sam a take naistaloval potrebne drivery. Pak se teprve muze dany BFU zacit zajimat, jak vlastne Linux funguje a zacit ho ladit. Pokud mu nebude na novem PC se starym Linuxem fungovat skoro nic, tak automaticky oznaci Linux za spatny OS a uz se o nej nikdy nebude zajimat, coz muze byt ve finale spise kontraproduktivni.

    A co se tyce nelegalnosti Widli a warezu, tak to tu stejne nevyresime. Lidi co chteji pouzivat ilegalni SW ho budou pouzivat dal, i kdyz jim o tom budes kazat... To by musel ten SW stat opravdu par korun. Ale kdyz M$ Widle (Jeho)Visty + M$ Oppice 2007 stoji mozna vice nez cely novy PC, tak si to proste lidi nekoupi. Jadro pudla je proste jen v penezich.
    Dalibor Smolík avatar 6.9.2007 14:52 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    Ale kdyz M$ Widle (Jeho)Visty + M$ Oppice 2007 stoji mozna vice nez cely novy PC, tak si to proste lidi nekoupi. Jadro pudla je proste jen v penezich.
    No, když si někdo kupuje nový PC, lze to pořídit za dost nízkou cenu. Viděl jsem leták na sestavu Dual Core, 250 GB HDD, 1 GB RAM, Vista Home Premium, 19" LCD monitor, laserovou tiskárnu a čtečku karet pod 20 tis. Kč včetně DPH. To je dost lákavá nabídka.
    Jinde zase mají MS Office OEM s novým strojem kolem 4 tis. Kč ..Tohle řada BFU do nové sestavy klidně investuje ...
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    svido avatar 6.9.2007 15:30 svido | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    Za 20tis. s tiskarnou, (Jeho)Vistami? Hmm, to musi byt slusne vybehovy typ a nic moc kvalitniho, ale to je vedlejsi.

    Jasne, ale i tak je to furt u M$ Oppice cca 1/5 ceny PC. Spise jsem to myslel tak, ze pokud by to stalu napr. 1/100 prumerneho noveho PC, dejme tomu cca 500,- tak si 95% lidi M$ koupi legalne.
    Dalibor Smolík avatar 6.9.2007 15:55 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    Jen pro zajímavost, leží mi na stole leták: nabídka Makro, AMD Athlon X2 4000+, 1GB DDRII, HDD 250 GB, DVD+/-RW, NVIDIA GeForce 6100 - 250 MB int, čtečka karet, 4x USB, LAN .. k tomu LCD 20" monitor LG, hybridní TV tuner analog/digital, řada sw, stolní mikrofon, webcam, MS Windows Vista Premium. Cena je 19999 bez DPH. Pravda je, že tady tiskárna v ceně není.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    svido avatar 6.9.2007 16:01 svido | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    Me Makro prislo take. Ale tam bych PC rozhodne nekupoval...

    AMD Athlon X2 4000+ - low end CPU,
    1GB DDRII - dnes min. 2G, nebo rovnou 4G,
    HDD 250 GB - dnes min. 2x 250G,
    GeForce 6100 - very low end (ani jsem netusil, ze se jeste prodava) LCD 20" monitor LG - kvalita LCD firmy LG je nula (mel jsem v praci a behem 1 tydne sel ze stolu a koupil jsem 24" NEC)

    Za tu cenu je to hodne drahy LOW END PC.
    Dalibor Smolík avatar 6.9.2007 16:04 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    No, já počítače kupuji také jinde, ne v Makru. Ale kolik lidí, kteří nemají slušný přehled o komponentách compu se nechá zlákat?
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    svido avatar 6.9.2007 17:44 svido | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    Jejich asi hodne, tech kteri tomu moc nerozumi. Ale nejak nam ta diskuze ujela uplne jinam...
    Dalibor Smolík avatar 7.9.2007 01:36 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    Ne zas tak úplně - řeč byla o marketingu a možnostech rozšiřování Linuxu. Chtěl jsem říci,že sázet na to, že produkty Microsoftu jsou příliš drahé, je ošidné. MS umí nastavit cenu tak,aby se drápkem zachytil a už nepustil. Proto se propagace Linuxu musí zaměřit i jinými směry, než jen porovnávání cena/výkon ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    6.9.2007 18:59 atirage21 | skóre: 10 | blog: attila
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    Zdravím Vás páni,

    Veľmi sa mi páči, že je taká návštevnosť môjho prvého blogu na tomtom webe. Dosť ma potešila iniciatíva nadšencov, ktorý sa hneď pustili do adminov, keď uzamkli môj typ na spôsob rozširovania a podpory linuxu v najbližšom okolí, hned nato, ako som sa sklamal na tom tom webe, že neexistuje sloboda prejavu vo fóre, kde by sa dalo diskutovať a admin zbytočne robí mantinely, kde ani nemajú byť a tým ochudobňuje komunitu o poriadnu diskusiu. Blog určite nieje miesto na diskusiu, ale práve fóra kde má prebiehať interaktívna diskusia na danú tému. Všetkým zúčastnením ďakujem za svoj názor a snáď sa tento web bude do budúcna zlepšovať.

    S pozdravom

    Attila Tóth
    7.9.2007 01:51 Dusan | skóre: 23 | blog: Moje_trable_s_internetom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    To vážne.? Predsa to nerobíš každí deň no nie. tj neposielaš spam v miliónoch a každému človeku aspoň 2 razy denne. Nechápem. Aj tak by sa nasrali a vyhadzovali tie CD automaticky.

    No až na to že tie cd skončia možno na smetisku. Ale samozrejme je tu stále možnosť, že neskončia na smetisku. :-)
    7.9.2007 12:30 Attila
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    Ste to pochopil. Dík
    7.9.2007 14:37 Dusan | skóre: 23 | blog: Moje_trable_s_internetom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    Poslal som mail na NRSR ohľadne ich živého vysielania:

    Zdravím,

    viem že s tým ste už mali problémy. Ale vysielať video cez real plyer, tiež nie je riešenie. /je to proprietárny formát, ktorý napríklad neprehrám v 64bit linuxu. Samozrejme sa to dá riešiť ale je to problém./

    Naozaj vhodné riešenie by bolo použiť čisto open source riešenie nezaťažené licenciami, alebo dvojité riešenie ako napríklad Slovak rádio.

    Viď.

    http://www.rozhlas.sk/inetportal/2007/index.php?lang=1&stationID=0&page=livestream

    a

    http://www.rozhlas.sk/inetportal/2007/index.php?lang=1&stationID=0&page=faq#zv

    Ako riešenie vidím projekt http://xiph.org/

    Ak si všimnete je tam vysielací server Icecast a video kodeky theora a zvukové kodeky Vorbis. To jest, nie je problém s licenciou a na linuxu ani bsd s tým naozaj nebude problém. Pre uživaťelou MSWindows sa dá odkaz na VLC alebo mplayer prehrávače videa a ani s tým nebude problém. Keďže ste verejnoprávna s organizácia mohli by ste sa nad tým vážne zamyslieť a napríklad aj nad používaním ODF ako výmenným textovým dokumentom.

    Za kladnú odozvu Vám vopred ďakujem.
    7.9.2007 14:42 Dusan | skóre: 23 | blog: Moje_trable_s_internetom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    No a toto my poslali. Neviem či som niečo postrčil dopredu ale to sa naozaj len uvidí či to neboli čisto PR keci.

    Vazeny pan Pavlik,

    Na Vas podnet zo dna 2. septembra Vam posielame stanovisko odboru informacnych technologii Kancelarie NR SR:

    "Dakujeme za stanovisko a zaujem pana Pavlika o sluzbu online vysielania rokovani NR SR. Tak ako jemu, ani nam nie je lahostajna otazka zvolenej koncepcie a jej naslednej technickej realizacie. Prave z tohto dovodu bol zvoleny taky format, ktory mozno prevadzkovat multiplatformovo vo vacsine u nas pouzivanych operacnych systemov s cielom nediskriminovat, ale ani jednostranne nepreferovat pozivatelov ziadneho z nich. Vysledkom bolo riesenie na baze formatu Real Media, vzhladom na podporu prehravania tohto formatu vo viacerych operacnych systemoch.

    Vzhladom na velky rozvoj Internetu a technologii s nim suvisiacich, vsak momentalne prevadzkovane riesenie nepovazujeme za trvale a nemenne. Situaciu so zameranim na prevadzkovanie video archivov na Internete neustale monitorujeme a snazime sa pouzivatelom do buducna poskytnut co mozno najaktualnesiu technologiu sprestredkujucu rokovanie NR SR na Internete. Najnovsie technologie su vsak casto v protiklade s nasim zamerom nikoho nediskriminovat, ani jednostranne nepreferovat malo rozsirene riesenia alebo riesenia vylucne viazane na jedno prostredie.

    Vysledkom analyzy bude predpokladam riesenie, pri ktorom bude mat pouzivatel moznost volby medzi viacerymi formatmi. Aj ked sa momentalne javi najefektivnejsie k sucasnemu formatu pridat este jeden z formatov Windows Media, Vami navrhovana moznost rozsirit ponuku o dalsi format (alebo cele riesenie) na baze Open Source rieseni je tiez zaujimava a odbor IT sa takymto pristupom bude tiez dosledne zaoberat."

    S pozdravom

    Mgr. Darina Jahelková

    Oddelenie komunikácie s médiami a verejnosťou

    Kancelária Národnej rady SR

    Námestie A. Dubčeka 1

    812 80 Bratislava

    Tel: +421 2 5972 2460

    Fax: +421 2 5441 9529

    Web: www.nrsr.sk
    8.9.2007 14:06 Attila
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomoc Linuxu
    si frajer :)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.