abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 562 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Developer Conference - výběr z pátečních prezentací

    6.1.2011 16:17 | Přečteno: 893× | Výběrový blog

    Dnes jsem si pro vás nachystal můj výběr z prezentací, které proběhnou v pátek na Developer konferenci. Rozjedeme se trochu pomaleji. V místnosti D2 budou první dvě prezentace zaměřeny na balíčkování ve Fedoře, konkrétně na specifika pro perlové moduly a java balíčky. Marcela a Stano shrnou pravidla a na konkrétních příkladech ukážou co musí balíček, který chce vývojář přidat do Fedory, splňovat.

    Mísnost D3 a odpoledne i místnost A107 se budou hodně zaměřovat na Desktop. Začne Lukáš Doktor, který vám předvede co všechno umí MythTV a naláká vás na svůj odpolední lab, kde si může s jeho pomocí naprogramovat jednoduchý plugin. Po té nastoupí Tomáš Bžatek s ukázkou Gnome 3.0. Předvede jak s novým prostředím pracovat a zároveň naťukne změny pro vývojáře GTK aplikací. Na něho hned naváže Jarda Řezník, KDE vývojář, který porovná nové Gnome s KDE4kové řady (nebo jak je správně Plasma Workspaces 4), ukáže poslední změny které se do KDE dostaly a na čem dál spolu s kolegy pracuje. Podobně jako Tomáš i Jarda chystá část pro vývojáře desktopových aplikací v Qt, rozhodl se ale že tomu věnuje celou přednášku po obědě v mínosti A107.

    Po obědě jsou nachystány dvě prezentace od našich hostů. Jonathan Blandford je Gnome vývojář a v současné době manažer desktop týmu a projektu Spice. Spice umožňuje práci se vzdáleným desktopem. Oproti VNCčku však obsahuje velmi výkonný protokol, který nemá potíže například se vzdáleným přehráváním videa a podobně. Druhou součástí projektu Spice je VD-I, tj. způsob jak pracovat se vzdálenými zařízeními. V praxi přes tento protokol lze komunikovat s vaší flashkou na klientské stanici nebo naopak přenášet zvuk ze serveru na klienta. Druhou prezentací po obědě je přednáška od Lennarta Poeteringa, autora oslavovaného i zatracovaného PulseAudia. Lennart přiblíží svůj poslední projekt, systemd - náhradu upstartu a SysVinit spouštěče. Dá se říct, že tento projekt je revoluční a přináší spoustu i kontroverzních změn. Určitě očekávám velkou diskuzi na této přednášce.

    Paralerně Adam Tkáč naváže na přednášku o Spice prezentací projektu TigerVNC, který si dal za cíl zrychlit klasické VNC a pokračujeme prezentací o projektu coretutils. Petr Lautrbach naopak naváže na přednášku o systemd a porovná tento nový projekt s upstartem a sysVinit - cílem je najít výhody a nevýhody jednotlivých initů a jak nachystat init skripty pro svoje aplikace.

    Desktopový den uzavře "souboj" mezi Gnome a KDE, aneb co mají tyto desktopy společné a jaká pravidla by měli vývojáři desktopových aplikací dodržovat.

    Mezitím v místnosti D2 budou přednášky pokračovat sekcí od kolegu z JBossu, o kterých se rozepíši v novém zápisku.

    Jednou z posledních prezentaci je přednáška Michala Fojtíka o projektu deltacloud. Deltacloud si dává za cíl sjednoti API k jednotlivým cloud providerům a umožnit tak uživatelům sjednocenou správu jejich strojů a možnost migrovat z jednoho "oblaku" na druhý. A úplně na závěr dne je pro všechny účastníky, kteří úspěšně zvládly těch několik prezentací za celý den, přichystáno občerstvení přímo na půdě fakulty informatiky.        

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    6.1.2011 16:50 retroslava | skóre: 9 | blog: TryCatch | Žižkoff
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Developer Conference - výběr z pátečních prezentací
    Ahoj. Rád bych se zúčastnil přednášky o balíčkování pro Fedoru. Bohužel se tam nedostanu. Bude potom k dispozici video na blip.tv ?
    Pozor! Jsem naprostý idiot. Co jsem napsal včera dnes už dávno neplatí. Zavazuji se, že budu diskutovat nezávazně.
    Radek Vokál avatar 6.1.2011 16:53 Radek Vokál | skóre: 21 | blog: s Fedorou na hlavě
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Developer Conference - výběr z pátečních prezentací
    Část se bude nahrávat, ale jen část .. zkouším dojednat s muni, aby se dalo použít i jejich navhrávací vybavení. Uvidíme.
    Rezza avatar 14.1.2011 10:11 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Developer Conference - výběr z pátečních prezentací
    Nene, rozhodne nebudeme nic porovnavat a rozhodne nebudem soutezit a bit se s Gnome :)))
    15.5.2020 23:00 Riley Hammond
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Developer Conference - výběr z pátečních prezentací
    Some of the time a driver is degenerate and should be supplanted. In the event that it is a Windows based framework press F8 during startup of Windows (after the framework boot strategy) and select "Secured Mode". Windows will at that point fire up stacking no drivers however its own essential ones (the realistic will look dreadful. It is in 640 x 480). Mens Winter Jackets
    30.6.2021 12:30 Geet Sharma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Developer Conference - výběr z pátečních prezentací
    This post is enlightening, profitable and brilliant plan, as offer great stuff with smart All VIP Escorts thoughts and ideas, heaps of incredible data and motivation, the two of which I have to peruse all the more such an accommodating data here.
    30.6.2021 12:32 Geet Sharma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Developer Conference - výběr z pátečních prezentací
    Two full approval for this magneficent article of yours. I've truly appreciated perusing this article today and I figure this may be outstanding amongst other Lusty Needs article that I've perused at this point. If you don't mind prop this work up on a similar quality.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.