abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:44 | Nová verze

    Společnost Epic Games vydala verzi 5.4 svého proprietárního multiplatformního herního enginu Unreal Engine (Wikipedie). Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 9
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 40
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (75%)
     (8%)
     (2%)
     (15%)
    Celkem 834 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Mé (chybějící) ego a MeeGo Conference 2010 v Dublinu

    15.11.2010 18:54 | Přečteno: 1822× | Cestování | poslední úprava: 15.11.2010 18:54

    Tak se mě opět dostává potěšení vás tu vyrušit z poklidného před zimního pospávání a flejmování zápiskem z další konference - tentokrát MeeGo z Dublinu. Ano, mé zápisky jsou skoro všechny cestovatelské a konferenční, ale když už teď Bulánci jedou, co jiného mě zbývá? Trošku změním pro tentokrát způsob - zápisek budou spíš mé postřehy, dojmy a smrtelné nemoci. Hraji si totiž na novináře a připravuji pořádný (snad) článek pro náš nový Openmobility portál. Možná by se hodil i sem, ale když Robert odešel, tak už jsem neměl čas se domluvit na spolupráci s ábíčkářama. Samozřejmě nějaké zajímavé drby uvolním i tady. Třebas že AMD se připojilo k Intelu a na jednom pódiu společně oznámili spolupráci!

    Prostě celkově tu mám trošku pocit, že se hodně věcí mění. Před rokem žádné MeeGo nebylo, dnes je tu přes tisíc lidí, od fanoušků, přes vývojáře, novináře, které zase až tak open source obvykle nebere (a je to na nich vidět:D) až po byznysmany (ale i ti tu jsou spíš baťůžkáři...). A to včetně hotových zařízení postavených na MeeGo za podle mě nepředstavitelný čas. Komerčních! Bohužel s handset verzí a novou Nokií to vypadá asi zle, žádné bližší info, jestli jsem dobře rozuměl, tak až spíš konec Q2 a později. Ano, MeeGo 1.2 míří na kompletnost a mělo by být hotové až někdy v půlce dubna. A zase se zopakovalo, že N900 je nástroj a né zařízení pro zákazníky. Keynoty prostě nebyly zlé, i když moc takové klasicky manažerské. Ale jinak zatím paráda. Včetně prostředí - nový, krásný fotbalový stadion, takže mám z oken výhled na tribuny. Dublin se mi líbí.

    A to je jiná pohádka - včera jsme měli čas, Early Birds akce nás moc nezaujala. Už jen cesta z letadla byla zajímavá - naší osobní limuzínou - v Aircoach rozvozu z letiště do hotelu jsme byli sami, tak nás řidič vysadil přímo tam. Krásný, s wifinou a za sedm euro. Pěkná cena a jezdí i večer. Na procházce městem samozřejmě zaujala Grafton Street - umělci sice zalezlí, ale ti co byli... Rudovi z Ostravy tam jeden známý umělec ukradl song. Cesta nás pak zavedla až do muzea voskových figurín, občas si člověk opravdu nebyl jistý a dílna úchyláka byla skvělá! Jo a potkal jsem Jamese Bonda a hlavně Philla - na Harry Street jsme se nedostali. Protože dublinský hrad - fakt perfektní průvodkyně, v každé místnosti zmínila jejich samostatnost (a v muzeu většina postav právě popravených při povstání v roce 1916...) a hrad taky stál za to. A to jsem jich viděl kupu. Jo a ty revoluce mě přivádí k tomu, že se na to dá jednoduše napojit chlastání! V The Porterhouse u hradu mají zrovna festival českých piv (i žatecké...) pod plakátem o revoluci :D Každopádně já si dal stouta, ten doma tak často není k vidění a hlavně pití. Jo a narazili jsme na Slovakpoint :D A na kámoše co tady dělá v Google. Většina těch lidí tu prý jsou opičky co robotům opravují chyby. A má jich být pěkná kopa.

    A vyhrál jsem tablet od Lenova! Vyhrál tedy každý - pan EveryBody (kromě zaměstnanců Intelu a Nokie). Ještě se o něj musím zítra porvat, ale tak prý je jich dost...

    Právě jsem doposlouchal přednášku o MeeGo jako enterprise desktopu, ještě jednu a bude párty! Takže se zatím mějte a sledujte Openmobility portál - když to dnes nepřeženu, tak třebas už zítra bude reportáž z prvního dne.

    PS: nic neslibuji. JoeJoe fotí, tak i fotečky budou pořádné.

    PS2: přebíhání z jedné strany stadionu na druhou je pěkná makačka...

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    15.11.2010 19:27 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mé (chybějící) ego a MeeGo Conference 2010 v Dublinu
    hi, pri otevreni prispevku me zaujala ta fotka (jako fotbalistu) a proto jsem se zacetl i do toho textu.

    Drive bych asi hned od srdce odpovedel, ale protoze tady ted nejak budujeme novou diskuzni kulturu, tak jsem se rozhodl, ze se radeji napred zeptam:

    Mate zajem o muj komentar a jste si jist ze ho i nervove unesete? Nebyl by totiz nejak vstricny, nekteri by rekli asi osobne utocny a urazlivy, jak ja to halt delam. Jestlize o nej nestojite, rad to budu respektovat.

    P.S. Redakce bych se rad zeptal, zda by nebylo mozne u tech blogu, aby autor nekdy zaskrtnul, ze si nepreje 'zle' komentare a flejm. Myslim si, ze by to bylo prinosne.
    15.11.2010 19:48 mich | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mé (chybějící) ego a MeeGo Conference 2010 v Dublinu

    Vím, že mě osobně se nikdo neptal, ale rád bych si přečetl co útočného má dad k tématu - většinou si to dokážu představit, teď tomu tak není.

    Co se nápadu o zlých komentářích týče, bylo by lepší, kdyby si při prohlížení diskuse každý uživatel zaškrtl chci/nechci vidět blbosti. U každé diskuse by tak vznikalo zajímavé diskusní podsvětí. Mohl by být jmenován někdo zkušený a světaznalý (JJ), kdo by rozhodoval o úrovni komentářů, podle které by se pak třídily.

    je to teď v módě, na žive o tom furt píšou
    Saljack avatar 15.11.2010 21:54 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mé (chybějící) ego a MeeGo Conference 2010 v Dublinu
    To sem klidně napiš. Navíc když už jsi to nakousnul :-D.
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    Rezza avatar 15.11.2010 23:00 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mé (chybějící) ego a MeeGo Conference 2010 v Dublinu
    Samozrejme, ze jsem pro! Strilej, strilej, poslechni sveho pana!!!
    16.11.2010 10:47 Brambořiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mé (chybějící) ego a MeeGo Conference 2010 v Dublinu
    Moc bych od toho nečekal, obávám se, že už to bylo od dada všechno.

    A pokud náhodou ne, tak mě svého jedovatého komentáře můžeš laskavě ušetřit. Nejsem na něj zvědavý.
    Fluttershy, yay! avatar 15.11.2010 19:45 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mé (chybějící) ego a MeeGo Conference 2010 v Dublinu
    Wow!

    Půjdeš na tu připomínkovací diskuzi o IVI? Podle toho, co jsem četl na fóru, by to mělo být hodně zajímavé.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Rezza avatar 15.11.2010 23:01 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mé (chybějící) ego a MeeGo Conference 2010 v Dublinu
    Resim trosku jine veci - je tu kupa lidi z KDE. Ale klidne muzu vyridit neco - IVI BoF byl sice dnes tusim, nejsem si jisty.
    Fluttershy, yay! avatar 15.11.2010 23:12 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mé (chybějící) ego a MeeGo Conference 2010 v Dublinu
    Aha, tak jestli už to bylo... Mě zajímalo spíš co z toho vyleze.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Rezza avatar 15.11.2010 23:28 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mé (chybějící) ego a MeeGo Conference 2010 v Dublinu
    Tak lidi tady jsou urcite, bylo to v prezidentskem a mnohonasobne vetsi koncentrace kravataku. Jinak v Cine uz pry jsou auta s MeeGo na silnicich - ale ne s tim oficialnim IVI, ale s MeeGo jako platformou. Aspon tak jsem to pochopil.
    Fluttershy, yay! avatar 15.11.2010 23:33 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mé (chybějící) ego a MeeGo Conference 2010 v Dublinu
    Sákryš, koukám na ten program a fakt je to tam narvané!
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Fluttershy, yay! avatar 15.11.2010 23:36 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mé (chybějící) ego a MeeGo Conference 2010 v Dublinu
    Sem asi nepůjdeš, co? Budou někde záznamy nebo tak něco?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Rezza avatar 15.11.2010 23:05 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mé (chybějící) ego a MeeGo Conference 2010 v Dublinu
    A skvele info - MeeGo Touch Framework je mrtvy!!! Potvrzene od Helia na panskych zachodek po kureti Vindalu! Pry je jeden z lidi co za to muze.
    Fluttershy, yay! avatar 15.11.2010 23:10 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mé (chybějící) ego a MeeGo Conference 2010 v Dublinu
    Hooray!
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    16.11.2010 01:52 Ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mé (chybějící) ego a MeeGo Conference 2010 v Dublinu
    a proc je to tak dobra zprava? naivne mi spis pripada, ze by to mela byt spatna zprava, ne? (o MeeGo nebo Qt prakticky nic nevim)
    Milan Lajtoš avatar 16.11.2010 10:39 Milan Lajtoš | skóre: 22 | blog: /blog/babraq
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mé (chybějící) ego a MeeGo Conference 2010 v Dublinu
    Nebolo by podrobnejšie info?
    “Every great achievement was once considered impossible.”
    Rezza avatar 20.11.2010 15:03 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mé (chybějící) ego a MeeGo Conference 2010 v Dublinu
    Hmm, je to nakonec slozitejsi a jak je to ve skutecnosti nevi ani lidi z MeeGo ;-) Cast lidi rika, MTF je mrtve a neni budoucnost v nem, cast (hlavne vyvojari MTF) rikaji - MTF je soucasnost, piste v nem, ale taky priznavaji, ze neni budoucnost. Nebo spis ji prestavaji verit.
    16.11.2010 13:31 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mé (chybějící) ego a MeeGo Conference 2010 v Dublinu
    Jj Dublin je pěkné město. Grafton street je fajn, ale kdo to myslí vážně, musí navštívit Gogarty's ;-) ;-)
    16.11.2010 13:31 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mé (chybějící) ego a MeeGo Conference 2010 v Dublinu
    (doufám teda, že to je to stejné místo co jsem byl, ale asi jo...)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.