abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 19:44 | Nová verze

Grafana (Wikipedie), tj. open source nástroj pro vizualizaci různých metrik a s ní související dotazování, upozorňování a lepší porozumění, byla vydána ve verzi 12.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 17:33 | Nová verze

Raspberry Pi OS, oficiální operační systém pro Raspberry Pi, byl vydán v nové verzi 2025-05-06. Přehled novinek v příspěvku na blogu Raspberry Pi a poznámkách k vydání. Pravděpodobně se jedná o poslední verzi postavenou na Debianu 12 Bookworm. Následující verze by již měla být postavena na Debianu 13 Trixie.

dnes 05:33 | Komunita

Richard Stallman dnes v Liberci přednáší o svobodném softwaru a svobodě v digitální společnosti. Od 16:30 v aule budovy G na Technické univerzitě v Liberci. V anglickém jazyce s automaticky generovanými českými titulky. Vstup je zdarma i pro širokou veřejnost.

Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    dnes 03:55 | Komunita

sudo-rs, tj. sudo a su přepsáné do programovacího jazyka Rust, nahradí v Ubuntu 25.10 klasické sudo. V plánu je také přechod od klasických coreutils k uutils coreutils napsaných v Rustu.

včera 22:11 | Nasazení Linuxu

Fedora se stala oficiální distribucí WSL (Windows Subsystem for Linux).

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | IT novinky

Společnost IBM představila server IBM LinuxONE Emperor 5 poháněný procesorem IBM Telum II.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 04:55 | Nová verze

Byla vydána verze 4.0 multiplatformního integrovaného vývojového prostředí (IDE) pro rychlý vývoj aplikaci (RAD) ve Free Pascalu Lazarus (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Využíván je Free Pascal Compiler (FPC) 3.2.2.

včera 00:33 | Komunita

Podpora Windows 10 končí 14. října 2025. Připravovaná kampaň Konec desítek (End of 10) může uživatelům pomoci s přechodem na Linux.

Ladislav Hagara | Komentářů: 32
    5.5. 23:22 | Pozvánky

Již tuto středu proběhne 50. Virtuální Bastlírna, tedy dle římského číslování L. Bude L značit velikost, tedy více diskutujících než obvykle, či délku, neboť díky svátku lze diskutovat dlouho do noci? Bude i příští Virtuální Bastlírna virtuální nebo reálná? Nejen to se dozvíte, když dorazíte na diskuzní večer o elektronice, softwaru, ale technice obecně, který si můžete představit jako virtuální posezení u piva spojené s učenou

… více »
    bkralik | Komentářů: 0
    5.5. 22:33 | IT novinky

Dle plánu dnes končí služba Skype. Uživatelé mohou pokračovat v Microsoft Teams.

Jaký filesystém primárně používáte?
     (57%)
     (1%)
     (8%)
     (22%)
     (4%)
     (2%)
     (3%)
     (1%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 549 hlasů
     Komentářů: 25, poslední dnes 20:12
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

Dotaz: Re: Komiks xkcd 774: Ateisti

22.9.2010 09:02 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Re: Komiks xkcd 774: Ateisti
    Přečteno: 149×

Diskuse vznikla z vlákna této diskuse nad patičkou:

Ujíždím na 64bitech...

Odpovědi

22.9.2010 09:02 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Komiks xkcd 774: Ateisti
    Ta hrubka v patičce je schválně?
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    20.9.2010 09:47 TomCat1 | skóre: 10
    Snad hrubky...
    Have you tried turning it off and on again?
    mikirc avatar 20.9.2010 10:11 mikirc | skóre: 19 | blog: MikiSoft | Vsetín
    ja jsem tvrdy hoch :D... ne moje chyba, asi prestane upravovat paticku po pulnoci :D
    Byl jednou jeden...
    Jendа avatar 20.9.2010 18:44 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Pořád. Za 64 má být mezera.
    20.9.2010 18:59 Ash | skóre: 53
    Otázka je, jestli ujíždí na šedesáti čtyřech bytech, nebo na šedesátičtyřbitech :) Já to pochopil tím druhým způsobem a myslel jsem, že absence mezery je záměr.
    20.9.2010 18:59 Ash | skóre: 53
    s/bytech/bitech/
    mikirc avatar 20.9.2010 19:20 mikirc | skóre: 19 | blog: MikiSoft | Vsetín
    jedna se o 64bit procesor a 64bit system, takze tam mezera byt nema, teda si to aspon ja myslim. a pokud tam byt ma, ja ji tam nechci neb se mi tam nelibi
    Byl jednou jeden...
    Jendа avatar 20.9.2010 19:25 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    jedna se o 64bit procesor a 64bit system
    Ano, protože je šedesátičtyřbitový (bez mezery). Ale ty ujíždíš na šedesáti čtyřech bitech (s mezerou).
    20.9.2010 19:33 Ash | skóre: 53
    Ne, když už česky tak 64bitový procesor a systém. A podle mně ujíždí na šedesátičtyřbitech (bez mezery).
    mikirc avatar 20.9.2010 20:16 mikirc | skóre: 19 | blog: MikiSoft | Vsetín
    vy se asi opravdu nudite :D
    Byl jednou jeden...
    21.9.2010 08:23 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    a pokud tam byt ma, ja ji tam nechci neb se mi tam nelibi
    To je teda argument…
    belisarivs avatar 21.9.2010 09:09 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Ano. Je. A dost dobry. Kdyby tam namrskal vsude hrubky, tak nam je po tom prd a jeho rozhodnuti "ze to tak chce" stoji daleko nad nasim nazorem "ze to ma spatne".
    IRC is just multiplayer notepad.
    21.9.2010 09:22 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Pokud to tak chce, tak ať to ale nikomu necpe a nezveřejňuje to. Pokud chce ostatním něco sdělit, ať používá jazyk tak, ať mu ostatní rozumí.
    belisarivs avatar 21.9.2010 10:26 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Nebo co?

Hodite ho do koncentraku, nebo jej rovnou postavite ke zdi?

Kdybych si do paticky nacpal tunu nesmyslnych znaku, tak je Vam po tom kulove s prehazovackou.
    21.9.2010 10:32 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Slušně se člověk chová sám od sebe, ne proto, že by mu hrozilo nějaké „nebo“.
    belisarivs avatar 21.9.2010 13:21 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    To sice ano, ale paklize mam pocit, ze mi nekdo ma tendenci rozkazovat, tak prvni ma reakce je: "Nebo co?".

A u vas jsem presne tento pocit ziskal. Nevidim jediny duvod proc by mel kdokoliv komukoliv diktovat, jak ma co psat.
    21.9.2010 13:09 Ash | skóre: 53
    Nebo co?

No nebo mu nebudou rozumět přece...

Na druhou stranu, přestože se mi zdá jasné, že ujíždí na šedesátičtyřbitech, a má to napsané logicky správně, byť kodifikováno to asi není, najdou se tací, kteří si myslí, že ujíždí na šedesáti čtyřech bitech a "má to jen špatně napsaný". A tady babo raď, má raději vynechat tu číslovku, jen proto, aby to bylo jednoznačné? ;)
    belisarivs avatar 21.9.2010 13:22 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    At to necha jak chce. Je jeho pravo to napsat dle libosti.

Taky mam nick spatne. A protoze to tak chci, tak to tak taky necham.
    21.9.2010 14:34 Ash | skóre: 53
    Tak jsem to nemyslel :) Myslel jsem "jak to má chtít" kdyby chtěl, aby to bylo srozumitelné. Ale to je fuk, stejně nechápu jak někdo může řešit takovou hloupost jako gramatiku v něči patičce :)
    21.9.2010 12:07 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Je potreba si uvedomit ze gramatika neni nic co by bylo vytesany do kamene, ale je to jenom jakejsi zvyk podle kteryho se urcity veci vyjadruji urcitym zpusobem.

A kdyz se tenhle zvyk nekomu nelibi tak ty ho nemas co nutit aby ho dodrzoval...
    21.9.2010 12:13 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Tak ať on mi ale nenutí texty psané jeho hatmatilkou. Když někam napíšu 2+2=5 a budu si u toho myslet, že je to moje matematika, taky dostanu oprávněně vynadáno, protože ve všeobecně používané matematice se číslo čtyři píše jinak.
    belisarivs avatar 21.9.2010 13:24 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Jo, ale ty pak mas pravo poslat nadavajici do prdele.

Ja bych si 2+2=5 klidne do paticky dal. A nebojim se toho, odkazat do patricnych mist kohokoliv, kdo mi do toho bude pindat.

Navic, on Vas nekdo nuti to cist?
    belisarivs avatar 21.9.2010 13:55 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    s/ty mas/vy mate/g

omlouvam se.
    21.9.2010 14:08 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Autor to předpokládám zveřejňoval s tím, aby to někdo četl. Pokud jeho záměrem bylo, aby to nikdo nečetl, nechápu, proč ten text zveřejňoval.
    belisarivs avatar 21.9.2010 21:53 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    No a?
    21.9.2010 23:01 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Když někam napíšu 2+2=5...
    Lol, přesně jsem čekal na okamžik, kdy přijde Herr Jirsák, velký vůdce, s tímto slavným argumentem, argument "2+2=5" používá totiž prakticky v každé diskusi, zvláště když se argumentačně dostane do úzkých. Takové malé dogma.
    taky dostanu oprávněně vynadáno
    Vynadáno dostanete jen od těch, kteří matematice nerozumí.
    A oprávněné to nebude v žádném případě, protože když někdo chce napsat 2+2=5, tak vy nemáte žádné právo mu/jí za to vynadat. Maximálně můžete vyjádřit nesouhlas, to je ale asi tak všecko.
    Chytrex avatar 22.9.2010 03:31 Chytrex | skóre: 30 | Bohumín
    LOL +1, bezvýhradně souhlasím:D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS .:. define QUESTION ((bb) || !(bb)) .:. Odmítám vaši realitu a nahrazuji ji svou vlastní..
    22.9.2010 09:01 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Od kdy o tom, co já můžu a co nemůžu, rozhodujete vy? A když někdo zasviňuje veřejný prostor, tak mu klidně vynadám – ať je to odhazování odpadků na zem, zveřejňování blábolů nebo stavba hnusného baráku. Nevím, kde se pořád bere ta představa, že si ve veřejném prostoru může dělat každý, co chce, a ostatní to otravování musí strpět.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.