Byla vydána nová verze 9.7 multiplatformní digitální pracovní stanice pro práci s audiem (DAW) Ardour. Přehled novinek, vylepšení a oprav v poznámkách k vydání.
Vývojáři webového prohlížeče Ladybird dnes oznámili, že mění způsob vývoje. S blížícím se vydáním alfa verze přestávají přijímat veřejné pull requesty. Všechny otevřené veřejné pull requesty budou uzavřeny. Tým nedokáže garantovat bezpečnost AI generovaných pull requestů.
OpenLogi (GitHub) je open source náhrada aplikace Logi Options+ pro přizpůsobení myší od společnosti Logitech. Zatím běží pouze na macOS.
Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za květen (YouTube).
Úřad pro ochranu osobních údajů řeší desítky stížností na jednotné měsíční hlášení zaměstnavatele, které stát spustil počátkem dubna. Systém, jenž má firmám odlehčit od desítek formulářů, nejenže výrazně zatížil jejich účetní oddělení, ale docházelo v něm i k únikům osobních dat zaměstnanců k firmám, kde nepracovali. Podle ministerstva práce a sociálních věcí stála za problémem technická chyba. „Incident se týkal několika stovek
… více »Byla vydána (𝕏, Bluesky) nová verze 22.0.0 open source webového aplikačního frameworku Angular (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.
Vim Classic byl vydán ve verzi 8.3. Drew DeVault oznámil tento fork editoru Vim (verze 8.2.0148, tj. těsně před zavedením Vim9 skriptování) v březnu letošního roku. Důvodem forku bylo, že vývojáři editorů Vim a Neovim začali při vývoji využívat LLM.
Open source konference DevConf.CZ 2026 proběhne 18. a 19. června v Brně na FIT VUT. Publikován byl program a spuštěna byla registrace.
Společnost JetBrains uvolnila verzi 2 svého open-source velkého jazykového modelu (LLM) pro vývojáře Mellum.
Probíhá konference Microsoft Build 2026. Microsoft představuje své novinky: kvantový čip Majorana 2, Surface Laptop Ultra a Surface RTX Spark Dev Box s NVIDIA RTX Spark, Intelligent Terminal, Coreutils for Windows (fork Rust Coreutils), AI modely MAI, AI agenta Scout, platformu pro agent-first zařízení Project Solara, …
Děti, poděkujte taky panu Literákovi!
Vážně; pěkně zpracované, kvalitní výstup, profesionální dojem. Díky.
--vo
J.
.
)) Je.
Škoda, že kavárna, kterou spravuju já, je zatím tak malá. Serverů mám taky několik, ale ve stylu "co pes jiná ves". Na druhou stranu, heterogennost sítí zvyšuje jejich bezpečnost.
sve domací Mandraky jsem ale poctivě uvedl, včetně počtu užitatelů
PJ
Jinak se mi tahle anketa líbila, dík za ni.
) .
Zahodme uz tieto zabomysie vojny v style ktora distribucia
je lepsia. Nevedu nikam.
ADD: Anketa bola spracovana na vskutku profesionalnej urovni. Treba jej vysledky posunut firmam, vyvijajucim
soft pod ne-GNU GPL, aby sa mali o co opriet.
PRE p. LITERAKA: Klobuk dole. Bingo.
Pravda, kompilace X, kde a OO.org je beh na dlouhou trat, ale ta optimalizace je pak skutecne poznat. A distribuce je krasne cistounka, zadny bordel navic...
Sprava gentoo mi navic prijde jednodusi nez RH, nebo Mandrake... Ale asi zalezitost osobniho vkusu
Anketa perfektni, rad jsem si udelal predstavu.
Vsem uzivatelum linux zdar!
Zajimaly by mne udaje napr. kolik lidi v mem veku pouziva tu a tu distribuci a treba jestli ti nejstarsi hrajou karty v Mandrakovi nebo drtej klavesnici nad Debianem.
S pozdravem TomasPS: Delam Debiana a kdyz jsem chtel zkusit Gentoo, ktere je zdrejme posledni dobou popularni, skoncilo to na pripojeni - jeste do 15teho budu modemista... vypada to na 2Mbps(2MBps ??)
))
- timto nechci rozpoutat flame...
. J.
Tiskni
Sdílej: