abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 17:44 | Zajímavý článek

Jak si zobrazit pomocí Chrome a na Chromiu založených webových prohlížečích stránky s neplatným certifikátem? Stačí napsat thisisunsafe.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 00:33 | Bezpečnostní upozornění

V repozitáři AUR (Arch User Repository) linuxové distribuce Arch Linux byly nalezeny a odstraněny tři balíčky s malwarem. Jedná se o librewolf-fix-bin, firefox-patch-bin a zen-browser-patched-bin.

Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 00:22 | Komunita

Dle plánu by Debian 13 s kódovým názvem Trixie měl vyjít v sobotu 9. srpna.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    19.7. 13:22 | Komunita

Vývoj linuxové distribuce Clear Linux (Wikipedie) vyvíjené společností Intel a optimalizováné pro jejich procesory byl oficiálně ukončen.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    18.7. 14:00 | Zajímavý článek

Byl publikován aktuální přehled vývoje renderovacího jádra webového prohlížeče Servo (Wikipedie).

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.7. 12:00 | Nová verze

V programovacím jazyce Go naprogramovaná webová aplikace pro spolupráci na zdrojových kódech pomocí gitu Forgejo byla vydána ve verzi 12.0 (Mastodon). Forgejo je fork Gitei.

17.7. 18:44 | Zajímavý článek

Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi zdarma ke čtení: Raspberry Pi Official Magazine 155 (pdf) a Hello World 27 (pdf).

17.7. 16:11 | Nová verze

Hyprland, tj. kompozitor pro Wayland zaměřený na dláždění okny a zároveň grafické efekty, byl vydán ve verzi 0.50.0. Podrobný přehled novinek na GitHubu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    17.7. 15:55 | Komunita

Patrick Volkerding oznámil před dvaatřiceti lety vydání Slackware Linuxu 1.00. Slackware Linux byl tenkrát k dispozici na 3,5 palcových disketách. Základní systém byl na 13 disketách. Kdo chtěl grafiku, potřeboval dalších 11 disket. Slackware Linux 1.00 byl postaven na Linuxu .99pl11 Alpha, libc 4.4.1, g++ 2.4.5 a XFree86 1.3.

Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    16.7. 21:22 | IT novinky

Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) jako první orgán státní správy v Česku spustilo takzvaný „bug bounty“ program pro odhalování bezpečnostních rizik a zranitelných míst ve svých informačních systémech. Za nalezení kritické zranitelnosti nabízí veřejnosti odměnu 1000 eur, v případě vysoké závažnosti je to 500 eur. Program se inspiruje přístupy běžnými v komerčním sektoru nebo ve veřejné sféře v zahraničí.

Ladislav Hagara | Komentářů: 19
    Kolik tabů máte standardně otevřeno ve web prohlížeči?
     (26%)
     (19%)
     (5%)
     (7%)
     (2%)
     (5%)
     (5%)
     (31%)
    Celkem 42 hlasů
     Komentářů: 6, poslední dnes 09:19
    Rozcestník

Dotaz: "Bezpečně odebrat" USB paměť (KDE)

21.5.2007 11:23 M.O.
    "Bezpečně odebrat" USB paměť (KDE)
    Přečteno: 713×
    Po připojení USB flash disku nebo USB Mass Storage čtečky paměťových karet se objeví na ploše KDE jeho/její ikona, přičemž po klepnutí na tuto pravým tlačítkem myši lze volbou "Bezpečně odebrat" zajistit korektní odpojení (umount) příslušné paměti. Občas se objeví ještě ukazatel postupu odebírání (dokončování zápisů?).

Připojil jsem ovšem k notebooku (Kubuntu Feisty 7.04, KDE 3.5.6) čtečku s SD kartou se "zacvaklým" přepínačem ochrany proti zápisu (write-protect), něco z ní překopíroval, a po volbě "Bezpečně odebrat" se objevilo chybové hlášení (nazvané Chyba), že zařízení bylo úspěšně odpojeno, ale nepodařilo se jej vysunout. Co toto znamená + bylo korektně odmountováno. Na google.com jsem nic nenašel, netušíte, v čem je chyba/problém?

Odpovědi

Dalibor Smolík avatar 21.5.2007 11:31 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Bezpečně odebrat" USB paměť (KDE)
    To se mi občas stává také (u USB flash disku), i přes hlášení proběhlo odebrání vždy v pořádku.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.5.2007 11:41 Radek Trnka | skóre: 26 | blog: Jen_tak | kousek od ČB
    Také mám podobnou zkušenost. Preventivně ještě provedu 'sync' z konzole - co kdyby :-) R
    Černé díry jsou tam, kde Bůh dělil nulou. -- Steven Wright one Liners
    stativ avatar 21.5.2007 13:38 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Evidentně je to způsobeno ochranou proti zápisu. Zřejmě si dotyčný aplet myslí, že když na to nejde zapisovat, tak je to CD/DVD které pak musí i vysunout. Čili: Neřešte to, nebo napište bug report.
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    mess avatar 21.5.2007 14:23 mess | skóre: 43 | blog: bordel | Háj ve Slezsku - Smolkov
    Mi se to stává i s flash diskem, který je připojený rw.
    Cez párne mesiace zošíváš vaginy, cez neparne montuješ hajzle.
    21.5.2007 20:27 bluemoon
    to ja takovehle zarizeni takhle neodpojuju. ono se zarizeni objevi na nekterem bode dam priklad /dev/sda1 a pripoji se treba na /mnt/exthdd a kdyz ho takhle odeberete, tak se k nemu zas nedostanete, ale je tam furt. nejlepsi je v konzoli pod rootem pouzit umount /mnt/exthdd tim mi tam zustane ikona se zarizenim, ale s cestou uz jen /dev/sda1 a pri odpojeni kablu zmizi. pro opetovne pripojeni pouzivam mount -o users,gid=users,umask=0002,utf8=true /dev/sda1 /mnt/exthdd
    mess avatar 29.5.2007 17:22 mess | skóre: 43 | blog: bordel | Háj ve Slezsku - Smolkov
    Lidičky, zkuste svého uživatele kromě kupiny storage přidat taky do skupiny disk. Mi to pomohlo.
    Cez párne mesiace zošíváš vaginy, cez neparne montuješ hajzle.
    29.5.2007 17:58 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Používám příkaz umount /mnt/photo/ Jako "photo" mám sda zapsaný v /etc/fstab a na to mám v mnt vytvořený adresář. Funguje to bez problému a svižně.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.