Byla vydána beta verze openSUSE Leap 16. Ve výchozím nastavení s novým instalátorem Agama.
Devadesátková hra Brány Skeldalu prošla portací a je dostupná na platformě Steam. Vyšel i parádní blog autora o portaci na moderní systémy a platformy včetně Linuxu.
Lidi dělají divné věci. Například spouští Linux v Excelu. Využít je emulátor RISC-V mini-rv32ima sestavený jako knihovna DLL, která je volaná z makra VBA (Visual Basic for Applications).
Revolut nabídne neomezený mobilní tarif za 12,50 eur (312 Kč). Aktuálně startuje ve Velké Británii a Německu.
Společnost Amazon miliardáře Jeffa Bezose vypustila na oběžnou dráhu první várku družic svého projektu Kuiper, který má z vesmíru poskytovat vysokorychlostní internetové připojení po celém světě a snažit se konkurovat nyní dominantnímu Starlinku nejbohatšího muže planety Elona Muska.
Poslední aktualizací začal model GPT-4o uživatelům příliš podlézat. OpenAI jej tak vrátila k předchozí verzi.
Google Chrome 136 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 136.0.7103.59 přináší řadu novinek z hlediska uživatelů i vývojářů. Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 8 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.
Homebrew (Wikipedie), správce balíčků pro macOS a od verze 2.0.0 také pro Linux, byl vydán ve verzi 4.5.0. Na stránce Homebrew Formulae lze procházet seznamem balíčků. K dispozici jsou také různé statistiky.
Byl vydán Mozilla Firefox 138.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a poznámkách k vydání pro vývojáře. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 138 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.
Šestnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 3. – 5. října 2025 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytvářejí všichni účastníci, se skládá z desetiminutových
… více »To spíš vidím trošku problém v tom že práškový neboli moučkový cukr se vylepšuje jakousi chemikálií aby se udržel práškový.Tak práškový cukr byl vždycky trochu chemicky dolaďovaný, ale nedávno se začaly dávat další přísady, aby ani nedělal hrudky, a některé ty protihrudkující cukry jsou opravdu hnusné.
Tak práškový cukr byl vždycky trochu chemicky dolaďovanýNení to pravda. Před rokem 1989 se protihrudkující látky používaly jen v některých cukrovarech (např. Praha - Modřany, Mělník), zatímco v jiných (Dobrovice, Hrochův Týnec) nikoliv. Poznalo se to často už na první pohled (nebo omak), protože neupravené cukry bývaly jeden velký šutr.
některé ty protihrudkující cukry jsou opravdu hnusnéPoužívá se obvykle buď amylin (upravený škrob), který je opravdu hnusný, nebo oxid křemičitý. Ten hnusný není, ale samozřejmě není ani rozpustný a člověk může zcela oprávněný pocit, že do toho cukru přisypali písek (což v podstatě tak je).
Já v tom nevidím rozdíl absolutně žádnýTak to nech koňovi, ten má větší hlavu...
Med vykousaný z panenské plástve toť nektar bohů.Běž se s tím vysrat a natoč radši pořádný pivo!
[...], má velký obsah minerálu a včely po něm mají sračku.To jako že pak udělají víc medu?
je bělený kostní moučkouNa kostní moučce je něco špatného? Tělo potřebuje vápník, ne?
Tiskni
Sdílej: