abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 13:22 | Zajímavý článek

Podrobně byla rozebrána kritická zranitelnost v nf_tables (CVE-2026-23111). Další lokální eskalace práv na Linuxu. V upstreamu byla zranitelnost již v únoru opravena. Ve zdrojovém kódu stačilo odstranit 1 vykřičník.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:11 | Nová verze

Evropská komise (EK) nařídila americké společnosti Meta, že musí znovu umožnit bezplatný přístup konkurenčním obecně zaměřeným asistentům umělé inteligence (AI) k WhatsAppu a tento přístup musí zachovat až do ukončení antimonopolního šetření. Opatření je dočasné a má zabránit vážnému a nevratnému poškození konkurence na rychle rostoucím trhu s obecnými AI asistenty. Meta uvedla, že se proti rozhodnutí odvolá.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 11:44 | IT novinky

Společnost Anthropic představila AI modely Claude Fable 5 a Claude Mythos 5. Claude Fable 5 je první model třídy Mythos určený pro běžné použití.

dnes 04:44 | Nová verze

Byla vydána nová stabilní verze 3.24.0, tj. první z nové řady 3.24, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

dnes 03:33 | Komunita

Na čem pracují vývojáři v Rustu napsaného mikrokernelového unixového operačního systému Redox OS (Wikipedie)? Byl publikován přehled vývoje za květen. Vypíchnout lze nový scheduler EEVDF nebo port desktopového prostředí Xfce na Redox OS.

včera 22:22 | Komunita

Upozornění pro uživatele Asahi Linuxu: Neaktualizujte macOS na verzi 27 Golden Gate! Apple změnil detekci spouštěcích oddílů. Po aktualizaci oddíl s Asahi Linuxem nevidí. Snad je to jenom chyba.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:11 | Komunita

Na webu konference Den IPv6, která se konala 4. června v Národní technické knihovně v pražských Dejvicích, jsou nyní k dispozici všechny prezentace (v PDF) a jejich videozáznamy. Organizátory konference byly i letos sdružení CESNET, CZ.NIC a NIX.CZ.

VSladek | Komentářů: 0
    včera 13:11 | Nová verze

Byla vydána nová verze 9.1.0 správce sbírky fotografií digiKam (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy v oficiálním oznámení (NEWS). Vypíchnout lze vylepšené vyhledávání nebo podporu Pixel Motion Photos. Nejnovější digiKam je ke stažení také jako balíček ve formátu AppImage. Stačí jej stáhnout, nastavit právo ke spuštění a spustit.

včera 11:44 | Pozvánky

Přihlaste svou přednášku na další ročník konference LinuxDays, který proběhne 3. a 4. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích. Příjem témat poběží do konce prázdnin, pak proběhne veřejné hlasování a následně sestavení programu.

Petr Krčmář | Komentářů: 3
    včera 04:44 | Nová verze

Byla vydána nová verze 2.4.68 svobodného multiplatformního webového serveru Apache (httpd). Řešeno je mimo jiné 13 zranitelností.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    Které desktopové prostředí na Linuxu používáte?
     (11%)
     (8%)
     (2%)
     (15%)
     (31%)
     (3%)
     (6%)
     (3%)
     (15%)
     (26%)
    Celkem 1861 hlasů
     Komentářů: 30, poslední 3.4. 20:20
    Rozcestník

Dotaz: RealPlayer instalovat v Ubuntu - začátečník

regine avatar 8.8.2007 08:30 regine | skóre: 22 | blog: regine
    RealPlayer instalovat v Ubuntu - začátečník
    Přečteno: 4251×

Chci si nainstalovat RealPlayer v Ubuntu (Gnome).

Nejde to přes menu Applications -> Add/Remove.

Na http://www.real.com/linux/

nabízí dvě možnosti:

RealPlayer10GOLD.bin

a pro Redhat

RealPlayer10GOLD.rpm

Mám je stažené, ale jak je naistalovat?

Který je lepší použít .BIN nebo .RPM?

Jakým příkazem?

Cigareta krátí život o 1 minutu, láhev koňaku o 5 minut a pracovní den krátí život o 8 hodin.

Odpovědi

stativ avatar 8.8.2007 08:47 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RealPlayer instalovat v Ubuntu - začátečník

Když už, tak bych se snažil najít nějaký neoficiální repozitář, kde RealPlayer je jako balíček pro Ubuntu. RPM je určené pro jiné distribuce (RedHat, SuSE, Fedora, Mandriva apod.). BIN je sice univerzální (spouští se v terminálu pomocí sh jmeno_souboru.bin), nicméně to silně nedoporučuji, jelikož není žádná kontrola nad tím co instalátor (po)dělá.

Další možnost (asi nejjednodušší) je nainstalovat mplayer včetně win32codecs. Ten pak přehraje všechno (tedy až na DRM), nejen RealMedia.

Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    Dalibor Smolík avatar 8.8.2007 10:14 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Nevím jak v Ubuntu, ale v Debianu pod rootem
    aptitude install mplayer w32codecs
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    regine avatar 8.8.2007 11:35 regine | skóre: 22 | blog: regine

Nevím, ale jak potom mplayer-em otevírat "watch" ze stránek BBC.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/default.stm

Cigareta krátí život o 1 minutu, láhev koňaku o 5 minut a pracovní den krátí život o 8 hodin.
    stativ avatar 8.8.2007 12:37 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Na to je mplayer-plugin
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    8.8.2007 11:10 franta
    regine avatar 8.8.2007 12:14 regine | skóre: 22 | blog: regine
    Rozbalit Rozbalit vše RealPlayer instalovan dle Wiki Ubuntu - nemuze najit zdroj

Nainstaloval se dle návodu.

Jde spustit samostatně.

Ale z okna Firefox po odkliknutí na tlačítko WATCH na adrese

http://www.bbc.co.uk/

mi zahlásí, že nemůže najít cestu/adresu k aplikaci pro přehrání.

Could not find an appropriate hxplay or realplay in the system path to use as an embedded player.

Jak to řešit?

8.8.2007 12:58 Zaphod | skóre: 37 | blog: zaphod_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RealPlayer instalovan dle Wiki Ubuntu - nemuze najit zdroj
    realplayer - spusti ho, pri prvom spustení pridá niečo do firefoxu. Potom daj "Lauch in stand alone player" otvoriť v realplayer a ide to - ale mne bez zvuku. Neviem prečo, BBC radio počúvam bez problémov.
    Druhá možnosť - vlc + vlc mozilla plugin (je v repozitory). windows kodek ide priamo na stránke - obraz aj zvuk.
    regine avatar 8.8.2007 14:15 regine | skóre: 22 | blog: regine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RealPlayer instalovan dle Wiki Ubuntu - nemuze najit zdroj

Rozchozeno - zvuk i video.

Ale doinstaloval jsem MediaPlayerConnectivity.

V Nastavení jsem zadal cestu k realplay.

Ve Firefox jsem nic takového neobjevi. Možná to dělám špatně.

Zatím se nespouští samo.

Kliknu na WATCH, otevře se samostatné okénko, pravým tlačítkem myši kliknu na vyskakovací menu a označím

MediaPlayerConnectivity -> rtsp:// ...

Dalibor Smolík avatar 8.8.2007 14:18 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Ve Firefoxu je k dispozici plugin MediaPlayer Connectivity (u mne verze 0.8.3)- viz správce doplňků .:-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    regine avatar 8.8.2007 16:22 regine | skóre: 22 | blog: regine

Díky za naťuknutí.

Já měl MediaPlayerConnectivity už nainstalován.

Ale až teď jsem ho rozbalil přes

Add-ons -> Preferences -> na Režim pokročilý.

Zatrhnul nyní dostupné A:Autoplay a rozbíhá se přehrávání bez obsluhy.

8.8.2007 11:30 Zaphod | skóre: 37 | blog: zaphod_blog
    Inštalácia:
    sh RealPlayer10GOLD.bin
    nainštaloval som si ho do $HOME/progs kde mám podobné programy
    regine avatar 8.8.2007 16:28 regine | skóre: 22 | blog: regine
    Rozbalit Rozbalit vše Helix Player versus Real Player

Po vyřešení problému s Real Player přidávám vlákno diskuse na Helix Player

Údajně RealPlayer pro Linux vychází z Helix Player

Máte s tím někdo zkušenosti?

https://player.helixcommunity.org/

Dalibor Smolík avatar 8.8.2007 16:35 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Helix Player versus Real Player
    Helix-player je součástí balíčků v Debianu, ale nezkoušel jsem. Pokud někdo sdělí své zkušenosti, taky by mě to zajímalo.
    regine avatar 8.8.2007 21:10 regine | skóre: 22 | blog: regine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Helix Player versus Real Player

Právě jsem zjistil, že i v Ubuntu jde Helix-player přes menu Applications -> Add/Remove nainstalovat.

Ale co jde z

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/default.stm

přehrát RealPlayer-em, se nepřehraje Helix Player-em.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.