abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:55 | IT novinky

    Dnešním dnem lze již také v Česku nakupovat na Google Store (telefony a sluchátka Google Pixel).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 18:33 | IT novinky

    Apple představil (keynote) iPad Pro s čipem Apple M4, předělaný iPad Air ve dvou velikostech a nový Apple Pencil Pro.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 17:11 | Nová verze

    Richard Biener oznámil vydání verze 14.1 (14.1.0) kolekce kompilátorů pro různé programovací jazyky GCC (GNU Compiler Collection). Jedná se o první stabilní verzi řady 14. Přehled změn, nových vlastností a oprav a aktualizovaná dokumentace na stránkách projektu. Některé zdrojové kódy, které bylo možné přeložit s předchozími verzemi GCC, bude nutné upravit.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:44 | Komunita

    Free Software Foundation zveřejnila ocenění Free Software Awards za rok 2023. Vybráni byli Bruno Haible za dlouhodobé příspěvky a správu knihovny Gnulib, nováček Nick Logozzo za front-end Parabolic pro yt-dlp a tým Mission logiciels libres francouzského státu za nasazování svobodného softwaru do praxe.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    dnes 13:11 | IT novinky

    Před 10 lety Microsoft dokončil akvizici divize mobilních telefonů společnosti Nokia a pod značkou Microsoft Mobile ji zanedlouho pohřbil.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 21:33 | Komunita

    Fedora 40 release party v Praze proběhne v pátek 17. května od 18:30 v prostorách společnosti Etnetera Core na adrese Jankovcova 1037/49, Praha 7. Součástí bude program kratších přednášek o novinkách ve Fedoře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 21:11 | IT novinky

    Stack Overflow se dohodl s OpenAI o zpřístupnění obsahu Stack Overflow pro vylepšení OpenAI AI modelů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:55 | Nová verze

    AlmaLinux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4 (Mastodon, 𝕏). S kódovým názvem Seafoam Ocelot. Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:11 | IT novinky

    Před 50 lety, 5. května 1974 v žurnálu IEEE Transactions on Communications, Vint Cerf a Bob Kahn popsali protokol TCP (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | Zajímavý článek

    Bylo vydáno do češtiny přeložené číslo 717 týdeníku WeeklyOSM přinášející zprávy ze světa OpenStreetMap.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (63%)
     (8%)
     (14%)
     (16%)
    Celkem 132 hlasů
     Komentářů: 8, poslední 4.5. 08:25
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Skryté příkazy v šumu nebo hudbě

    14. 5. 2018 | Redakce | Různé | 1230×

    Jak ovládnout digitální asistenty. Symantec má problémy s účetnictvím. Brexit a doména EU. ZTE přerušila hlavní podnikání.

    Články

    Česká umělá inteligence s IBM Watson pro služby B2B

    Poskytujete nějaké služby? Víte, jak jsou s nimi vaši zákazníci spokojeni? Víte, jak na nich vaši zaměstnanci pracují? Víte, kolik už vyčerpali ze zakázky, aby pro vás byl zákazník rentabilní? Jste si vědomi, že by mohl od vás odejít, ještě než projeví svoji nespokojenost?

    Britové prý přijdou o domény .eu

    Brexit vstoupil i do světa domén. Evropská komise prohlásila, že po vystoupení Británie z EU v roce 2019 již britské subjekty nebudou smět užívat doménu .eu a registraci tedy nepůjde prodloužit. Správce domény Eurid nebyl o tomto rozhodnutí informován.

    Zprávičky

    Buffett dál investuje do Applu, koupil dalších 75 milionů akcií. Buffett se k technologickému sektoru dlouho stavěl skepticky, pak se z něj ale stal velký fanoušek Applu.

    Apple zrušil plán na stavbu miliardového datového centra v Irsku. Každé desáté pracovní místo v Irsku vytvářejí nadnárodní společnosti typu Applu.

    Alibaba prudce zvýšila tržby, zisk ale klesl. Tempo růstu čtvrtletních tržeb již dva roky přesahuje 50 %.

    Čínská ZTE chce získat zpět přístup k americkým technologiím. Washington zavedl sedmiletý zákaz prodeje součástek a softwaru firmě ZTE minulý měsíc.

    Čínská ZTE kvůli americkému zákazu přerušila hlavní podnikání. Washington zavedl sedmiletý zákaz prodeje součástek a softwaru firmě ZTE minulý měsíc.

    Gates se přidal ke kritikům bitcoinu. Bill Gates prý sám kdysi dostal nějaké bitcoiny k narozeninám, o několik let později je však prodal.

    České firmy kybernetické útoky nehlásí. Podle celosvětové studie poradenské společnost PwC je obětí kybernetické kriminality čtvrtina oslovených firem.

    Tržby T-Mobile rostly o 0,5 %. T-Mobile oznámil hospodářské výsledky za první čtvrtletí letošního roku, uvádí růst fixních služeb a IPTV.

    Vodafone kupuje největší českou kabelovou společnost UPC. Součástí dohody za 18,4 miliardy eur jsou rovněž aktivity UPC v Maďarsku a Rumunsku a německá společnost Unitymedia.

    Walmart koupí za 16 miliard dolarů kontrolní podíl ve Flipkartu. Přestože Flipkart vykazoval ztráty, peníze do něj investovaly i Microsoft, Tencent nebo Softbank.

    Akcie Avastu se začnou prodávat za nižší cenu. Avast by při uvedené ceně dosáhl po vstupu na burzu kapitalizace 2,5 miliardy liber (přes 73 mld. Kč).

    Akcie Avastu jsou na burze v Londýně, zahájily poklesem. Avast loni zvýšil konsolidované výnosy o 91 % na 653 milionů dolarů. Firma se ale propadla do ztráty.

    Od konce května si účet na sociální síti zřídí jen starší 16 let. Do schválení zákona o GDPR budou platit pravidla z unijní směrnice.

    Prodej chytrých telefonů v Evropě ve čtvrtletí rekordně klesl. Největším prodejcem v Evropě zůstal Samsung, přestože jeho prodej se snížil o 15,4 %.

    Další phishingová kampaň nabízí iPhone za 1 Kč, tváří se jako od Alzy. Českem se šíří podvodná SMS kampaň, kdy obsahem zprávy je výzva k vyzvednutí balíčku z e-shopu Alza.

    Akcie Symantecu ztrácejí více než třetinu hodnoty. Symantec zřejmě nestihne termín pro zveřejnění své výroční zprávy a možná bude muset přeúčtovat finanční výsledky.

    Virtuální asistenti reagují na skryté příkazy, člověk je neslyší. Vědci z Berkeley tvrdí, že instrukce zakomponovali do nahrávek hudby či mluveného slova.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře. , Tisk

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    Redakce | Inzerce | Podmínky použití | Osobní údaje
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.