abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 14:22 | IT novinky

Společnost Proton AG stojící za Proton Mailem a dalšími službami přidala do svého portfolia AI asistenta Lumo.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    dnes 12:22 | IT novinky

Amazon koupil společnost Bee zaměřenou na nositelnou osobní AI aktuálně nabízející náramek Pioneer (YouTube) s mikrofony zaznamenávající vše kolem [𝕏, LinkedIn].

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    dnes 04:33 | IT novinky

Společnost Teufel nedávno představila svůj první open source Bluetooth reproduktor MYND.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 20:00 | Nová verze

Byla vydána verze 4.2 multiplatformního integrovaného vývojového prostředí (IDE) pro rychlý vývoj aplikaci (RAD) ve Free Pascalu Lazarus (Wikipedie). Využíván je Free Pascal Compiler (FPC) 3.2.2.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:33 | IT novinky

Anton Carniaux, právní zástupce Microsoft France, pod přísahou: Microsoft nemůže garantovat, že data z EU nepředá do USA bez EU souhlasu, musí dodržovat americké zákony.

Ladislav Hagara | Komentářů: 25
    včera 15:33 | Nová verze

Byl vydán Mozilla Firefox 141.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a poznámkách k vydání pro vývojáře. Lokální AI umí uspořádat podobné panely do skupin. Firefox na Linuxu využívá méně paměti. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 141 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

21.7. 22:44 | Bezpečnostní upozornění

NÚKIB upozorňuje na kritickou zranitelnost v SharePointu. Jedná se o kritickou zranitelnost typu RCE (remote code execution) – CVE-2025-53770, která umožňuje neautentizovaný vzdálený přístup a spuštění kódu, což může vést k úplnému převzetí kontroly nad serverem. Zranitelné verze jsou pouze on-premise verze a to konkrétně SharePoint Server 2016, 2019 a Subscription Edition. SharePoint Online (Microsoft 365) není touto zranitelností ohrožen.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    21.7. 21:00 | IT novinky

Společnost Valve zpřísnila pravidla pro obsah, který je možné distribuovat ve službě Steam. Současně řadu her ze Steamu odstranila. V zásadách a pravidlech přibylo omezení 15: Obsah, který by mohl porušovat pravidla a normy stanovené zpracovateli plateb a souvisejícími sítěmi platebních karet a bankami nebo poskytovateli připojení k internetu. Sem spadají zejména určité druhy obsahu pouze pro dospělé.

21.7. 13:33 | Komunita

Dle analytics.usa.gov je za posledních 90 dnů 6,2 % přístupů k webových stránkám a aplikacím federální vlády Spojených států z Linuxu.

20.7. 17:44 | Zajímavý článek

Jak si zobrazit pomocí Chrome a na Chromiu založených webových prohlížečích stránky s neplatným certifikátem? Stačí napsat thisisunsafe.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    Kolik tabů máte standardně otevřeno ve web prohlížeči?
     (27%)
     (24%)
     (3%)
     (7%)
     (4%)
     (2%)
     (3%)
     (29%)
    Celkem 90 hlasů
     Komentářů: 13, poslední dnes 17:42
    Rozcestník

Dotaz: samovolne vypinani dma na dvd vypalovacce

18.12.2005 02:27 finn
    samovolne vypinani dma na dvd vypalovacce
    Přečteno: 110×
    Ahoj, mam mensi problem s dvd vypalovackou (LG-4167B). Kdyz ji zapnu dma (hdparm -d1 /dev/hdd), tak se po case vypne, zda se mi, ze se tak deje po vymene media za jine (s vyjimkou prazdnych). Netusite nekdo kde je jadro pudla?

Dik

Odpovědi

18.12.2005 18:37 cdome
    Rozbalit Rozbalit vše Re: samovolne vypinani dma na dvd vypalovacce
    jeste odpovidajici messages:

Ne pro 18 13:54:03 2005 [andromeda kernel] ide: failed opcode was: unknown
    Ne pro 18 13:54:03 2005 [andromeda kernel] hdd: irq timeout: status=0xd0 { Busy }
    Ne pro 18 13:54:03 2005 [andromeda kernel] hdd: DMA disabled
    Ne pro 18 13:54:03 2005 [andromeda kernel] hdd: ATAPI reset complete

kernel 2.6.11-1.27_FC3, KDE 3.5.0
    18.12.2005 18:43 Petr Šobáň | skóre: 80 | blog: soban | Olomouc
    Asy by to chtělo použít správný ovladač ide pro vaši desku.

A možná si pohrát s BIOSem co tam máte nastavené.
    18.12.2005 19:57 finn
    muzete byt pls trosku konkretnejsi, kudy se ubirat? btw, s pevnymi disky ani s cd vypalovackou problemy nemam
    18.12.2005 20:02 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Neprotiřečíš si? Ptáš se tu jak řešit problém s vypínáním DMA a píšeš, že žádné problémy nemáš...

Na jakém řadiči je připojená ta mechanika? Máš dobrý datový kabel?
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    18.12.2005 20:13 finn
    neprotirecim:
    hda - 1. pevny disk, vse ok,
    hdb - 2. pevny disk, vse ok,
    hdc - cd writer, vse ok,
    hdd - dvd writer, vypina se dma

ale jak rikam, dma zapnu rucne (zapina se i po startu), vymenim media v dvd mechanice a dma se vypne, tak ho zase zapnu, s mediem v pohode pracu, ale sotva tam dam jine, tak se dma zase vypne, cd mechanika mi tohle nedela... :-/
    18.12.2005 20:49 spectrum | skóre: 29 | blog: spectrumblog
    Mám stejný problém s DVD+-RW mechanikou LiteOn. Při vypalování se vypne DMA a mechanika pálí pomalu (1,5x) ...
    18.12.2005 21:17 milano | skóre: 12 | Plzeň
    Nevím jestli to s tím má něco společného, ale taky mi to pálí pomalu. Ale jenom na imation dvd+r 8x vs. lite-on 1693s.Na DMA jsem se ještě nedíval,normálně je teda zapnuté pokud vim. Odnesl jsem vypalovačku ke známému a aktualizoval firmware (nemám už windows). Tak až budu zase něco pálit,doufám, že to bude ok. Jinak mi rychlosti vypalování lítaj jak chtěj. U dvd-r musím nastavovat poloviční rychlost než chci a u dvd+r jsem to ještě nevychytal, protože jsem nakoupil 100ks imation dvd+r 8x a jiný jsem zatím nezkoušel.
    18.12.2005 21:18 finn
    a za behu to nejde zapnout? dela mi to taky, ale rucne se to da nastavit. pred tim jsem mel taky Lite-On (s velkym napisem Teac :) ) a mam pocit, ze s tim problemy nebyly, aspon mi ty rychlosti nejak nepripadaly divne :-/
    19.12.2005 08:03 spectrum | skóre: 29 | blog: spectrumblog
    Jo, to jsem posledně zkusil a DVDčko letělo do koše. Takže za běhu to nejde...
    19.12.2005 03:05 finn
    Tak se zda, ze jsem si nakonec pomohl sam :)
    Pomohlo v souboru /etc/sysconfig/harddisks (FC3) odkomentovat USE_DMA=1 + restart a mechanika se uz neprepina, snad je to to prave orechove :)
    multi avatar 5.1.2006 22:09 multi | skóre: 38 | blog: JaNejsemOdsut
    Rozbalit Rozbalit vše dma versus dvd vypalovacka
    Zdar (mam MKD10.2) Mam taky dvd LG 4167b a zjistil jsem že mě nějak pomalu pálí Zkusil jsem to ve vidlích a tam pálila rychle. Dokonce me zprznila i nějaký DVDčka. Zjistil jsem že DMA neni zaplý, ale když ho zapnu tak je mechanika nepoužitelná ani nenačte dvd. Ale jak to žešit to nevim. Ale mel jsem pujčenou NEC 4550 a ta byla v pohodě.
    multi avatar 8.1.2006 21:15 multi | skóre: 38 | blog: JaNejsemOdsut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: dma versus dvd vypalovacka-vyřešeno
    Zamyslel jsem se jestli problém neni stupidní.
    A napadlo mě zkusit dát LG 4167B na master a starou CDrom na slave a problém vyřešen.
    Na o bojim je DMA zaplý, DVD to pálý rychle a zatim to žadný DVD nezprznilo.
    PS:Nekdy mam dojem že i ten hardware je jak od M$.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.