Byla vydána verze 1.91.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.
Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo druhou veřejnou soutěž v programu TWIST, který podporuje výzkum, vývoj a využití umělé inteligence v podnikání. Firmy mohou získat až 30 milionů korun na jeden projekt zaměřený na nové produkty či inovaci podnikových procesů. Návrhy projektů lze podávat od 31. října do 17. prosince 2025. Celková alokace výzvy činí 800 milionů korun.
Google v srpnu oznámil, že na „certifikovaných“ zařízeních s Androidem omezí instalaci aplikací (včetně „sideloadingu“) tak, že bude vyžadovat, aby aplikace byly podepsány centrálně registrovanými vývojáři s ověřenou identitou. Iniciativa Keep Android Open se to snaží zvrátit. Podepsat lze otevřený dopis adresovaný Googlu nebo petici na Change.org.
Byla vydána nová verze 18 integrovaného vývojového prostředí (IDE) Qt Creator. S podporou Development Containers. Podrobný přehled novinek v changelogu.
Cursor (Wikipedie) od společnosti Anysphere byl vydán ve verzi 2.0. Jedná se o multiplatformní proprietární editor kódů s podporou AI (vibe coding).
Google Chrome 142 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 142.0.7444.59 přináší řadu novinek z hlediska uživatelů i vývojářů. Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 20 bezpečnostních chyb. Za nejvážnější z nich bylo vyplaceno 50 000 dolarů. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.
Pro moddery Minecraftu: Java edice Minecraftu bude bez obfuskace.
Národní identitní autorita, tedy NIA ID, MeG a eOP jsou nedostupné. Na nápravě se pracuje [𝕏].
Americký výrobce čipů Nvidia se stal první firmou na světě, jejíž tržní hodnota dosáhla pěti bilionů USD (104,5 bilionu Kč). Nvidia stojí v čele světového trhu s čipy pro umělou inteligenci (AI) a výrazně těží z prudkého růstu zájmu o tuto technologii. Nvidia již byla první firmou, která překonala hranici čtyř bilionů USD, a to letos v červenci.
Po Canonicalu a SUSE oznámil také Red Hat, že bude podporovat a distribuovat toolkit NVIDIA CUDA (Wikipedie).
 (
(
             ). Kazdopadne myslim, ze ma zatim nejpromaklejsi internetbanking, ktery nejlepe chodi v Mozille (nemam s ostatnima osobni zkusenosti, rikam co vim z doslechu, rad se ale v teto serii clanku necham opravit). Zatim zustavam
 ). Kazdopadne myslim, ze ma zatim nejpromaklejsi internetbanking, ktery nejlepe chodi v Mozille (nemam s ostatnima osobni zkusenosti, rikam co vim z doslechu, rad se ale v teto serii clanku necham opravit). Zatim zustavam  .
Peter
.
Peter
             u jedne bych odmitnuti teda rozhodne necekal
u jedne bych odmitnuti teda rozhodne necekal

)
)

Vážený pane Přikryle,
souhlasím s Vámi v tom, že stará verze IBS která bude 9.12. nahrazena verzí novou, je trochu nemotorná díky nutnosti kontrolovat při přihlášení verze appletů uložených na Vašem lokální disku s verzemi na našem serveru pro případ upgradu některého z java appletů.
Věřím, že Vám nová verze internetového bankovnictví bude vyhovovat lépe ať už z důvodu rychlosti (bez verifikace java appletů při přihlášení), tak díky tomu, že již není je "M$ only" jak oprávněně nazýváte verzi starou.
Budete-li mít dotazy k IBS 3.2 neváhejte mne prosím kontaktovat na bezplatné lince 800 900 900. S pozdravem,
Stanislav Puffler
(IT technical support, IBS helpdesk)
www.rb.cz

). Muzete to taky zminit v clanku, az budete psat o eBance?
). Muzete to taky zminit v clanku, az budete psat o eBance?
             Vskutku nevídané - že by se M$ styděl za svůj brouzdač ?
 Vskutku nevídané - že by se M$ styděl za svůj brouzdač ?
             , ale necht je to jasne, co vlastne podepisuju. To ze nekam kliknu v "nejakem" javaapletu preci neni mozne seriozne uvazujicim clovekem povazovat za podpis. Takto bohuzel postupuji vsechny banky, alespon o cem vim
, ale necht je to jasne, co vlastne podepisuju. To ze nekam kliknu v "nejakem" javaapletu preci neni mozne seriozne uvazujicim clovekem povazovat za podpis. Takto bohuzel postupuji vsechny banky, alespon o cem vim  .
.
             . To je nejvetsi prasarna, co znam! Kdyz uz se morduju s Javou, tak se z ni snazim alespon vyzdimat to, co mi nabizi. No a Java rozhodne nabizi platformove nezavisla reseni.
. To je nejvetsi prasarna, co znam! Kdyz uz se morduju s Javou, tak se z ni snazim alespon vyzdimat to, co mi nabizi. No a Java rozhodne nabizi platformove nezavisla reseni.

- kdo si sedne k Vasemu pocitaci (nebo se dostane k souboru
    s certifikatem) a zisti heslo, ten se muze za vas vydavat
Kdyz tak mne prosim doplnte, jestli jsem neco zamlzil.
  - kdo si sedne k Vasemu pocitaci (nebo se dostane k souboru
    s certifikatem) a zisti heslo, ten se muze za vas vydavat
Kdyz tak mne prosim doplnte, jestli jsem neco zamlzil.
             23.10.2002 16:25
Petr Krčmář             | skóre: 60

| Liberec
        23.10.2002 16:25
Petr Krčmář             | skóre: 60

| Liberec
         Petr
Petr
             .
.
             (
(
             ).
).

( Reklamni masaz proste pusobi casto dokonale.
 Takze bych tomu prohlaseni rad veril...ale cervik pochybnosti hloda a rika, ze ta zminka o Linuxu tam mozna jen jen proto, aby nahodou nerekl nenapsal neco spatne...pro kazdy pripad atd.... zname to
( Reklamni masaz proste pusobi casto dokonale.
 Takze bych tomu prohlaseni rad veril...ale cervik pochybnosti hloda a rika, ze ta zminka o Linuxu tam mozna jen jen proto, aby nahodou nerekl nenapsal neco spatne...pro kazdy pripad atd.... zname to  (
(
             . Me osobne neprijde prilis bezpecne si na disk ulozit privatni klice pro podepisovani transakci. Proste je to silenstvi, to se na me nezlobte :). Natoz dat k dispozici tenhle klic (a obsah disku) java appletu.
. Me osobne neprijde prilis bezpecne si na disk ulozit privatni klice pro podepisovani transakci. Proste je to silenstvi, to se na me nezlobte :). Natoz dat k dispozici tenhle klic (a obsah disku) java appletu.
            Zdravím Vás,
osobně jsem toto testování prováděl na MDK 9.0 GPL s jádrem 2.4.19, Mozillou 1.01 a doinstalovanou podporou javy (J2SE od Sunu, r
esp. pouze se staženou částí runtime environment). Aplikace v této konfiguraci pracuje bez jakýchkoliv transparentních potíží. Ne
jsem sice linuxovým profesionálem, ale i tak se budu snažit na bezplatné lince RB 800 900 900 podporovat kolegou J. Feldsteinem z
míněných 5% uživatelů, kteří nepoužívají OS a browser od Microsoftu.
Pokud máte jakékoliv dotazy neváhejte mne prosím v této věci kontaktovat buď na mejlu který mám registrován v ABC linuxu, na níže
 uvedeném mejlu či přímo v této diskuzi.
S pozdravem a přáním hezkého dne,
Stanislav Puffler
(IT technical support, IBS helpdesk)
RAIFFEISENBANK a.s.
www.rb.cz
        Tiskni

Sdílej: