Immich byl vydán v první stabilní verzi 2.0.0 (YouTube). Jedná se o alternativu k výchozím aplikacím od Googlu a Applu pro správu fotografií a videí umožňující vlastní hosting serveru Immich. K vyzkoušení je demo. Immich je součástí balíčků open source aplikací FUTO. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí AGPL-3.0.
Český telekomunikační úřad vydal zprávy o vývoji cen a trhu elektronických komunikací se zaměřením na rok 2024. Jaká jsou hlavní zjištění? V roce 2024 bylo v ČR v rámci služeb přístupu k internetu v pevném místě přeneseno v průměru téměř 366 GB dat na jednu aktivní přípojku měsíčně – celkově jich tak uživateli bylo přeneseno přes 18 EB (Exabyte). Nejvyužívanějším způsobem přístupu k internetu v pevném místě zůstal v roce 2024 bezdrátový
… více »Raspberry Pi OS, oficiální operační systém pro Raspberry Pi, byl vydán v nové verzi 2025-10-01. Přehled novinek v příspěvku na blogu Raspberry Pi a poznámkách k vydání. Jedná o první verzi postavenou na Debianu 13 Trixie.
Byla vydána nová verze 4.6 svobodného notačního programu MuseScore Studio (Wikipedie). Představení novinek v oznámení v diskusním fóru a také na YouTube.
Společnost DuckDuckGo stojící za stejnojmenným vyhledávačem věnovala 1,1 milionu dolarů (stejně jako loni) na podporu digitálních práv, online soukromí a lepšího internetového ekosystému. Rozdělila je mezi 29 organizací a projektů. Za 15 let rozdala 8 050 000 dolarů.
Svobodný multiplatformní herní engine Bevy napsaný v Rustu byl vydán ve verzi 0.17. Díky 278 přispěvatelům.
Bylo vydáno openSUSE Leap 16 (cs). Ve výchozím nastavení přichází s vypnutou 32bitovou (ia32) podporou. Uživatelům však poskytuje možnost ji ručně povolit a užívat si tak hraní her ve Steamu, který stále závisí na 32bitových knihovnách. Změnily se požadavky na hardware. Leap 16 nyní vyžaduje jako minimální úroveň architektury procesoru x86-64-v2, což obecně znamená procesory zakoupené v roce 2008 nebo později. Uživatelé se starším hardwarem mohou migrovat na Slowroll nebo Tumbleweed.
Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) ve spolupráci s Národní rozvojovou investiční (NRI) připravuje nový investiční nástroj zaměřený na podporu špičkových technologií – DeepTech fond. Jeho cílem je posílit inovační ekosystém české ekonomiky, rozvíjet projekty s vysokou přidanou hodnotou, podpořit vznik nových technologických lídrů a postupně zařadit Českou republiku mezi země s nejvyspělejší technologickou základnou.
… více »Radicle byl vydán ve verzi 1.5.0 s kódovým jménem Hibiscus. Jedná se o distribuovanou alternativu k softwarům pro spolupráci jako např. GitLab.
Společnost OpenAI představila text-to-video AI model Sora 2 pro generování realistických videí z textového popisu. Přesnější, realističtější a lépe ovladatelný než předchozí modely. Nabízí také synchronizované dialogy a zvukové efekty.
Za tip dík. Možná na to někdy mrknu.
Není problém. Ramen je v podstatě to co se prodává v pytlících po všelijakých Vietnamcích.To co je v instantních polívkách je humus. Vietnamci mají nějaké svoje vlastní polívky (myslím co vaří), ale nic moc mi to nepřišlo. Spousta vody, troška masa, trochu mono-zeleniny (asi dva druhy jen) a nudle bez nějaké speciální chuti. Oproti tomu za stejnou stovku uvařím doma celý hrnec bramboračky na tři dny a bude hustá skoro jak kaše. Já jinak u Vietnamců jím docela rád (k těm kde kupuju teď stačí jen přijít, kývnout, podat stravenky a už se mi to automaticky chystá a ještě mají hroznou radost, že jim nechám 5kč navíc aby mi nemuseli vracet :D), kuře po sečuánsku si tam dávám skoro obden.
Jestli myslíš to co čím se ládujou v Narutu, tak to GL protože už od pohledu je to práce tak cca na celý den s přípravou na den předchozí.Na Naruta jsem nikdy nekoukal. Nějak si mě to nedokázalo získat.
A jestli myslíš opravdový Ramen tak to přeju ještě víc štěstí, protože na výrobu už ti nestačí jen YouTubeMyslím opravdový Ramen, o tom je tak nějak skoro celý ten film :) Nechci ho dělat doma, dal bych si ho klidně někde v restauraci, pokud to bude s cenou do dvou stovek, nebo někde okolo.
Za tip dík. Možná na to někdy mrknu.Osobně se mi ten film dost líbil, i díky tomu, že nekončí klišovitě. Je to taková lehce smutná, milá komedie o vaření Ramenu, která člověku zvedne náladu.
No ono na Pho to chce zajít někam, kde ho umí udělat (Praha Jiřák, jeden stánek v Holešovicích, slušný dělají i v Modrém Zubu). Proti bramboračce samozřejmě vodové bude, ale to je stejné, jako si stěžovat na hovězí vývar. Podstatný je u něj právě ten vývar a jeho ochucení.Není problém. Ramen je v podstatě to co se prodává v pytlících po všelijakých Vietnamcích.To co je v instantních polívkách je humus. Vietnamci mají nějaké svoje vlastní polívky (myslím co vaří), ale nic moc mi to nepřišlo. Spousta vody, troška masa, trochu mono-zeleniny (asi dva druhy jen) a nudle bez nějaké speciální chuti. Oproti tomu za stejnou stovku uvařím doma celý hrnec bramboračky na tři dny a bude hustá skoro jak kaše. Já jinak u Vietnamců jím docela rád (k těm kde kupuju teď stačí jen přijít, kývnout, podat stravenky a už se mi to automaticky chystá a ještě mají hroznou radost, že jim nechám 5kč navíc aby mi nemuseli vracet :D), kuře po sečuánsku si tam dávám skoro obden.
Myslím opravdový Ramen, o tom je tak nějak skoro celý ten film :) Nechci ho dělat doma, dal bych si ho klidně někde v restauraci, pokud to bude s cenou do dvou stovek, nebo někde okolo.No já bych ho doma někdy klidně zkusil. Jinak jediný ramen bar v Praze je asi Kitchen, ale vlastní zkušenost nemám.
No já bych ho doma někdy klidně zkusil.+1. Nevím jak komu ale mě tohle exotické jídlo přijde šíleně předražené (a to i v domvině), přitom co do ingrediencí je téměř zdarma a ještě docela trvanlivé. Jedině doma…
+1. Nevím jak komu ale mě tohle exotické jídlo přijde šíleně předražené (a to i v domvině), přitom co do ingrediencí je téměř zdarma a ještě docela trvanlivé. Jedině doma…No já je měl posledně v Düsseldorfu a nijak předražený (samozřejmě vzhledem k německým cenám) mi nepřišly. Takže dá se i mimo domov. I když uznávám, že konkrétně tohle je trochu z ruky...
+1. Nevím jak komu ale mě tohle exotické jídlo přijde šíleně předražené (a to i v domvině), přitom co do ingrediencí je téměř zdarma a ještě docela trvanlivéA tak to zas ne že by nebylo. Ale zase to nechci jíst každý den, když ani nevím, jestli mi to bude chutnat.
ČESTMÍR VAVŘENA
VÝROBA ŽITNÉHO CHLEBA
Poznámky o žitné mouce, jejím skladováni, vedeni kvasů, zpracování těsta, pečení a hodnocení chleba
Praha 1951
Bohužel, jak už jsem řekl minule, pečení v troubě není nic moc. Spotřebuje to spoustu času, spoustu energie a stejně za víkend o moc víc než dva bochníky neuděláš (to v baráku většinou když je to ještě voňavé nevydrží ani do pondělka). Taky na to mám řešení. Viz příloha. Nechal jsem si nacenit materiál na stavbu a vyjde to na něco málo přes 20k,-Kč i s DPH. Bohužel to nemám kde mít, jinak už by to dávno stálo. V tom by se dali dělat věci.
Tiskni
Sdílej: