abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 6
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 34
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 816 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene

    25.6.2006 15:38 | Přečteno: 5319× | Linux | poslední úprava: 25.6.2006 16:56

    Máte rádi pohodlí při sledování filmů ze svého PC na TV? Používáte KDE a chcete se ho na TV zbavit? Představuji Vám své dokonalé řešení jak velice jednoduše ovládat PC z postele, či křesla, nad jehož vypilování jsem strávil nemalou chvíli.

    Zájemci ať zde nehledají návod na instalaci použitých softwarových produktů. Chtěl bych se naopak podělit o jejich konfiguraci, skloubení dohromady a o řešení jednotlivých problémů.


    Co jsem použil:

    Jak to celé funguje: V X-ech jsem nepoužil pro TV-OUT žádný TwinView, Xineramu, apod., ale pouze druhý screen, který se jeví jakoby druhé spuštěné X a přistupuje s k němu přes proměnnou prostředí DISPLAY=:0.1. Nastavil jsem KDE (pomocí skrytého nastavení), aby nelezl na oba screeny a na druhý screen (TV) jsem umístil WindowMaker, který je nenáročný a skvěle konfigurovatelný. Sestavil jsem si Infra přijímač, který mám zapojený ze zadu v PC (přijímá i tak skvěle) a rozchodil Lirc. Jednotlivé konfigurace rozeberu následně

    Xorg: Proč rozcházet dva screeny a ne TwinView? Pro mě to má jednoduché výhody. Neřeším problémy s roztaženým pozadím přes obě obrazovky, na každé můžu pracovat bez ovlivnění té druhé, spouštění aplikací na určitý screen je díky oddělené proměnné DISPLAY více než jednoduché pro kohokoli.

    Jak na to? Zde uvádím jen část konfiguračního souboru, který je nutný k vytvoření dvou nezávislých screenů. K tomu asi není co dodat.

    Section "ServerLayout"
        Identifier     "Simple Layout"
        Screen      0  "Screen 0" 0 0
        Screen      1  "Screen 1" LeftOf "Screen 0"
        InputDevice    "Mouse1" "CorePointer"
        InputDevice    "Keyboard1" "CoreKeyboard"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
        Identifier     "My Monitor"
        HorizSync       30.0 - 50.0
        VertRefresh     50.0 - 90.0
    EndSection
    
    Section "Monitor"
        Identifier     "My Television"
        HorizSync       30.0 - 50.0
        VertRefresh     60.0 - 60.0
    EndSection
    
    Section "Device"
        Identifier     "NVIDIA GeForce 0"
        Driver         "nvidia"
        BusID          "PCI:1:0:0"
        Screen          0
    EndSection
    
    Section "Device"
        Identifier     "NVIDIA GeForce 1"
        Driver         "nvidia"
        BusID          "PCI:1:0:0"
        Screen          1
    EndSection
    
    Section "Screen"
        Identifier     "Screen 0"
        Device         "NVIDIA GeForce 0"
        Monitor        "My Monitor"
        DefaultDepth    24
        Option         "NoLogo" "1"
        Option         "RenderAccel" "True"
        Option         "AllowGLXWithComposite" "True"
        Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
        SubSection     "Display"
            Viewport    0 0
            Depth       24
            Modes      "1280x960" "1024x768" "800x600"
        EndSubSection
    EndSection
    
    Section "Screen"
        Identifier     "Screen 1"
        Device         "NVIDIA GeForce 1"
        Monitor        "My Television"
        DefaultDepth    24
        Option         "TVStandard" "PAL-B"
        Option         "ConnectedMonitor" "TV"
        Option         "TVOutFormat" "SVIDEO"
        Option         "NoLogo" "1"
        SubSection     "Display"
            Viewport    0 0
            Depth       24
            Modes      "800x600" "640x480"
        EndSubSection
    EndSection
    

    KDE: Jestliže jsou někde pozapínané nějaké nastavení týkající se DUAL-HEADu, tak vše zrušit. Co však už není zrovna dohledatelné, avšak velice důležité, je nastavení v souboru ~/.kde/share/config/kcmdisplayrc, kde je potřeba do sekce [X11] přidat volbu disableMultihead=true. Výsledná konfigurace může vypadat například takto:

    [$Version]7
    update_info=kcmdisplayrc.upd:kde3
    
    [DisplayEnergy]
    displayEnergySaving=true
    displayPowerOff=30
    displayStandby=0
    displaySuspend=0
    
    [X11]
    disableMultihead=true
    

    Nyní se nespouští KDE dvakrát (na každém screenu), ale pouze na primárním :0.0 a druhý je prázdný. Tímto bych rád poděkoval osobě jménem Luboš Luňák, bez kterého bych na to nikdy nepřišel. Jen si to zkuste nechat vyhledat ve vše znalém Googlu ;-).

    WindowMaker: Normálně by kvůli videu asi nebyl potřeba žádný WM, jelikož na prázdné X-ka lze pustit kterákoli aplikace, ovšem nepodařilo se mi, aby reagovala na stisk kláves a proto je nutné použít nějaký WM. Normálně bych asi použil též „lehký“ Fluxbox, ale ten bohužel nezvládá spouštění pouze na jednom určitém screenu a tudíž jsem měl tu příležitost vyzkoušet WindowMaker. Je to úžasný manager, nechápu, že jsem ho nevyzkoušel již dřív. Pro spuštění na druhém screenu postačí příkaz:

    HOME=~/.tv wmaker -display :0.1

    Parametr HOME jsem použil z jednoduchého důvodu. Požadoval jsem aby vše běželo pod aktuálním userem (jinak jsem řešil problémy s právy), ale zároveň jsem chtěl specifická nastavení některých aplikací pro TV. Tímto jsem vše elegantně vyřešil.

    Lirc: Nakonec stačilo jen rozběhat Infra přijímač spolu s Lirc, který je potřeba rozchodit s připraveným dálkovým ovladačem. Démon lircd pouštím již při startu PC a před spuštěním KDE pouštím v ~/.Xclients prográmky irxevent (kvůli ovládání událostí) a irexec (spouštění softwaru). Celý můj soubor ~/.Xclients vypadá následovně:

    #!/bin/sh
    nvidia-settings -l
    ~/bin/lirc_remote restart >/dev/null 2>&1 &
    exec startkde
    

    Ve skriptu lirc_remote jsou ty dva výše zmíněné programy, které pomocí parametru restart před spuštěním zabiji (killall), aby nedošlo při odhlášení a následném přihlášení ke spuštění více instancí. Ještě musím dodat, že pomocí softwaru nvidia-settings jsem si nastavil parametry TV přesně na míru (roztažení, barvy, blikání, apod.) a pomocí parametru -l se po startu vždy aplikují.

    Nyní zbývá již jen nakonfigurovat Lirc pomocí souboru ~/.lircrc, kde se nastaví všechny požadované události k dálkovému ovladači. Po každé změně konfigurace je potřeba irxevent a irexec restartovat, proto používám výše zmíněný script. Uvádím pouze důležitá nastavení, které stačí pro většinu požadovaných akcí.

    begin
            remote = SupportPlus
            button = POWER
            prog = irexec
            config = kdialog --passivepopup "lirc: WMaker - START" 1; HOME=~/.tv wmaker -display :0.1 &
            config = kdialog --passivepopup "lirc: WMaker - END" 1; killall -9 wmaker
            flags = once
    end
    

    SupportPlus je ID mého dálkového ovládání, POWER je jedno z jeho tlačítek, irexec je potřeba pokud hodláte spouštět některou aplikaci a poté první řádek s config definuje co se vykoná po prvním stisknutí tlačítka, druhý co po druhém, atd. Pro indikaci správného přijetí signálu od ovladače využívám fešný dialog z KDE – kdialog, který mi na 1 vteřinu zobrazí v levým horním rohu monitoru bublinu s info textem.

    begin
            remote = SupportPlus
            button = [M]
            prog = irexec
            config = kdialog --passivepopup "lirc: Mount DVD - START" 1; ~/bin/lirc_dvd &
            config = kdialog --passivepopup "lirc: Mount DVD - END" 1; killall -9 xterm
            flags = once
    end
    

    Zde pomocí tlačítka [M] spouštím skript lirc_dvd, který připojí DVD (obvykle s mým oblíbeným seriálem) a na TV otevře terminál (xterm) s MC, kterému jsem maximálně překopal vzhled kvůli přítulnosti a čitelnosti na TV. Viz screenshot. Ještě radši podotknu, že pokud někdo někdy budete chtít použít stejně jako já kombinaci lirc+xterm, musíte xtermu v souboru ~/.Xdefaults nastavit parametr XTerm*allowSendEvents: True, jinak nebude přijímat události od X-ek.

    begin
            remote = SupportPlus
            button = PR_UP
            prog = irxevent
            config = Key Up CurrentWindow
            flags = once
    end
    

    Program irxevent je potřeba pokud hodláte vysílat signály aplikacím (klávesy, apod.). Já tak například vysílám pomocí tlačítka PR_UP (je tam šipka nahoru) klávesu Up (šipka nahoru) aplikaci CurrentWindow, což je vyhrazené slovo pro aktuální okno (například MC s připojeným DVD).

    begin
            remote = SupportPlus
            button = 8
            prog = irexec
            config = kdialog --passivepopup "lirc: Tucnacek jde za 20s hajat ;-)" 20 && sudo /sbin/halt &
            config = killall -9 kdialog
            flags = once
    end
    

    Nakonec stojí již asi jen za zmínku nastavení mého tlačítka 8 (číselník celkově zatím nepoužívám), které slouží k vypnutí PC na noc (když ležím áááž na posteli ;-) ). Po stisku tlačítka se opět zobrazí bublina s nastaveným textem na 20s, přičemž pokud se vykoná úspěšně (&&), tak se PC vypne. Pokud bych si to náhodou rozmyslel, či se umáčkl, stačí stisknout tlačítko 8 znovu a dialog se killne, čímž se vypnutí neprovede.

    Závěr: Nemohl jsem si pomoci, ale mám z toho všeho (jak to šlape) takovou radost, že jsem se o to musel podělit a založit kvůli tomu blog ;-). Doufám, že to někomu přijde vhod a již nebude kvůli takovým pitomostem jako je pauza, přetočení znělky seriálu a puštění dalšího dílu muset běhat sem a tam jak králík na kouli ;-).


    UPDATE: Kdyby nefungoval odkaz na výše zmíněný LinuxDesktop, tak tam je schéma z http://www.cesko.host.sk/girderplugin_sk.htm, které by mělo pro GNU/Linux upraveno tak, že se propojí pin 1 a 6.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    25.6.2006 15:58 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    Infra přijímač do sériového portu dle zapojení na LinuxDesktop
    Bohužel s pájkou (páječkou?) nejsem zrovna kamarád. Chtělo by to nějaký už sestavený volně prodejný :-) přijímač kompatibilní s většinou dálkových ovládání. Něco jako http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35852 je sice fajn, ale ten přijímač asi nebude fungovat s jiným než dodávaným dálkáčem, což je pro mě problém, protože ovladač buď zašantročím, rozšlápnu či jinak znefunkčím v poměrně krátké době. Přitom samotná dálková ovládání se dají koupit za velice rozumnou cenu (cca 300 Kč) a výběr je velký.
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    25.6.2006 16:12 Goffix | skóre: 25 | blog: Powered by ArchLinux | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    Ja to pajel obycejnou pajkou a povedlo se mi to sesmolit malinkaty, ze jsem to uz skoro ztratil :-). A dokonce to i funguje ;-).

    To co ty ukazujes, ale neni infra a s lircem to tudiz nebude spolupracovat. Stejne tak jako s jinym ovladacem.

    Si sezen nekoho kdo ti to sesmoli v okoli. Soucastky stoji cca 70Kc a funguje to s KAZDYM dalkovym ovladacem. Jinak otec pred casem kupoval univerzelni (ne zadna specialni znacka) dalkovy ovladani za 50Kc. A jeste to ma moznost se prepnat na DVD, TV, VIDEO, apod.. (rezimy)
    25.6.2006 16:32 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    To jsem si ani nevšim, že to není ifra a radiové :-( Takže to asi v linuxu teda nepojede, béé.

    Mimochodem ten odkazovanej web nefunguje. Možná bych se do konstrukce i sám pustil, ale musel bych mít nějakej návod pro debily a hlavně vědět, kde se dají ty součástky koupit (nejlépe objednat po netu).
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    25.6.2006 16:35 Goffix | skóre: 25 | blog: Powered by ArchLinux | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    Jo no, nechapu co s tim webem delaji... kazdou chvili maji vypadky.. a zrovna z neho vedou odkazy i najiny weby :-/ Ale jinak na Lirc.org je to schema taky... Je to asi 5 soucastek.. nepotrebujes k tomu ani plosnak.. to zvladne fakt kazdej..
    25.6.2006 16:43 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    Něco jsem našel taky na http://www.cesko.host.sk/girderplugin_sk.htm, to nevypadá zas tak komplikovaně. Má tam i USB verzi, ale na tu už bych si netrouf určitě.

    Poradí někdo, kde se dají sehnat ty součástky?
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    25.6.2006 16:46 Goffix | skóre: 25 | blog: Powered by ArchLinux | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    Jo, to je ta stranka na kterou vede odkaz z LinuxDesktopu ;-) Akorat na Linux pro Lirc by tam mela byt jeste malinka uprava. A to usb zapojeni taky asi nepujde s Lircem.

    Soucastky sezenes kdekoli :-). GES, GM-Electronics. A jestli nic takhle velkyho kolem sebe nemas, tak urcite budes mit pobliz obchod, kde maji elektrosoucastky.
    25.6.2006 16:52 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    Tak dík, snad v Praze něco bude :-) Už se na to bastlení těším.
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    25.6.2006 19:22 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    To co ty ukazujes, ale neni infra a s lircem to tudiz nebude spolupracovat.
    Teoreticky to s lircem spolupracovat může, záleží na tom, co z toho zařízení leze. Pokud se to chová jako klasický IR reciever (i když je to rádio), je dost pravděpodobné, že to pod Linuxem půjde. Pokud je k tomu potřeba nějaký hyper super padací ovladač do Windows, se kterým si to neustále o bůhvíčem povídá, musle by se nejspíš udělat reverse engineering toho protokolu, a do toho se asi nikomu nebude chtít.
    25.6.2006 19:34 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    Dokonce je na to patch do kernelu (HID) z českých luhů a hájů, takže to pod Linuxem asi poběží :-)
    Jan Zahornadsky avatar 25.6.2006 16:16 Jan Zahornadsky | skóre: 22 | blog: hans_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    Proč by nemělo? Ono každé aspoň trošku rozumné IR zařízení nepouští do OS nic jiného, než nějakou frekvenci, kterou zrovna přijalo. Takže to jde rozumně nakonfigurovat na kterýkoli ovladač.
    Actually, I was half an hour into the pointer scripting documentation when she got dressed and left.
    25.6.2006 18:31 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    Sorry, že zase otravuju, ale mohlo by tohle být kompatibilní s lircem? Je to sice určené pro nějaké televizní karty, ale přijímač se připojuje normálně do sériového portu. Nějak blíž se mi to nepodařilo identifikovat, takže nevím, jestli v databázi podporovaných zařízení je.
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    25.6.2006 19:05 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    ups, ten odkaz má být správně http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35527
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    25.6.2006 20:51 Goffix | skóre: 25 | blog: Powered by ArchLinux | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    Tak pokud je to pres seriak, tak by to mohlo slapat, ale nechapu proc si porizovat takovyhle specialni veci, kdyz to lze jednoduse dat do kupy doma.
    25.6.2006 19:48 blogsm | skóre: 8 | blog: mozektevidi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    Radši než IR-da tak technologii bluetooth. Nebo jiné rádio. Nemusí se pak přesně mířit. Já to takle mám nastavené na windows, na linuxu bych to zatím nesvedl. Jako ovladač mi slouží SE K750i, a v PC mám USB bluetooth modul. Přes program floAt's Mobile Agent 2 mi to funguje ;-) Můžu si přepínat filmy, multimedia, dokonce i hejbat a klikat myší! Sice je to pomalé ale...
    S linuxem teprve začínám! (už půl roku) mozektevidi.net
    25.6.2006 20:53 Goffix | skóre: 25 | blog: Powered by ArchLinux | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    Tak jako, kdyz si vyvedu ten prijimac kabelem nekam do prostoru, tak uz se ani moc o mireni neda mluvit a furt muzu pouzivat kterykoli ovladac, zatim co ty - jen a pouze mobil :-/. To se mi zda trochu neprakticky.

    Jinak je celkem jedno co pouzit na prijem. Ja to sepsal spis kvuli tomu jak to vsechno dohromady pracuje - 2 screeny, KDE, wmaker.
    25.6.2006 21:02 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    Pokud musis s irda nejak mirit tak mas nekde problem.

    Bezne muzu mirit infrakem do polstare na kanapi a taky to funguje.

    Zdenek
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    Mikos avatar 25.6.2006 21:37 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    Vzhledem k tomu, že Sony-Ericsson K700i či K750i se chová jako standardní Bluetooth HID zařízení, tak to funguje samozřejmě zcela bez problémů pod Linuxem. Nepotřebuješ k tomu vubec nic instalovat, jen ten telefon spáruješ s PC, zapneš u něj tu funkci dálkového ovládání a ono to samo "zázračně" okamžitě funguje (i jako myš).
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    25.6.2006 21:44 blogsm | skóre: 8 | blog: mozektevidi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    Tak to také funguje, ale já mám radši programy třetích stran. Je to lepší. Do mobilu se nahraje bud jako JAVA program, nebo jako Bluetooth zařízení. Je víc možností.
    S linuxem teprve začínám! (už půl roku) mozektevidi.net
    27.6.2006 00:21 Goffix | skóre: 25 | blog: Powered by ArchLinux | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    Jo a kdyby jste nekdo tusil jak donutit MC, aby byl pouze jednopanelovy, budu vam velice vdecny. Na tom screenshotu jak pisu, jsem to uz lepe nedokazal zhustit. Ale byl bych nejradsi mit pres cely obraz jen vyber souboru, co je na DVD. Jako, ne ze by to takhle bylo nejaky strasny, ale znate to... vse musi byt dokonaly ;-).

    PS: Je mi jasny, ze by nebyl problem si na to udelat primo script, nebo soft, ale verim, ze to nemusi jit po zlym ;-)
    Josef Kufner avatar 27.6.2006 09:27 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    Zkus matchbox. Ten ma v sobe i nejaky lehky browser po souborech a na takovehle aplikace je delany...
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    23.4.2007 18:12 mato
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    tak toto je troska starsia otazka, ale tak keby si to naaahodou potreboval este :) v mc:
    alt^t   - prepina nastavenie panelov, ked budes stlacat viackrat, zistis ako sa to meni
    a keby to naahodou nefungovalo, treba pouzit escape sekvenciu, teda
    ESC^t
    the.max avatar 11.3.2007 18:01 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    Dneska jsem udelal neco podobneho (ten WindowMaker jeste zkusim) ale kvuli satelitni karte a VDR ktere mi bezi prave na druhym desktopu. Ale sel sem dal. mam i 2 zvukovky:-D jednu pro beznou praci a druhou (integrovanou (stejne by byla jinak k nicemu)) jsem pripojil k televizi. VDR pak spoustim z ~/.kde/Autostart takze bezi po celou dobu kdy mam spusteny pocitac (coz je prakticky porad, aktualne 98 dni uptime). Jako dalkove ovladani mam Ati Remote Wonder, coz je radiove, ne Infra a tak neni problem s tim ze pocitac a televize jsou oddeleny zdi, navic u ruznych infra jsem mel problem s dosahem. Nicmene mam dojem ze lirc umi i nejaky ty ovladani do USB pro Win Media Center, ale asi by to chtelo otestovat ktere ano a ktere ne. Pridam vypis /etc/modules.d/alsa pro 2 zvukovky:

    
    alias char-major-116 snd
    alias char-major-14 soundcore
    
    options snd major=116 cards_limit=4
    
    ## Audigy 2 ZS
    alias sound-service-0-0 snd-mixer-oss
    alias sound-service-0-1 snd-seq-oss
    alias sound-service-0-3 snd-pcm-oss
    alias sound-service-0-8 snd-seq-oss
    alias sound-service-0-12 snd-pcm-oss
    alias snd-card-0 snd-emu10k1
    alias sound-slot-0 snd-emu10k1
    alias /dev/mixer snd-mixer-oss
    alias /dev/dsp snd-pcm-oss
    alias /dev/midi snd-seq-oss
    
    
    ## integrovana nvidia
    alias sound-service-1-0 snd-mixer-oss
    alias sound-service-1-1 snd-seq-oss
    alias sound-service-1-3 snd-pcm-oss
    alias sound-service-1-8 snd-seq-oss
    alias sound-service-1-12 snd-pcm-oss
    alias snd-card-1 snd-intel8x0
    alias sound-slot-1 snd-intel8x0
    alias /dev/mixer1 snd-mixer-oss
    alias /dev/dsp1 snd-pcm-oss
    alias /dev/midi1 snd-seq-oss
    
    

    vdr pak spouztim mimo jine s pluginem softdevice:

    
    #!/bin/bash
    DISPLAY=:0.1 ./vdr -P"softdevice -ao alsa:pcm=hw:1,0# -vo xv:full"
    

    Treba to nekomu pomuze;-)
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    the.max avatar 3.5.2007 01:10 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    Tak a je tu problem. Tak nejak se mi na stole zjevil 22" Wide LCD (ktery az na ty 2 vadne body) chodi v pohode, nicmene mam problem s VDR spostenym na druhem screenu. Pokud mam LCD nejake normalni (4:3) rozliseni, VDR na druhem screenu je v pohode. Pokud ale mam na LCD Wide (1680x1050) tak VDR zmenseny do okna je taky v poradku, kdyz ho ale prepnu do Fullscreenu, tak se strati kus obrazu v pravo a dole. Je nejak resitelne, aby obraz byl ve fullscreenu cely? Pokud se nezadari, budu si muset poridit misto VDR Dreambox nebo IPbox:-(
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    the.max avatar 4.5.2007 00:41 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNU/Linux PC jako VIDEO – doslova a do písmene
    Tak a je tu problem. Tak nejak se mi na stole zjevil 22" Wide LCD (ktery az na ty 2 vadne body) chodi v pohode, nicmene mam problem s VDR spostenym na druhem screenu. Pokud mam LCD nejake normalni (4:3) rozliseni, VDR na druhem screenu je v pohode. Pokud ale mam na LCD Wide (1680x1050) tak VDR zmenseny do okna je taky v poradku, kdyz ho ale prepnu do Fullscreenu, tak se strati kus obrazu v pravo a dole. Je nejak resitelne, aby obraz byl ve fullscreenu cely? Pokud se nezadari, budu si muset poridit misto VDR Dreambox nebo IPbox:-(
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.