abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 6
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 33
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 812 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Poslední večeře

    19.9.2006 09:24 | Přečteno: 1866× | Sodalite a spol.

    Tak dneska byl poslední den v práci, v národním parku Denali. Zítra odsud odjíždím. Už několik dní se všechno zpomalovalo, v práci už nebylo co dělat, návštěvníci nikde. Minule jsem se zmínil o zvláštních praktikách společnosti, pro kterou pracuji. Možná je nyní ten správný čas, některé z nich zmínit.

    Společnost, se kterou jsem podepsal smlouvu, se jmenuje Aramark a specializuje se na restaurační služby. V Americe patří mezi jednu z největších, podobně zaměřených, společností. V oblasti Denali Parku operuje ještě jedna velká společnost, Princess. Pokud se zeptáte jakéhokoliv studenta, řekne vám, že Princess je společnost lepší, lépe se chová k zaměstnancům. V globále se mi zdají obě v podstatě stejné, Aramark je víc "hardcore". Takže, co mi na mém zaměstnavateli vadilo

    Bod 1: Zvláštní počítání mezd - skoro každá výplatní páska obsahovala nějakou chybu v počtu odpracovaných hodin. Po 3. pásce už jsem se ani nechodil ptát, když rozdíl byl okolo 15 dolarů. Nestojí to za to, ale jsou to dvě hodiny práce. Píchačky taky fungovaly nějak divně. Při píchnutí mezi 10:30 a 10:39 se chovaly, jako by si člověk píchl už v 10:30. Od 10:40 do 10:55 se počítalo 10:45 a pak už 11. Tohoto systému využívali někteří zaměstnanci, ke konci už všichni, ke svému obohacení. Proč proč se nemohly počítat přímo minuty, nevím. Rozhodně by se předešlo mnoha nedorozuměním.

    Pracovní doba na mé pozici dělala každý den 12 hodin hrubého času, který jsem strávil na pracovišti nebo na "obědě". Místo 10 hodin denně - oběd a večeře po 1 hodině - se mi počítalo automaticky 9,5. Nikdo mi nikdy neřekl proč. Jídla se samozřejmě do odpracovaného nepočítají.

    Bod 2: Ekologický aspekt - všichni zaměstnanci museli nosit odznáček "Planet Evergreen" na podporu ekologického programu společnosti, která se tím dostatečně chlubí. Například všude byly nápisy, jak se má třídit odpad, ale oficiální pracoviště Aramarku, jako kuchyně, restaurace a podobně, odpad netřídily. Když netekla teplá voda, tak se asi měsíc používaly papírové talíře a plastikové příbory a zaměstanci jídelny to pak všechno sypali do jedněch pytlů. O tom, že z některých autobusů společnosti kapal olej a když se autobusy umývaly, bývaly často vidět na silnici olejové duhy, ani nemluvě.

    Bod 3: Nenažranost - společnost se snažila vydělat za každou cenu a vůbec nebrala ohledy na zákazníka. Poplatky za téměr všechno, včetně tzv. "change fees" při změně rezervace. Oficiální instrukce zněly, vracení peněz až jako poslední možnost. Tohle se dá ještě považovat za firemní politiku, na kterou mají samozřejmě právo, ale nejhůře se zachovali, když povodeň spláchla most, spousta lidí nestihlo předplacené autobusy. Peníze se nevracely, protože společnost přece nemůže za to, že spadl most. Manažeři ale přesně věděli, že to lidi nestihnou, autobusy pozrušovali a nemuseli za ně utratit nic, navíc ušetřili na výplatách, protože spoustu přidružených profesí, včetně nás rezervačních, byly poslány domů bez nároku na plat. Dalším vrcholem bylo, že front desky hotelů (také od Aramarku) měly zakázáno lidem říkat, že existují levné shuttle busy do parku, místo toho jim prodávali asi 3x dražší tůry, na které si ještě připočítali 15$ rezervační poplatek. Dneska jsem se navíc dozvěděl, od NPS (National Park Service), že Park Service požaduje, aby byl park dostupný. Proto relativně nízké ceny za shuttle busy. Obejdeme to tedy tím, že o nich lidem neřekneme, dokud se sami nezeptají. A oni, jak víme z posledního zápisku, se nezeptají.

    Podobně na to vyzráli i u zaměstnanců. Každý, kdo odpracuje celou smlouvu, dostane tzv. sezónní bonus. Za celé léto to může udělat asi 400$, což je cena hodně dobrého digitálního kompaktu, který si spousta studentů koupí. V posledních pár dnech proto dostalo padáka poměrně dost lidí, těsně před tím, než jim vypršela smlouva. Nárok na bonus tedy nemají. Před měsícem, kdy bylo všude plno, tak si Bulhaři kolikrát ani nepřišli do práce, ale protože je bylo potřeba, obešlo se to napomenutím. Zajimavé, Hlaváčku.

    Tyhle věci mi dost vadí, ale příroda a zážitky to dokážou vyvážit natolik, že není ani příliš obtížné spolnout hořkou pilulku. Můžete ji vždycky zapít čistou vodou z potoků. Kdyby by někdo nabídl, abych se vrátil, asi bych jeho nabídku přijal. A věřím tomu, že za pár měsíců si už na to špatné ani nevzpomenu. A pak budu totálně nadšený, že jsem takovou cestu podnikl. Takže Denali, zítra ahoj a snad zas někdy.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    19.9.2006 12:02 klassik | skóre: 24 | blog: Klassikov | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední večeře
    To je jako ve Spindlu:-)
    V podstatě nic nevím
    19.9.2006 12:22 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední večeře
    Co ze se to ti nasi otcove ucili o kapitalistickem vykoristovateli ???
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    19.9.2006 20:58 vagojan | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední večeře
    Jo Aramark, to je značka. Bohužel mám tu čest, že je to pro nás (zaměstnance) jediný způsob dotovaného oběda. Je to hnus všude.
    22.8.2007 10:11 hramat
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední večeře
    Citam tento blog skoro po roku co bol napisany a dobre sa to cita, skoda ze uz nepises blogy. dostal som sa sem cez Arch linux a nakoniec ma uputala prave Alaska

    vela stastia Matej
    27.11.2009 12:50 Honza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední večeře
    JJ Aramark to je značka - normální gastromafie... aspoň u nás v práci. Suroviny v hodnotě tak 20Kč prodávaj něco přes 60Kč. Bohužel je to jediná možná forma stravování u nás ve firmě (jo donýst si jídlo z domova ....), jdou těžce za ziskem a zákazník, kterej se v podstatě nemůže bránit dostane šlichtu z těch nejlevnějších surovin. A když se člověk ozve, ještě se na člověka koukaj co si to dovolil, vždyť mi přece vaříme podle norem, máme certifikáty, který jsou vylepený všude možně, klasickej naleštěnej prd.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.