abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 01:22 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 00:55 | Zajímavý projekt

PyXL je koncept procesora, ktorý dokáže priamo spúštat Python kód bez nutnosti prekladu ci Micropythonu. Podľa testov autora je pri 100 MHz približne 30x rýchlejší pri riadeni GPIO nez Micropython na Pyboard taktovanej na 168 MHz.

vlk | Komentářů: 0
    včera 19:44 | Nová verze

Grafana (Wikipedie), tj. open source nástroj pro vizualizaci různých metrik a s ní související dotazování, upozorňování a lepší porozumění, byla vydána ve verzi 12.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

Raspberry Pi OS, oficiální operační systém pro Raspberry Pi, byl vydán v nové verzi 2025-05-06. Přehled novinek v příspěvku na blogu Raspberry Pi a poznámkách k vydání. Pravděpodobně se jedná o poslední verzi postavenou na Debianu 12 Bookworm. Následující verze by již měla být postavena na Debianu 13 Trixie.

včera 05:33 | Komunita

Richard Stallman dnes v Liberci přednáší o svobodném softwaru a svobodě v digitální společnosti. Od 16:30 v aule budovy G na Technické univerzitě v Liberci. V anglickém jazyce s automaticky generovanými českými titulky. Vstup je zdarma i pro širokou veřejnost.

Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 03:55 | Komunita

sudo-rs, tj. sudo a su přepsáné do programovacího jazyka Rust, nahradí v Ubuntu 25.10 klasické sudo. V plánu je také přechod od klasických coreutils k uutils coreutils napsaných v Rustu.

6.5. 22:11 | Nasazení Linuxu

Fedora se stala oficiální distribucí WSL (Windows Subsystem for Linux).

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    6.5. 13:22 | IT novinky

Společnost IBM představila server IBM LinuxONE Emperor 5 poháněný procesorem IBM Telum II.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    6.5. 04:55 | Nová verze

Byla vydána verze 4.0 multiplatformního integrovaného vývojového prostředí (IDE) pro rychlý vývoj aplikaci (RAD) ve Free Pascalu Lazarus (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Využíván je Free Pascal Compiler (FPC) 3.2.2.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    6.5. 00:33 | Komunita

Podpora Windows 10 končí 14. října 2025. Připravovaná kampaň Konec desítek (End of 10) může uživatelům pomoci s přechodem na Linux.

Ladislav Hagara | Komentářů: 32
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (57%)
     (1%)
     (8%)
     (22%)
     (4%)
     (2%)
     (3%)
     (1%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 549 hlasů
     Komentářů: 25, poslední včera 20:12
    Rozcestník

Dotaz: Never Winter Nights - SDL chyba

jiri.one avatar 24.10.2004 16:29 jiri.one | skóre: 19 | blog: Jiriho blog
    Never Winter Nights - SDL chyba
    Přečteno: 333×
    Zdravim. Mam originalni hru NWN a celkem bych si ji rad zahral na svem pocitaci kde pouzivam Linux konkretne distribuci www.archlinux.org.

Stahnul jsem tedu linux installer z adresy http://www.icculus.org/~ravage/nwn/ ... uspesne NWN nainstaloval,pote updatoval na nejnovejsi verzi 1.64 ... pote jak se pise v navodu jsem spustil ./fixinstall kde mi to napsalo ze jsem pripraven pro spusteni NWN ...... no a presel jsem k samotnemu spusteni hry prikazem ./nwn a zcernala obrazovka a po chvili se vratila zpet a v konsoli byl tento vypis >
    ./nwn
    mcop warning: user defined signal handler found for SIG_PIPE,overriding
    Fatal signal: Segmentation Fault (SDL Parachute Deployed)

mam SDL knihovnu verzi 1.2.7 stazenou jako binarku pro Arch linux, ale zkusel jsem si i prelozit verzi z CVS co je na officialnich strankach SDL a zkousel jsem i verzi 1.2.5 ktera je primo na strankach Bioware (z RPM jsem udelal tar.gz) ... pokazde se stejnym vysledkem ...

Nevi nekdo co s tim?? ... moc prosim poradte :-)
    www.jiri.one - Můj blog o Linuxu, hrách, životě, ...

Odpovědi

24.10.2004 20:15 Vojtech Liska
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Never Winter Nights - SDL chyba
    Musis to upgradeovat postupne (rozumej postupne verze patchu za sebou - nepamatuju si presne cisla). Doporucuju pouzit LOKI installer (google).
    jiri.one avatar 24.10.2004 21:52 jiri.one | skóre: 19 | blog: Jiriho blog
    no tak jsem to zkusil pres loki installer a se stejnym vysledkem :(
    24.10.2004 21:12 PorGr | skóre: 16
    Ahoj, shodou okolnosti sem dneska pisu stejnou radu behem dvou minut :-). Toto se stavalo u hry Frozen-Bubble uzivateli, ktery nemel pristup na /dev/dsp. Pridal jsem usera do skupiny audio a bylo po segfaultu :-). Hodne stesti. Ahoj, P.
    jiri.one avatar 24.10.2004 21:53 jiri.one | skóre: 19 | blog: Jiriho blog
    no ja nemam v /dev zadny dsp a skupinu audio sem v /etc/group taky nenasel takze ..... :)
    29.10.2004 13:16 Michal Karas | skóre: 45 | blog: /dev/random
    Tak to si budes muset precist tento navod.
    21.8.2005 15:22 Jarek Čecho | skóre: 13 | blog: Jarcec_Zone | Koprivnice
    Resim stejny problem jako puvodni uzivatel se zvukem:
    <02:58 PM> jarcec@localhost tmp $ nwn
    mcop warning: user defined signal handler found for SIG_PIPE, overriding
    mcop warning: user defined signal handler found for SIG_PIPE, overriding

Hra se spusti, ale bezi bez zvuku, coz tak nejak neni ono :-/. Zvuk mam snad nakonfigurovan dobre, protoze mi normalne hraje (Alsa, arts)...
    21.8.2005 15:58 spectrum | skóre: 29 | blog: spectrumblog
    Tak me to hazelo stejnou hlasku nahodile ve hre lgeneral. Zvuk samozrejme fungoval a pak to najednou slitlo s touto hlaskou... Problem jsem nevyresil.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.