abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 01:22 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 00:55 | Zajímavý projekt

PyXL je koncept procesora, ktorý dokáže priamo spúštat Python kód bez nutnosti prekladu ci Micropythonu. Podľa testov autora je pri 100 MHz približne 30x rýchlejší pri riadeni GPIO nez Micropython na Pyboard taktovanej na 168 MHz.

vlk | Komentářů: 0
    včera 19:44 | Nová verze

Grafana (Wikipedie), tj. open source nástroj pro vizualizaci různých metrik a s ní související dotazování, upozorňování a lepší porozumění, byla vydána ve verzi 12.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

Raspberry Pi OS, oficiální operační systém pro Raspberry Pi, byl vydán v nové verzi 2025-05-06. Přehled novinek v příspěvku na blogu Raspberry Pi a poznámkách k vydání. Pravděpodobně se jedná o poslední verzi postavenou na Debianu 12 Bookworm. Následující verze by již měla být postavena na Debianu 13 Trixie.

včera 05:33 | Komunita

Richard Stallman dnes v Liberci přednáší o svobodném softwaru a svobodě v digitální společnosti. Od 16:30 v aule budovy G na Technické univerzitě v Liberci. V anglickém jazyce s automaticky generovanými českými titulky. Vstup je zdarma i pro širokou veřejnost.

Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 03:55 | Komunita

sudo-rs, tj. sudo a su přepsáné do programovacího jazyka Rust, nahradí v Ubuntu 25.10 klasické sudo. V plánu je také přechod od klasických coreutils k uutils coreutils napsaných v Rustu.

6.5. 22:11 | Nasazení Linuxu

Fedora se stala oficiální distribucí WSL (Windows Subsystem for Linux).

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    6.5. 13:22 | IT novinky

Společnost IBM představila server IBM LinuxONE Emperor 5 poháněný procesorem IBM Telum II.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    6.5. 04:55 | Nová verze

Byla vydána verze 4.0 multiplatformního integrovaného vývojového prostředí (IDE) pro rychlý vývoj aplikaci (RAD) ve Free Pascalu Lazarus (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Využíván je Free Pascal Compiler (FPC) 3.2.2.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    6.5. 00:33 | Komunita

Podpora Windows 10 končí 14. října 2025. Připravovaná kampaň Konec desítek (End of 10) může uživatelům pomoci s přechodem na Linux.

Ladislav Hagara | Komentářů: 32
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (57%)
     (1%)
     (8%)
     (22%)
     (4%)
     (2%)
     (3%)
     (1%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 549 hlasů
     Komentářů: 25, poslední včera 20:12
    Rozcestník

Dotaz: Slack current

18.2.2005 17:37 Tomas
    Slack current
    Přečteno: 162×
    Zdravim, mohl by mi nekdo napsat a poradit jakym programem je nejvhodnejsi a nejbezpecnejsi upgradovat na Slack current? Je dobre upgradovat ze Slacku 9.1 na current nebo si mam nainstalovat radeji novejsi verzi? Diky

Odpovědi

18.2.2005 17:40 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slack current
    Postup pro upgrade je uveden v dokumentaci. Mezi 9.1 a current by to snad jít mohlo, ne že bych to tedy zkoušel. (Ale upgrade 9.1 na 10.0 jsem dělal bez problémů a současný current je tuším ještě stále 10.1 a ta se tak moc neliší :o))
    Copak toho není dost?
    18.2.2005 17:47 vader | skóre: 23 | Praha
    no a vzhledem k tomu ze current se v podstate zrovna skoro rovna 10.1 tak by sla pouzit vlastnost --dist-upgrade programu slapt-get. Tedy slapt-get --dist-upgrade by melo upgradnout na 10.1. Ale taky jsem to nezkousel ...
    Buď byl šílený Philip K. Dick, nebo jsou šílení všichni ostatní.
    18.2.2005 23:17 Tomas
    jaky server mas uvedeny v konfiguracnim souboru?
    19.2.2005 17:28 vader | skóre: 23 | Praha
    SOURCE=ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware-10.0/ SOURCE=http://software.jaos.org/slackpacks/10.0/

ale jak rikam - upgrade distra jsem pres to nezkousel
    Buď byl šílený Philip K. Dick, nebo jsou šílení všichni ostatní.
    21.2.2005 09:04 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Zdravim

Uplne jednoduse to jde pres SWARET. Jenom si v konfiguraku nastav pozadovanou verzi na current, povol si stahovano lokalizacnich balicku KDE a Koffice jestli je pouzivas (jsou tam disablovane jako priklad). Pak jeste nejak upgradovat kernel, osobne pouzizam aktualni 2.6 a delam to rucne. Z 9.1 na current je to ale precejenom trochu hardcore, mozna to bude vyzadovat vicero rucnich zasahu.

Zdenek
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    Petr Ullmann avatar 21.2.2005 10:48 Petr Ullmann | skóre: 19 | blog: Linuxový bloček | Praha - Kobylisy
    Já jsem to udělal pomocí swaretu. Jádro si kompiluju sám a používám taky 2.6. Udělal jsem upgrade z 9.1 na current a nebylo to tak strašné. Jen jsem musel ručně upravit konfigurační soubory. Ale nezaručuji, že to musí být vždy tak bezproblémové.
    Forza Linux!!!
    6.3.2005 16:26 bobicek
    zdar, co myslite.. mam upgradovat z 9.1.0 na 10.0 a pak teprve na 10.1 nebo to mam vzit pekne z ostra? (mam swaret)
    6.3.2005 16:28 bobicek
    pardon, jeste bych se rad zeptal jestli je dobre pouzit z http://czslug.cz/ ten scriptik na upgradovani.. nezkousel jsem a moc reakci tam diskuzi neni dekuji
    6.3.2005 16:28 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Já bych to vzal rovnou. Zase takový rozdíl mezi 10.0 a 10.1 není.
    Copak toho není dost?
    6.3.2005 17:38 kajik
    Rozbalit Rozbalit vše Slack current
    Ja preferuju Swaret je preheldnej a dobre instalovatelnej.Swaret --update,Swaret --upgrade,Swaret --install a je hotovo v configuraku prepsat z 9.1 na current.
    6.3.2005 17:46 David Macura | skóre: 14 | blog: Trápeníčko | Ostrava
    Používám swaret, slapt-get jsem zatim neměl a ani ho nepotřebuji. Akorat je při upgrade na current dávat bacha na takové věci jako Xorg, gcc atd.
    Nejsem lama...
    7.3.2005 13:42 jikr
    Urcite pouzij swaret. Zacni X.org, potom KDE, gnome,... a az nakonec zbyle casti systemu. Delal jsem castecny upgrade z 9.1 na current asi pred 2 mesici a bylo jen par problemu (blbnul hotplug, natahoval jiny moduly, nez ten starsi, nutno upravit blacklist; take byly problemy s KDM, nutno si zazalohovat cely /opt/kde/share nebo aspon kdmrc). Jadro mam vlastni s GCC jsem nechal puvodni3.2.3. Jo a baliky jsem tahal z ftp.slackware.at.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.