abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 17
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 786 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Kterak mobil Siemens C65 s počítačem synchronizovati

    3.5.2006 23:38 | Přečteno: 3984×

    Synchronizace PIM věcí, jako je adresář, kalendář a nebo třeba SMS zprávy, může být občas pěkná blésmrt, zvlášť pokud má člověk mobil, který staré dobré nástroje typu scmxx až tak moc nepodporují.

    Jsem celkem spokojeným majitelem Siemensu C65. Pokud k němu vlastníte i datový kabel (DCA-510 v mém případě, obyčejný převodník USB na RS-232, čipset PL-2303, CONFIG_USB_SERIAL_PL2303), možná jste už zkusili použít nějaký ten old-school program na správu telefonního seznamu, jako je třeba SCMXX. On celkem i funguje, ale má jednu nevýhodu - k seznamu přistupuje přes AT příkazy, což se projeví tím, že sice dostanete číslo, ale už ne třeba e-mail. A když už si člověk ten telefon koupí, tak by chtěl používat všecko, co umí, že jo.

    Siemens C65 naštěstí podporuje OBEX, protokol (nejen) pro přenos informací z mobilu do stroje, a IrMC protokoly, což je standardizovaná věc pro synchronizaci kontaktů a kalendáře (zejména). Použití těchto radostí pod Linuxem však samozřejmě není zase až tak přímočaré :-)

    Věci typu OpenSync a MultiSync mě zklamaly, nedokázal jsem je rozchodit. Možná je v nich někde nějaký bug, možná za to může protokol, kterým Siemens komunikuje, zvaný BFB (bloody fucking bits), možná já, čert ví. Rovněž gammu/wammu si na mobilu vylámalo zuby (bugreport je nahlášen). Protože jsem však člověk statečný, nezalekl jsem se prvního nezdaru (ono taky kabel za 600 Kč je mi líto vyhodit) a vyzkoušel OpenOBEX. Nefungoval, samozřejmě.

    Následovalo mohutné RTFM, kteréžto vedlo až do nalezení specifikace IrMC synchronizace. A ejhle, mobil by měl zobrazovat jistý adresář jménem "telecom". Inu vyzkoušejme SieFS, kterýžto v kombinaci s FUSE dokáže zpřístupnit itnerní filesystém mobilu do počítače. Ha, zrada, ono to nefunguje, adresář se (i přes připojení s parametrem, který by to měl umožnit) jaksi nezobrazuje a nejdou z něj číst data.

    Součástí SieFS je ale i nástroj slink, něco jako FTP klient pro Siemensy. A pozor, ono to funguje :-)

    Napsal jsem si jednoduchý bash skript, co nastaví datum a čas, stáhne kontakty, kalendář a poznámky, stáhne všechny SMS a pokud ho zavoláte s parametrem --remove-sms, tak je po sobě i smaže. Netuším, jestli jdou data stejnou cestou i obnovit, ale předpokládám, že alespoň kontakty by jít měly (zápis se snad musí dělat po jednotlivých položkách, už je to nějaký čas, co jsem tu specifikaci četl). Zatím jsem to naštěstí nepotřeboval :). A tý hnusný pajpy s awk a sedem si nevšímejte :-)        

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Marián Kyral avatar 4.5.2006 07:22 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kterak mobil Siemens C65 s počítačem synchronizovati
    Se Siemens C65 jsem se taky dost natrápil. Nakonec mi začal fungovat sieFS i kmobiletools přes openOBEX.

    Zrada je v tom, že mobil se musí připojovat vypnutý a po zapnutí nepoužívat scmxx, ale rovnou přimontovat sieFS, nebo zkusit openOBEX.

    Když se nejdříve pustí scmxx, tak už nic jiného nefunguje. Je třeba mobil vypnout a zase zapnout :-(
    10.7.2006 15:20 dov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kterak mobil Siemens C65 s počítačem synchronizovati
    Díky za bezva návod. slink je první linuxová věc, která mi umožnila stáhnout vícepoložkový phonebook komplet. Mám jeden dotaz: Zkoušel jste nějaký ten upload do telefonu? slink p pb.vcf telecom/pb.vcf nadává takto: obex_put: Protocol error. Také mi nejde slink l telecom, prostě nadává obex_readdir: Invalid argument. Máte k tomu něco? Budu vděčný za pomoc, přece jen, k čemu stáhnout phonebook, když by to pak člověk mačkal do mobilu ručně? Díky, Avi

    P.S. Ve vašem skriptu mi po nastavení času pomocí scmxx vždy zhavaroval následující příkaz pro stažení phonebooku. Stačilo za

    set_time sleep 1

    vrazit ještě

    slink i

    které vypíše info o paměti, pak už to stahuje ok. Třeba to pomůže dalším.
    15.7.2006 23:12 Jan Kundrát (jkt) | skóre: 27 | blog: jkt | Praha - Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kterak mobil Siemens C65 s počítačem synchronizovati
    Dekuju, opravena verze je na stejne adrese. Mne to zlobilo jenom obcas (proto ten sleep)...

    S uploadem dat do telefonu jsem si zkousel hrat podle IrMC specifikace, jenomze bud bylo moc pozde nebo jsem to blbe pochopil a nebo to proste C65 umi jenom tak napul.
    28.7.2006 12:01 dov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kterak mobil Siemens C65 s počítačem synchronizovati
    Jo, take dik. A nezkousel nekdo treba neco pod wine? Ja jsem nic poradne nerozchodil. Existuje toho fura, ale zatim mi nic spravne nechodi (i kdyz nejlepsi by to bylo samo primo v linuxu). avi
    7.9.2006 14:44 Libor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kterak mobil Siemens C65 s počítačem synchronizovati
    Já osobně jsem pod Wine rozchodil SiMoCo. Výborný program. Vše fungovalo až na přenos souborů, tam program pohořel (občas byl vidět seznam adresářů a soubory), jinak vcelku pohoda (SMS, kontakty, EMS apod.). Bližší informace najdete na forum.ubuntu.cz, když zadáte třeba SiMoCo a najde to fórum, kde jsme to úspěšně (či méně) řešili. Největšími záludností je třeba emulace COM portu a správné fonty. Když ale víte, jak na to, tak je to brnkačka. Vše mi fungovalo s Ubuntu 6.06 Dapper Drake, určitě to pojede i jinde ;-).
    9.9.2006 10:26 Jan Kundrát (jkt) | skóre: 27 | blog: jkt | Praha - Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kterak mobil Siemens C65 s počítačem synchronizovati
    "Vyborny program" ma drobnou nevyhodu - neni svobodny. S autorem jsem si psal, ochotne mi poskytl zdrojak komunikace, nicmene o uvolneni cele aplikace/zdrojaku IIRC AFAIK nepremysli.

    Jinak BTW, Siemens samozrejme ma i svuj SW pro Linux. Staci hledat SW vybaveni pro Siemens S75, komunikacni protokol je stejny. O tom, jaka je je jeho architektura, vsak radeji taktne pomlcim.
    1.1.2007 16:44 JimiK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kterak mobil Siemens C65 s počítačem synchronizovati
    čauki, prosím máš nějaký bližší návod jak to rozchodit? Děkuji
    14.1.2007 14:59 J.Stuchlík
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kterak mobil Siemens C65 s počítačem synchronizovati
    Dobrý den. Když propojím telefon s PC, chce to program "Siemens USB Connectivity", který to ovšem nemůže nikde najít a tím pádem je mi celý data kabel k ničemu. Nenašel by se někdo, kdo tento SW vlastní a byl by ochoten mi ho poslat? můj mail: srdcovyrytir@tiscali.cz Děkuji!
    14.1.2007 21:46 Jan Kundrát (jkt) | skóre: 27 | blog: jkt | Praha - Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kterak mobil Siemens C65 s počítačem synchronizovati
    Ahoj, nachazis se na serveru zamerenem na svobodny software. Vyse uvedeny clanek popisuje, jak lze s novymi Siemensy komunikovat z unixovych systemu, pro platformu windows zde radu opravdu nenajdes.
    22.9.2007 13:30 Jan Koritak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kterak mobil Siemens C65 s počítačem synchronizovati
    Zdravím, rád bych jen zanechal vzkaz pro ty co se sem dogooglujou. Vlastním tenhle telefon a pokusy o synchronizaci pres irda jsem stravil fakt hodne casu. Kopirovani souboru pres obexftp, stejne jako normalni kopirovani na infracerveny zarizeni ve widlich slo jako po masle. Nic jinyho sem ale nebyl schopnej rozjet ani za boha. V Linuxu sem zkousel (g)scmxx, akorat se to zaseklo tak ze to neslo ani killnout (-9). Vubec jakejkoliv pokus o komunikaci pres ircomm_tty vetsinou selhal. Jedinkrat se mi podarilo nejakou nahodou vypsat info o telefonu pres scmxx.

    Ve widlich sem zkousel MPM, vubec nemohl najit telefon. Uz jsem to vzdaval, ale pak sem na to najednou prisel.

    Autor clanku pise, ze je spokojenym majitelem. Ja tento telefon nenavidim, akorat telefony moc neresim a nechce se mi utracet za novy:) Dle meho nazoru je tento telefon naprosto odflaknuty. Featury ujdou, ale jejich dotazeni a provedeni... Casto se vypina, je straaaasne pomalej.

    Tak abych se dostal k veci - dalsim neduhem (alespon moji instance) tohoto telefonu je, ze ho proste musite vypnout a zapnout, pockat par minut az se vsechno nacte, PAK to sesynchronizovat, chvili vam to pojede ale za nejakou dobu to zas zamrzne a telefon musite restartovat...
    14.1.2008 21:00 Jitka Jílková
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kterak mobil Siemens C65 s počítačem synchronizovati
    mám dotaz a potrbuji vedet zda jde siemens c65 nabit pres datovy kabel,pokud je vypli a nejde zapnout!Diky za vyrizeni komentare predem JÍLKOVÁ
    14.1.2008 21:45 Jan Kundrát (jkt) | skóre: 27 | blog: jkt | Praha - Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kterak mobil Siemens C65 s počítačem synchronizovati
    Nevim, ale domnivam se, ze se da predpokladat, ze pokud telefon nereaguje na nabijecku, nepujde nabit ani pres datovy kabel.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.