abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 753 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Nejoblíbenější desktopy

    fluxbox, conky, adesklets
    fluxbox, conky, adesklets

    ntb>> debian lenny
    ntb>> debian lenny

    Nic
    Nic

    Rpg desktop
    Rpg desktop

    Když ho miluješ, není co řešit
    Když ho miluješ, není co řešit

     další »

    WindowMaker

    WindowMaker

    WindowMaker, černá plocha, 60 virtualních ploch, ikony v doku 32x32, vlastní styl vzhledu, klávesové zkratky. A teď podrobnějc:

    • WindowMaker používám od svýho začátku s Linuxem. Když jsem začínal, tak ještě nebyly takový děla jako dneska, měl jsem doma AMD K5 133MHz se 32 MB (později 48MB) a diskem 2GB. Nejdřív na tom byly W95 (legalní, hehe:-)), pak Linux s WindowMakerem. Samozřejmě jsem znal KDE a Gnome, ale prostě wmaker je jednodušší, rychlejší a pro mě líp konfigurovatelnější. Samozřejmě jsem během celé té doby od roku 1997 zkoušel i jiné WM (tady zkratka znamená WindowManagery), včetně rarit jako ratpoison, pekwm apod, ale ty už pro mě nejsou použitelné na běžnou práci. Ještě používám fluxbox, ale to pouze jako alternativu ve vncserveru, začal jsem ho používat, když p.Knopper vyřadil z Knoppixu WindowMaker. WindowMaker převážně nepoužívá grafické efekty. Umí sice jednoduché animace při maximalizaci a minimalizaci, ale ty mám nastavené stejně na nejvyšší rychlost. Přihlášení do WindowMakera je otázka dvou sekund. Podobně rychlé přihlášení je i do Gnome, KDE platí za svojí přítulnost delším startem (ale budiž, jednou denně by se to dalo přežít). Další věc je pamět. Určitě si nebudu moc vymýšlet, když tipnu, že WindowMaker po spuštění zabírá v paměti míň než Gnome, a určitě zabírá míň než KDE. Dříve byla volná paměť důležitá, ale i dnes radši nechám paměť jiným aplikacím, než window manageru. Možná by se dalo, možná ne, KDE i Gnome vyladit tak, aby se chovaly přesně jako mám teď nastavený WindowMaker, ale do toho se mi vůbec nechce, když jsem naprosto spokojený v WindowMakerem.
    • Černou plochu nemám jako "underground" styl. Mám ho čistě z praktického důvodu. Obrázek nemám, aby to nežralo paměť a nerušilo a černá barva je kvůli tomu, aby to zbytečně nesvítilo. Xterm a Gvim mám sice bílej, jak je vidět, ale to mám zase z praktickýho hlediska. Osobně se mi líp čte černý písmo na bílém pozadí, osobně si to vysvětluju tak, že se oko víc přivře proti tomu světlu té bílé a pak mám černé písmo ostřejší. Když jsou zkoušel (nebo je někde default) bílé písmo na černém pozadí, tak se mi zdálo to bílé písmo trošku rozmazané. Navíc bílé pozadí má i výhodu, že v noci bez lampičky aspoň částečně osvětluje klávesnici (nekoukám sice při psaní moc na klávesnici, ale synchronizaci ruce-klávesnice dělám opticky-nepoužívám ty výstupky na klávesách).
    • Dále k těm 60 virtuálním plochám. Měl jsem 20, pak 40, zkoušel jsem i 100:-), ale to už bylo opravdu moc. Těhle 60 je přijatelných-řadu 51-60 mám na obecný věci (mail, root sudo, RSS čtečka...). Na plochách 1-50 pak pracuju. Taky ty plochy nemám jen proto, abych se mohl vytahovat. Obvykle mám na jedné ploše 1-3 aplikace (okna), při větším počtu nesouvisejících oken už je to pro mě dost nepřehledný a zpomaluje práci, navíc pokud okna spolu nějak nesouvisí. Jak je vidět na obrázku, aktuálně je otevřeno 46 oken. Ikdyž je na Windows funkce slučování stejných oken, stejně si práci s takovým počtem oken ve Windows nedovedu představit. No a proč nemít virtuální plochy, když to je standardní funkce? Moc mi pomáhá, že můžu nechat rozdělanou práci jak je, přepnout se na volnou plochu a rychle udělat něco jiného a pak se vrátit k rozdělanému, nebo na jedné ploše něco spustit, nechat to běžet a na jiné ploše dělat úplně jinou práci a nebýt rušen oknama z jiného úkolu.
    • Ikonky v doku mám o velikosti 32x32. To je při rozlišení 1920x1200 úplný prd, takže bych je mohl mít klidně větší, ale to zase jenom ukazuje dobu, kdy jsem na Linuxu začínal. Tehdy jsem měl tuším "úžasných" 1024x768, takže jsem byl rád, když jsem výchozích 64x64 zmenšil na 32x32 a získal tak místo pro aplikace. Sice kvůli té velikosti "nefungují" dockapps, které obvykle očekávají min. něco kolem 50x50, ale našel jsem teď xsysguard a ten vypadá dobře.
    • Vzhled, nazval bych ho nějak jako "rainbow" jsem si udělal sám. Dřív jsem měl duhu čistě vodorovnou, později jsem ji nahnul. Nedávno mi kolega řekl, že mám takovej obyčejnej vzhled, když jsou dneska samý takový efektní vzhledy, ale to je proste už zvyk a hlavně praktičnost. Já potřebuju efektivně pracovat, očekávám okamžitou odezvu, já osobně při práci s počítačem pracuju a nekoukám na ikonky, barvičky a efekty. Potřebuju, aby se okno ihned maximalizovalo nebo minimalizovalo, kdyz stisknu příslušnou zkratku a ne čekat, než se okno nějakým 3D-efektním pohybem zmenší nebo zvětší. Když chci nějaký hezky efekty, tak si pustim nějaký video s efektama, nebo třeba rss-glx screensavers, nebo Ubuntu LiveCD pro efekty oken. Co se týká barev. Ano, už vím, že duha je barva homosexuálů. Já jsem hetero a o té duze jako znaku jsem se dozvěděl o něco později. Akorát teď občas přemýšlím, jestli si někdo dříve po pohledu na můj styl nemyslel, že jsem gay:-) Jinak praktičnost a jednoduchý vzhled preferuju u všeho. Pro mne to znamená mít co největší pracovní plochu. Aplikace proto obvykle používam maximalizovaný a v obrázku jsou vidět dva příklady - xterm a gvim. Xterm je čistě jenom plocha pro psaní, od začátků si nastavuju vypnutý postranní scrollbar (scrolluju buď SHIFT+PgUp/PgDown nebo častěji ve screenu, jehož jednu až dvě stavové řádky dokážu tolerovat za jejich informační hodnotu). U gvimu také používám už dávno vytvořený gvimrc, který odstraní výchozí menu a toolbar.
    • A k tomu nejlepšímu. Klávesový zkratky. Samotný WindowMaker mam nakonfigurovaný tak, že myší nestavuju případně jenom polohu a velikost okna (když ho chci mít nemaximalizovaný). Pohyb po plochách, přesun oken mezi plochami, spouštění programů přímo i přes menu ovládám převážně přes klávesnici. Myší jenom když jí mám zrovna v ruce, ale i tak je někdy rychlejší přendat ruku na klávesnici a spustit jiný program.
    • Pokud budete mít zájem o klávesové zkratky nebo o styl (ať se vám prostě jenom líbí nebo patříte k oné menšině), tak za nějakou dobu to nacpu do blogu. Pokud se vám to nelíbí, tak se jděte uklidnit do svých compizů, KDE-ček, případně do Windows Vista:-)

    Opravy a dodatky:

    • 9.6.2008: Oprava názvu stylu rainbox na rainbow - překlep.
    • 9.6.2008: Doplnění bloku Rychlost a velikost. Tento důvod jsem zpřesnil na Lacovo poznámku v diskuzi u konfigurace WindowMakeru v blogu, kde se Laco ptal, na co je WindowMaker, když existuje KDE a Gnome.
    • 16.6.2008: Přidal jsem další dva obrázky mojí plochy. Jeden ukazuje čistou plochu bez oken, další ukazuje maximalizovaný xterm a alPINE.

    RoboShim | 8. 6. 2008 | Zhlédnuto: 3055× | Oblíbenost: 4

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    8.6.2008 22:28 KS | skóre: 10 | blog: blg | Horní polní u západní dolní
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WindowMaker
    Super desktop! WindowMaker miluju. Nevis jak se daji vypnout vechny ty ikonky vcetne toho se sponkou co ukazuje na jake jsi plose? Na to jsem neprisel.
    Pochybnost, nejistota - základ poznání
    9.6.2008 00:46 RoboShim | skóre: 13 | blog: RoboShim
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WindowMaker
    No, jak jsem psal. S WindowMakerem se v 1997 zacal a nikdy jsem aktivne nepouzival nic jinyho:-) Tak podle me je taky super a taky ho miluju:-)

    Vypnout ty ikonky jsem nezkousel, nikdy jsem nad tim neuvazoval (ikdyz za zkousku by to mozna stalo). Osobne jsem si nechal zobrazovat ikonu pouze pro kazdy typ aplikace (takze pro 10 xtermu mam jednu ikonu, pro 5 firefoxu druhou atd.). Tim mam zajisteno, ze mi ikony nepolezou do druhyho sloupce, pokud by jich bylo moc v pripade, ze bude kazda pro jedno okno.

    Pokud se nepletu, tak ta jedna ikona pro vsechny se nastavuje pomoci volby Shared application icon v Application Specific u nastaveni voleb jednotlivych aplikaci. Nastesti jde ale nastavit default hodnoty editaci souboru WMWindowAttributes a nastavuje se to pomoci polozky ".", napr. ja mam
    . = {
      Icon = "default-icon.png";
      SharedAppIcon = No;
    };
    
    Ted jsem ale nasel, ze jde taky nastavit "NO application icon" a kdyz jsem to u testovaciho programu aktivoval, tak se vlevo ta ikona zmizela. Takze zrejme to bude tohle. Takze do ty konfigurace defaultni a do vsech uz existujicich pridej radek
    NoAppIcon = Yes;
    
    a ikony by se zobrazovat nemely. Pak si jeste zrus volbu "when miximizing... do not cover icons" a "...do not cover dock", ve WindowMaker configu jsou to volby NoWindowOverIcons a NoWindowOverDock (ja mam YES, takze ty dej NO). Jinak jednou nekdy hned v zacatcich se mi tu sponku podarilo smahnout a pak jsem spis dumal, jak ji dat zpatky:-) Takze jit by to mela pomerne jednoduse, ale presne to nevim a ted uz to zkouset nebudu. Dyztak to muzu zkusit na testovacim uctu, jestli po tom tak prahnes. Vsimni si, ze v Settings k tomu WMClip mas volbu "Lock (prevent accidental removal)", takze zrejme to je relativne lehky, kdyz existuje volba pro ochranu:-) Pokud mas tuhle volbu zapnutou, tak ji zkus vypnout a pak sponku chytit a nekam odtahnout.

    Ja osobne si ale te sloupecek o sirce 32 na ikony nechavam, protoze: vidim, ze mam neco spusteneho, kdyz chci skoncit WM, takze si nezrusim neco rozdelanyho; obcas to muze byt rychly zpusob se pres ikonu dostat k bezici aplikaci (ikdyz taky koukam na Windows List); sponka je dobra na prejmenovani plochy, obcas se to muze hodit; a dale pak ihned vidim, na kterej jsem plose, cimz se rychlejc dokazu dostat na jinou plochu, kde mam jinou praci. Jinak muzes uvazovat o zmenseni na 24x24:-) 24 bodiku te uz nezabije. Navic, minimalizovany aplikace se do toho sloupecku ukladaji taky.
    9.6.2008 01:02 RoboShim | skóre: 13 | blog: RoboShim
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WindowMaker
    A jeste jsem zapomnel dodat, ze do toho mista mezi ikonama a sponkou si chci nacpat xsysguard, kterej mi bude zobrazovat stav pripojenych a primountovanych USB disku, site a pripadne dalsi kravinky - ty siroky gkrellmony a podobny me moc neberou (potrebuju jenom tenky 32 pixelu siroky prouzek s malym textem a pripadne male kolecko s barvou ala sviti/nesviti=funguje/nefunguje). Do nedavna jsem pouzival xbiff s upravenyma ikonkama, ale bohuzel ty bash skriptiky, ktery spoustelo, byly docela nenazrany. Tak doufam, ze pomoci toho xsysguarda to bude lepsi. Takze rozhodne 32pixelu vlevo necham:-)

    BTW: Driv jsem mel sponku na jinej miste, nedavno jsem ji nacpal a uz navzdy cpu vlevo nahoru, protoze tam vzdycky zustane, ikdyz zmenim rozliseni. Kdyz byla vpravo nahore nebo dole a pak se mi zvetsilo rozliseni (napr. jsem zkopiroval konfiguraci na komp s vyssim rozlisenim), tak sponka zustala na pozici, kde byla v tom horsim rozliseni a musel jsem ji rucne pretahovat:-) Ikony se naopak umistujou samy.
    9.6.2008 10:45 KS | skóre: 10 | blog: blg | Horní polní u západní dolní
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WindowMaker
    Díky moc za rady. Nakonec jsi mě ale překecal ty ikonky tam nechat :-).
    Pochybnost, nejistota - základ poznání
    vackar avatar 8.6.2008 23:29 vackar | skóre: 6 | blog: Obludnosti | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WindowMaker
    Na jednu stranu mam rad lidi co pouzivaj jednoduche WM (prestoze ja pouzivam KDE), ale tahle barevna kombinace se mi fakt nelibi! Me by to priserne bilo do oci. A jinak docela me pobavilo ze duha je barva. Ale tak to je fuk. Musim si rejpnout.
    Prosím nevykat!
    9.6.2008 00:53 RoboShim | skóre: 13 | blog: RoboShim
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WindowMaker
    Na jednu stranu mam rad lidi co pouzivaj jednoduche WM (prestoze ja pouzivam KDE), ale tahle barevna kombinace se mi fakt nelibi! Me by to priserne bilo do oci.
    Jasne, kazdej ma jinej vkus. Me se proste duha libi:-) On ten titulek je 19 pixelu, coz je fakt malo, takze to do oci nebije a v te nabidce je to trosku tmavsi (navic, nabidku oteviram hodne zridka, pripadne se v ni prozenu docela rychle), takze me to do oci nebije. Navic, kdyz prevazne cimum na cernou plochu, nebo bilej xterm nebo gvim s cernym pismem, tak je pro me ta duha trosku takovym vyvazenim:-) Nekdo ma holt barevnou plochu a terminaly, butonky v editoru, takze nepotrebuje duhovou nabidku:-)
    A jinak docela me pobavilo ze duha je barva. Ale tak to je fuk. Musim si rejpnout.
    Jojo, nevadi:-) To sem nejak netrefil, editovat to nebudu. Asi jsem uz myslel na dalsi vety:-)
    9.6.2008 00:07 Guci | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WindowMaker
    Tohle je hardcore se vsim vsudy. A ty barvy ...
    9.6.2008 07:20 Mandarinka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WindowMaker
    Ad duha, duha coby symbol LGBT vypadá jinak, takže no fear. Moje malá ségr měla přesně sednoucí vzor na bačkůrkách ve školce...
    9.6.2008 11:04 RoboShim | skóre: 13 | blog: RoboShim
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WindowMaker
    Ok, jsem rad, ze lidi o tom trosku neco vi:-) Ja jsem to spis napsal prave pro ty, kteri to neznaji moc do detailu a vidi proste duhu, tak si vzpomenou, ze nekde slyseli, ze duha je znakem tech "uchylnych homousu". Tak proto jsem to psal. Jinak abych to jeste rozpitval, tak moje duha jsou barevny prechody RGB: 1,0,0 - 1,1,0 - 0,1,0 - 0,1,1 - 0,0,1 - 1,0,1 (resp. ruzna intenzita jasu). Kdyz jsem koukal na ten GAY znak, tak je to 1,0,0 - neco kolem 1,0.5,0 - 1,1,0 - 0,1,0 - 0,0,1 - 1,0,1, takze ta moje duha je opravdu jina. Je videt, ze v tom mas prehled.

    Jinak je to sranda s tema backurkama, ale myslim, ze ji to snad moc nevadilo:-)
    9.6.2008 22:55 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WindowMaker
    Chlape ty máš problém. Víš to? :-) A to že si gay, z toho si nic nedělej. :-) Ne teď vážně. Nikdy sem se neodhodlal přejít na něco takhle light jako wm nebo fluxbox, snad ke stáru. Problém je když se u počítadla střídáš s někým jiným tam se prostě musíš z praktičnosti podřídit a nahodit něco klikoidnějšího.
    10.6.2008 00:08 RoboShim | skóre: 13 | blog: RoboShim
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WindowMaker
    Chlape ty máš problém. Víš to? :-)
    Nevim, jeste jsem nebyl u zadnyho psychologa, tak jestli budes tak hodnej a jako vystudovanej psycholog mi reknes, jakej problem mam, tak budu rad:-)
    A to že si gay, z toho si nic nedělej. :-)
    nedelam:-)
    Ne teď vážně. Nikdy sem se neodhodlal přejít na něco takhle light jako wm nebo fluxbox, snad ke stáru.
    No, kdybych zacinal s Linuxem nekdy po roce 2002 nebo tak, tak bych mozna take zacal na Gnome, mozna i na KDE a vyladil bych si ho podobne jako mam ted WindowMaker (pokud by to teda slo). Jak jsem ale psal, zacinal jsem o par let driv a v tej dobe jsem mel to AMD K5 133MHz se 32MB RAM a 2GB diskem. Takze nahodit tam KDE nebo gnome znamenalo vyplecnout dost pameti a zatizit procak, a na disku bylo taky min mista. Proto jsem zacinal na WM. Mozna v tej dobe jeste ani Gnome a KDE moc stabilni nebyly. Ja jsem na WindowMaker neprechazel, ja ho proste zacal pouzivat pri prechodu z Win95.
    Problém je když se u počítadla střídáš s někým jiným tam se prostě musíš z praktičnosti podřídit a nahodit něco klikoidnějšího.
    No, to mas 100% pravdu a taky nic nepisu o tom, ze bych nekoho jineho nutil ve WindowMakeru pracovat. Samozrejme ze ted na svym silnejsim pocitaci mam v Gentoo i KDE a Gnome (spis kvuli aplikacim) a nez koupime manzelce novej notas s Woknama (bohuzel, linux ji moc nebere:-)), tak pouziva muj pocitac s Gentoo a prihlasuje se do KDE. Taky na pracovnim notasu s Debianem Etch pouzivam WindowMaker, ale pro jednoho kolegu v praci a pro manzelku na doma (abychom mohli oba zaroven na comp) jsem tam dal i KDE.

    Jinak ale si urcite dokazes dobre predstavit, jak se chovaji KDEckari, kdyz nahodou chteji neco udelat v mym windowmakerovi v aplikacich, ktery jsou na ruznych plochach a ja se mezi nima prepinam svyma klavesovyma zkratkama:-) No, citi se asi tak, jako ja, kdyz se dostanu na KDEcka a snazim se v nich pracovat jako ve svym windowmakerovi a klavesovy zkratky nefungujou:-D
    9.6.2008 14:12 Quizmajster
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WindowMaker
    Hulis? Ak nie tak radsej ani nezacinaj, ak ano tak cim skor prestan prestan...
    9.6.2008 15:00 RoboShim | skóre: 13 | blog: RoboShim
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WindowMaker
    Nehulim, nehulil jsem a zatim nemam v planu a nemam ani potrebu zacinat hulit, at uz obyc cigarety nebo spis (jak asi myslis) travu:-) Mam rad ovocny doutniky, kdyz nekdo kouri, ale nevim, jestli by mi chutnaly, kdybych je kouril ja:-) Jak jsem psal, tyhle barvicky mam rad a kdyz porad koukam do cernobily konzole, tak abych ty parvicky nezapomnel:-)
    9.6.2008 19:06 laco
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WindowMaker
    To jsou barvy ! No do prčic !
    16.6.2008 13:04 lo0m
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WindowMaker
    jako proti gustu.... ale sedět u tohohle 5 minut tak se pobleju.. to myslim vazne, už takhle se mi z toho začíná točit hlava, ještě aby se to hejbalo
    16.6.2008 14:00 RoboShim | skóre: 13 | blog: RoboShim
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WindowMaker
    Příloha:
    Hele, nechci se s tebou hadat. Samozrejme chapu, ze se to kazdymu nemusi libit, akorat ted premyslim, ze jsem mozna ten obrazek prehnal. Muzes napsat, z ceho konkretne se ti toci hlava? Ty otevreny seznamy jsou jenom menu a seznam oken, ktery samozrejme oteviram, jenom kdyz je potreba, navic tech menu jsem otevrel schvalne vic. Normalne tam mam jenom cernou plochu nebo maximalizovany okno. Navic se to nehejbe:-)

    Tak aby to priste kazdy pochopil, tak pridavam do prilohy obrazek s obvyklym vzhledem. Horni cast plocha bez oken a dolni cast ukazuje obvykle rozlozeni oken (maximalizovany), v tomhle pripade s xtermem a v nem alpine. Tak rekni, i v tech dvou pripadech se ti dela spatne?:-)
    23.6.2008 09:52 lo0m
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WindowMaker
    ani já se nechci hádat..to rozhodně.. ale moje vnímání barev je spíš "všechno nahnat do podobnejch ladicích odstínů" než "co takhle duhu?"... prostě je to na mne moc barevně diverzní... ale dulezity je stejne aby to vyhovovalo tomu, kdo NA TOM PRACUJE... takže vlastně muj nazor je ouplně zbytečnej :-)
    23.6.2008 13:59 RoboShim | skóre: 13 | blog: RoboShim
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WindowMaker
    Hele, prihodil jsem tam dalsi dva obrazky (resp. dva spojene do jenoho), jak vypada moje plocha cista a jak s jednim oknem. Samozrejme chapu, ze nekteri lide jsou haklivy i na dekorace oken, ale pro me je dulezity obsah, takze ta dekorace je fakt jenom dekorace a abych pravdu rekl, klidne by ty okna mohly mit titulek o velikosti 5 pixelu.
    bambas avatar 22.10.2010 16:58 bambas | skóre: 20 | blog: bambasovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WindowMaker
    No ty kravo, ty barvy...na cem si to autor ficel? Takovy drogy chci doma taky :D
    24.10.2010 18:23 RoboShim | skóre: 13 | blog: RoboShim
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WindowMaker
    Pozde!:-) Takhle uz nejaky lidi reagovali:-)
    13.7.2011 20:53 wmaker
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WindowMaker
    wmaker forever!

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.