abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 12:55 | IT novinky

Čínská společnost Tencent uvolnila svůj AI model HunyuanWorld-Voyager pro generování videí 3D světů z jednoho obrázku a určené trajektorie kamery. Licence ale nedovoluje jeho používání na území Evropské unie, Spojeného království a Jižní Koreje.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:11 | Komunita

Blender Studio se spojilo s kapelou OK Go a výsledkem je videoklip k písni Impulse Purchase. Stejně jako samotný 3D software Blender je i ve videoklipu použitý animovaný chlápek open source. Kdokoli si jej může stáhnout a upravovat.

dnes 01:33 | Komunita

Zig Software Foundation stojící za programovacím jazykem Zig publikovala finanční zprávu za rok 2024. Současně s prosbou o finanční příspěvek.

dnes 00:22 | Nová verze

Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za srpen (YouTube). Vypíchnuta je podpora Tabulek Google, implementace Gamepad API a Cookie Store API nebo také podpora WebGL na Linuxu.

včera 20:44 | Komunita

openSUSE Leap 16, včetně Leap Micra 6.2+, nově nabízí 24 měsíců podpory pro každé vydání. To je dva roky aktualizací a stability, což z něj činí nejdéle podporovanou komunitní distribuci vůbec. Leap se tak stává ideální platformou pro všechny, kdo hledají moderní, stabilní a dlouhodobě podporovanou komunitní Linux distribuci.

lkocman | Komentářů: 0
    včera 16:33 | Bezpečnostní upozornění

Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) vydal dne 3. 9. 2025 VAROVÁNÍ před hrozbou v oblasti kybernetické bezpečnosti spočívající v předávání systémových a uživatelských dat do Čínské lidové republiky a ve vzdálené správě technických aktiv vykonávané z území Čínské lidové republiky. Varováním se musí zabývat povinné osoby podle zákona o kybernetické bezpečnosti.

Ladislav Hagara | Komentářů: 27
    včera 11:55 | IT novinky

Americká internetová společnost Google nemusí prodat svůj prohlížeč Chrome ani operační systém Android. Rozhodl o tom soud ve Washingtonu, který tak zamítl požadavek amerického ministerstva spravedlnosti. Soud ale firmě nařídil sdílet data s jinými podniky v zájmu posílení konkurence v oblasti internetového vyhledávání. Zároveň Googlu zakázal uzavírat dohody s výrobci mobilních a dalších zařízení, které by znemožňovaly

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 11:33 | Humor

Prvního září ozbrojení policisté zatkli na na londýnském letišti Heathrow scénáristu a režiséra Grahama Linehana, známého především komediálními seriály Ajťáci, Otec Ted nebo Black Books. Během výslechu měl 57letý Graham nebezpečně zvýšený krevní tlak až na samou hranici mrtvice a proto byl z policejní stanice převezen do nemocnice. Důvodem zatčení bylo údajné podněcování násilí v jeho 'vtipných' příspěvcích na sociální síti

… více »
    Gréta | Komentářů: 85
    včera 10:22 | Pozvánky

Studentská dílna Macgyver zve na další Virtuální Bastlírnu - pravidelné online setkání všech, kdo mají blízko k bastlení, elektronice, IT, vědě a technice. Letní prázdniny jsou za námi a je čas probrat novinky, které se přes srpen nahromadily. Tentokrát jich je více než 50! Těšit se můžete mimo jiné na:

Hardware – Bus Pirate na ESP32, reverse engineering Raspberry Pi, pseudo-ZX-80 na RISC-V, PicoCalc, organizéry na nářadí z pěny nebo … více »
    bkralik | Komentářů: 0
    včera 03:11 | Nová verze

Google Chrome 140 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 140.0.7339.80 přináší řadu novinek z hlediska uživatelů i vývojářů. Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 6 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

Pro otevření více webových stránek ve webovém prohlížečí používám
     (82%)
     (8%)
     (2%)
     (3%)
     (4%)
     (1%)
    Celkem 139 hlasů
     Komentářů: 10, poslední dnes 10:16
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

Dotaz: Re: Komiks xkcd 774: Ateisti

22.9.2010 09:02 Filip Jirsák | skóre: 67 | blog: Fa & Bi
    Re: Komiks xkcd 774: Ateisti
    Přečteno: 154×

Diskuse vznikla z vlákna této diskuse nad patičkou:

Ujíždím na 64bitech...

Odpovědi

22.9.2010 09:02 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Komiks xkcd 774: Ateisti
    Ta hrubka v patičce je schválně?
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    20.9.2010 09:47 TomCat1 | skóre: 10
    Snad hrubky...
    Have you tried turning it off and on again?
    mikirc avatar 20.9.2010 10:11 mikirc | skóre: 19 | blog: MikiSoft | Vsetín
    ja jsem tvrdy hoch :D... ne moje chyba, asi prestane upravovat paticku po pulnoci :D
    Byl jednou jeden...
    Jendа avatar 20.9.2010 18:44 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Pořád. Za 64 má být mezera.
    20.9.2010 18:59 Ash | skóre: 53
    Otázka je, jestli ujíždí na šedesáti čtyřech bytech, nebo na šedesátičtyřbitech :) Já to pochopil tím druhým způsobem a myslel jsem, že absence mezery je záměr.
    20.9.2010 18:59 Ash | skóre: 53
    s/bytech/bitech/
    mikirc avatar 20.9.2010 19:20 mikirc | skóre: 19 | blog: MikiSoft | Vsetín
    jedna se o 64bit procesor a 64bit system, takze tam mezera byt nema, teda si to aspon ja myslim. a pokud tam byt ma, ja ji tam nechci neb se mi tam nelibi
    Byl jednou jeden...
    Jendа avatar 20.9.2010 19:25 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    jedna se o 64bit procesor a 64bit system
    Ano, protože je šedesátičtyřbitový (bez mezery). Ale ty ujíždíš na šedesáti čtyřech bitech (s mezerou).
    20.9.2010 19:33 Ash | skóre: 53
    Ne, když už česky tak 64bitový procesor a systém. A podle mně ujíždí na šedesátičtyřbitech (bez mezery).
    mikirc avatar 20.9.2010 20:16 mikirc | skóre: 19 | blog: MikiSoft | Vsetín
    vy se asi opravdu nudite :D
    Byl jednou jeden...
    21.9.2010 08:23 Filip Jirsák | skóre: 67 | blog: Fa & Bi
    a pokud tam byt ma, ja ji tam nechci neb se mi tam nelibi
    To je teda argument…
    belisarivs avatar 21.9.2010 09:09 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Ano. Je. A dost dobry. Kdyby tam namrskal vsude hrubky, tak nam je po tom prd a jeho rozhodnuti "ze to tak chce" stoji daleko nad nasim nazorem "ze to ma spatne".
    IRC is just multiplayer notepad.
    21.9.2010 09:22 Filip Jirsák | skóre: 67 | blog: Fa & Bi
    Pokud to tak chce, tak ať to ale nikomu necpe a nezveřejňuje to. Pokud chce ostatním něco sdělit, ať používá jazyk tak, ať mu ostatní rozumí.
    belisarivs avatar 21.9.2010 10:26 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Nebo co?

Hodite ho do koncentraku, nebo jej rovnou postavite ke zdi?

Kdybych si do paticky nacpal tunu nesmyslnych znaku, tak je Vam po tom kulove s prehazovackou.
    21.9.2010 10:32 Filip Jirsák | skóre: 67 | blog: Fa & Bi
    Slušně se člověk chová sám od sebe, ne proto, že by mu hrozilo nějaké „nebo“.
    belisarivs avatar 21.9.2010 13:21 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    To sice ano, ale paklize mam pocit, ze mi nekdo ma tendenci rozkazovat, tak prvni ma reakce je: "Nebo co?".

A u vas jsem presne tento pocit ziskal. Nevidim jediny duvod proc by mel kdokoliv komukoliv diktovat, jak ma co psat.
    21.9.2010 13:09 Ash | skóre: 53
    Nebo co?

No nebo mu nebudou rozumět přece...

Na druhou stranu, přestože se mi zdá jasné, že ujíždí na šedesátičtyřbitech, a má to napsané logicky správně, byť kodifikováno to asi není, najdou se tací, kteří si myslí, že ujíždí na šedesáti čtyřech bitech a "má to jen špatně napsaný". A tady babo raď, má raději vynechat tu číslovku, jen proto, aby to bylo jednoznačné? ;)
    belisarivs avatar 21.9.2010 13:22 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    At to necha jak chce. Je jeho pravo to napsat dle libosti.

Taky mam nick spatne. A protoze to tak chci, tak to tak taky necham.
    21.9.2010 14:34 Ash | skóre: 53
    Tak jsem to nemyslel :) Myslel jsem "jak to má chtít" kdyby chtěl, aby to bylo srozumitelné. Ale to je fuk, stejně nechápu jak někdo může řešit takovou hloupost jako gramatiku v něči patičce :)
    21.9.2010 12:07 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Je potreba si uvedomit ze gramatika neni nic co by bylo vytesany do kamene, ale je to jenom jakejsi zvyk podle kteryho se urcity veci vyjadruji urcitym zpusobem.

A kdyz se tenhle zvyk nekomu nelibi tak ty ho nemas co nutit aby ho dodrzoval...
    21.9.2010 12:13 Filip Jirsák | skóre: 67 | blog: Fa & Bi
    Tak ať on mi ale nenutí texty psané jeho hatmatilkou. Když někam napíšu 2+2=5 a budu si u toho myslet, že je to moje matematika, taky dostanu oprávněně vynadáno, protože ve všeobecně používané matematice se číslo čtyři píše jinak.
    belisarivs avatar 21.9.2010 13:24 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Jo, ale ty pak mas pravo poslat nadavajici do prdele.

Ja bych si 2+2=5 klidne do paticky dal. A nebojim se toho, odkazat do patricnych mist kohokoliv, kdo mi do toho bude pindat.

Navic, on Vas nekdo nuti to cist?
    belisarivs avatar 21.9.2010 13:55 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    s/ty mas/vy mate/g

omlouvam se.
    21.9.2010 14:08 Filip Jirsák | skóre: 67 | blog: Fa & Bi
    Autor to předpokládám zveřejňoval s tím, aby to někdo četl. Pokud jeho záměrem bylo, aby to nikdo nečetl, nechápu, proč ten text zveřejňoval.
    belisarivs avatar 21.9.2010 21:53 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    No a?
    21.9.2010 23:01 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Když někam napíšu 2+2=5...
    Lol, přesně jsem čekal na okamžik, kdy přijde Herr Jirsák, velký vůdce, s tímto slavným argumentem, argument "2+2=5" používá totiž prakticky v každé diskusi, zvláště když se argumentačně dostane do úzkých. Takové malé dogma.
    taky dostanu oprávněně vynadáno
    Vynadáno dostanete jen od těch, kteří matematice nerozumí.
    A oprávněné to nebude v žádném případě, protože když někdo chce napsat 2+2=5, tak vy nemáte žádné právo mu/jí za to vynadat. Maximálně můžete vyjádřit nesouhlas, to je ale asi tak všecko.
    Chytrex avatar 22.9.2010 03:31 Chytrex | skóre: 30 | Bohumín
    LOL +1, bezvýhradně souhlasím:D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS .:. define QUESTION ((bb) || !(bb)) .:. Odmítám vaši realitu a nahrazuji ji svou vlastní..
    22.9.2010 09:01 Filip Jirsák | skóre: 67 | blog: Fa & Bi
    Od kdy o tom, co já můžu a co nemůžu, rozhodujete vy? A když někdo zasviňuje veřejný prostor, tak mu klidně vynadám – ať je to odhazování odpadků na zem, zveřejňování blábolů nebo stavba hnusného baráku. Nevím, kde se pořád bere ta představa, že si ve veřejném prostoru může dělat každý, co chce, a ostatní to otravování musí strpět.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.