abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:44 | Nová verze

    Společnost Epic Games vydala verzi 5.4 svého proprietárního multiplatformního herního enginu Unreal Engine (Wikipedie). Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 9
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 38
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (75%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 832 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Co je potřeba pro Gmail?

    29.11.2005 23:14 | Přečteno: 1072× | Plané filozofování

    Zrovna jsem poslal jeden mail z Gmailu. Neznal jsem přesnou adresu adresáta, ale našel jsem ji podle pár písmenek z domény v seznamu kontaktů. Napsal jsem zprávu, nechal zkontrolat na překlepy. Příloha se nahraje hezky na pozadí a vše se automaticky uloží pro případ výpadku spojení nebo prohlížeče.

    Gmail prostě dokonalá aplikace. Vše je tam, kde by to člověk čekal, není tam nic navíc a nic nechybí. Funguje to rychleji a spolehlivěji než desktopová aplikace.

    Napadlo mě, co je potřeba pro vytvoření dokonalé aplikace. Armáda lidí s Ph.D. z informatiky čí matematiky? Dát každému pěšákovi z té armády možnost jeden den v týdnu pracovat na nějakém soukromém "výzkumném" projektu? Dostatek času na plánování, vývoj a testy? Nápoje zdarma? Špičkové (project)manažery? Sto tisíc serverů? Vlastní hasičská jednotka?

           

    Hodnocení: 90 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    30.11.2005 08:20 jkusniar | skóre: 4 | blog: jk_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je potřeba pro Gmail?
    Na základe skúseností s vývojom software si myslím, že najdôležitejšia bude asi tá hasičská jednotka :-D
    30.11.2005 10:40 barney
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co je potřeba pro Gmail?
    hmm, tolerovana praca na vlastnych projektoch pocas pracovnej doby bola svojho casu aj v Bell Laboratories (a vraj stala za zrodom Unix-u)

    ktovie, mozno ze ma Google management, ktory sa vyzna v technologiach (pocul som nejasne informacie, ze aj taky existuje)
    1.12.2005 01:33 Premil
    Rozbalit Rozbalit vše Technologie neni pripravena pro webovou revoluci
    Nikdo neni dokonaly.

    Gmail je vychytany web mail, ale nerekl bych, ze je dokonaly.

    Ze strany googlu mi asi nejvic vadi to, ze pristup "Search, don't sort" je doveden do extremu. Jak treba pristupujes k mailum, ktere archivujes. Jak si vytvoris nejakou slozku? To musis znovu a znovu hledat nejakou jasne vymezenou skupinu mailu, ktera by se dala primocare zatridovat do slozky?

    Nicmene nejvetsi problem je v nepripravenosti technologii na sofistikovane webove aplikace. Vetsina webovych aplikaci, co znam, je pomala, nespolehliva, nemotorne ovladatelna, zabugovana. Gmail samozrejme patri k tem nejlepsim, ale nekterym vecem se proste nevyhne.

    Nedavno jsem se zamyslel nad prave napsanym mailem a v podstate podvedome jsem misto na "Send" kliknul na to tlacitko, ktere pouziva vetsina lidi jednoznacne nejcastej, a to "Zpet". Prisel jsem tim o pekny kus mailu. Nezachranil me ani autosave s nekolikaminutovym intervalem. Rozumne desktopove aplikaci se samozrejme nic takoveho nestane, proste si kazdou nebezpecnou akci necha potvrdit.

    Taky interaktivni veci typu popup menu, nebo treba kalendare, jsou bud neskutecne pomale, nebo zatizene tunami JavaScriptu, se kteryma maji nektere prohlizece (Opera 8) vazne problemy.

    A takovych drobnosti je tu spousta.

    1.12.2005 23:32 paskma | skóre: 13 | blog: Paskmův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie neni pripravena pro webovou revoluci
    Já tu archivaci nepoužívám. Ani labely nepoužívám, ale to jsou přece obdoby složek(jen M:N), ne?

    Jinak já jsem opravdu na třídění líný a to vyhledávání mi fakt stačí.
    1.12.2005 23:55 Premil
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie neni pripravena pro webovou revoluci

    Labely jsou skoro složky, akorát ty položky zůstanou v inboxu. Jediná alternativa je maily (konverzace) archivovat, ale obsah archivu se AFAIK dá zobrazit jen přes položku All Mail, takže tím se vyhodí jen z inboxu, ale nijak se to neseparuje, spíš naopak.

    Prostě labely jsou celkem fajn, ale nedají se použít na vyhazování bordelu z inboxu. Na to se hodí archiv. Když se navíc udělá "uplné pokrytí" mailů z archivu labelkami, tak je problém v podstatě vyřešen.

    Uznávám, naprosté většině uživatelů to stačí.

    2.12.2005 00:08 paskma | skóre: 13 | blog: Paskmův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie neni pripravena pro webovou revoluci
    Ptal jsem se vedlebydli a říká, že bordel z inboxu vyhazuje tak, že ve filtru zaškrtne "skip inbox" nebo tak něco :-)
    2.12.2005 00:18 Premil
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie neni pripravena pro webovou revoluci
    No dyť jo, tím se to archivuje, používám to automatické backupy ze svn. (Už tím minulým příspěvkem byl probém vyřešen.)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.