abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 15:00 | Zajímavý článek

Byl publikován přehled vývoje renderovacího jádra webového prohlížeče Servo (Wikipedie) za uplynulé dva měsíce. Servo zvládne už i Gmail. Zakázány jsou příspěvky generované pomocí AI.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    9.5. 17:22 | Nová verze

Raspberry Pi Connect, tj. oficiální služba Raspberry Pi pro vzdálený přístup k jednodeskovým počítačům Raspberry Pi z webového prohlížeče, byla vydána v nové verzi 2.5. Nejedná se už o beta verzi.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    9.5. 15:22 | Komunita

Google zveřejnil seznam 1272 projektů (vývojářů) od 185 organizací přijatých do letošního, již jednadvacátého, Google Summer of Code. Plánovaným vylepšením v grafických a multimediálních aplikacích se věnuje článek na Libre Arts.

8.5. 19:22 | Nová verze

Byla vydána (𝕏) dubnová aktualizace aneb nová verze 1.100 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a videi v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.100 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

8.5. 18:00 | Nová verze

Open source platforma Home Assistant (Demo, GitHub, Wikipedie) pro monitorování a řízení inteligentní domácnosti byla vydána v nové verzi 2025.5.

8.5. 01:22 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    8.5. 00:55 | Zajímavý projekt

PyXL je koncept procesora, ktorý dokáže priamo spúštat Python kód bez nutnosti prekladu ci Micropythonu. Podľa testov autora je pri 100 MHz približne 30x rýchlejší pri riadeni GPIO nez Micropython na Pyboard taktovanej na 168 MHz.

vlk | Komentářů: 0
    7.5. 19:44 | Nová verze

Grafana (Wikipedie), tj. open source nástroj pro vizualizaci různých metrik a s ní související dotazování, upozorňování a lepší porozumění, byla vydána ve verzi 12.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

7.5. 17:33 | Nová verze

Raspberry Pi OS, oficiální operační systém pro Raspberry Pi, byl vydán v nové verzi 2025-05-06. Přehled novinek v příspěvku na blogu Raspberry Pi a poznámkách k vydání. Pravděpodobně se jedná o poslední verzi postavenou na Debianu 12 Bookworm. Následující verze by již měla být postavena na Debianu 13 Trixie.

7.5. 05:33 | Komunita

Richard Stallman dnes v Liberci přednáší o svobodném softwaru a svobodě v digitální společnosti. Od 16:30 v aule budovy G na Technické univerzitě v Liberci. V anglickém jazyce s automaticky generovanými českými titulky. Vstup je zdarma i pro širokou veřejnost.

Ladislav Hagara | Komentářů: 17
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (57%)
     (1%)
     (8%)
     (22%)
     (4%)
     (2%)
     (2%)
     (1%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 576 hlasů
     Komentářů: 26, poslední 8.5. 09:58
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

Dotaz: Re: Komiks xkcd 774: Ateisti

22.9.2010 09:02 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Re: Komiks xkcd 774: Ateisti
    Přečteno: 149×

Diskuse vznikla z vlákna této diskuse nad patičkou:

Ujíždím na 64bitech...

Odpovědi

22.9.2010 09:02 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Komiks xkcd 774: Ateisti
    Ta hrubka v patičce je schválně?
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    20.9.2010 09:47 TomCat1 | skóre: 10
    Snad hrubky...
    Have you tried turning it off and on again?
    mikirc avatar 20.9.2010 10:11 mikirc | skóre: 19 | blog: MikiSoft | Vsetín
    ja jsem tvrdy hoch :D... ne moje chyba, asi prestane upravovat paticku po pulnoci :D
    Byl jednou jeden...
    Jendа avatar 20.9.2010 18:44 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Pořád. Za 64 má být mezera.
    20.9.2010 18:59 Ash | skóre: 53
    Otázka je, jestli ujíždí na šedesáti čtyřech bytech, nebo na šedesátičtyřbitech :) Já to pochopil tím druhým způsobem a myslel jsem, že absence mezery je záměr.
    20.9.2010 18:59 Ash | skóre: 53
    s/bytech/bitech/
    mikirc avatar 20.9.2010 19:20 mikirc | skóre: 19 | blog: MikiSoft | Vsetín
    jedna se o 64bit procesor a 64bit system, takze tam mezera byt nema, teda si to aspon ja myslim. a pokud tam byt ma, ja ji tam nechci neb se mi tam nelibi
    Byl jednou jeden...
    Jendа avatar 20.9.2010 19:25 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    jedna se o 64bit procesor a 64bit system
    Ano, protože je šedesátičtyřbitový (bez mezery). Ale ty ujíždíš na šedesáti čtyřech bitech (s mezerou).
    20.9.2010 19:33 Ash | skóre: 53
    Ne, když už česky tak 64bitový procesor a systém. A podle mně ujíždí na šedesátičtyřbitech (bez mezery).
    mikirc avatar 20.9.2010 20:16 mikirc | skóre: 19 | blog: MikiSoft | Vsetín
    vy se asi opravdu nudite :D
    Byl jednou jeden...
    21.9.2010 08:23 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    a pokud tam byt ma, ja ji tam nechci neb se mi tam nelibi
    To je teda argument…
    belisarivs avatar 21.9.2010 09:09 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Ano. Je. A dost dobry. Kdyby tam namrskal vsude hrubky, tak nam je po tom prd a jeho rozhodnuti "ze to tak chce" stoji daleko nad nasim nazorem "ze to ma spatne".
    IRC is just multiplayer notepad.
    21.9.2010 09:22 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Pokud to tak chce, tak ať to ale nikomu necpe a nezveřejňuje to. Pokud chce ostatním něco sdělit, ať používá jazyk tak, ať mu ostatní rozumí.
    belisarivs avatar 21.9.2010 10:26 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Nebo co?

Hodite ho do koncentraku, nebo jej rovnou postavite ke zdi?

Kdybych si do paticky nacpal tunu nesmyslnych znaku, tak je Vam po tom kulove s prehazovackou.
    21.9.2010 10:32 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Slušně se člověk chová sám od sebe, ne proto, že by mu hrozilo nějaké „nebo“.
    belisarivs avatar 21.9.2010 13:21 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    To sice ano, ale paklize mam pocit, ze mi nekdo ma tendenci rozkazovat, tak prvni ma reakce je: "Nebo co?".

A u vas jsem presne tento pocit ziskal. Nevidim jediny duvod proc by mel kdokoliv komukoliv diktovat, jak ma co psat.
    21.9.2010 13:09 Ash | skóre: 53
    Nebo co?

No nebo mu nebudou rozumět přece...

Na druhou stranu, přestože se mi zdá jasné, že ujíždí na šedesátičtyřbitech, a má to napsané logicky správně, byť kodifikováno to asi není, najdou se tací, kteří si myslí, že ujíždí na šedesáti čtyřech bitech a "má to jen špatně napsaný". A tady babo raď, má raději vynechat tu číslovku, jen proto, aby to bylo jednoznačné? ;)
    belisarivs avatar 21.9.2010 13:22 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    At to necha jak chce. Je jeho pravo to napsat dle libosti.

Taky mam nick spatne. A protoze to tak chci, tak to tak taky necham.
    21.9.2010 14:34 Ash | skóre: 53
    Tak jsem to nemyslel :) Myslel jsem "jak to má chtít" kdyby chtěl, aby to bylo srozumitelné. Ale to je fuk, stejně nechápu jak někdo může řešit takovou hloupost jako gramatiku v něči patičce :)
    21.9.2010 12:07 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Je potreba si uvedomit ze gramatika neni nic co by bylo vytesany do kamene, ale je to jenom jakejsi zvyk podle kteryho se urcity veci vyjadruji urcitym zpusobem.

A kdyz se tenhle zvyk nekomu nelibi tak ty ho nemas co nutit aby ho dodrzoval...
    21.9.2010 12:13 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Tak ať on mi ale nenutí texty psané jeho hatmatilkou. Když někam napíšu 2+2=5 a budu si u toho myslet, že je to moje matematika, taky dostanu oprávněně vynadáno, protože ve všeobecně používané matematice se číslo čtyři píše jinak.
    belisarivs avatar 21.9.2010 13:24 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Jo, ale ty pak mas pravo poslat nadavajici do prdele.

Ja bych si 2+2=5 klidne do paticky dal. A nebojim se toho, odkazat do patricnych mist kohokoliv, kdo mi do toho bude pindat.

Navic, on Vas nekdo nuti to cist?
    belisarivs avatar 21.9.2010 13:55 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    s/ty mas/vy mate/g

omlouvam se.
    21.9.2010 14:08 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Autor to předpokládám zveřejňoval s tím, aby to někdo četl. Pokud jeho záměrem bylo, aby to nikdo nečetl, nechápu, proč ten text zveřejňoval.
    belisarivs avatar 21.9.2010 21:53 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    No a?
    21.9.2010 23:01 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Když někam napíšu 2+2=5...
    Lol, přesně jsem čekal na okamžik, kdy přijde Herr Jirsák, velký vůdce, s tímto slavným argumentem, argument "2+2=5" používá totiž prakticky v každé diskusi, zvláště když se argumentačně dostane do úzkých. Takové malé dogma.
    taky dostanu oprávněně vynadáno
    Vynadáno dostanete jen od těch, kteří matematice nerozumí.
    A oprávněné to nebude v žádném případě, protože když někdo chce napsat 2+2=5, tak vy nemáte žádné právo mu/jí za to vynadat. Maximálně můžete vyjádřit nesouhlas, to je ale asi tak všecko.
    Chytrex avatar 22.9.2010 03:31 Chytrex | skóre: 30 | Bohumín
    LOL +1, bezvýhradně souhlasím:D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS .:. define QUESTION ((bb) || !(bb)) .:. Odmítám vaši realitu a nahrazuji ji svou vlastní..
    22.9.2010 09:01 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Od kdy o tom, co já můžu a co nemůžu, rozhodujete vy? A když někdo zasviňuje veřejný prostor, tak mu klidně vynadám – ať je to odhazování odpadků na zem, zveřejňování blábolů nebo stavba hnusného baráku. Nevím, kde se pořád bere ta představa, že si ve veřejném prostoru může dělat každý, co chce, a ostatní to otravování musí strpět.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.