Oficiálně byl vydán Android 16. Detaily na blogu a stránkách věnovaných vývojářům.
Byla vydána nová verze 14.3 svobodného unixového operačního systému FreeBSD. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.
CSIRT.CZ upozorňuje, že na základě rozhodnutí federálního soudu ve Spojených státech budou veškeré konverzace uživatelů s ChatGPT uchovávány. Včetně těch smazaných.
Ač semestr ve škole právě končí, bastlíři ze studentského klubu Silicon Hill neodpočívají a opět se jako každý měsíc hlásí s pravidelným bastlířským setkáním Virtuální Bastlírna, kde si můžete s ostatními techniky popovídat jako u piva o novinkách, o elektronice, softwaru, vědě, technice obecně, ale také o bizarních tématech, která se za poslední měsíc na internetu vyskytla.
Z novinek za zmínku stojí Maker Faire, kde Pájeníčko předvedlo … více »Na WWDC25 byl představen balíček Containerization a nástroj container pro spouštění linuxových kontejnerů na macOS. Jedná se o open source software pod licencí Apache 2.0 napsaný v programovacím jazyce Swift.
Do 16. června do 19:00 běží na Steamu přehlídka nadcházejících her Festival Steam Next | červen 2025 doplněná demoverzemi, přenosy a dalšími aktivitami. Demoverze lze hrát zdarma.
Apple na své vývojářské konferenci WWDC25 (Worldwide Developers Conference, keynote) představil řadu novinek: designový materiál Liquid Glass, iOS 26, iPadOS 26, macOS Tahoe 26, watchOS 26, visionOS 26, tvOS 26, nové funkce Apple Intelligence, …
Organizátoři konference LinuxDays 2025, jež proběhne o víkendu 4. a 5. října 2025 v Praze na FIT ČVUT, spustili přihlašování přednášek (do 31. srpna) a sběr námětů na zlepšení.
Po roce byla vydána nová stabilní verze 25.6.0 svobodného multiplatformního multimediálního přehrávače SMPlayer (Wikipedie).
DNS4EU, tj. evropská infrastruktura služeb DNS založená na vysoce federovaném a distribuovaném ochranném ekosystému, byla spuštěna v testovacím režimu [𝕏]. Na výběr je 5 možností filtrování DNS.
No nevim, u nás platí spíš "Čím míň toho tam je, tim míň se toho může pos*at"
Nervový plyn ??Někdy stačí po dnu v botech se jen zout :)
Pozor, chystáte se komentovat 1275 dní dní starou diskusi.A ten kód... Ježišmarjáááá!
.reg
souborů přes regedit /s
a pár .bat
souborech, co spouští systémové nebo externí nástroje na věci jako změny ve firewallu nebo zákaz některých služeb. Na speciality je tam ještě pár VBS skriptů (třeba konfigurace tiskáren). Přijde mi to přehlednější, rozdělené na jednoúčelové moduly, a snáz se dělají úpravy - něco na způsob unixových shell skriptů. Ten blog je dobrý minimálně jako dokumentace těch klíčů, plno jsem jich neznal. Ale přemýšlel jsi udělat to jak jsem psal? V C++ mi to přijde zbytečně nepřehledné.
Další level je automatická instalace a updaty všech aplikací. To je často ještě větší magie než konfigurace Windows. Ale pak je to pěkné, když se všechno zkonfiguruje a nainstaluje samo (podle konfigurace pro konkrétní stroj) bez sáhnutí během 10 minut po obnovení image úplně čistých Windows (to trvá tak 2 minuty).
..a rozjede se FS na W2008R2 serveru.Ještě s láskou pak vzpomenete na Netware.
Netware neumí spouštět baťáky, dokonce neumí myslím ani exe s parametrem :-/.
#C:\windows\system32\cmd.exe \\192.168.0.1\zapis\test.batA taktéž to prošlo. Vím, že tenkrát jsem řešil vyskakování oken (nechtěl jsem, aby bylo cokoliv vidět), z toho důvodu jsem nechtěl použít baťáky. Pamatuji si, že mi také nešli spouštět nějaké věci, ovšem používal jsem jiného (staršího) klienta, možná bug :-/. To je jedno.
Tiskni
Sdílej: