abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 03:33 | Komunita

Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za červen (YouTube).

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 02:33 | Nová verze

Libreboot (Wikipedie) – svobodný firmware nahrazující proprietární BIOSy, distribuce Corebootu s pravidly pro proprietární bloby – byl vydán ve verzi 25.06 "Luminous Lemon". Přidána byla podpora desek Acer Q45T-AM a Dell Precision T1700 SFF a MT. Současně byl ve verzi 25.06 "Onerous Olive" vydán také Canoeboot, tj. fork Librebootu s ještě přísnějšími pravidly.

dnes 01:33 | Komunita

Licence GNU GPLv3 o víkendu oslavila 18 let. Oficiálně vyšla 29. června 2007. Při té příležitosti Richard E. Fontana a Bradley M. Kuhn restartovali, oživili a znovu spustili projekt Copyleft-Next s cílem prodiskutovat a navrhnout novou licenci.

včera 16:55 | Nová verze

Svobodný nemocniční informační systém GNU Health Hospital Information System (HIS) (Wikipedie) byl vydán ve verzi 5.0 (Mastodon).

včera 16:22 | Komunita

Open source mapová a navigační aplikace OsmAnd (OpenStreetMap Automated Navigation Directions, Wikipedie, GitHub) oslavila 15 let.

včera 11:55 | Zajímavý software

Vývojář Spytihněv, autor počítačové hry Hrot (Wikipedie, ProtonDB), pracuje na nové hře Brno Transit. Jedná se o příběhový psychologický horor o strojvedoucím v zácviku, uvězněném v nejzatuchlejším metru východně od všeho, na čem záleží. Vydání je plánováno na čtvrté čtvrtletí letošního roku.

Ladislav Hagara | Komentářů: 35
    1.7. 18:22 | IT novinky

V uplynulých dnech byla v depu Českých drah v Brně-Maloměřicích úspěšně dokončena zástavba speciální antény satelitního internetu Starlink od společnosti SpaceX do jednotky InterPanter 660 004 Českých drah. Zástavbu provedla Škoda Group. Cestující se s InterPanterem, vybaveným vysokorychlostním satelitním internetem, setkají například na linkách Svitava Brno – Česká Třebová – Praha nebo Moravan Brno – Břeclav – Přerov – Olomouc.

Ladislav Hagara | Komentářů: 21
    1.7. 13:11 | Nová verze

Byla vydána nová verze 8.7.0 správce sbírky fotografií digiKam (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy v oficiálním oznámení (NEWS). Nejnovější digiKam je ke stažení také jako balíček ve formátu AppImage. Stačí jej stáhnout, nastavit právo ke spuštění a spustit.

1.7. 12:22 | IT novinky

Před 30 lety, k 1. 7. 1995, byl v ČR liberalizován Internet - tehdejší Eurotel přišel o svou exkluzivitu a mohli začít vznikat první komerční poskytovatelé přístupu k Internetu [𝕏].

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    1.7. 11:33 | Nová verze

Byla vydána (𝕏) nová verze 7.4 open source monitorovacího systému Zabbix (Wikipedie). Přehled novinek v oznámení na webu, v poznámkách k vydání a v aktualizované dokumentaci.

Jaký je váš oblíbený skriptovací jazyk?
     (59%)
     (28%)
     (7%)
     (2%)
     (0%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 342 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 8.6. 21:05
    Rozcestník

Vložit další komentář
    6.2.2005 20:48 Tomáš Hála | skóre: 39 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše prefix
    Ano ano, hlasuji pro prefix. Je celkem jedno jaký, třeba "AbcM: ". Změna titulku je určitě dobrý nápad a alerty zpřehlední, ale s prefixem umožní snadné třídění a na první pohled bude vidět, o co jde.
    6.2.2005 22:31 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Prefix musí být
    Leoši, musí tam být, já jsem si říkal, kdo mně proboha píše a proč. Mám filtr na Subject, ne na odesílatele (v tomto případě). Stačí jen to AbcM, bohatě.

Díky.
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    7.2.2005 08:26 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prefix musí být
    To spise Monitor:. Nicmene na filtry je take mozno pouzit odesilatele. Takze co kdyby to odesilal uzivatel monitor z abclinuxu.cz? Nebylo by to dostatecne prehledne?
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    7.2.2005 10:31 Tomáš Hála | skóre: 39 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prefix musí být
    Prefix mi přijde lepší. Na první pohled se v tom vyzná i ten, kdo poštu automaticky netřídí.
    7.2.2005 02:41 hufhendr | skóre: 33 | blog: U hufhendra
    Rozbalit Rozbalit vše fotky
    Nešla by udělat možnost vložení více než jedné fotografie? Třeba jedna jako logo a další jako fotka (profil/blog)...
    7.2.2005 08:28 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: fotky
    Vyhledove .. ale v tyhle dobe ne :-)

Zatim se mi do toho moc nechce, musim udelat neco obecnejsiho. Vcetne schvalovani adminy, protoze jinak by tu lidi mohli nahravat warez ..
    14.2.2005 19:18 Libor Tvrdík | skóre: 2 | blog: Linuxová kapsička
    Rozbalit Rozbalit vše Zpožděné zadávání přízpěvků
    Dobrý den,

založil jsem si svůj první Blog. Je to docela fajn. Dnes jsem měl víc času a tak jsem napsal víc příspěvků najednou (jsou už hodnotnějšího rázu - prozradím jen že zítra přijde na řadu výměna baterie). Docela by se mi proto hodila fuknce zpožděné publikace - tedy zadám datum a čas publikace a příspěvek se sám do blogu v určený čas vloží. Bylo by možné tuto fukci implementovat? Pokud si pletu blog s redakčním systémem tak se omlouvám a přijmu veškerou kritiku :)

Přeji hezký den.
    18.4.2005 20:50 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zpožděné zadávání přízpěvků
    pletete :-) To mi prijde az moc advanced :-) Preferuju funkce, ktere jsou uzitecne aspon stovkam uzivatelum, leda by to byla trivka.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.