Americký výrobce čipů Intel propustí 15 procent zaměstnanců (en), do konce roku by jich v podniku mělo pracovat zhruba 75.000. Firma se potýká s výrobními problémy a opouští také miliardový plán na výstavbu továrny v Německu a Polsku.
MDN (Wikipedie), dnes MDN Web Docs, původně Mozilla Developer Network, slaví 20 let. V říjnu 2004 byl ukončen provoz serveru Netscape DevEdge, který byl hlavním zdrojem dokumentace k webovým prohlížečům Netscape a k webovým technologiím obecně. Mozille se po jednáních s AOL povedlo dokumenty z Netscape DevEdge zachránit a 23. července 2005 byl spuštěn MDC (Mozilla Developer Center). Ten byl v roce 2010 přejmenován na MDN.
Wayback byl vydán ve verzi 0.1. Wayback je "tak akorát Waylandu, aby fungoval Xwayland". Jedná se o kompatibilní vrstvu umožňující běh plnohodnotných X11 desktopových prostředí s využitím komponent z Waylandu. Cílem je nakonec nahradit klasický server X.Org, a tím snížit zátěž údržby aplikací X11.
Byla vydána nová verze 6.18 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Nově se lze k síti Tor připojit pomocí mostu WebTunnel. Tor Browser byl povýšen na verzi 14.5.5. Thunderbird na verzi 128.12.0. Další změny v příslušném seznamu.
Meta představila prototyp náramku, který snímá elektrickou aktivity svalů (povrchová elektromyografie, EMG) a umožňuje jemnými gesty ruky a prstů ovládat počítač nebo různá zařízení. Získané datové sady emg2qwerty a emg2pose jsou open source.
Byla vydána (𝕏) nová verze 25.7 open source firewallové a routovací platformy OPNsense (Wikipedie). Jedná se o fork pfSense postavený na FreeBSD. Kódový název OPNsense 25.7 je Visionary Viper. Přehled novinek v příspěvku na fóru.
Před 40 lety, 23. července 1985, společnost Commodore představila první počítač Amiga. Jednalo se o počítač "Amiga od Commodore", jenž byl později pojmenován Amiga 1000. Mělo se jednat o přímou konkurenci počítače Apple Macintosh uvedeného na trh v lednu 1984.
T‑Mobile USA ve spolupráci se Starlinkem spustil službu T-Satellite. Uživatelé služby mohou v odlehlých oblastech bez mobilního signálu aktuálně využívat satelitní síť s více než 650 satelity pro posílání a příjem zpráv, sdílení polohy, posílání zpráv na 911 a příjem upozornění, posílání obrázků a krátkých hlasových zpráv pomocí aplikace Zprávy Google. V plánu jsou také satelitní data.
Společnost Proxmox Server Solutions stojící za virtualizační platformou Proxmox Virtual Environment věnovala 10 000 eur nadaci The Perl and Raku Foundation (TPRF).
Byla vydána nová verze 2.4.65 svobodného multiplatformního webového serveru Apache (httpd). Řešena je bezpečnostní chyba CVE-2025-54090.
Za tip dík. Možná na to někdy mrknu.
Není problém. Ramen je v podstatě to co se prodává v pytlících po všelijakých Vietnamcích.To co je v instantních polívkách je humus. Vietnamci mají nějaké svoje vlastní polívky (myslím co vaří), ale nic moc mi to nepřišlo. Spousta vody, troška masa, trochu mono-zeleniny (asi dva druhy jen) a nudle bez nějaké speciální chuti. Oproti tomu za stejnou stovku uvařím doma celý hrnec bramboračky na tři dny a bude hustá skoro jak kaše. Já jinak u Vietnamců jím docela rád (k těm kde kupuju teď stačí jen přijít, kývnout, podat stravenky a už se mi to automaticky chystá a ještě mají hroznou radost, že jim nechám 5kč navíc aby mi nemuseli vracet :D), kuře po sečuánsku si tam dávám skoro obden.
Jestli myslíš to co čím se ládujou v Narutu, tak to GL protože už od pohledu je to práce tak cca na celý den s přípravou na den předchozí.Na Naruta jsem nikdy nekoukal. Nějak si mě to nedokázalo získat.
A jestli myslíš opravdový Ramen tak to přeju ještě víc štěstí, protože na výrobu už ti nestačí jen YouTubeMyslím opravdový Ramen, o tom je tak nějak skoro celý ten film :) Nechci ho dělat doma, dal bych si ho klidně někde v restauraci, pokud to bude s cenou do dvou stovek, nebo někde okolo.
Za tip dík. Možná na to někdy mrknu.Osobně se mi ten film dost líbil, i díky tomu, že nekončí klišovitě. Je to taková lehce smutná, milá komedie o vaření Ramenu, která člověku zvedne náladu.
No ono na Pho to chce zajít někam, kde ho umí udělat (Praha Jiřák, jeden stánek v Holešovicích, slušný dělají i v Modrém Zubu). Proti bramboračce samozřejmě vodové bude, ale to je stejné, jako si stěžovat na hovězí vývar. Podstatný je u něj právě ten vývar a jeho ochucení.Není problém. Ramen je v podstatě to co se prodává v pytlících po všelijakých Vietnamcích.To co je v instantních polívkách je humus. Vietnamci mají nějaké svoje vlastní polívky (myslím co vaří), ale nic moc mi to nepřišlo. Spousta vody, troška masa, trochu mono-zeleniny (asi dva druhy jen) a nudle bez nějaké speciální chuti. Oproti tomu za stejnou stovku uvařím doma celý hrnec bramboračky na tři dny a bude hustá skoro jak kaše. Já jinak u Vietnamců jím docela rád (k těm kde kupuju teď stačí jen přijít, kývnout, podat stravenky a už se mi to automaticky chystá a ještě mají hroznou radost, že jim nechám 5kč navíc aby mi nemuseli vracet :D), kuře po sečuánsku si tam dávám skoro obden.
Myslím opravdový Ramen, o tom je tak nějak skoro celý ten film :) Nechci ho dělat doma, dal bych si ho klidně někde v restauraci, pokud to bude s cenou do dvou stovek, nebo někde okolo.No já bych ho doma někdy klidně zkusil. Jinak jediný ramen bar v Praze je asi Kitchen, ale vlastní zkušenost nemám.
No já bych ho doma někdy klidně zkusil.+1. Nevím jak komu ale mě tohle exotické jídlo přijde šíleně předražené (a to i v domvině), přitom co do ingrediencí je téměř zdarma a ještě docela trvanlivé. Jedině doma…
+1. Nevím jak komu ale mě tohle exotické jídlo přijde šíleně předražené (a to i v domvině), přitom co do ingrediencí je téměř zdarma a ještě docela trvanlivé. Jedině doma…No já je měl posledně v Düsseldorfu a nijak předražený (samozřejmě vzhledem k německým cenám) mi nepřišly. Takže dá se i mimo domov. I když uznávám, že konkrétně tohle je trochu z ruky...
+1. Nevím jak komu ale mě tohle exotické jídlo přijde šíleně předražené (a to i v domvině), přitom co do ingrediencí je téměř zdarma a ještě docela trvanlivéA tak to zas ne že by nebylo. Ale zase to nechci jíst každý den, když ani nevím, jestli mi to bude chutnat.
ČESTMÍR VAVŘENA
VÝROBA ŽITNÉHO CHLEBA
Poznámky o žitné mouce, jejím skladováni, vedeni kvasů, zpracování těsta, pečení a hodnocení chleba
Praha 1951
Bohužel, jak už jsem řekl minule, pečení v troubě není nic moc. Spotřebuje to spoustu času, spoustu energie a stejně za víkend o moc víc než dva bochníky neuděláš (to v baráku většinou když je to ještě voňavé nevydrží ani do pondělka). Taky na to mám řešení. Viz příloha. Nechal jsem si nacenit materiál na stavbu a vyjde to na něco málo přes 20k,-Kč i s DPH. Bohužel to nemám kde mít, jinak už by to dávno stálo. V tom by se dali dělat věci.
Tiskni
Sdílej: