abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 00:22 | Komunita

    Google zveřejnil seznam 1220 projektů od 195 organizací (Debian, GNU, openSUSE, Linux Foundation, Haiku, Python, …) přijatých do letošního, již dvacátého, Google Summer of Code.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:22 | IT novinky

    Na základě DMCA požadavku bylo na konci dubna z GitHubu odstraněno 8535 repozitářů se zdrojovými kódy open source emulátoru přenosné herní konzole Nintendo Switch yuzu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 00:33 | Nová verze

    Webový prohlížeč Dillo (Wikipedie) byl vydán ve verzi 3.1.0. Po devíti letech od vydání předchozí verze 3.0.5. Doména dillo.org již nepatří vývojářům Dilla.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.5. 15:00 | Komunita

    O víkendu probíhá v Bostonu, a také virtuálně, konference LibrePlanet 2024 organizovaná nadací Free Software Foundation (FSF).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.5. 13:22 | Nová verze

    Nová vývojová verze Wine 9.8 řeší mimo jiné chybu #3689 při instalaci Microsoft Office 97 nahlášenou v roce 2005.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    3.5. 13:11 | Nová verze

    Coppwr, tj. GUI nástroj pro nízkoúrovňové ovládání PipeWire, byl vydán v nové verzi 1.6.0. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 22:33 | Nová verze

    Byla vydána dubnová aktualizace aneb nová verze 1.89 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze, že v terminálu lze nově povolit vkládání kopírovaného textu stisknutím středního tlačítka myši. Ve verzi 1.89 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    2.5. 21:22 | Nová verze

    Proton, tj. fork Wine integrovaný v Steam Play a umožňující v Linuxu přímo ze Steamu hrát hry určené pouze pro Windows, byl vydán ve verzi 9.0-1 (𝕏). Přehled novinek se seznamem nově podporovaných her na GitHubu. Aktuální přehled her pro Windows běžících díky Protonu také na Linuxu na stránkách ProtonDB.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 19:33 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.78.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání na GitHubu. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 11:22 | Bezpečnostní upozornění

    Služba Dropbox Sign (původně HelloSign) pro elektronické podepisování smluv byla hacknuta.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (64%)
     (9%)
     (15%)
     (12%)
    Celkem 100 hlasů
     Komentářů: 8, poslední 4.5. 08:25
    Rozcestník


    Vložit další komentář
    28.11.2005 18:28 !
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Je těžké na to říci svůj názor, když nevím jakých zdravotních problémů se to týká. Ale jinak, pojistné podmínky jsou jednou dané a každá pojišťovna je MUSÍ dodržet a nevěřím tomu, že by to neudělala. Takže chyba je zřejmě z poloviny na tvojí straně a z druhé poloviny na straně toho kdo to s tebou uzavíral. Pokud máš koho zajišťovat, tj. děti, tak pak životní pojištění a úrazové pojištění na trvalé následky má hodně velký smysl -- a kdo to odmítá je sobec, kterej má sotva rád sám sebe.
    29.11.2005 07:24 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Ale jinak, pojistné podmínky jsou jednou dané a každá pojišťovna je MUSÍ dodržet a nevěřím tomu, že by to neudělala.

    Iste. Problém je v tom, že poistné podmienky nie sú klientovi dokonale jasné. Nie je totižto spravidla ani právnik ani lekár špecialista. Navyše medicína nie je exaktná veda. Takže to čo je úrazom, chorobou alebo inou poistnou udalosťou je vecou interpretácie.

    29.11.2005 07:54 !
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Problém je v tom, že poistné podmienky nie sú klientovi dokonale jasné.
    To je snad ale problem toho klienta, ze je s odpustenim hnup. Jakekoli pojistne podminky jsou srozumitelne pro normalniho cloveka a pokud necemu nerozumi, neni problem si to nechat vysvetlit od prislusne pojistovny...
    Nie je totižto spravidla ani právnik ani lekár špecialista. Navyše medicína nie je exaktná veda. Takže to čo je úrazom, chorobou alebo inou poistnou udalosťou je vecou interpretácie.
    co je uraz je dane jasne, co se tyka ostatnich chorob, tak verim ze obcas to muze stat klienta trochu namahy aby dokazal ze na pojistne plneni narok ma, ale nemyslim, ze by to bylo casto... hlavni by melo byt vyjadreni doktora
    29.11.2005 09:37 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    pokud necemu nerozumi, neni problem si to nechat vysvetlit od prislusne pojistovny...

    Znám pár pojišťováků a nikdo mi nikdy nechtěl vysvětlit pojistnou smlouvu, kterou mi nabízeli. Většinou na to totiž nemaj dostatečné znalosti. Pro ně je důležité abys podepsal, protože za to dostanou provizi a víc je nezajímáš.
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    29.11.2005 09:55 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Tak. Ako som už spomínal vo svojom blogu. Na človeka, ktorý má už problémy typu XY a strávil kvôli nim už nejaký čas behaním po doktoroch, či dokonca hospitalizovaný, sa niečo nalepí. Napr. vie aké hodnoty krvných meraní sú normálne a aké nie. Keď s takýmito "znalosťami" idete za poisťovacím agentom, tak dostanete odpoveď v zmysle "Viete ja nie som doktor, ale môžem vaše otázky poslať do ústredia a oni Vám odpovedia." Skrátka, ten poisťovák sám nie je na dostatočnej odbornej úrovni. Drvivá väčšina zamestnancov "prislusne pojistovny" nie je v stave podať adekvátnu odpoveď. Na to majú doktorov v "ústredí". Takže vlastne nielen, že klient nevie do čoho ide, ale ani ten agent často nevie do čoho ide. On sa ale spolieha na tím právnikov a doktorov, ktorí tú zmluvu navrhli. Jeho cieľom je ukecať klienta. Až dôjde na lámanie tak to nebudeš "Ty laik" proti "poisťovákovi laikovi", ale proti "odborníkovi na medicínu", ktorý sa snaží argumentovať tak aby nezaplatil to čo nemusí.
    29.11.2005 10:15 Randy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Přesně tak. Většina pojišťováků má školení především na to, jak oblbnout lidi k podpisu. Dále vědí jen úplné základy o svém produktu. Když se jich zeptáte na cokoliv jiného, nevědí. Často ani nejsou schopni spočítat triviální úlohu typu když vložím částku X a úročí se mi Y procenty, kolik budu mít za 10 let atd.
    29.11.2005 10:18 !
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Znám pár pojišťováků a nikdo mi nikdy nechtěl vysvětlit pojistnou smlouvu, kterou mi nabízeli. Většinou na to totiž nemaj dostatečné znalosti
    tohle je smutne, ale zas na druhou stranu mi nerikej, ze tu smlouvu podepises nekomu, kdo ti to nevysvetli...
    29.11.2005 10:28 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Wustenrot(pdf, strana 55):

    1.1 Infarkt myokardu
    Ireverzibilné poškodenie časti srdcového svalu akútnym uzatvorením vencovej tepny. Diagnóza musí byť potvrdená typickými bolesťami v prsiach, zvýšením špecifických laboratórnych hodnôt poškodenia srdcového svalu (enzýmy, napr. CK, kreatinkináza a typická kontrola priebehu), čerstvými zmenami EKG typickými pre infarkt myokardu, ako aj obmedzením funkcie ľavého ventrikula (ľavej komory). Vyradené sú tiché (nemé) infarkty myokardu, pri ktorých sú uvedené typické klinické symptómy pre infarkt myokardu neviditeľné príp. nezistiteľné.

    Koľko percent ľudí, čo majú toto vo všeobecných zmluvných podmienkach, tomu podľa Teba rozumie?

    29.11.2005 10:35 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Smluvy většinou nepotřebuju vysvětlovat, když nerozumím tak je prostě špatně napsaná.

    Když u nás byla posledně ženská z pojišťovny, tak sem jí pomocí pár otázek dostal do stavu, kdy nebyla schopná odpovědět ano nebo ne na jednoduchou otázku.
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    29.11.2005 10:55 !
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    to verim, ale za to muze ten konkretni clovek a ne ten produkt a v podstate ani pojistovna. Vim dobre co je u pojistovny za hlupaky a nechapu jak se tim muzou uzivit, asi ostatni lide jsou jeste hloupejsi/duverivejsi, kdo vi ...
    20.1.2007 20:00 Synkretik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Jakekoli pojistne podminky jsou srozumitelne pro normalniho cloveka a pokud necemu nerozumi, neni problem si to nechat vysvetlit od prislusne pojistovny...

    Haha... A i kdyby vám to vysvětlili, tak u soudu to jejich znalec a právník vysvětlí jinak, než oni vám při uzavírání smlouvy (když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají). I kdybyste si jejich vysvětlování nahrál na diktafon, tak je to skoro na nic, protože vede ta psaná smlouva. Ledaže byste to uhrál na "úmyslné uvedení v omyl", tedy je obvinil z podvodu.
    hwsoft avatar 29.11.2005 10:57 hwsoft | skóre: 19
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Jpojistné podmínky jsou jednou dané a každá pojišťovna je MUSÍ dodržet a nevěřím tomu, že by to neudělala.
    Neudela to ani CP, s ni jsem se 10 let soudil, tak vim co to je. Tvoje budovatelske nadseni tedy nesdilim. Mam sice pojisteni, ale vybiral jsem ho pres rok, a stejne nejsem uplne spokojen. Obecne se vas kazda pojistovna bude snazit odrbat jak muze, takova je realita, je dobry se pojistovat a o tomhle vedet. Pak nema clovek pocit deziluze pri plneni.
    28.11.2005 19:01 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Moji poslední pojistku rušil přímo ředitel jedné pobočky když jsem na něj pět minut řval. Ty nervy mě za to nestojí, já chci umřít v klidu :-).
    28.11.2005 19:51 HOVADO
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Nuz,ked si sa dal zlakat pravdepodobne na dobre percenta a uzavrel zivotnu poistku u takej renomovanej firmy ako AVIVA (o ktorej som ja v zivote nepocul) tak sa potom necuduj.
    Dalibor Smolík avatar 29.11.2005 09:00 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Pojišťovna AVIVA je bývalá Commercial Union a je to dost renomovaná firma s pobočkami o celém světě.
    Ze zkušenosti okolí vím, že pojišťovny v civilizovaném světě své povinnosti plní. Známému v USA vyhořel dům, jiného v SRN vykradli. Pojišťovna velmi rychle zajistila vše potřebné. Ale co je normální v civilizaci, u nás na Divokém východě naprosto neplatí ...
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.11.2005 09:57 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Ja bych si ten zapad zase tak moc neidealizoval. Vzpominate treba na Uzasnakovy? Z neceho autori cerpat namet museli.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    Dalibor Smolík avatar 29.11.2005 10:54 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Ano, lumpárny jsou všude. Ale ten můj známý, co vyhořel, dostal náhradní ubytování v hotelu, pak v náhradním bytě a dostal peníze na základní potřeby (oblečení apod.). Vše od pojišťovny. Pak postavil nový dům plně za peníze pojišťovny. Do roka a půl bydlel se vším všudy. Nestálo ho to ani dolar navíc. Nevím, zda by to dokázala jakákoliv pojišťovna u nás.
    Samozřejmě, osobní věci a vzpomínky jsou pryč ... Ale to už není v moci žádné pojišťovny.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    28.11.2005 20:50 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Ja uz jsem to ve svem blogu kdysi psal. Pojistovny si vzdycky najdou klicku, jak nic nezaplatit. :-(
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    29.11.2005 11:02 Lukáš Zapletal | skóre: 42 | blog: lzapův svět | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Nerad bych dělal reklamu nezávislým pojišťovacím makléřům, ale jejich služby jsou bezplatné (dostávají provizi od pojišťovny) a díky tomu, že spolupracují se všemi pojišťovnami, tak přesně ví, která plní a která ne. Podle situace vyberou tu nejlepší a postarají se o vše (klient jim dává plnou moc).

    Google: "pojišťovací makléřství". Poznámka ze zkušenosti: v tomto případě neplatí pravidlo, že firma s lepším webem je ta lepší :-D
    29.11.2005 15:47 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Ja take nejake nezavisle pojistovaky znam, vybiraji produkt podle vyse provize a klidne se vam pokusi vnutit neco, co je ve vasi zivotni situaci uplne zbytecne.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    29.11.2005 22:52 Lukáš Zapletal | skóre: 42 | blog: lzapův svět | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Tak to znáš ty špatný :-)
    20.12.2007 09:52 Thomson
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    A jak se poznají ti dobří?
    29.8.2008 20:01 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Tak ze nehledi na provizi, ale na uzitek klienta :-P
    1.9.2008 17:31 Lukáš Bendl
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Naprosto s tebou souhlasím. Nézávislí makléři fungují přesně tak, jak říkáš. Navíc nemají k dispozici to nej, co každá pojišťovna nabízí! Jinak by přeci neměla své vlastní poradce. Produkty od Avivy nemají k dispozici, neboť Aviva si zakládá na špičkovém osobním servisu, který makléř nedělá. Mají pouze provizi z uzavřeného obchodu, dál je nezajímáš.
    11.4.2012 09:51 Marie
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Tak to mě čekají pěkný věci:-))ale je fakt..že pojištováka dělá každý..kdo má ruce..a ne vlohy..a ještě k tomu znalosti.. Např. ted budu řešit nějaké pojistky..a pobočky..a makléři už dávno nikde nejde nalézt..takže si platící moulo..porad sám...:-))..takže..radím:-))..raději spořte..i na 2%..než se pojištujte..určite..budete mít..větší výnos:-))) M.
    15.5.2006 17:24 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Mě se hrozně líbí ta reklama na "životní pojištění pro náročnější".. není to AVIVA ale nějací jiní podvodníci, je to o tom jak ten chlapík ukazuje že sklo je bezpečnostní ale ono není a proskočí ním na ulici..

    A proč to píšu: Jsem na 100% přesvědčenej, že kdyby se to skutečně stalo, pojistné plnění by se NEREALIZOVALO, nejspíš z prostého důvodu že žádné životní pojištění se nevztahuje na sebevraždu. A uznejte, proskočit s rozběhem před dvěma svědky prosklenou stěnou na ulici, to je přece jasná sebevražda.
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    1.4.2008 11:56 Jana K.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Ach jo.Ze všech příspěvků, co jsem tady četla, které nadávají na pojišťováky, je mi tak akorát do smíchu. Psali je totiž evidentně většinou lidé, kteří dané problematice opravdu nerozumí. Časy, kdy nebylo na výběr z široké nabídky zboží a služeb a servírování (spíše vnucení) rozhodnutí přímo pod nos, jsou pryč! Nikoho nikdo nenutí, aby podepsal pojistnou smlouvu bez dostatečných informací. Když klient něco neví a chce to vědět, má se zeptat a počkat si na odpověď. Konkrétní pojišťovací agent není schopen komplexně pojmout veškeré informace o nabízených produktech, jelikož jsou velmi specifické. A aby byly secifické informace řádně podány, musí je podat specialista, čili odborník. Takže klient by měl být rád, že mu pojišťovací agent nenabulíkuje něco rovnou, i když by toho byl schopen a přibližně by to odpovídalo realitě, ale že se na velice konkrétní a nestandartní dotazy informuje u odborníků své firmy, kteří mu podájí přesné informace. Další věcí je, že agent sice má provize ze smluv, ale není v jeho zájmu nabízet neseriózní produkty. Když jich prodá takto více, na trhu se to dozajista rozkřikne a celá firma má po kšeftu! Čili je v zájmu agenta i celé firmy poskytovat kvalitní služby. No a poslední věcí, co bych ráda okomentovala je, že každý pojistný produkt je matematicky propočítáván jiným aparátem, s mnoha proměnnými, čili nelze jen tak z hlavy říci, že když tam teďka klient vloží tolik a tolik a úrok je takový a makový, po x letech bude mít takovou částku!!!(Kdo tohle napsal byl fakt pitomec!) Odpověděla jsem nyní na tuto diskuzi i přesto, že je tak stará, jen proto, že mi fakt pohla s nervama. Závěrem ještě poznámka: Nejsem pojišťovací agent, ani nikdo z mých přátel ani příbuzných není, takže tento názor je zcela objektivní. Plyne jen z dostatku informací, snahy porozumět problematice a logického uvažování. Některým zaníceným komentujícím chybí všechny tři výše zmíněné náležitosti.
    4.5.2008 10:16 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA
    Nicméně zakopaný pes je v tom, že ačkoli jsem si řádně přečetl vše, co bylo potřeba - měl jsem dostatečné informace, nemohl jsem tušit, že AVIVA nehodlá splnit ani vlastní smlouvu, a v případě události namísto vyplácení peněz zruší smlouvu. To můžete dělat co chcete, ale pokud AVIVA nehodlá dodržovat ani vlastní smlouvu, tak se nepořídíte.

    Jasně, můžete to dát k soudu, nicméně, když se pojistíte proti závažným událostem, můžete se ocitnout v takové krizi, že na to prostě nemáte.
    3.5.2008 22:17 Marie
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    Je pravda, že jsme při uzavření smlouvy byli informováni, že ji můžeme třeba po 2 letech vypovědět, ale nikdo nám již neřekl, že přijdeme o polovinu uspořených peněz. Ted´mám obavy, kolik mi tam zbyde po 10 letech spoření....Podle zkušeností jiných asi moc ne a připadá mi tato pojišťovna dost podvodný podnik.
    11.5.2008 19:59 Lukáš T.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    Tak když už si někdo uzavře pojistku, tak si jí snad neuzavírá na pouhé 2 roky... Nicméně je pravda, že Vás váš poradce mohl seznámit s tím, že prvních 5 let si pojišťovna při vypovězení smlouvy účtuje storno poplatek, ale tuto informaci si přečtete i v pojistných podmínkách před podpisem smlouvy. Navíc pojišťovna Aviva má všechny pojistné podmínky ke svým produktům volně ke stažení na svých internetových stránkách, takže není žádný problém se s nimi seznámit. Tím bych chtěl vyvrátit, že se jedná o podvodný podnik. Myslím, že žádná pojišťovna v České republice tuto možnost nenabízí.
    14.5.2008 10:26 Jozimil
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    Naprosto souhlasím s názorem Lukáše, ale rád bych se také vyjádřil k tomu prvotnímu názoru ohledně plnění a neplnění smlouvy ze strany pojišťovny. Pokud dojde k nějakému onemocnění (pojistné události), pojišťovna si vyžádá dokumentaci od praktického nebo odborného lékaře, kterého navštěvuji. A pokud zjistí, že tato nemoc se u mne vyskytla před uzavřením pojistky, tak je logické, že nic nedostanu. Pokud navíc o této nemoci prokazatelně vím a neuvedl jsem ji do zdravotního dotazníku, může mi pojišťovna tuto smlouvu pochopitelně vypovědět.
    14.5.2008 10:40 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    Což nebyl můj případ. Moje nemoc se prokazatelně nevyskytla v době uzavírání smlouvy, byl jsem zdravý jako rybička, nikde ve zdravotních záznamech nemám sebemenší problém, který by něčemu nasvědčoval a ani dokonce osobně o ničem nevím.

    Problém je ten, že se tu sice nikdo může přetrhnout, aby z pojišťoven udělal svatou organizaci, ale článek, který jsem napsal je abnsolutně pravdivý. Pojišťovna AVIVA se zachovala nekorektně, a její pojistka, která měla krýt rizika se ukázala cárem toaletního papíru.

    K Lukášovi bych řekl, že pojistné podmínky, které AVIVA nedodrží, jsou vám houby platné jako mrtvému zimník. Ač jsem se seznámil se vším, s podvodem ze strany pojišťovny těžko něco uděláte. A navíc bych chtěl případné námitky ještě upozornit na to, že občas jste ve zdravotních problémech takových, že jenom přežít vám zabere spoustu sil - a přes několikerou urgenci - a přes sliby finančního plnění a pomoci v případě nemoci se dočkáte oškubání - viz článek.
    15.5.2008 20:15 Jozimil
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    A mohu se zeptat, trochu indiskrétně, jaká to byla nemoc? Trochu se v pojistných podmínkách pojišťoven vyznám, a tak bych mohl třeba poradit. A pokud by to opravdu bylo porušení pojistné smlouvy ze strany pojišťovny, tak bych to řešil rozhodně právní cestou.
    23.5.2008 00:11 Lukáš T.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    A diskuze se nám zastavila. Také by mě zajímali okolnosti kvůli kterým se pojišťovna takto zachovala...
    8.9.2008 20:09 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    Děkuji moc, velmi si toho vážím, ale už je to promlčeno.
    16.9.2008 23:17 Michal H.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    Promlčecí doba u životního pojištění je 10 let.
    8.9.2008 19:17 tomáš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    pane Miloslave,když si jste jistý,že je pravda na Vaší straně,tak s tím něco dělejte a nepomlouvejte.Tyto diskuse akorát špiní jméno dobré pojišťovny a jestli vy osobně si myslíte něco jiného,tak se zamyslete sám nad sebou.Existuje také odvolání proti pnění a jsou tu právníci,tady nic nevyřešíte.Věřím,že někde chyba byla,ale jen na jednu celosvětovou společnost vrhat špatný stín,to se mi nelíbí.Jsou zdravotní dotazníky při uzavírání smlouvy a když jste byl tak zdraví,zrovna tato pojišťovna by plnila.Vše co se tu objevuje jsou akorát řeči a kdyby každý z vás disciplinovaně a svědomitě vydržel platit až do konce,poznal by v pozdním věku,že udělal dobře.Ostatní,co si myslíte,že po dvou letech zrušíte a dostanete peníze nazpět,tak se proberte a raději si pouze spořte.Já vím,každý z těchto písajících přece ví,že jediný,kdo se o vás může postarat je stát.Prosím,změńte trochu myšlení,nebo budete nadávat i ve stáří,i kdyby jste vyhráli milon,prostě nikdy nebudete spokojení.Držte se lidičky.Jsem s pozdravem.
    8.9.2008 20:06 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    Vážený pane Tomáši, až se někdy dostanete do těžké zdravotní situace, kdy Vám půjde o život a zdraví, pak mi věřte, že nebudete mít až tak moc síly bojovat s podvodníky z firmy AVIVA. Možná Vám to ušlo, ale pojištění si člověk dělá pro to, aby v TĚŽKÝCH situacích nepadl úplně na dno. A AVIVA byl těžký omyl.

    Jestli Vám nedošlo, já s tím něco dělám. Upozorňuji ostatní na podvody a kdo je chytrý, vyhne se této pojišťovně, a nedostane se do stejné situace jako já.

    Jestli máte pocit, že špiním "dobré jméno" pojišťovny, žalujte mě za pomluvu. Nebo ať mě žaluje AVIVA. Prohrála by to na celé čáře, protože před soudem snadno dokáži, kdyby se o to pokusila, že píšu jen čistou pravdu. Bohužel na pojišťovně už si nic nevezmu, neboť její čin je promlčen, plácal jsem se zdravotně cca dva roky a další léta finančně. Neměl jsem na to a AVIVA na to hřešila.

    Je zvláštní, jak podvádět AVIVA umí, ale namísto toho, aby plnila své sliby, tak jsem raději nasadí bandu lidí, co to hodlají zesměšnit.

    A všem Vám radím - uvědomte si, že pojišťovnu poznáte v okamžiku, kdy Vám bude zle. A jen hloupý se bude pojišťovat u pojišťovny, která Vás okrade, když má plnit své sliby.
    14.3.2012 15:21 mmmmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    Váženy astrologu,pořád se jenom stěžujete a žvaníte jak Vám někdo ublížil..nevím vůbec naco jste si dělal pojistku.Vy ne že nevěřite Avivě a nadávate na ni.Vy by jste nadával na každou pojišťovnu,kdyby jste nedostal peníze co jste si uzmyslel.A Aviva se nemusí bránit proti takovým špiničům jako jste Vy.Když jsem si četla tohle celé vlákno celou dobu jenom nadávate.Ja bych chtěla vidět zdravotní dotaznik co jste do neho napsal a co jste zamlčel. ..Protože Aviva ma velice obsáhly dotazník.Vyplnila jsem ho i já.Já sjem se nesetkala s tím,že by Aviva neplnila.To že jste měl špatnou zkušenost ..to mi je líto.Ale chybu jste udělal i Vy.Je velice jednoduche někoho pomlouvat na síti,kde Vás nikdo nevidí a ani nikdo nevidel smlouvu a co jste před xy lety podepsal.A hlavně bych chtěla vidět jak by Vám plnili jiné pojišťovny nebo jak by Vám plnil stát kdyby jste si udělal nějaký pojištění od státu....Tak se vzpamatujte..už jste skutečne akorát trapnej.A mimochodem,mám pocit,že Vám už něco bylo předtím než jste podepsal smlouvu,jenom jste chtěl z toho vytřískat peníze,tak jste čekal na vhodnou příležitost.Takové firmy poznáme..nebyl by jste první a ani poslední.Ale to Vám neberu.
    14.3.2012 15:34 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    Děkujeme za reklamní vložku od firmy AVIVA.

    AVIVA je neseriózní firma. Já si nestěžuji, já jsem jen varoval ostatní aby nenaletěli.

    Ano, udělal jsem chybu. Věřil jsem podvodníkovi se jménem AVIVA. To byla ta skutečná chyba.

    Vyzval jsem tu lidi jako Vy, ať mně žalují za pomluvu. Namísto toho sem píší reklamní agenti AVIVA jako jste Vy, snaží se zachránit špínu, kterou AVIVA v České republice provádí – a jsou takoví hrdinové, že se nepodepíší. Já jsem napsal vše pod plným jménem. Když mě AVIVA nebo někdo jiný zažaluje za pomluvu, vše doložím a nemůžu prohrát.

    Největší hrdinové jsou Ti, kteří se skrývají pod „mmmmm“ a obviňují druhé. Jste trapná, špiničko.

    Samozřejmě, že všichni co se pojistí jsou podvodníci, jen AVIVA je čistý anděl, který kromě charitativních choutek nemá jiné úmysly. Jak jinak.

    Vidím, že se AVIVA krutě nehodí, že nemohou podvádět bez toho aniž by to někdo zveřejnil. Podvádět bez nepříjemných důsledků pro ni, to by se AVIVĚ líbilo co?
    19.3.2009 19:34 twison
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti

    Pokud jste si podrobně přečetl obchodní podmínky, tak byste se dozvěděl, že pokud uvede klient do zdravotního dotazníku zkreslené, či úplně nepravdivé údaje, tak pojišťovna má právo na to, aby snížila pojistné plnění, nebo úplně ukončila pojištění. Pokud se Vám jedná o odměny pojišťovacím poradcům, tak to je všem známá věc. Pokud si založíte životní pojištění, platba za první dva roky připadá na provize. Je tomu bohužel tak ve všech pojišťovnách. I přes založení pojištění na přepážce platíte provizi stejně, ta zůstává pojišťovně a člověk na přepážce dostane velice malou část této provize. Některé pojišťovny se toto snaží oklamat tím, že provizi strhávají po celou dobu trvání pojištění. Provize jsou takto vysoké proto, že prodávat životní pojištění je jedním z nejtěžších úkolů pro poradce. Pokud jsem si to správně spočítal, tak jste životní pojistku měl maximálně pět let. Soudím tak podle částky, která vám byla vrácena. Pokud vidím, že mi někdo nabízí něco, o čem téměř nic neví, tak mu to prostě nepodepíšu. Pokud by se stalo, že bych podepsal a přitom bych to nechtěl, tak mám právo vzít do dvou měsíců svůj podpis zpět bez ztráty květinky. S tím, že někteří prodejci a ne PORADCI umí pořádně oklamat, jsem se setkal několikrát. V jedné makléřské společnosti mě k tomuto také nabádali, ale silně jsem s tím nesouhlasil a proto jsem i skončil. V pojišťovnictví pracuji již několik let a proto si dovolím řict, že tato pojišťovna je jedna z těch lepších. Netvrdím, že je nejlepší, ale musím uznat, že dokáže solidně zajistit a je ve své práci precizní. Takže pokud pojišťovna odmítla plnit a pojištění ukončila, tak k tomuto kroku měla jisté důvody. Podle mě tento důvod bylo zatajení nebo zkereslení informací o zdravotním stavu. Pokud byste uvedl pravdivé údaje, tak by vám pojišťovna dala sice přirážku na pojistném, ale plnila by.

    19.3.2009 20:26 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti

    Žádné zdravotní údaje jsem nezatajil. Něměl jsem k tomu ostatně ani důvod, když v době uzavírání smlouvy jsem neměl vůbec nic, co by se dalo zapsat do dotazníku. Nikdy jsem neměl úraz, nikdy jsem neměl žádnou jinou nemoc kromě nachlazení a angíny. Že jsem dost tvrdě onemocněl několik let po uzavření smlouvy je prostě něco, co jsem nemohl ani tušit. Posudkový lékař z toho ovšem vyvodil, že příznaky jsem musel mít už předtím (přestože jsem prošel komplexním vyšetřením) a nebyla s ním řeč.

    Já bohužel nemůžu za to, že ani nejlepší vojenská nemocnice při komplexním vyšetření čítajícím řadu úkonů a trvající měsíc (bylo provedeno kvůli jiným účelům) nenašla na mě vůbec nic (kromě mé krátkozrakosti o velikosti zhruba jedné dioptrie). A jak říkám, pojišťujete se právě proto, aby kdyby se něco stalo, jste dostali pomoc, takže je otázkou, zda AVIVA je doporučeníhodná. Možná v mateřském státě, ale v Česku kdo ví.

    20.3.2009 00:23 twison
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti

     A o jakou se jednalo nemoc? Pokud jste byl připojištěn pro případ vážného onemocnění, tak se může jednat o chorobu, která neni kryta. V současné době pojišťovna aviva nabízí připojištní pro případ závažných onemocnění. Toto připojištění poskytuje krytí následujících 12 závažných onemocnění: Akutní infarkt myokardu, cévní mozková příhoda (mozková mrtvice), zhoubné novotvary (nádory), konečná (terminální) fáze selhání ledvin, transplantace živtně důležitého orgánu, bypass srdečních (věnčitých) tepen vyžadující mimotělní oběh, slepota, hluchota, nezhobný nádor mozku, onemonění HIV při transfúzi krve, onemocnění HIV při výkonu povolání, závažná onemocnění způsobená přisátím klíštěte. Pokud to nebyla ani jedna z těchto chorob, tak se ani nedivím, že pojišťovna neplnila.

    20.3.2009 02:33 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti

    Moc se omlouvám, ale o zdravotních věcech se naplno veřejně nechci rozepisovat. Vážím si velmi Vaší ochoty.

    Ona pojišťovna nejenomže neplnila, ona mi také celou smlouvu okamžitě svévolně ze své strany ukončila. Šlo o kombinaci pojištění se spořením, které mělo trvat mnoho let, a namísto toho trvalo cca 4,5 let – takže jsem na tom hodně tratil. Namísto naspořených peněz jsem měl několik desítek tisíc korun ztráty (odměny a platby za vedení).

    20.3.2009 12:45 twison
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti

    Vzhledem k tomu, že jste nepotvrdil ani jednu nemoc, která je uvedena v seznamu, soudím, že jste měl jinou. Proto pojišťovna neplnila. A to že vám vypověděla smlouvu je také celkem normální postup, který by udělala jakoli jiná pojišťovna. Je to naprosto standardní. Nejspíš vaše nemoc natolik ovlivnila váš zdravotní stav a proto nebylo možné dále pokračovat v pojištění. To že  vám vrátili jen zlomek z peněz, které jste vložil je také normální u všech pojišťoven. Kdyby jste si založil životní pojištění u kterékoli jiné pojišťvny, tak je naprosto běžné, že až po nejméně osmi letech máte na podílovém účtu takovou částku, kterou jste tam vložil a teprve začínáte vydělávat. A jak jsem již řekl, tak provize a platby za vedení máte všude. Tak prosím nešpiňte dobré jméno pojišťovny, která použila naprosto standardní postup. Nemám totiš rád, když někdo hází špínu na někoho jiného bez důvodu. Po tomto, co jsem si tu všechno přečetl, soudím, že ten důvod nemáte.

    3.6.2009 15:04 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti

    Potvrzení nemoci je věc, která se nedělá veřejně. Ani lékaři dokumentaci neukazují každému kolemjdoucímu na potkání.

    Problém není jenom v tom, že pojišťovna neplnila, a pokud by ukončila pro to, že nemoc natolik ovlivnila zdravotní stav, že není možné pokračovat v pojištění, ok. Jenže pojišťovna ukončila pojištění proto, že údajně jsem uvedl špatné informace o zdravotním stavu již na začátku (to je několik let před onemocněním), kdy jsem byl zdravý jako rybička a bez záznamu v lékařské dokumentaci. Možná Vás to překvapí, ale například jsem nikdy v životě neměl žádný úraz, žádné zdravotní anomálie, a naprosto nic nenasvědčovalo tomu, že někdy problémy mít budu. Pojištění jsem zakládal pro jistotu, neboť na mě bylo finančně závislých dost lidí, tak kdyby se mi něco stalo, ať nejsou hned na dlažbě.

    Už mě docela unavují ty skryté útoky od pojišťováků, kterým se nelíbí, že někdo upozorňuje na neserióznost. Myslím, že to znovu vytáhnu na světlo a více o tom napíšu.

    AVIVA je neseriózní pojišťovna – a pokud máte pocit, že přeháním, klidně dodám – v českých končinách.

    Také mě unavuje, když pojišťováci neustále omílají, že házím špínu a udávají argumenty, které naprosto odporují příběhu, který jsem napsal v článku, a všemu co jsem napsal v diskusi. Chce to taky si to přečíst, než začnete reagovat.

    Máte smůlu, já diskutovat umím a hloupý nejsem. Na AVIVU špínu neházím, ona se špiní sama svým jednáním. Není od věci upozornit, že AVIVA je špinavá v českých končinách poněkud poněkud. Nemám potřebu špinit pojišťovnu, ale neodpustil bych si, kdybych nechal podvést další klienty a nikomu nepřeji, aby se v kritické situaci ocitli ve složité situaci kvůli špinavým praktikám AVIVY.

     

     

    16.8.2011 23:14 duch
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    Jaké dobré jméno pojišťovny si děláš prdel ja u nich pracoval a mužu říct jenom aviva sebranka arogantních podvodníku.
    15.4.2009 10:48 Renáta
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti

    Pane Ponkráci,

    pročetla jsem si celou diskusi a na základě málo konkrétních informací neumím zhodnotit, zda máte pravdu, nebo špiníte jinak dobré jméno pojišťovny.

    Nicméně po shlédnutí Vašich stránek, které tady propagujete http://ponkrac.net, mě napadá dotaz. Když se tolik let věnujete tarotům a astrologii, tak jste už při podpisu musel vědět, že vážně onemocníte. Takže jste pojišťovnu oklamal.

    R.

     

    3.6.2009 15:17 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti

    Paní Renáto,

    rád bych požádal o dovolení tento Váš příspěvek otisknout na svých stránkách. Takovou reklamu, jak moc důvěřujete mým schopnostem – tu bych si nerad nechal ujít. Myslím, že s vhodným titulkem typu „I pojišťovací agenti se obávají mého neomylného pohledu do budoucnosti a raději mi ukončují smlouvy“ – to je reklama jako hrom, a myslím, že bych se o ní nechtěl nechat obrat.

    Jinak obrat „špiníte jinak dobré jméno pojišťovny“ je docela dobrý obrat, jak ještě zkusit poslední pocit (a mezi řádky dát emocionální pocit), že pojišťovna snad je seriózní. Jestli má AVIVA dobré jméno, tak rozhodně v zahraničí, ale v české kotlině se to neodrazilo.

    Věřte mi, že si naprosto nevymýšlím, a pojišťovna se mnou jednala krutě neseriózně. Upřímně, čekal bych leccos – že pojišťovna odmítne plnění, či takový ten běžný folklór – ale AVIVA tu špinavou práci hodila do mnohem extrémnější a neserióznější role. Možná si všimnete, pokud se porozhleédnete po netu, že nemám tendenci se připojovat k hnutím proti někomu. I moje motivace je pouze, že nikomu nepřeji, aby se dostal do stejně nezáviděnihodné situace jako já. V jistých okamžicích je člověk totiž hrozně zranitelný a bezbranný, a je mu opravdu zle. Je rád, že žije – a proč by měl dopadnout špatně jenom proto, že AVIVA je neseriózní pojišťovna. Nikomu to nepřeji.

    16.8.2011 22:51 duch
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    Pracoval jsem u této pojišťovny!JE TO NEJHORŠÍ POJIŠŤOVNA V ČESKÝ REPUBLICE,DOSLOVA BANDA PODVODNÍKU.JENOM SI LIDI DĚLEJTE POJISTKY PAK BUDETE BREČET.NĚKDO JIM MUSÍ ALE VYDĚLAT NA DRAHÉ AUTA A STATISÍCOVÉ PLATY A ŽRANICE NA CHATÁCH.VÍM O ČEM MLUVÍM.
    24.8.2011 09:49 mmmmammma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    a kdyz jste u teto pojistovny pracoval,tak proc na ni spinite?asi jste zavidel,ze jste nedosahl to co ostatni lidi,kteri na to maji...Takove zranice a chlastacky,jsou v kazde firme,ne jenom Avive,ale o to se musi kazdy zaslouzit a makat,aby se dostal do vyssi spolecnosti.Tim nechci rict,ze ostatni jsou odpad.Ale kazdy je tvurcem sveho stesti.Kdyz se clovek snazi hodne,hodne ziska,kdyz nedela nic a ceka,ze mu budou padat pecene holuby do pusy...tak ma smulu :-D a kdyz vykladate karty,tak jste se musel prece docist,ze tam nemate investovat,protoze to dopadne spatne.Nebo dejte reklamovat karty,ze spatne vykladaji :-D
    24.8.2011 09:43 mmmmammma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    je zajimave ze vsude se objevuje ten jisty komentar na AVIVU.Ma stari 6 let a nikdo nic uz k nemu nenapsal,tedy myslim spatnou recenzi...Je to na zamysleni..Kdo co zatajil,nebo kde se stala chyba.. :-D
    10.11.2011 10:03 V.K.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    Zdravím všechný co pomlouvají Avivu. Myslím si, že jste jen znuděná banda lhářu a ty co tady píšou, že u Avivi pracovali a špiní tuto společnost (např. DUCH). Tak jste jen trotlové co to chtějí jen zkusit a nezvládají to. Já u Avivi pracuji už dva roky a mám i osobní zkušenosti při úrazu a plnění. Vše bylo v pořádku a rychle vyřízeno. Teď má Aviva i produkt kterému nemůže konkurovat žádná pojišťovna. Je to nejrychleji rostoucí pojišťovna v ČR. Nebude dlouho trvat a převálcuje všechny.
    13.11.2011 08:49 bohudar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    Souhlasím s vámi, taky pracuji pro Avivu a kdybych nebyla přesvědčena o jejich kvalitách, tak u ní nedělám.Měla jsem smlouvu 5 let a jen proto, že přišly finanční problémy jsem ji šla zrušit. Odešla jsem z nabíkou zaměstnání. Aviva se snaží aby v první řadě byl spokojen klient a dostal 100% péči. každá pojišťovna bude mít své obhájce a odpůrce. AVIVA je nejstarší pojišťovna na světě. Je tady více než 300let a životní pojištění jako takové-tak s tím přišla ona. Jen proto, že si někdo nepřečetl pojistné podmínky a uvedl špatné informace, za čož nesl následky, nemusí hanit společnost, která je seriozní.Já mám plno špatných zkušeností z našima nejznámějšíma pojišťovnama a nehaním je tu.
    13.11.2011 13:30 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    Notujte si. Samozřejmě, že podvodník dělající u podvodné pojišťovny nepřizná, že dělá podvody. Kapři si rybník nevypustí.

    Tento článek jsem psal proto, abych ukázal jak v mém případě se AVIVA snažila abych byl spokojen. A abych varoval všechny lidi před AVIVOU.

    AVIVA v České republice není seriózní pojišťovna a v mém případě, který v článku popisuji, to dokázala dokonale.

    Jak se chová v Británii či jinde zde nepopisuji. V podání českých zástupců AVIVY se chová tak jak popisuji v článku.

    Můžete tu napsat ještě stovky příspěvků jak je AVIVA skvělá, ale článek popisuje reálný případ. Pokud máte pocit, že AVIVU pomlouvám, není nic jednoduššího, než na mně podat trestní oznámení za pomluvu. Ale u soudu by velmi rychle vyšlo najevo, že píšu jen čistou pravdu. A navíc by se podvodné chování AVIVY medializovalo.

    Hloupý naletí na Vaše řečičky, jak je to v pořádku, chytrý vezme v úvahu, jak se AVIVA chová, když má plnit. Sliby se slibují, a zástupci AVIVY vám mohou slíbit cokoli, jen je problém s plněním.

    Prostě chytrý se poučí z neštěstí druhého, v tomto případě z mého neštěstí, a nebude chtít mít s českou AVIVOU nic společného. Kdo je hloupý, nechť si naletí.

    Klidně sem napište ještě milión příspvěků, jak děláte u AVIVY – nebudete si přeci kousat do ruky, která Vás živí a vypouštět si vlastní rybník.

    Je zvláštní, jak se AVIVA snaží umlčet svoje podvody.
    3.3.2012 00:35 také bývalý poradce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    Vážení, pracoval jsem u Avivy jako poradce po mnoho let téměř od jejího začátku. Aviva jako taková je kvalitní pojišťovna, ale její produkty v minulosti velmi slabé, v podstatě pojistka se vyplácela (zjednodušeně řečeno) jen v případě jasné ztráty nějakého tělesného orgánu a více. Až po dlouhých letech dorovnala konkurenci v úrazech, sám jsem měl u svých klientů několik nevyplacených žádostí o plnění, protože pojistné podmínky obsahovaly až absurdně málo položek, které pojišťovna zaplatí. Navíc je pokračování Avivy v ČR v současnosti dosti nejisté, protože je v ČR kontínuálně prodělečná. Vypadá to na ukončení činnosti a prodeji kmene (zprávy již prosakují)
    5.3.2012 13:25 hanýsek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    Reaguji na tento příspěvek,shodou okolností toto psala moje dcera a to ještě nevěděla co jí čeká.Nastoupila u nich jako poradce a už prodělala 30000kč.Nemyslím ted Avivu jsem sní spokojená ale s lidma kteří tam pracují.Dcera se snažila dělat vše poctivě a ukázalo se ,že její manažérka s manželem poctiví nejsou.Zašlo to tak daleko,že jí pomlouvali u klientů a další věci jen aby jí znepříjemnili práci.Dcera se nakonec odhodlala a dala výpověd.Těmto manažérům jde jen o peníze a né o blaho klientů a pracovníků.Budeli Aviva dále zaměstnávat takové lidi tak brzy nebude mít žádné klienty a klienti nebudou mít důvěru ve společnost Aviva.
    6.1.2012 21:38 Taira80
    Rozbalit Rozbalit vše Investiční životní pojištění - špatné zkušenosti
    Velmi jste mě potěšili informacemi o životním pojištění. Na nevýhodnost spoření v životním pojištění jsem našla dobrou aplikaci pro iPhone http://itunes.apple.com/cz/app/zivotko/id477434299?mt=8 Škoda jen, že aplikace neukazuje ještě daňové odpočty a na druhé straně daň ze zisku, která se v investicích platit nemusí.
    16.2.2012 08:20 monika
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    Dobrý den, děkuji že jste se podělil s ostatními o svoji zkušenost. Před nedávnem jsme s manželem dostali nabídku na toto životní pojištění a aspoň vím, že to není to pravé. Je opravdu smutné, že člověk pojišťovně důvěřuje, měsíčně si platí a nakonec s ním takto vyběhnou, ale jak tak pozoruji, tak v současnosti je to naprosto běžný jev.
    14.3.2012 15:27 mmmmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    dobrý den p.Moniko, nerozumím jak můžete dat na názor jediného člověka,když nevíte co je v pozadí.Je velice jednoduche na někoho špinit..Ale nevíte jak mohl pán zalhat ve zdravotnim dotazníku.Doporučuji Vám se setkat s někým z Avivy a probrat to.Ja tam mám taky pojistku už několik let a jsem velice spokojena.Kterápojišťovna ma standart,že se o Vás pořád někdo stará? Ja jsem měla pojistky i u jiných pojišťoven a nikdo se mi od nich neozval 10 let.Měla jsem pocit,že jsem průhledná.Až kdy´ž jsem se to rozhodla zrušit,protože jsem měla úraz a nebyli mi to schopni vyplatit tak se za mnou zastavil nějaky podivín a ani mi neudělal ukončení smlouvy.Tak jsem si musela osobně zajít do pojišťovny.U Avivy alespoň máte starostlivost na úrovni a nikam nemusíte chodit....
    23.12.2012 14:14 stm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    Pojistovna ma v prvni rade plnit. To, ze nekdo vola,pise, eni dulezite. Koneckoncu doporucuji si zaplatit brigadnika, nejaky student za 70Kc/hod vam bude taky volat a psat a vyjde to levneji, nez platit pojisteni.

    Zivotni a urazove pojisteni na 12 nemoci je nekonkurencechopny produkt k nicemu. Pokud neplni, zaslouzi zkrachovat.
    18.7.2013 10:31 Maty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    Zdravím, chtěl bych Vás poprosit o nezávazné vyplnění krátkého dotazníku týkajícího se realitních kanceláří. Součástí dotazníku je i zajímavá nabídka. Předem děkuji za vyplnění. http://www.survio.com/survey/d/E3H9Z4G7U9Z4U4Y3K
    9.12.2013 10:00 koleckoh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    nejlepší nezávislý agent je inPojištění (www.inpojisteni.cz) Poradí, vysvětlí, odpoví na dotazy, svatá trpělivost a hlavně člověka do ničeho nenutí.
    13.5.2016 11:52 fru fru
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životní pojištění AVIVA - špatné zkušenosti
    AVIVU v zadnem pripde nebrat, taky jsem prodelal diky neschopnosti zamestnancu!

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.